Švédsko – Česko 5:4 (kon.)
konec
Švédsko
5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Česko
Čtvrtek 25.08.2022, 14:30 • Rovaniemi, Finsko • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování turnaje čtyř reprezentací do 20 let, u zápasu mezi Švédskem a Českem.
     
    Švédsko

    Švédská dvacítka obsadila na nedávno skončeném světovém šampionátu třetí místo, když v souboji o bronz porazila právě Česko výsledkem 3:1. Svěřenci kouče Monténa určitě chtěli postoupit do finále, v semifinále ovšem nestačili těsně 0:1 na Finsko. Na turnaji čtyř lze očekávat, že sestava bude výrazně obměněná, určitě nebudou v kádru takové hvězdy, jako byly v Kanadě.
     
    Česko

    Jak již bylo zmíněno, tak Češi skončili na mistrovství světa čtvrtí. V semifinále statečně vzdorovali Kanadě, jíž podlehli 2:5, v klíčovém souboji o medaili i přes více střel na bránu prohráli 1:3 se Švédskem. Podobně jako u Švédů, tak i v Rulíkově družině lze očekávat obměnu kádru, trenérům se ukáží hráči, kteří by mohli zazářit třeba na příštím světovém šampionátu.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Brännman (H. Hävelid) – E. Pettersson, Salomonsson, M. Hävelid (A), Sjöholm (C), Asplund, Engström, Odelius, Wagner, Forsell, Dower Nilsson, Hasa (A), Bystedt, Jellvik, Rudslätt, Carlsson, Persson, Johansson, Hofbauer, O. Pettersson, Robertsson.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Česko: Stuchlík (Špunar) – Machú, Böhm, Jasečko, Pinkas, Křepelka, Ramik, Bareš, Gajda, Sedláček (A), Pajer, Moravec (A), Krejsa, Remeš, Sapoušek, Půček, Marcel, Šedivý (C), Marha, Alscher.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Alardt, Kova – Thomann, Suorsa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Českem a Švédskem odstartovalo! Jako favorit do zápasu vstupuje celek ze severu Evropy, ale Češi určitě nejsou bez šance.
     
    00:13
    Střetnutí začalo zakázaným uvolněním švédského mužstva, vhazování proto proběhne po pravici Marcuse Brännmana.
     
    00:25
    Brzká přesilovka pro český tým! Na trestnou lavici se posadil Calle Odesius, jenž se ve vlastním obranném pásmu provinil podrážením.
     
    01:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi se ujímají vedení! Po ose Böhm – Sapoušek se kotouč dostal k MICHALU RAMIKOVI, který prostřelil Hävelida ránou z pravé strany. Asistence: Robin Sapoušek a Martin Böhm.
    01:15 Michal RAMIK - 0:1
     
    02:30
    Švédi chtěli okamžitě přijít s rychlou odpovědí. Od modré čáry pálil Elias Salomonsson, kotouč prosvištěl těsně vedle pravé tyče.
     
    03:37
    Reprezentace Tre Kronor má možnost vyrovnat v přesilové hře. Na lavici hanby usedl Petr Gajda, na vině je podrážení.
     
    03:58
    Hokejisté ve žlutých dresech uspěli na buly. Momentálně kombinují v útočné třetině a hledají si ideální prostor ke střele.
     
    04:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka navyšuje náskok při vlastním oslabení! Šimon Marha z pravé strany nahrál mezi kruhy ROBINU SAPOUŠKOVI, ten vypálil zápěstím nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Šimon Marha.
    04:23 Robin SAPOUŠEK - 0:2
     
    05:40
    Česko v plném počtu, zdárně se ubránilo oslabení, v němž dokonce vstřelilo gól a posunulo se tak do dvoubrankového náskoku.
     
    05:55
    Každopádně pokračuje švédská aktivita. O pravého mantinelu střílel Adam Hofbauer, rozvlnil však jenom boční síť.
     
