Kanada – Česko cz 5:1 (kon.) | Německo – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Finsko – Slovensko 9:3 (kon.)
konec
Německo
3:2 (2:1, 1:0, 0:1)
Švýcarsko
Neděle 14.08.2022, 04:00Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Mistrovství světa do 20 let mezi Německem a Švýcarskem.
     
    Švýcarsko

    Švýcarsko zatím v Kanadě neprožívá povedený turnaj. Přesto se skóre 3:10 drží po dvou odehraných zápasech čtvrtou pozici, jelikož Rakousko je na tom ještě o chloupek hůře. V prvním duelu Švýcarsko padlo těsně 2:3 se Švédskem. Následně však schytalo debakl 1:7 proti hokejistům USA. V přípravě na turnaj ale mladí Švýcaři dokázali přetlačit Česko i Slovensko.
     
    Německo

    Hokejisté Německa jsou na tom o něco lépe, přesto však nejdou do dnešního utkání v pozici favorizovaného celku. Němci na úvod turnaje prohráli 1:5 s USA. Ve druhém utkání narazili na Rakousko, které přehráli 4:2 a prakticky si dokázali zajistit postup do čtvrtfinále. V konkurenci Švédska a USA se však Německo podle všeho nevyhne těžkému soupeři.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Bugl (Lunemann) – Szuber, Münzenberger, Klein, Glötzl, Dziambor, Geibel, Elten – Eham, Leonhardt, Blank – Schweiger, Samanski, Volek – Hänelt, Rossmy, Rutkowski – Heigl, Del Monte, Proske – Heigl.

    Švýcarsko: Patenaude (Pasche) – Zanetti, Sidler, Chanton, Dionicio, Streule, Delémont, Nussbaumer, Despont – Knak, Fahrni, Allenspach – Biasca, Henry, Graf – Ritzmann, Baechler, Nicolet – Garessus, Taibel, Alge.
     
    Utkání začne o několik minut později.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Německo bude hrát v černém, zatímco Švýcaři obléknou bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Švýcarsko uspělo na úvodním vhazování dnešního souboje. V dnešním utkání se oba týmy perou o třetí místo ve skupině.
     
    00:29
    Luca Münzenberger vybojoval ve středním pásmu odražený kotouč a poslal jej na pravou stranu, kde neměl spoluhráče. Švýcaři se rychle vrátili.
     
    01:06
    Němci uspěli na vhazování ve vlastním obranném pásmu, jenže nedokázali projít vpřed. Už na červené čáře získali puk Švýcaři.
     
    01:34
    Haakon Hänelt dohnal přihrávku za branku soupeře, odkud zadovkou hledal spoluhráče mezi kruhy, jenže nikdo v černém nevypálil.
     
    02:12
    Rodwin Dionicio dojel odražený kotouč, výborně se s pukem otočil, nicméně jeho následná pobídka na křídlo našla jen hůl soupeře.
     
    02:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Simon Knak – 2 min., hákování.
     
    03:12
    Alexander Blank na levé straně útočného pásma obešel soupeře, jenže jeho rána zápěstím z ostrého úhlu nemířila mezi tři tyče.
     
    03:39
    Alexander Blank napřáhl od modré čáry, nicméně ihned proti němu startoval jeden ze švýcarských hráčů, který ránu srazil k mantinelu.
     
    04:12
    Maksymilian Szuber udržel pro Německo kotouč v útočném pásmu, nicméně Němcům zatím schází četnější zakončení. Švýcaři brání výborně.
     
    04:42
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    05:26
    Němci i po skončení přesilovky tlačí soupeře před jeho klecí. Nikdo v černém dresu tentokrát nedokázal zakončit.
     
    05:37
    Německo právě vstřelilo branku! Německo je po šesti minutách odměněno za svou aktivitu v úvodu utkání! Do útočného pásma projel BENNET ROSSMY a krásnou střelou zápěstím poslal puk do horního rohu branky! Asistence: Yannick Proske, Thomas Heigl.
    05:37 Bennet ROSSMY - 1:0
     
    06:00
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tim Muggli – 2 min., podrážení.
     
    06:26
    Německo vstoupilo do své druhé přesilovky v utkání velmi aktivně a od jejího úvodu se snaží zakončovat. Švýcaři zatím neví, kde jim hlava stojí.
     
