Kolín – Brozany 3:2 (kon.) | Ml. Boleslav B – Chlumec n/C 4:0 (kon.) | Ústí n. L. – Benešov 3:0 (kon.)
Živanice – Přepeře 2:3 (kon.)
konec
SK Sparta Kolín
3:2 (2:0)
SK Sokol Brozany
Sobota 27.08.2022, 10:30 • Brankovická 1216, Kolín • Česká fotbalová liga (B) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Příjemnou sobotu u sledování ČFL! Tento víkend je na programu už čtvrté kolo, jehož los vyslal Brozany na horkou půdu nováčka z Kolína.
     
    SK SPARTA KOLÍN (5. místo)
    3 Z, 2–0–1, 11:5 (+6), 6 bodů

    Sparta svůj návrat na třetiligové trávníky zkraje sezóny oslavila výhrami proti Živanicím (3:2) a Mostu (6:0), v dosud posledním kole však poprvé narazila.

    Na půdě nepopulárních Záp už po necelých šestnácti minutách prohrávala kvůli vlastnímu gólu Vondráčka. Na ten pak zareagoval hostující Veselý, ale domácím ještě před pauzou vrátil náskok Jelínek.

    Když potom ve druhém poločase skóroval Matějka, začalo to s Kolínem vypadat bledě. Vondráček sice svou minelu ze začátku zápasu odčinil brankou na 2:3, vyrovnat však už ale ligový nováček nedokázal.

    Nejlepší střelci
    Jiří Sodoma – 3 branky
    Jiří Vondráček – 2 branky
    Dominik Veselý – 2 branky
     
     SK SOKOL BROZANY (7. místo)
    3 Z, 2–0–1, 4:3 (+1), 6 bodů

    Brozany se naopak minulý víkend radovali – spravili si totiž chuť po těsné porážce v domácí premiéře s Chlumcem (0:1) a v severočeském derby vybojovali body na hřišti mosteckého Baníku.

    Skóre v Souši po dvaceti minutách hry otevřel kanonýr Dominik Šup, přičemž odpověď domácích z kopačky Nováka přišla až po poločase. Čtvrt hodiny před koncem pak hostům přisoudil výhru Martin Krátký.

    Po výsledku 2:1 tak nyní na svěřence kouče Němce čeká výzva v podobě Kolína, se kterým se dnes střetne poprvé po šesti letech. Připíše si na konto výhru?

    Nejlepší střelci
    Martin Jindráček – 2 branky
    Dominik Šup, Marek Krátký – 1 branka
     
    SESTAVY V POSLEDNÍM KOLE

    SK Sparta Kolín: Otáhal – Čapek (86. Neuberg), Hakl, Milec (90. Skořepa), Routek, Soběslav, Sodoma, Šnajdr (79. Mansfeld), Štancl, Veselý (79. Jaroš), Vondráček.

    SK Sokol Brozany: Havránek – Bechyně, Hasil, Hruštinec, Jindráček (89. Kasse), Krátký, Schettl (56. Výborný), Soungole (82. Miskovič), Strada, Šup, Tichý (82. Studecký).
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes v Brankovické ulici dohlížet pan Adam Jansa, na stranách budou připraveni jeho asistenti: pánové Martin Fojtík a Michal Depeš.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Hakl, Veselý, Vondráček (C), Sodoma, P. Čapek, Fotr, Neuberg, Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Bína – A. Čapek, Jaroš, Routek, Šnajdr, Mansfeld.
    Trenér: Petr Pavlík.

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Miskovič, Hasil, Strada, Studecký, Hruštinec, Krátký, Bechyně, Tichý, Šup, Jindráček.
    Náhradníci: Četverik – Kasse, Soungole, Schettl, Cibulka, Sláma, Výborný.
    Trenér: Jiří Němec.

    Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Depeš.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní dopoledne, utkání začíná zhruba za půl hodiny! Níže si můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Oba kluby se pomalu vydávají na hrací plochu, za malou chvíli v Kolíně začínáme. Domácí zvolili černo-bílé pruhované dresy, hosté nastoupí ve svých klasických červeno-bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V Kolíně běží druhá minuta, výpad Brozan byl domácí obranou teď zneškodněn už v zárodku.
     
    3
    Haklův pozemní centr vystihl jeden z hostujících obránců, Severočeši jsou na balónu.
     
    4
    Rozehrávka jednoho z domácích borců minula zamýšleného adresáta, balón dojel až k Havránkovi. Uvidíme, co Brozany následně vymyslí.
     
    5
    Rozhodčí po faulu Kolína diskutuje s Vondráčkem. Miškovič využil situace a posunul si balón dost výrazně dopředu, domácí si toho ale všimli a hostující hráč nakonec musel míč vrátit na původní místo.
     
    6
    Brozany jsou na míči, nedaří se jim ale postupovat hlouběji do kolínské části trávníku. Otáhal dosud ani jednou nebyl nucen zasáhnout.
     
    8
    Čapek bude vhazovat míč zpět do hry z pozice těsně před brozanským vápnem, tohle by mohlo být nebezpečné. Ve vápně je to hlava na hlavě.
     
    9
    Akce Sparty vyvrcholila hlavičkou, kterou Havránek bez větších obtíží lapil do svých rukavic.
     
    10
    Čapek bude tentokrát zahrávat standardku asi dva metry před šestnáctkou, Severočeši staví zeď. Brozany neprožívají úplně jednoduché chvíle.
     
    11
    Rána domácího exekutora sice trefila jen onu zeď, ale odražený balón vzápětí zachytil další z kolínských hráčů a bez váhání ho poslal jen těsně vedle branky!
     
    12
    Hodně krátká radost na straně Brozan! Těsně po rohu se z pozice kousek za vápnem prosadil zřejmě Miškovič, zásah ale neplatí kvůli severočeskému ofsajdu!
     
    14
    Kolín se díky sérii rychlých přihrávek bleskově dostal do útoku a Hakl zkusil centr, ve vápně ale v té době neměl ani jednoho spoluhráče.
     
    15
    Kolín právě vstřelil branku!
    Brozanská obrana se pod velkým tlakem domácích úplně rozpadla, Kolín jde v patnácté minutě do vedení! Z bezprostřední blízkosti Havránka o čisté konto připravil OSKAR FOTR, který do středních Čech nedávno přestoupil po angažmá v rakouském Stripfingu – 1:0!
    15. Oskar FOTR - 1:0
     
    17
    Výpad Brozan rychlou odpověď nepřinesl, po nepřesné střele bude nyní míč rozehrávat Otáhal.
     
    18
    Útočný faul Vondráčka ukončil kolínské působení před brozanskou brankou, míč budou mít hosté.
     
    19
    Fotrův centr zblokoval Hruštinec, míč se odrazil za branku. Uvidíme, tuším, první roh Sparty.
     
    20
    Havránek drží Sokol nad vodou, teď si poradil s další nepříjemnou hlavičkou. Nebýt gólmana, Brozany by už mohly prohrávat daleko větším rozdílem.
     
    21
    Míč nyní rotuje po brozanském obranném valu, hosté se snaží najít nějakou cestičku do útoku.
     
    22
    Otáhal se svalil ke vzdálenější tyči a lapil nepříjemně skákající balón, pomalé ale záludné zakončení jednoho ze Severočechů se neujalo.
     
    24
    Míč nyní často mění svého majitele, ani jednomu celku se nedaří zakotvit v útoku.
     
    25
    Fotr ve vápně skákal za letícím míčem, na který vinou dotěrného hostujícího obránce nedosáhl. Domácí borec u sudího zákrok reklamuje, penalta se ale nekoná.
     
    26
    Strada se přihrávkou pokusil přesunout hru ze středu na pravou stranu, nabídku ale nenamířil vůbec přesně. Balón končí na kopačkách Kolína.
     