    06:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou na kontakt, střílí gól při ponechané výhodě! Do pravého kruhu si najel nikým neatakovaný VALDEMAR JOHANSSON, dostal nahrávku a křižnou střelou našel mezeru mezi pravou rukou a tělem Stuchlíka. Asistence: Fabian Wagner.
    06:50 Valdemar JOHANSSON - 1:2
     
    07:31
    Češi chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Sebastian Jasečko nahodil kus černé gumy na bránu, Marcus Brännman podržel touš ve výstroji.
     
    08:12
    Hru zklidnil Victor Sjöholm. Švédský kapitán ujel před forčekujícím protihráčem za bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    08:47
    Akci dvou proti dvěma řešil Petr Gajda nahrávkou na pravou stranu, kde úřadoval bránící hokejista Oskar Asplund.
     
    09:23
    Odvážně najel Alexandr Remeš do trojice protihráčů. Dokonce se pokusil i vypálit, ovšem nastřelil jenom blokujícího Engströma.
     
    09:45
    Hráči v červených dresech pokračují v aktivním pojetí hry. Středem pokusil štěstí Petr Moravec, v klíčovou chvíli ale nechal puk za sebou.
     
    10:11
    Filip Bystedt nahazoval ještě ze středního pásma. Marek Stuchlík se nenechal zaskočit, kus černé gumy raději podržel pod lapačkou.
     
    10:49
    Na modrou čáru dostal nabito Karel Křepelka. Nevyšlo mu však zpracování, takže pálit nemohl, nahrávku na Krejsu pak pokazil.
     
    11:12
    Rychle na druhou stranu, kam se vydal Noah Hasa. Natáhl na sebe dva konkurenty, křižná přihrávka na Oskara Petterssona se nesetkala s úspěchem.
     
    11:46
    Ani teď se Švédům nezadařilo. Fabian Wagner se prezentoval skrytou střelou přes dva obránce, puk prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    12:19
    Za švédskou defenzivní řadou číhal Michal Ramik. Petr Gajda vyzkoušel vysoký oblouček, Oskar Asplund zachytil touš do rukavice.
     
    12:34
    Český přechod přes útočné pásmo nebyl v pořádku, čárový rozhodčí správně odpískal postavení mimo hru. Vhazování ve střední třetině.
     
    12:43
    Filip Bystedt fauloval Pajera a rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. Lukáš Pajer zkusil kličku do bekhendu, avšak na Huga Hävelida nevyzrál!
     
    13:16
    Útočí Švédsko. Jmenovitě Simon Robertsson, jenž z pravého kruhu mířil do protějšího horního růžku, ten těsně přestřelil.
     
    13:50
    Adam Bareš zabojoval, ovšem ztrátu na Eliase Petterssona nesmazal, proto rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    14:17
    Do protiútoku chtěl vystartovat Josef Krejsa, jenže touš si dal až moc do jízdy, což bez váhání potrestal Elias Salomonsson.
     
    14:40
    Češi forčekovali v útočné třetině dokonce ve čtyřech. Filip Bystedt si s touto skutečností nedělal těžkou hlavu a vyhodil na jistotu do stření třetiny.
     
    15:23
    Dlouho hráči v červených dresech útočné pásmo neudrželi. Karel Křepelka dlouho avizoval nahrávku po mantinelu na Iva Sedláčka, zachytil ji Odelius.
     
    15:49
    Na druhé straně o sobě dal hlasitě vědět Marek Stuchlík. Výborně zmenšil střelecký úhel Doweru Nilssonovi a zakročil pravým betonem.
     
    16:20
    Hokejisté ve žlutých dresech si vytvořili tlak v útočné třetině. Fabian Wagner si vyměnil puk s Lucasem Forsellem, načež vystřelil příliš vysoko.
     
    16:47
    Dobrou práci odvedl Calle Odelius. Včas zabral směrem dozadu, udržel na zádech Jasečka a zvládl rozehrát na Valdemara Johanssona.
     
