Japonsko – Kanada 0:9 (kon.) | Dánsko – Maďarsko 1:0 (kon.)
konec
Japonsko
0:9 (0:3, 0:4, 0:2)
Kanada
Neděle 28.08.2022, 15:10 • KVIK Hockey Arena, Herning, Dánsko • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    53:25
    Japonsko bude znovu hrát bez jedné hráčky. Sudí vylučuje Akane Šigaovou (JPN), a to za podrážení.
    50:36 Sarah FILLIEROVÁ - 0:9
     
    50:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy zřejmě vyrovnají gólový příděl, který Japonky ve čtvrtek obdržely od Spojených států – zbývá jim k tomu už jen jeden zásah. V polovině třetí třetiny se prosazuje SARAH FILLIEROVÁ, která se uvolnila na kruhu a prudkou ranou vymetla bližší horní roh – 0:9! Asistence: Marie-Philip Poulinová, Erin Ambroseová.
     
    49:55
    Kanadu čeká další hra v početní výhodě, dvě minuty za podrážení dostává Ami Sasakiová (JPN).
     
    46:57
    Pozor, Japonky neměly daleko ke gólu! Po přečíslení dva na jednoho zavládla před Maschmeyerovou nepřehledná situace, kterou ovšem Kanaďanky nakonec zvládly.
    44:32 Sarah POTOMAKOVÁ - 0:8
     
    44:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Japonky ani ve třetí třetině neudrží čisté konto! Střela Eldridgeová se od brankářky odrazila před brankoviště. Tam číhala SARAH POTOMAKOVÁ, která si stáhla puk na svou hůl a obratem ho uklidila mezi beton natažené Kawagučiové a pravou tyč – 0:8! Asistence: Jessie Eldridgeová, Sarah Fillierová.
     
    39:42
    Japonsko si připisuje první střelu na branku a nutno podotknout, že nebyla vůbec k zahození! Akane Šigaová se pokusila nerozchytanou Maschmeyerovou zaskočit ranou z voleje, která ale zaplula přesně do výstroje gólmanky!
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    38:02 Jamie Lee Rattrayová - 0:7
     
    38:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pověstná desítka se kvapem blíží, Japonsko se po několika minutách obdivuhodného vzdoru znovu rozpadá. Tuhle akci připravila Turnbullová, která zpoza klece přesunula puk před brankoviště, odkud ho do sítě poslala JAMIE LEE RATTRAYOVÁ – 0:7! Asistence: Blayre Turnbullová, Jocelyne Larocqueová.
    37:20 Ella SHELTONOVÁ - 0:6
     
    37:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bachová zavezla puk do útočného pásma a přihrála ho O'Neillové, která ho obratem nabídla volné ELLE SHELTONOVÉ. Ta bez váhání zakončila a zařídila javorovým listům přesný zásah číslo šest – 0:6! Asistence: Kristin O'Neillová, Victoria Bachová.
     
    35:31
    Střela z levé strany proskočila skrz výstroj Kawagučiové do brankoviště! Poulinová se natahovala po dorážce, ale na puk nedosáhla!
     
    35:12
    Kohane Satoová (JPN) podruhé v zápase míří na trestnou lavici, tentokrát za podrážení.
    33:09 Marie-Philip POULINOVÁ - 0:5
     
    33:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favoritky utkání vedou už o pět branek! Jennerová poté, co Hasojamadovou připravila o kotouč, rychle nahrála dopředu MARIE-PHILIP POULINOVÉ, která po pravé straně najela před japonské brankoviště a připravila Kawagučiovou o neprůstřelnost – 0:5! Asistence: Brianne Jennerová.
     
    27:48
    Je to tak, Akane Konišiová přepouští své místo v brankovišti mladé Rice Kawagučiové.
    22:27 Blayre TURNBULLOVÁ - 0:4
     
    22:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bleskový útok javorových listů končí brankou číslo čtyři, tentokrát u toho byla BLAYRE TURNBULLOVÁ! Bachová se po straně přesunula před japonskou svatyni, posunula puk na volnou spoluhráčů u vzdálenější tyče a oheň byl na střeše – 0:4! Asistence: Victoria Bachová, Jocelyne Larocqueová.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:25
    Znovu Fillierová, znovu břevno! Tak to už je hodně velká smůla pro kanadskou hráčku.
     