    27
    Pronikající kanonýr Šup byl zastaven domácí obranou, Brozanům se nedaří se dostat k Otáhalovi.
     
    28
    Miškovič dlouhým vzdušným pasem posunul balón k postranní čáře na Krátkého, následný výpad Severočechů se ale obešel bez střely na branku.
     
    29
    Tichý před vápnem nevybíravě sestřelil Milce. Kartu sice neviděl, standardku ale sudí nařídil. Havránek se pak blýskl vyboxováním míče mimo nebezpečí.
     
    30
    Hasil zkusil štěstí z hodně ostrého úhlu, Otáhal jeho slabší zakončení bez obtíží polapil.
     
    31
    Ani trojice protihráčů teď nezvládla ozbrojit brozanského forvarda, který se na hranici šestnáctky dostal ke střele. Otáhal byl ale znovu připraven.
     
    32
    Poprvé v utkání sledujeme delší pasáž, ve které mají Severočeši jasně více ze hry. Kolín se herně propadl a nedaří se mu se dostat k balónu.
     
    34
    Oskar Fotr (KOL) si krom gólu do statistik zapisuje také žlutou kartu, inzultovanému protihráči se na pažitu věnuje zdravotník. Jde nejspíš o Petra Tichého.
     
    35
    Faulován byl skutečně Tichý, který už je ale na nohou a snaží se zákrok rozchodit. Přímý kop Brozanů větší starosti Otáhalovi nepřidělal.
     
    36
    Kolín právě vstřelil branku!
    Nepsané pravidlo "nedáš – dostaneš" znovu vystrčilo růžky! Jen několik sekund po spálené brozanské standardce se do zakončení na druhém konci trávníku dostal JIŘÍ SODOMA, který rychlý výpad Kolína přetavil v gól – 2:0!
    36. Jiří SODOMA - 2:0
     
    38
    Dění se po druhém zásahu Kolína trochu zklidnilo, nic moc pozoruhodného teď v Brankovické nevidíme.
     
    40
    Před chvilkou byl faulován, teď ho rozhodčí napomíhá. Petr Tichý (BRO) dostává žlutou kartu za zákrok na útočícího Václava Milce.
     
    41
    Sparta má hru pod kontrolou a snaží se se přesunout k Havránkovi, obrana Brozan nicméně zatím drží a nepřidělává svému gólmanovi starosti.
     
    42
    Další faul severočeského klubu, tentokrát těsně za středovou čarou. Zákroků za hranicí pravidel v posledních minutách rapidně přibývá.
     
    43
    Dlouhý centr Havránek bez problémů chytil do svých rukavic, tohle Kolínu nevyšlo dle představ.
     
    44
    První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci, na hřišti stále hraje prim Sparta.
     
    45
    Domácí mohli hosty do kabiny vyprovodit dalším gólem, Sodoma centr z pravé strany tečoval jen těsně nad břevno brozanské branky! Havránek si musel pořádně oddechnout!
     
    45+1
    Závěr první půle se protáhne o minutu.
     
    45+2
    Před koncem uvidíme ještě jednu standardku, kterou budou Brozany zahrávat z hodně ostrého úhlu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:37.
     
    Kolín po prvních pětačtyřiceti minutách vede nad Brozany o dvě branky a nutno podotknout, že naprosto zaslouženě. Severočeši se sice snaží vzdorovat a sem tam se i dostanou do šance, Sparta je ale na trávníku jasně aktivnější a pravidelně nutí Havránka zakročit. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brozany zastavily domácí výpad jen za cenu rohu, Kolín má hned zkraje poločasu šanci udeřit.
     
    47
    Hosté byli chvilku zataženi ve vlastním vápně, velkému náporu Sparty ale nakonec odolali.
     
    48
    Marek Krátký se na druhém konci hřiště dostal do kvalitní střelecké pozice, připravený Otáhal ale jeho ránu vytáhl za branku. Následuje roh.
     