    17:18
    Souboj v rohu kluziště dopadl vítězně pro Adama Hofbauera, jenž přetlačil Noaha Hasu, pěknou kličkou se jej zbavil a přenesl hru do středního pásma.
     
    18:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! Elias Salomonsson nastartoval po levém mantinelu LEA CARLSSONA, který pláchl obráncům a tváří v tvář Stuchlíkovi zamířil neomylně nad jeho pravé rameno. Asistence: Elias Salomonsson.
    18:05 Leo CARLSSON - 2:2
     
    18:38
    Švédové jsou při chuti! Po pobídce od Johanssona pálil Oskar Jellvik, trefil ovšem jenom pravý brankový oblouk české brány.
     
    19:23
    Česko zůstává pod tlakem i v probíhající poslední minutě úvodního dějství. Po teči Rasmuse Rudslätta puk doskákal vedle levé tyče.
     
    19:46
    Nakonec si ještě zaútočili i Češi. Michal Ramik vyslal na zteč Adama Bareše, ten z velkého úhlu zamířil forhendem mimo cílové zařízení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Česká dvacítka hraje po první třetině se Švédskem 2:2. Postupně si zásluhou tref Michala Ramika a Robina Sapouška vybudovala dvoubrankový náskok, avšak reprezentace Tre Kronor jej smazala brankami Valdemara Johanssona a Lea Carlssona. Úvodní dvacetiminutovka by se dala rozdělit na dvě části. V první polovině byli lepší Češi, ve druhé zase jejich soupeř, čemuž ostatně napovídají i minuty, v nichž dosavadní čtyři góly padly.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Před Huga Hävelida si nabruslil Ivo Sedláček. Dostal nahrávku, jenomže příliš prudkou, takže si neporadil s jejím zpracováním.
     
    20:42
    Z levého kruhu pálil Lukáš Pajer. Hledal místečko na bližší tyči, Hugo Hävelid si tento prostor pohlídal a přerušil hru.
     
    21:20
    Sebastian Jasečko přejel černou čáru a nastřelil kotouč do útočného pásma. Za švédskou bránu dobruslil nejrychleji bránící Adam Engström.
     
    21:43
    Češi způsobili zakázané uvolnění. Tomáš Machů přecenil rychlostní schopnosti Josefa Krejsy, toho navíc předjel Oskar Asplund.
     
    22:22
    V předbrankovém prostoru českého týmu se strhla velká bitva o puk. Nakonec to byl Petr Gajda, kdo touš odpálil mimo nebezpečí.
     
    22:57
    Lucas Forsell zvládl přes dva protihráče přenést hru doleva na Rasmuse Rudslätta, křižný pokus schoval Marek Stuchlík pod levým betonem.
     
    23:16
    Z prakticky nulového úhlu střílel Liam Dower Nilsson. Stuchlík se zaskočit nenechal a kus černé gumy vyrazil do bezpečí výstrojí.
     
    23:45
    Ofsajd českého týmu znamená přerušení hry. Došlo k nedorozumění mezi Šedivým a Marhou, oba hráči si nyní situaci vyříkávají.
     
    24:01
    Tvrdým hitem se u pravého mantinelu v obranném pásmu prezentoval Elias Salomonsson, střídačka tento počin ocenila hlasitým jásotem.
     
    24:40
    Ludwig Persson po mantinelu posunul kotouč za bránu, kde úřadoval Oskar Pettersson. V souboji jeden na jednoho přes Jakuba Šedivého nepřešel.
     
    25:12
    Švédský gólman Hugo Hävelid si nebyl jistý, kde má puk. Skluzem doputoval k pravé tyčce, nicméně zasahovat nemusel, výborně totiž zapracoval Valdemar Johansson.
     
    25:55
    U levého mantinelu nadělalo zpracování velké problémy Petru Moravcovi. Rázem u českého útočníka byli dva švédští hokejisté, kteří ho úspěšně zpacifikovali.
     
    26:33
    Útok dvou proti dvěma úspěchem neskončil. Matěj Pinkas dal přihrávku najevo příliš brzy, hokejku do ní položil Lucas Forsell.
     