    17:54
    A Fillierová nyní nastřelila horní tyč japonské branky, od dalšího gólu nás dělily milimetry!
     
    16:23
    Brankářka Maschmeyerová se zatím musí hodně nudit, hra se navíc ještě minimálně dvě minuty bude držet před Konišiovou. Kohane Satoová (JPN) je totiž trestána za nedovolené bránění.
    15:05 Emma MALTAISOVÁ - 0:3
     
    15:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po chaotické situaci před japonským brankovištěm se k puku dostala Mikkelsonová, jejíž zakončení se cestou do branky odrazilo od clonící EMMY MALTAISOVÉ. Čtveřice bránících hráček jen bezmocně přihlížela, jak kotouč skáče do klece – 0:3! Asistence: Emma Maltaisová, Laura Staceyová.
     
    12:23
    Jennerová měla šanci za Konišiovou dorazit odražený kotouč, škvíru mezi betonem a tyčí ale nakonec netrefila!
     
    11:53
    Na seznamu vyloučení se nám zatím střídá hákování a podrážení, za druhý jmenovaný přestupek se na trestnou lavici přesouvá Jošino Enomotoová (JPN).
    06:53 Marie-Philip POULINOVÁ - 0:2
     
    06:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už na konci sedmé minuty se v Herningu rýsuje debakl, Japonsko nestíhá se soupeřkami držet krok a Kanaďanky v suchém triku přidávají další zásah. Tentokrát se na střeleckou listinu zapisuje MARIE-PHILIP POULINOVÁ, která byla nehlídaná na pravém kruhu a nedůslednost obrany země vycházejícího slunce zaslouženě potrestala – 0:2! Asistence: Erin Ambroseová, Sarah Fillierová.
     
    05:57
    Japonsko je podruhé v zápase trestáno za hákování, ven ze hry míří Jumeka Wadžimaová (JPN).
     
    02:03
    Haruka Tokoová (JPN) těsně po vhazování před svou brankou podrazila jednu z protihráček, Kanada si vyzkouší další hru v početní výhodě.
    01:25 Victoria BACHOVÁ - 0:1
     
    01:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hrstka diváků v KVIK Hockey Aréně na první gól čekala jen osmdesát pět sekund, Kanada přesilovku bleskově využívá a už ve druhé minutě hry jde do vedení! Na pravém kruhu se uvolnila VICTORIA BACHOVÁ, která překvapila Konišiovou střelou k bližší tyči – 0:1! Asistence: Micah Zandee-Hartová, Ella Sheltonová.
     
    01:08
    Japonsko čekají těžké chvíle, Hinata Lacková (JPN) je hned zkraje utkání vyloučena za hákování.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 2. Bachová (Zandee-Hartová, Sheltonová), 7. Poulinová (Ambroseová, Fillierová), 16. Maltaisová (Mikkelsonová, Staceyová), 23. Turnbullová (Bachová, Larocqueová), 34. Poulinová (Jennerová), 38. Sheltonová (O'Neillová, Bachová), 39. Rattrayová (Turnbullová, Larocqueová), 45. Potomaková (Eldridgeová, Fillierová), 51. Fillierová (Poulinová, Ambroseová)


    Japonsko: Konišiová (28. Kawagučiová) – Ao. Šigaová (A), Hosojamadaová (C), Š. Jamašitaová, Sekiová, Satoová, Sasanová – Ak. Šigaová (A), Tokoová, Itoová – Takaová, Wadžimaová, Lacková – Mijazakiová, Enomotoová, Kojamaová – Sasakiová, Ogawaová.
    Trenér: Judži Ijzuka.

    Kanada: Maschmeyerová (Campbellová) – Larocqueová (A), Fastová, Bellová, Zandee-Hartová, Mikkelsonová, Sheltonová, Ambroseová – Jennerová, Nurseová, Poulinová (C) – Eldridgeová, Fillierová, Potomaková – Clarková, Turnbullová (A), Bachová – Staceyová, Maltaisová, Rattrayová – O'Neillová.
    Trenér: Troy Ryan.

    Rozhodčí: Haacková (GER), Kainbergerová (AUT) – Jalbertová (CAN), Jonáková (SVK).
    bahis siteleri