    49
    Misky pomyslných vah se z minuty na minutu překlopily na stranu Brozan, které nyní tlačí na kolínskou klec. Krom Krátkého střely se ale do zakončení nedostaly.
     
    51
    Sodoma leží na trávníku u postranní čáry, žlutou kartu za faul dostává Jakub Hruštinec (BRO).
     
    52
    Na hřiště běží zdravotník, Sodoma se drží za lýtko. S domácím bojovníkem to zatím nevypadá dobře, můžeme jen doufat, že bude v pořádku.
     
    53
    Hra běží dál, Sodoma se nakonec relativně rychle zotavil. Brozany se snaží přejít do útoku.
     
    54
    Hakl na hranici vápna zkušeně odzbrojil útočícího Jindráčka, sudí pak hru přerušil. Po faulu jednoho z hostů totiž na trávě leží další domácí hráč.
     
    55
    Severočeši mají balón pod kontrolou a soupeře k němu nepouští, zároveň se jim ale nedaří zdolat kolínskou obranu a posunout se před Otáhala.
     
    56
    Veselý centr z pravé strany skluzem vytěsnil za brakoviště, Brozany si vyzkouší další roh.
     
    58
    Svěřenci Jiřího Němce hrají hodně tvrdě, kolínské hráče fotbal ve druhém poločase bolí.
     
    59
    Útok Sparty byl nyní zastaven předtím, než stihl nadělat paseku. Havránek bude odkopávat od své branky.
     
    61
    Hruštinec se s tím nepáral a směrem na Otáhala vyslal dalekonosnou ránu, které ale chyběla přesnost. Míč proplachtil kolem pravé tyče.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Jiří Miskovič, přichází Daniel Soungole.
     
    64
    Po Stradově slibném centru se ve vápně natahoval Krátký, balón ale nakonec lapil Otáhal.
     
    Dnešní utkání sleduje 200 diváků.
     
    65
    Čapek byl faulován pár metrů před levým rohem vápna, Spartu čeká další standardka. Havránek bude muset po delší době znovu zpozornět.
     
    67
    V brozanském vápně se srazili dva protihráči, domácí Neuberg a hostující Jindráček. Minimálně pro domácího borce zřejmě utkání skončilo.
     
    67
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Jan Neuberg, přichází Miroslav Routek.
     
    69
    Sodoma z dobré pozice zamířil k bližší tyči, Havránek se natáhl a střelu vytěsnil za branku.
     
    70
    V zámezí dochází k trochu ostřejší debatě mezi brozanským koučem a jedním z postranních sudích, Němec reklamuje aut z dřívějška. Otázkou je, zdali takováto diskuze má vůbec smysl.
     
    72
    Pojďme se nicméně znovu zaměřit na to, co se děje na trávníku. Brozany po pár minutách bránění úspěšně přešli do útoku a trápí kolínskou defenzívu.
     
    73
    Brozanští hráči si svou aktivitou vybojovali další rohový kop. Uvidíme, jestli ho přetaví ve větší šanci.
     
    74
    Nepřetaví, letící míč přeletěl všechny hráče ve vápně a doskákal až za Otáhalovu branku.
     
    75
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Jiří Sodoma, přichází Daniel Jaroš.
    ze hřiště odchází Pavel Čapek, přichází Adam Mansfeld.
     
    77
    V prvním poločase a částečně i v tom druhém byla k vidění svižná a ofenzivní podívaná, nyní však tempo opadlo a sledujeme spíše tuhou bitvu.
     
    78
    Brozany pomalu postupují k Otáhalově svatyni, čas na vyrovnání se jim pomalu ale jistě krátí.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sokol Brozany:
    ze hřiště odchází Martin Studecký, přichází Diaw Kasse.
     