    26:55
    Na modré čáře dostal hodně volného prostoru Elias Pettersson. Vyslal tvrdou ránu, tu Alexandr Remeš zblokoval hokejkou.
     
    27:22
    Pod tlakem Tomáš Machů vsadil na jistotu a vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje zpátky před Stuchlíka.
     
    27:45
    Vlastní vinou Calle Odelius připravil Švédy o útočnou třetinu. Před otravným Sebastianem Jasečkem nakonec odjel až za vlastní svatyni.
     
    28:01
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Švédsko poprvé v utkání vede! Oskar Pettersson nasměroval kotouč do českého brankoviště a byl to FILIP BYSTEDT, kdo nasměroval hrací předmět za záda sedícího gólmana. Asistence: Oskar Pettersson a Leo Carlsson.
    28:01 Filip BYSTEDT - 3:2
     
    28:23
    Nepřehlednou situaci ve švédském brankovišti vyřešil Hugo Hävelid. Našel si kotouč ve změti hokejek a schoval ho pod svou lapačku.
     
    28:46
    Simon Robertsson si věřil na Jakuba Šedivého. Vyzkoušel kličku po mantinelu, ovšem tímto řešením na českého beka nevyzrál.
     
    29:17
    Švédi nicméně pokračují v útočném pásmu. Kombinují, leč nestřílí, čeští hokejisté totiž soupeře velmi dobře dostupují.
     
    29:39
    Nakonec se hokejisté ze severu Evropy přestěhovali do střední třetiny vlastní vinou, vysoký oblouček Dowera Nilssona totiž Asplund nezpracoval.
     
    29:50
    Česká reprezentace má možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v přesilové hře. Dvě minuty vyfasoval člen elitního švédského útoku Liam Dower Nilsson za hákování.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Češi i přes povedený úvod střetnutí musí dotahovat, aktuálně jsou ve ztrátě jednoho gólu.
     
    30:39
    Ve střední třetině dobře zapracoval Karel Křepelka. Před blížícím se Fabianem Wagnerem touš vyhodil na švédskou střídačku.
     
    31:00
    Čechům se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Michal Ramik si neporozuměl s Petrem Gajdou, výsledkem je ztráta útočné třetiny.
     
    31:15
    Početní převaha Čechů končí předčasně. Důvodem je prohřešek Lukáše Pajera, ten si proti Lucasi Forsellovi pomohl drobným, avšak viditelným háčkem.
     
    32:05
    Trest Liama Dowera Nilssona je minulostí, probíhá švédská přesilovka. Útočník se okamžitě zapojil do hry, neboť je členem první přesilovkové formace.
     
    32:31
    Hrát se bude opět ve čtyřech na obou stranách. Na únik si dělal zálusk Ivo Sedláček, Oskar Asplund jej zezadu cíleně podrazil.
     
    33:01
    Pěknou kombinaci zakončoval Elias Salomonsson ránou z levého kruhu. Pokus mu naštěstí nesedl, takže si Marek Stuchlík připsal snadný zákrok.
     
    33:16
    Lukáš Pajer je zpět na ledové ploše, Češi mají výhodu minutové přesilové hry. Tak snad s ní naloží lépe, než před malou chvílí.
     
    34:20
    Jenže Švédi se i v tomto případě brání bez větších starostí, na vážnější ohrožení Hävelidovy brány to zatím nevypadá.
     
    34:40
    Pokračujeme v pěti na obou stranách. Oskar Asplund si mohl dovolit odjet na střídačku, hra v době jeho návratu probíhala ve středním pásmu.
     
    35:11
    Marek Stuchlík ležel, čehož však Calle Odelius nedokázal využít, z ostrého úhlu pálil o kus vedle pravé tyče české svatyně.
     
    35:39
    Češi sehráli přečíslení velmi dobře. Petr Gajda dostal nahrávku na levou stranu, bohužel nezvládl puk přehodit přes Hävelidův pravý beton.
     