    07:03
    Až nyní se hráči v bílém zmocnili kotouče a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště za Německou klec. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    07:41
    Noah Delémont za brankou vybojoval odražený puk, přehodil si jej na bekhend a vyhodil jej podél mantinelu za modrou čáru.
     
    08:00
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    08:16
    Německo právě vstřelilo branku! Německo se podruhé dokázalo prosadit krátce po skončení přesilové hry! Po nedůrazu švýcarské defenzivy se k odraženému puku dostal THOMAS HEIGL a poslal puk do branky! Asistence: Yannick Proske.
    08:16 Thomas HEIGL - 2:0
     
    09:12
    Mats Alge se dostal do ojedinělého útočného výpadu Švýcarska, snažil si puk přehodit na forhend, ale obránce jej tělem rozhodil.
     
    09:45
    Markus Schweiger si přehodil puk na forhend v blízkosti branky a zakončil. Jeho následný pokus forhendem vyrazil brankář betonem.
     
    10:15
    Adrian Klein získal puk v obranném pásmu a vyslal jej obloučkem do pásma útočného. K jeho pobídce se však nedostal nikdo v černém.
     
    10:39
    Noah Delémont si sjel na přihrávku na pravý kruh, odkud vyslal tvrdou ránu, ale německý gólman pokus směřující do protipohybu vyškrábl!
     
    11:10
    Nikolaus Heigl spěchal s pukem vpřed po levém křídle, přehodil si kotouč na forhend, ale nestačil zakončit.
     
    11:36
    Thomas Heigl si hokejkou klepl o přihrávku a ihned po obdržení kotouče vypálil. Jeho projektil minul zadní tyč a zaduněl o zadní mantinel.
     
    12:06
    Alexander Blank se tlačil před branku soupeře, nicméně pod tlakem dvou hráčů Švýcarska nedokázal svou ránu usměrnit mezi tři tyče.
     
    12:34
    Nils Elten si sjel na přihrávku do zadních řad, odkud poslal puk na pravou stranu, nicméně tam neměl nikoho v černém dresu.
     
    13:06
    Švýcarský brankář bleskově vyklepal kotouč ze své lapačky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Němci ale rychle vybojovali puk pro sebe.
     
    13:38
    Giancarlo Chanton se za brankou otočil s pukem a počkal na vystřídání spoluhráčů. Němci nadále pokračují ve vysokém napadání soupeře.
     
    14:11
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Noah Delémont – 2 min., nedovolené bránění.
     
    14:45
    Švýcaři tentokrát rozehráli oslabení o něco lépe a rychle se zmocnili kotouče. Aktivní Němci ale budou chtít vyvinout tlak.
     
    15:06
    Švýcarský brankář si dal pozor na pokus z levé strany a schoval kotouč do lapačky. Nikdo z dotírajících Němců se k dorážce nedostal.
     
    15:24
    Danjo Leonhardt dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově vypálil zápěstím, nicméně jeho rána skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    16:11
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    16:28
    Thomas Heigl v obranném pásmu získal puk a obloučkem jej poslal za modrou čáru do pásma středního. Aktivní hra Německa zatím sklízí ovoce.
     
    17:10
    Yannick Proske byl při přechodu do útočného pásma příliš netrpělivý a přejel do útočného pásma ještě před soupeřem. Postavení mimo hru.
     
    17:26
    Maximilian Glötzl se v obranném pásmu parádní kličkou zbavil obránce a poslal přihrávku na levou stranu. Švýcarská defenziva byla připravená.
     
    18:19
    Po souboji ve středním pásmu vyskočil kotouč mezi diváky. Rozhodčí nařídili vhazování ve středu ledové plochy.
     
    18:39
    Nicolas Baechler střílel zápěstím z druhé vlny, nicméně ihned proti němu vystoupil soupeř, který jeho ránu tečoval k hrazení.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:32
    Simon Knak střílel z druhé vlny, nicméně jeho rána skončila vedle německé klece. Švýcaři v závěru první třetiny zlepšili pohyb, ale na soupeře to zatím zdaleka nestačí.
     
    19:51
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcarsko se v samotném závěru první části dočkalo kontaktní branky! Dario Allenspach se tělem udržel před soupeřem, poslal bekhendovou přihrávku před branku a SIMON KNAK se bez problémů prosadil! Asistence: Dario Allenspach, Joshua Fahrni.
    19:51 Simon KNAK - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější Němci! Ti vlétli do utkání jako velká voda a už v 6. minutě je poslal do vedení Rossmy. Na jeho zásah navíc navázal Heigl. Švýcarsko se zlepšilo až v závěru třetiny, kdy snížil Knak.
     
