Švédsko – Česko 5:4 (kon.)
konec
Švédsko
5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Česko
Čtvrtek 25.08.2022, 14:30 • Rovaniemi, Finsko • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:43:33)
     
    Česká dvacítka začala turnaj čtyř porážkou, v gólově bohatém utkání prohrála se Švédskem 4:5. Češi začali velmi dobře, když si vybudovali dvoubrankový náskok, avšak reprezentace Tre Kronor pěti góly zcela překlopila misky vah na svou stranu. Češi střetnutí ještě zdramatizovali zásluhou gólů Lukáše Pajera a Petra Moravce, kýženého vyrovnání už se ovšem nedočkali.

    Druhé utkání česká na českou reprezentaci v pátek, úvodní buly zápasu proti Finsku bude vhozeno v 18 hodin. Švédsko ve stejný den poměří síly se Slovenskem.
     
    Nejlepší hráči: Leo Carlsson – Robin Sapoušek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Bohužel, s vyrovnáním to už příliš dobře nevypadá. Marek Stuchlík sice opustil bránu a Češi získali útočné pásmo, jenže v rohu kluziště kotouč kontrolují hokejisté ve žlutých dresech.
     
    59:12
    Nahození Sebastiana Jasečka se nepovedlo, Elias Salomonsson rychle vrátil kotouč do středního pásma. Švédové brání velmi dobře.
     
    58:30
    Češi by rádi odvolali gólmana, jenže Švédsko hraje ve středním pásmu, takže Marek Stuchlík zatím nadále zůstává na brankové čáře.
    57:55 Petr MORAVEC - 5:4
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka bojuje a rázem ztrácí jediný gól! Sedláček a v pádu získal kotouč pro PETRA MORAVCE, který bleskově seřídil mířidla a vypálil do pravého horního růžku. Asistence: Ivo Sedláček a Sebastian Jasečko.
     
    57:39
    Elias Salomonsson ještě udržel hrací předmět v útočném pásmu a po mantinelu nahrál Callemu Odeliusovi, ten střílel k bližší tyčce nepřesně.
     
    57:03
    Českou rozehrávku vystihl Liam Dower Nilsson. Vydal se dopředu na vlastní pěst, ztroskotal na Jakubovi Šedivém.
     
    56:37
    Z ostrého úhlu pálil Josef Krejsa. Hugo Hävelid se zaskočit nenechal, kus černé gumy s ledovým klidem schoval do výstroje.
     
    56:11
    Češi pokračují v tlaku, vstřelený gól je viditelně nakopl. Nahození Tomáše Machů proletělo pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:35
    Češi potřebují rychle vstřelit ještě jeden gól. Znovu se přihlásil o slovo Lukáš Pajer, jemuž se nepodařilo prodrat přes Sjöholma.
    54:21 Lukáš PAJER - 5:3
     
    54:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě není konec! U pravého mantinelu se puku chopil Ivo Sedláček a rychlým pasem oslovil mezi kruhy LUKÁŠE PAJERA, tvrdý projektil z první proletěl Hävelidovi mezi betony. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    54:12
    Buly v útočném pásmu vybojoval Ivo Sedláček. Vystřelil přes hokejku švédského zadáka, kus černé gumy vyletěl do ochranné sítě.
     
    54:02
    Až do levého kruhu dojel Oskar Jellvik. Švédský forvard také vyzkoušel štěstí křižnou střelu, bránu výrazně minul.
     
    53:57
    Michal Ramik na sebe natáhl tři protihráče a po levé ruce nahrál Adamu Barešovi, křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Johansson (Wagner), 19. Carlsson (Salomonsson), 29. Bystedt (O. Pettersson, Carlsson), 39. Carlsson (Bystedt), 48. Hofbauer – 2. Ramik (Sapoušek, Böhm), 5. Sapoušek (Marha), 55. Pajer (Sedláček), 58. Moravec (Sedláček, Jasečko)


    Švédsko: H. Hävelid (Brännman) – Salomonsson, Odelius, M. Hävelid (A), E. Pettersson, Sjöholm (C), Asplund, Engström, Johansson – Forsell, Dower Nilsson, Persson – O. Pettersson, Bystedt, Carlsson – Robertsson, Hasa (A), Jellvik – Rudslätt, Wagner, Hofbauer.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Česko: Stuchlík (Špunar) – Křepelka, Šedivý (C), Jasečko, Böhm, Machů, Alscher, Pinkas – Sedláček (A), Moravec (A), Pajer – Ramik, Gajda, Marcel – Krejsa, Půček, Remeš – Sapoušek, Marha, Bareš.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Alardt, Kova – Thomann, Suorsa
    thejrc.org