    36:05
    Na Čechy čeká oslabení. Ve vlastním obranném pásmu hrál proti pravidlům Marcel Marcel, vysloužil si menší trest za hákování.
     
    36:44
    Protože Elias Pettersson podklouzl, tak Švédsko ztratilo útočné pásmo. Zpoza vlastní bránu začíná další útočnou akci Oskar Pettersson.
     
    37:02
    Přestože měl Marek Stuchlík puk pevně v moci, tak ještě Oskar Jellvik zbytečně dohrál Adama Bareše, tuto dvojici od sebe potom museli oddělovat rozhodčí.
     
    37:08
    Dnes už podruhé se stalo, že Švédové přišli o přesilovou hru z důvodu faulu v jejich řadách. Nedovolené bránění bylo odpískáno Simonu Robertssonovi, takže i reprezentace Tre Kronor míří do čtyř.
     
    38:10
    Češi jsou kompletní, začala jejich minutová přesilovka. Rasmus Rudslätt zdárně vyhodil, od Stuchlíka začíná Jakub Šedivý.
     
    38:23
    Na gól v oslabení měl políčeno Leo Carlsson. Dotáhl ho ovšem navrátilec Karel Křepelka, jenž se stahovačkou protihráče nenechal rozhodit a puk získal pro sebe.
     
    38:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové v oslabení přeci jen skórují! Obrovského nedorozumění v soupeřově defenzivě využil Bystedt. Získal puk a poslal ho před bránu LEU CARLSSONOVI, forvard umístil gólovou střelu k levé tyčce. Asistence: Filip Bystedt.
    38:39 Leo CARLSSON - 4:2
     
    39:36
    Vrátit českou dvacítku na kontakt zkusil Ivo Sedláček. Prohnal se kolem osobního strážce, jenže zamířil poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství udělali Švédové dva důležité kroky směrem k vítězství. Obrat nejprve dokonal ve 29. minutě Filip Bystedt, načež ve 39. minutě skóroval při vlastním oslabení Leo Carlsson. Reprezentace Tre Kronor je aktivnější, její vedení se tedy dá považovat za zasloužené. Češi však před sebou mají ještě dvacet minut, během nichž by se klidně mohli postarat o zdramatizování či dokonce o obrat.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Závěrečná dvacetiminutovka začala pěkně zostra. Za souboj o rohu mantinelu putují na trestnou lavici Ivo Sedláček a Lucas Forsell. Český forvard ovšem dostal o dvě minuty navíc, takže budeme sledovat švédskou přesilovku.
     
    40:33
    Liam Dower Nilsson naznačil střelu, aby nakonec nabil na modrou čáru Mattiasu Hävelidovi, jenž vystřelil svižný projektil nad břevno.
     
    41:12
    Marek Stuchlík si vůbec nebyl jistý, kde je kotouč. Proto instinktivně skočil k pravé tyči, zakončení Perssona ovšem schytal už Šedivý.
     
    41:49
    Po levém mantinelu prosvištěl do útočné třetiny Noah Hasa. Naslepo nahodil před bránu, kotouč doletěl k protějšímu mantinelu.
     
    42:05
    Češi v plném počtu. Na led naskočil Josef Krejsa, jenž odpykával trest za Iva Sedláčka, ten si totiž ještě musí odbýt jeden dvouminutový prohřešek.
     
    42:36
    Přestože sehraje v pěti na obou stranách, tak pokračuje švédský tlak. Simon Robertsson nabil Oskaru Petterssonovi, jenž ránou z první rozvlnil pouze boční síť.
     
    43:01
    Zakázané uvolnění Čechů vrací kotouč před Marka Stuchlíka. Marcel Marcel ještě zabojoval, leč vekou ztrátu na Filipa Bystedta nesmazal.
     
    43:40
    Šimon Marha si věřil sám proti dvěma. Sice mezi dvojicí konkurentů proskočil, ale už bez kotouče na hokejce.
     
    44:14
    S nahozením Robina Sapouška od modré čáry neměl Hugo Hävelid větší problémy. Povyjel si blíže střelci a kus černé gumy schoval do výstroje.
     