    Střely na branku: 11 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Švýcarsko uspělo na úvodním vhazování druhé části. Hráči v bílém budou chtít v prostřední periodě duelu navázat na solidní výkon ze závěru první části.
     
    20:16
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Joshua Fahrni – 2 min., faul kolenem.
     
    21:10
    Maksymilian Szuber zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, kde se vytočil na pravém kruhu, ale v tísni už nedokázal zamířit na branku.
     
    21:20
    Švýcarský brankář si dal pozor na ránu od modré čáry a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    22:07
    Alexander Blank projel po levém křídle do útočného pásma, nicméně si puk posunul daleko před sebe a už pod tlakem nedokázal přihrát.
     
    22:34
    Noah Delémont vybojoval puk za brankou Švýcarska, krásně si jej převzal na forhend a vyhodil jej odrazem o mantinel do bezpečí.
     
    23:03
    Yannick Proske spěchal před švýcarskou branku, kam směřovalo nahození z levé strany ledové plochy, nicméně německý hráč puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    23:34
    Bennet Rossmy projel středem ledové plochy do útočného pásma, kde zamíchal kotoučem, nicméně jeho pokus prolétl kolem zadní tyčky.
     
    24:36
    Další akce Švýcarska z levé strany skončila nepřesným zakončením. Dělovka z křídla pouze rozezněla zadní mantinel.
     
    24:45
    Švýcarský brankář si dal pozor na nahození ze středu ledové plochy, nicméně před dotírajícím Heiglem musel přerušit hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    25:12
    Němci chybovali při založení ofenzivní akce z obranného pásma. Následně se ale hráči v černém vymanili z tlaku.
     
    26:02
    Kevin Nicolet pokazil rozehrávku z obranného pásma a nechal soupeře zakončit. Švýcarský brankář však nemusel zasahovat.
     
    26:31
    Pasche se vynikajícím způsobem přesunul proti střele z pravé strany útočného pásma a jednoduše schoval kotouč do lapačky.
     
    27:02
    Danjo Leonhardt napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Hokejisté Švýcarska ale hrají aktivně a nepouští Němce ke kotouči.
     
    27:26
    Josef Eham si sjel na přihrávku z levé strany útočného pásma a pohotově vypálil zápěstím. Jeho rána prolétla kolem zadní tyčky.
     
    28:03
    Dario Allenspach získal puk na pravé straně hrací plochy a bekhendem jej vyhodil do středního pásma. Na opačnou stranu ihned spěchali Němci.
     
    28:26
    Švýcaři sice dostali puk do útočného pásma, jenže se zapomněli v ofsajdu a museli třetinu rychle vyklidit. Němci tak získali kotouč zadarmo.
     
    29:06
    Arkadiusz Dziambor dostal přihrávku na levou stranu a spěchal do ofenzivy. Jeho rána od mantinelu prolétla kolem zadní tyčky.
     
    29:26
    Němci se hnali ve třech proti jedinému obránci soupeře, ale tentokrát akci nedohráli až do zakončení.
     
    30:12
    Je za námi polovina základní hrací doby a Německo stále drží těsné vedení. Musíme ale zmínit, že ve druhé části šancí výrazně ubylo.
     
    30:32
    Haakon Hänelt se dostal do úniku, ale rychle se k němu dostali dva Švýcaři. Německý hráč přesto zakončil bekhendem, nicméně švýcarský brankář stačil vytáhnout vynikající zákrok!
     
    31:45
    Giancarlo Chanton bekhendem přihrál do rohu ledové plochy, jenže nikdo v bílém dresu už se k jeho pobídce včas nedostal.
     
    32:12
    Němci si dali pozor na rozjetého soupeře a ve dvou se stačili vrátit do správného prostoru. Švýcaři se přes pevnou obranu soupeře ne a ne dostat do zakončení.
     
    32:27
    Dario Allenspach si našel prostor pro střelu, jenže jeho pokus zápěstím rozvlnil jen boční síť německé klece.
     