    81
    Sparta má závěr utkání zatím pod kontrolou, Otáhal už delší dobu nebyl nucen zasahovat. Brozanům navíc zdánlivě dochází síly.
     
    82
    Hra se drží u středu hřiště, těsně kolem postranní čáry. Míč při soubojích pravidelně mizí do outu.
     
    84
    Ani další útok Brozan nevedl ke střele, jeden z domácích obránců protihráče včas odzbrojil.
     
    85
    Kolín právě vstřelil branku!
    V Brankovické ulici je definitivně rozhodnuto, Kolín v samotném závěru odskakuje do třígólového náskoku! Nepozornost brozanské obrany krutě potrestal OSKAR FOTR, který z hranice vápna trefil vnitřek levé tyče a míč se následně odrazil za brankovou čáru – 3:0!
    85. Oskar FOTR - 3:0
     
    85
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Oskar Fotr, přichází David Šnajdr.
    ze hřiště odchází Jiří Vondráček, přichází Adam Čapek.
     
    88
    Hosté se ještě pokusili kosmeticky upravit výsledek, Kolín si ale s jejich akcí znovu poradil.
     
    89
    Jindráček odevzdaně mávl rukou, i jeho zakončení totiž Otáhal bez větších obtíží vykryl.
     
    90
    Brozany právě vstřelily branku!
    MARTIN JINDRÁČEK se ale nakonec přeci jen dočkal, Brozany se bez vstřelé branky na sever Čech nevrátí! Otáhal přichází o čisté konto v samotném závěru, to musí zamrzet – 3:1!
    90. Martin JINDRÁČEK - 3:1
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+1
    Brozany právě vstřelily branku!
    No tak pozor, v Kolíně možná hotovo ani zdaleka není! Bleskový výpad Brozan přinesl ovoce, laxně hrající domácí borci inkasují po zakončení JÁCHYMA BECHYNĚHO – 3:2!
    90+1. Jáchym BECHYNĚ - 3:2
     
    90+2
    Závěr zdánlivě rozhodnutého souboje je nakonec pěkně vyhrocený, žluté karty teď dostávají Karel Hasil s Dominikem Šupem (oba BRO).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ještě pár minut před koncem to vypadalo na jasné vítězství Kolína, nakonec se ale část domácích fanoušků musela strachovat, aby jejich tým nepřevedl kolaps à la Dortmund. Sparta se sice v nastavení zkonsolidovala a vybojovala tři body, za její výkon v závěru utkání jí ale její trenér Pavlík rozhodně nepochválí.
     
    Kolín se dočasně vrací zpět na čelo tabulky, ze kterého ho ale velmi pravděpodobně ještě před koncem víkendu někdo sesadí. Propadnou se nejspíš i stále sedmé Brozany, které v příštím kole doma přivítají Velvary. Spartu pak čeká výlet na trávník jablonecké rezervy.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Napočtenou někdy příště! (12:39:27)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 15. Fotr, 36. Sodoma, 85. Fotr – 90. Jindráček, 90+1. Bechyně

    Karty:   34. Fotr (KOL) – 40. Tichý (BRO), 51. Hruštinec (BRO), 90+2. Hasil (BRO), 90+2. Šup (BRO)


    SK Sparta Kolín: Otáhal – Štancl, Hakl, Veselý, Vondráček (C) (85. A. Čapek), Sodoma (75. Jaroš), P. Čapek (75. Mansfeld), Fotr (85. Šnajdr), Neuberg (67. Routek), Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Bína.

    Trenér: Petr Pavlík.

    SK Sokol Brozany: Havránek (C) – Miskovič (62. Soungole), Hasil, Strada, Studecký (80. Kasse), Hruštinec, Krátký, Bechyně, Tichý, Šup, Jindráček.
    Náhradníci: Četverik – Schettl, Cibulka, Sláma, Výborný.

    Trenér: Jiří Němec.

    Rozhodčí: Jansa – Fojtík, Depeš.

    Diváci: 200
    bahis siteleri