    44:35
    A další úspěšný zákrok pro švédského brankáře. Tentokráte úřadoval proti pokusu Alexandra Remeše, ten schoval do lapačky.
     
    45:07
    Marek Alscher si při zpracování pomohl pravou rukavicí. Posléze podklouzl, ale i v pádu zvládl přes Hofbauera rozehrát na Pajera.
     
    45:45
    Švédové nikam nespěchají, což je vzhledem k výsledku pochopitelné. Za vlastní bránou se zdržel Leo Carlsson, aby pak odjel vystřídat a za Hävelidovou svatyní nechal touš pro Sjöholma.
     
    46:12
    Mezi střelce utkání se chtěl zapsat Adam Hofbauer. Střílel švihem přes obránce, Sebastian Jasečko úspěšně blokoval hokejkou.
     
    46:53
    Reprezentace Tre Kronor obsadila útočnou třetinu. Z poměrně velkého úhlu střílel Filip Bystedt, mezeru v postoji Stuchlíka v tomto případě nenašel.
     
    47:06
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel, Češi dnes doplácejí na příliš mnoho chyb při rozehrávce. ADAM HOFBAUER obral váhajícího obránce a z bezprostřední blízkosti nasměroval kotouč za záda bezmocného Stuchlíka. Bez asistence.
    47:06 Adam HOFBAUER - 5:2
     
    48:20
    S českými nadějemi na dobrý výsledek to nevypadá vůbec dobře. Švédové odskočili už do tříbrankového náskoku a nevypadá to, že by chtěli polevovat.
     
    48:46
    Na modré si hlasitě klepal o nahrávku Noah Hasa. Oskar Pettersson ale vzal zodpovědnost na sebe, z pravého kruhu neprostřelil početný obranný blok.
     
    49:05
    Spoluhráčům situaci neulehčuje ani Ivo Sedláček, ten má ve třetí třetině v kolonce trestných minut šestku. Další dvě minuty si vysloužil za podrážení.
     
    49:49
    Parádním zákrokem se prezentoval Marek Stuchlík. Skvěle se přesunul ke své levé tyči a zastavil kotouč, který bezpochyby mířil za brankovou čáru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka třetí třetiny a s velkou pravděpodobností i zápasu. Liam Dower Nilsson střelou mezi brankářovy betony neuspěl.
     
    50:37
    S nahozením Valdemara Johanssona od modré čáry neměl Marek Stuchlík žádné problémy. Kotouč schoval do lapačky, na rozehrávku si ovšem netroufl.
     
    51:20
    Český protiútok táhl po levém mantinelu Marcel Marcel. Nedostalo se mu však podpory od spoluhráčů, zpětný pas naslepo sebral obránce Sjöholm.
     
    51:49
    Marek Stuchlík si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní pravým betonem zastavil snahu Liama Dowera Nilssona.
     
    52:20
    A znovu v permanenci český gólman. V tomto případě řešil výrazně snazší práci, protože slabé nahození Bystedta nikdo netečoval.
     
    52:48
    Opět stojí za zmínku fakt, že Švédové mají utkání pevně pod kontrolou. Nejenže vedou o tři góly, ale ve třetí části soupeře jasně přehrávají.
     
    53:23
    Konečně se Češi osvobodili, ale pouze za cenu vysokého obloučku do útočné třetiny, o nějž se postaral Karel Křepelka.
     
    53:57
    Michal Ramik na sebe natáhl tři protihráče a po levé ruce nahrál Adamu Barešovi, křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    54:02
    Až do levého kruhu dojel Oskar Jellvik. Švédský forvard také vyzkoušel štěstí křižnou střelu, bránu výrazně minul.
     
    54:12
    Buly v útočném pásmu vybojoval Ivo Sedláček. Vystřelil přes hokejku švédského zadáka, kus černé gumy vyletěl do ochranné sítě.
     