    33:12
    Německo spěchalo vpřed po levé straně hrací plochy, nicméně hokejistům v černém se ani tentokrát zakončení nepovedlo.
     
    33:34
    Vincent Despont rozehrál prudkou pobídkou na levou stranu hrací plochy. Na jeho přihrávku však nikdo v černém dresu Německa nedosáhl.
     
    34:06
    Maciej Rutkowski bekhendem vybojoval kotouč a vyhodil jej obloučkem do středního pásma. Švýcaři se následně vystavili do postavení mimo hru.
     
    34:42
    Němci opět zkusili zaskočit švýcarskou obranu dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru, nicméně puk prolétl na zakázané uvolnění.
     
    35:08
    Luca Münzenberger zůstává po jednom ze soubojů ležet u mantinelu a drží se za zápěstí. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    35:29
    Němci si dali pozor na další nahození za jejich klec a osamocený Arkadiusz Dziambor bez problémů uklidnil rozehrávku.
     
    36:43
    Německo právě vstřelilo branku! Německo přidává třetí branku a dostává se do lepšího rozpoložení! Krásnou akci předvedl HAAKON HANELT, který ze středního pásma projel do pásma útočného a střelou zápěstím nedal brankáři nárok! Asistence: Adrián Klein.
    36:43 Haakon HÄNELT - 3:1
     
    37:12
    Němci nadále pokračují v aktivní hře a tlačí se do útoku. Sudí signalizuje vyloučení na švýcarské straně.
     
    37:48
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Simon Knak – 2 min., krosček.
     
    38:12
    Němci vstoupili do další přesilovky aktivně, jenže zakončení od modré čáry prolétlo kolem vzdálenější tyčky a zadunělo o mantinel.
     
    38:31
    Další akce Němců skončila vyhozeným pukem do středního pásma. Švýcarsko zatím brání s přehledem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:48
    Švýcarsko v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách je na tom lépe Německo. Švýcarsko sice dokázalo zlepšit defenzivu, jenže směrem dopředu toho zatím předvádí málo. Ve 37. minutě navíc ujel Hanelt, který individuální akci zakončil přesnou střelou. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:1.
     
    Střely na branku: 25 – 11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Německo uspělo na úvodním vhazování třetí části a ihned se vydalo vpřed. Nikdo v černém tentokrát nezakončil.
     
    40:41
    Švýcaři se pokusili překonat německou defenzivní hradbu obloučkem ze středního pásma, nicméně nikdo v bílém na puk nedosáhl.
     
    41:12
    Arkadiusz Dziambor protečoval kotouč do útočného pásma, kde neměl nikoho v černém dresu. Němci se v úvodu závěrečné periody nikam neženou.
     
    41:27
    Švýcarům se další přechod do útočného pásma vůbec nepovedl a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před brankou Švýcarska.
     
    42:35
    Nikolaus Heigl poslal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend a zakončil. Jeho rána ale minula branku.
     
    43:02
    Vyloučení v týmu Německo:
    Nikolaus Heigl – 2 min., vysoká hůl.
     
    43:27
    Švýcaři se sice dostali do zakončení, ale rána z ostrého úhlu skončila v lapačce německého brankáře. Vhazuje se před jeho brankou.
     
    44:03
    Němci vybojovali kotouč v obranném pásmu a následně jej vyhodili přes celé kluziště za branku Švýcarska.
     
    44:26
    Německý brankář se musel přesunout proti ráně z levé strany útočného pásma a bez problémů vykopl puk k hrazení.
     
    45:02
    Německo hraje v plném počtu.
     
    46:10
    Švýcaři se ani ve třetí části nedostávají do zakončení. Němci v obranném pásmu sbírají jeden odražený kotouč za druhým.
     
    46:29
    Nikolaus Heigl na levé straně dojel volný puk, přehodil si jej na forhend a vypálil. Jeho ránu ale švýcarský brankář u přední tyče pokryl.
     
    47:10
    Švýcaři předvedli další nepovedený výpad po levé straně ledové plochy. Němcům zatím bohatě stačí bránit od modré čáry.
     
    47:34
    Arkadiusz Dziambor dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, přehodil si puk na forhend a vypálil. Ani jeho pokus nebyl nebezpečný.
     
    48:30
    Švýcarský brankář vyjel za svou klec, kde zastavil nahození a pomohl spoluhráčům urychlit rozehrávku.
     
