Slovensko – Lotyšsko 3:2 (2:1 po s.n.) | Rakousko – USA 0:7 (kon.)
po s.n. (2:1)
Slovensko
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Lotyšsko
Sobota 13.08.2022, 00:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matej KAŠLÍK - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Slovensko.
    MATEJ KAŠLÍK potvrdil, že je nejlepším slovenským střelcem na turnaji a prosadil se i ve třetím slovenském vystoupení na MS. V poslední sérii, kdy už došlo na náhlou smrt, se rozhodl pro rychlé přehození puku z bekhendu na forhendovou stranu hokejky a klouzající Bruveris byl pravým betonem pozdě u své tyče.
     
    64:55
    Adam Sýkora převzal pas na levé straně, Bergmanis nezachytil jeho rychlou otočku kolem tyče a Sýkora už se pak domníval, že odrazil kotouč o tělo Bruverise. Radoval se. Slovenská střídačka málem naskočila na led. Ale sudí rozpažil a opakované záběry daly rozhodčím za pravdu. Uvidíme nájezdy, ačkoliv Slováci byli v prodloužení jasně lepší.
     
    64:25
    Sýkora udělal stahovačku na levé straně, stejně jako před gólem na 1:1, následně mohl doklepnout kotouč Dvorský, ale poslal jej do Bruverise.
     
    60:38
    Zákrok na Petrovického po ztrátě kotouče zaváněl dvojkou. Kapitán Slováků se rozjel na levé straně a jeho nástřel na Mykluchu do druhé vlny skončil na zadní tyči.
     
    57:40
    K tomu ale nemusí dojít. Situace není pro Slováky vůbec ideálně. Myklucha dělal kličku ze středu na levou stranu a zavážel puk do pásma, jenže na útočné modré čáře nechal Petrovský nohu soupeři a sudí tento přestupek, kdy víceméně podrážel, klasifikují jako nedovolené bránění. Jestli to je oficiálně podrážení, nebo nedovolené bránění, to není zásadní. Lotyši berou timeout a mají velkou šanci.
     
    39:55
    Daniels Andersons měl na hokejce gól do šatny. Zpracoval nahrávku zprava na přední tyč, přehodil si puk na forhend, protože na něj Slováci nechali úplně volného, ale narazil na Latkóczyho.
    32:39 Niks FENENKO - 2:2
     
    32:39
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    NIKS FENENKO zaútočil po levé straně, přebruslil Grocha a z prostoru skoro na hranici brankové čáry z obrovského úhlu prostřelil Latkóczyho. Ten si na puk pořádně sáhl, ale nějakým záhadným způsobem propadl do brány. Vypadalo to, že šel mezi levou rukou a tělem slovenského gólmana. Asistence: Daniels Andersons, Ralfs Bergmanis.
    29:54 Dalibor DVORSKÝ - 2:1
     
    29:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Faith se rychle otočil kolem levé tyče ze svého pohledu, Bruveris vykopl puk a v závaru před bránou se nejlépe zorientoval DALIBOR DVORSKÝ, ten o levou ruku Bruverise procedil kotouč do sítě. Asistence: Libor Nemec, Roman Faith.
     
    26:41
    Ločmelis podrazil Nemce a bude vyloučen.
     
    25:26
    Brants vyrobil fatální chybu v rozehrávce, Jedlička rychle posunul středem na Mišiaka, jenže toho při bekhendovém blafáku vybruslil Bruveris!
     
    19:09
    Uvidíme druhou lotyšskou přesilovku, Faith nedovoleně bránil Brantse u pravého mantinelu.
    17:57 Adam SÝKORA - 1:1
     
    17:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    ADAM SÝKORA si na levém kruhu vychutnal Hodasse stahovačkou mezi nohama, narazil si s Demkem a po jeho zpětné přihrávce přes Ozolinše obstřelil bezmocného Bruverise okolo pravé ruky. Asistence: Jakub Demek, Dávid Nátny.
     
    16:55
    Z něj otřel Dvorský svůj pokus o tyč!
     
    15:23
    Bergamnis jde podruhé sedět na dvě minuty. Teď masíroval Mišiaka před Bruverisem a sudí to ocenili držením.
     
    12:23
    Demek přichystal puk na levou stranu na Petrovského, Bruveris povyjel a zachránila jej bližší tyč.
     
    11:44
    Velký tlak Slováků přinesl nedovolené bránění Bergmanise proti Petrovskému před lotyšskou bránou.
    09:44 Dans LOČMELIS - 0:1
     
    09:44
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    DANS LOČMELIS se otočil a nahrál bekhendem od levého mantinelu pod sebe na modrou čáru. Bergmanis vystřelil a několikráte tečovaný kotouč se odrazil šťastně od Lavinše na levou stranu k DANSU LOČMELISOVI a ten uklízel prakticky do prázdné brány. Slováci byli tou dobou rozhození a Lotyšsko využívá první přesilovku zápasu. Asistence: Martins Lavinš, Ralfs Bergmanis.
     
    08:37
    Štrbák podrazil Lapinskise v levém rohu útočného pásma Lotyšska a je prvním vyloučeným hokejistou.
    Marken.cz

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 18. Sýkora (Demek, Nátny), 30. Dvorský (Nemec, Faith), rozh. náj. Kašlík – 10. Ločmelis (Lavinš, Bergmanis), 33. Fenenko (Andersons, Bergmanis)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Roman Faith (SVK)
    1:0   Dans Ločmelis (LAT)
    2. série:
    1:0   Servác Petrovský (SVK)
    1:1   Darels Dukurs (LAT)
    3. série:
    1:1   Dalibor Dvorský (SVK)
    1:1   Girts Silkalns (LAT)
    4. série:
    1:1   Oleksij Myklucha (SVK)
    1:1   Sandis Vilmanis (LAT)
    5. série:
    2:1   Matej Kašlík (SVK)
    2:1   Raimonds Vitolinš (LAT)


    Slovensko: Latkóczy (Boľo) – Kmec, Petrovický (C), Štrbák, Nátny, Groch, Stripai, Žabka – Myklucha, Kašlík, Petrovský – Sýkora (A), Jedlička, Demek – Faith (A), Dvorský, Nemec – Repčík, Mišiak, Honzek – Stümpel.
    Trenér: Ivan Feneš

    Lotyšsko: Bruveris (Berzinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Simanovičs, Brants, Ozolinš, Hodass, Goršanovs – Silkalns, Ravinskis, Veinbergs – Ločmelis, Lapinskis, Vilmanis – Lavinš (A), Dukurs, Gavars – Vitolinš (A), Andersons, Darzinš – Purmalis.
    Trenér: Artis Abols

    Rozhodčí: Bloski (CAN), Fernandez (USA) – Cattaneo (SUI), Huseby (CAN)

    Diváci: 489
    bahis siteleri