    54:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě není konec! U pravého mantinelu se puku chopil Ivo Sedláček a rychlým pasem oslovil mezi kruhy LUKÁŠE PAJERA, tvrdý projektil z první proletěl Hävelidovi mezi betony. Asistence: Ivo Sedláček.
    54:21 Lukáš PAJER - 5:3
     
    55:35
    Češi potřebují rychle vstřelit ještě jeden gól. Znovu se přihlásil o slovo Lukáš Pajer, jemuž se nepodařilo prodrat přes Sjöholma.
     
    56:11
    Češi pokračují v tlaku, vstřelený gól je viditelně nakopl. Nahození Tomáše Machů proletělo pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    56:37
    Z ostrého úhlu pálil Josef Krejsa. Hugo Hävelid se zaskočit nenechal, kus černé gumy s ledovým klidem schoval do výstroje.
     
    57:03
    Českou rozehrávku vystihl Liam Dower Nilsson. Vydal se dopředu na vlastní pěst, ztroskotal na Jakubovi Šedivém.
     
    57:39
    Elias Salomonsson ještě udržel hrací předmět v útočném pásmu a po mantinelu nahrál Callemu Odeliusovi, ten střílel k bližší tyčce nepřesně.
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka bojuje a rázem ztrácí jediný gól! Sedláček a v pádu získal kotouč pro PETRA MORAVCE, který bleskově seřídil mířidla a vypálil do pravého horního růžku. Asistence: Ivo Sedláček a Sebastian Jasečko.
    57:55 Petr MORAVEC - 5:4
     
    58:30
    Češi by rádi odvolali gólmana, jenže Švédsko hraje ve středním pásmu, takže Marek Stuchlík zatím nadále zůstává na brankové čáře.
     
    59:12
    Nahození Sebastiana Jasečka se nepovedlo, Elias Salomonsson rychle vrátil kotouč do středního pásma. Švédové brání velmi dobře.
     
    59:48
    Bohužel, s vyrovnáním to už příliš dobře nevypadá. Marek Stuchlík sice opustil bránu a Češi získali útočné pásmo, jenže v rohu kluziště kotouč kontrolují hokejisté ve žlutých dresech.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Leo Carlsson – Robin Sapoušek.
     
    Česká dvacítka začala turnaj čtyř porážkou, v gólově bohatém utkání prohrála se Švédskem 4:5. Češi začali velmi dobře, když si vybudovali dvoubrankový náskok, avšak reprezentace Tre Kronor pěti góly zcela překlopila misky vah na svou stranu. Češi střetnutí ještě zdramatizovali zásluhou gólů Lukáše Pajera a Petra Moravce, kýženého vyrovnání už se ovšem nedočkali.

    Druhé utkání česká na českou reprezentaci v pátek, úvodní buly zápasu proti Finsku bude vhozeno v 18 hodin. Švédsko ve stejný den poměří síly se Slovenskem.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:43:33)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Johansson (Wagner), 19. Carlsson (Salomonsson), 29. Bystedt (O. Pettersson, Carlsson), 39. Carlsson (Bystedt), 48. Hofbauer – 2. Ramik (Sapoušek, Böhm), 5. Sapoušek (Marha), 55. Pajer (Sedláček), 58. Moravec (Sedláček, Jasečko)


    Švédsko: H. Hävelid (Brännman) – Salomonsson, Odelius, M. Hävelid (A), E. Pettersson, Sjöholm (C), Asplund, Engström, Johansson – Forsell, Dower Nilsson, Persson – O. Pettersson, Bystedt, Carlsson – Robertsson, Hasa (A), Jellvik – Rudslätt, Wagner, Hofbauer.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Česko: Stuchlík (Špunar) – Křepelka, Šedivý (C), Jasečko, Böhm, Machů, Alscher, Pinkas – Sedláček (A), Moravec (A), Pajer – Ramik, Gajda, Marcel – Krejsa, Půček, Remeš – Sapoušek, Marha, Bareš.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Alardt, Kova – Thomann, Suorsa
    bahis siteleri