    49:02
    Maksymilian Szuber si na opačné straně pohlídal průnik aktivného soupeře, kterého poslal čistým způsobem na hrazení.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Německo:
    Luca Münzenberger – 2 min., hákování.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Švýcarsko se zatím nemůže prosadit ani během přesilovky.
     
    50:20
    Při vlastním oslabní se naopak do ofenzivy tlačil Danjo Leonhardt, jenže si nedokázal obhodit statického soupeře a už nevypálil.
     
    51:03
    Němci nedokázali vyhodit puk za modrou čáru, což chtěl potrestat Joshua Fahrni, ale jeho ránu zápěstím německý brankář vyškrábl ramenem.
     
    51:40
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcarsko nakonec v poslední sekundě využívá přesilovou hru a snižuje na rozdíl jediné branky! JONAS TAIBEL prokázal důraz na brankovišti, kde se rychle zorientoval a dopravil puk za záda německého gólmana! Asistence: Fabian Ritzmann, Joel Henry.
    51:40 Jonas TAIBEL - 3:2
     
    52:20
    Švýcarům najednou narostlo sebevědomí a tlačí se do útoku. Německo ještě čeká hodně těžkých závěrečných sedm minut.
     
    52:37
    Německý brankář si dal pozor na ránu od mantinelu a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    53:14
    Kevin Nicolet se po levém křídle tlačil vpřed, ale nakonec puk bekhendem poslal mimo led. Puk se však otřel o mantinel.
     
    54:03
    Němci rozjeli akci zpoza vlastní branky, ale jejich hře nyní schází nějaká kreativní myšlenka. Švýcaři ve středním pásmu brání skvěle.
     
    54:26
    Attilio Biasca se před německou brankou natahoval po přihrávce z levého křídla, ale špičkou čepele na kotouč těsně nedosáhl.
     
    55:25
    Němci nyní nepouští soupeře do útočného pásma. Hokejisté v černých dresech jsou u kotouče o krok dříve.
     
    56:02
    Brian Zanetti uspěl v souboji za švýcarskou brankou a jednoduše odehrál puk podél hrazení do středního pásma.
     
    56:56
    Švýcarský brankář bez problémů vyrazil zakončení z ostrého úhlu a betonem vykopl kotouč do rohu ledové plochy.
     
    57:08
    Alexander Blank se dostal do útočného pásma, jenže ani jeho projektil nemířil mezi tři tyče švýcarské branky.
     
    57:25
    Dario Allenspach schytal zásah pukem do obličeje a musel odejít do kabiny.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:16
    Justin Volek se štěstím vyhodil puk z obranného pásma do pásma středního. Nikdo z dotírajících hráčů Švýcarska jej o kotouč nepřipravil.
     
    59:03
    Oddechový čas pro tým Švýcarsko.
     
    59:32
    Dario Sidler nebezpečně zakončil od modré čáry. Jeho ránu ještě tečoval jeden ze Švýcarů, jenže kotouč skončil na vnějším oblouku branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Německo nakonec zvládlo důležité utkání a poráží Švýcarsko 3:2. Němci tak v základní skupině obsadí nejhůře třetí pozici, naopak Švýcaři o postup zabojují v posledním duelu s Rakouskem. Ve třetí části sice Švýcarsko bylo aktivnějším týmem, ale zmohlo se pouze na snížení Taibela. V závěru Švýcaři zkusili hru bez brankáře, ale vyrovnání se nedočkali.
     
    Střely na branku: 29 – 25 (06:37:17)
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 6. Rossmy (Proske, Heigl), 9. Heigl (Proske), 37. Hänelt (Klein) – 20. Knak (Allenspach, Fahrni), 52. Taibel (Ritzmann, Henry)


    Německo: Bugl (Lunemann) – Szuber, Münzenberger, Klein, Glötzl, Dziambor, Geibel, Elten – Eham, Leonhardt, Blank – Schweiger, Samanski, Volek – Hänelt, Rossmy, Rutkowski – Heigl, Del Monte, Proske – Heigl.
    Švýcarsko: Pasche (Patenaude) – Zanetti, Sidler, Chanton, Dionicio, Streule, Delémont, Nussbaumer, Despont – Knak, Fahrni, Allenspach – Biasca, Henry, Graf – Ritzmann, Baechler, Nicolet – Garessus, Taibel, Alge – Muggli.
    bahis siteleri