Slavia B – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Olomouc B – Karviná 3:2 (kon.) | Varnsdorf – Třinec 3:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha B
1:3 (0:1)
FK Dukla Praha
Neděle 28.08.2022, 10:15 • SC Xaverov, Horní Počernice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Beran přišlápl Svobodu a sudí jeho zákrok ocenil žlutou. Co ale chápu méně, než zákrok slávistického mladíka je fakt, že se svému soupeři po evidentním faulu nešel ani omluvit.
     
    88
    Tým Slavia B právě vstřelil branku! A rezervě Slavie se to opravdu podařilo. Valenta posunul balon na Kneifela. Ten předa Kopáčkovi, jehož skákavou pobídku na zadní tyči zužitkoval úplně volný MATOUŠ NIKL. 1:3!
     
    86
    Havelka stáhl Zachovala zezadu a před očima se mu bude žlutit.
     
    83
    Dukla se prokombinovala až do vápna, kde našel Havelka Adedirana. Ten přihrával pod sebe Moulisovi, který se dokázal procpat ke střele, ale mířil jen těsně mimo.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Sung-Bin Kim, přichází Quadri Adebayo Adediran.
     
    80
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jan Peterka, přichází Jakub Uhlíř.
     
    77
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Alexandr Bárta, přichází Adam Pudil.
     
    76
    Moulis si šikovně namotal Kričfalušiho, aby jej poté zády k brance obešel jak malého žáčka. Kričfaluši v rámci zastavení útoku Moulise stáhl a vidí žlutou kartu.
     
    71
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Buchvaldek, přichází Pavel Moulis.
    ze hřiště odchází Lukáš Matějka, přichází David Huf.
     
    70
    Valenta by si mohl otevřít snad byznys s vykoledováváním žlutých, tentokráte jej zezadu zastavil nedovoleně Ullman.
     
    68
    Brankář Šťovíček vyběhl trochu nešikovně mimo vápno a zfauloval unikajícího protihráče poblíž rohového praporku, jasná žlutá, o vyloženou šanci nešlo, neboť jej zastupovali spoluhráči.
     
    63
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Martin Šubert, přichází Štěpán Beran.
    ze hřiště odchází Erik Biegon, přichází Jonáš Kneifel.
     
    63
    Dukla právě vstřelila branku! Slavia je na ručník. Matějka udržel míč na středu a předal jej Buchvaldkovi, který rozeběhl KIM SUNG-BINA. Ten si počínal jako Cristiano Ronaldo v nejlepších letech – navedl si merunu do vápna, přešlapovačkou obelstil soupeřova obránce a prudkou ranou nártem rozvlnil síť. 3:0 pro Duklu!
     
    62
    Dukla právě vstřelila branku! Matějka má našlápnuto na hattrick! Ondřej Ullman hledal kolmicí Kima, před nímž ale míč skluzem vypíchl Nikl. Ten ale poslal kulatý nesmysl jen před LUKÁŠE MATĚJKU, který přesným zakončením k tyči nedal šanci Sirotníkovi a vstřelil tak svoji druhou branku v utkání. 2:0!
     
    54
    A více nám Kozel již nepředvede, přepouští místo na hřišti odchovanci Sparty Havelkovi, který bude mít dnes tak o motivaci postaráno.
     
    53
    Střídání v týmu SK Slavia Praha B:
    ze hřiště odchází Michal Švec, přichází Matěj Zachoval.
    ze hřiště odchází David Beránek, přichází Albert Labík.
     
    53
    Kozel nyní stáhl unikajícího Valentu úplně stejně, jako Kopáček jeho před chvilkou a tentokráte sudí žlutou tasí. Nutno ale dodat, že správně.
     
    51
    Dvěma přihrávkami se Dukla dostala z hloubi vlastní poloviny až do vápna, odkud nakonec pálil Buchvaldek. Jeho tečovanou ránu nártem ale opět kryje Sirotník.
     
    45
    Holiš si udělal výlet z pozice stopera, naznačením střely přechytračil Valentu a pak napřáhl z dálky, jeho rána proskákala těsně vedle tyče.
     
    40
    Slávistická obrana opět propadla, s Matějkou se ale skvěle vrátil Beránek a za minutu dvanáct mu upálil míč na rohový kop.
     
    37
    Slávisté by měli Sirotníkovi snad postavit sochu, pokud se jim tento zápas povede otočit. Svoboda se teď protáhl do vápna a opět dal vyniknout strážci slávistické svatyně, který jeho tvrdou střelu reflexivně vykopl.
     
    34
    Kozel si naběhl na Ullmanovu přihrávku z pravé strany a zakončoval z první k tyči, fantastickým zákrokem se ale opět blýskl Sirotník. Roh pro hosty.
     
    33
    Další pumelici z dálky musel likvidovat Sirotník, skvělý zákrok!
     
    31
    Po dvojici chyb v rozehrávce sešívaných útočila Dukla, Peterka našel Kozla na středu. Ten se uvolnil okolo svého strážce a ranou nártem pořádně vyprášil Sirotníkovy rukavice.
     
    27
    Šubert se se štěstím protáhl středem hřiště a pak napřáhl k ráně svoji silnější levačkou, jeho parádní pumelici Šťovíček ne úplně jistým zákrokem vytěsnil na břevno!
     
    22
    Po rohu nakrátko se k centru dostal Buchvaldek a našel přesně hlavu Holiše, ten ale o pár decimetrů minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    19
    Opět Šmiga v tutovce a opět to není gól! Kopáček mu šikovně prostrčil míč do vápna a mladý útočník Slavie v pádu levačkou trefil jen vybíhajícího Šťovíčka! Následná dorážka Valenty volejem pak mířila vysoko nad.
     
    14
    V obrovské šanci selhal Daniel Šmiga! Poté, co Valentovi vypíchl balon Kozel, se míč odrazil právě ke Šmigovi. Ten si poradil s Pirochem, z bezprostřední blízkosti poté ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi!
     
    7
    Dukla právě vstřelila branku! A Dukla ve čtvrtém zápase dává konečně svoji první branku v sezóně! Holiš snad omylem, snad schválně vysunul fantastickou kolmicí do úniku LUKÁŠE MATĚJKU, který nakonec i s přispěním teče obránce dokázal otevřít skóre utkání. Bývalému armádnímu celku spadl kámen ze srdce a vede 1:0!

    Michal Nussbauer

    Branky: 88. Nikl – 7. Matějka, 62. Matějka, 63. Kim

    Karty:   76. Kričfaluši (SLB), 90. Beran (SLB) – 53. Kozel (DUK), 68. Šťovíček (DUK), 70. Ullman (DUK), 86. Havelka (DUK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:6.
    SK Slavia Praha B: Sirotník – A. Bárta (77. Pudil), Kričfaluši, Švec (53. Zachoval), Beránek (53. Labík) – Nikl – Šubert (63. Beran), Kopáček, Valenta, Biegon (63. Kneifel) – Šmiga.
    Náhradníci: Dvořák – Hunal.

    Trenér: Marek Jarolím

    FK Dukla Praha: Šťovíček – Barac, Holiš, Piroch, V. Svoboda – Kim (80. Adediran), Peterka (80. Uhlíř), Ullman, Kozel (54. Havelka), Buchvaldek (71. Moulis) – Matějka (71. Huf).
    Náhradníci: Čtvrtečka – Souček.

    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: Batík – Pfeifer, Pospíšil
    bahis siteleri