Švýcarsko – Japonsko 2:1 (2:0 po s.n.) | USA – Maďarsko 12:1 (kon.) | Finsko – Česko cz 1:2 (po pr.)
Kanada – Švédsko 3:0 (kon.)
po prodl.
Finsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Česko
Čtvrtek 01.09.2022, 17:37 • Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý čtvrteční podvečer z dánského Frederikshavnu, kde se odehraje čtvrtfinále mistrovství světa žen. Do nejlepší osmičky se kromě dalších šesti celků probojovaly týmy České republiky a Finska. Právě obě zmíněná mužstva si to rozdají v přímé bitvě o semifinále. Utkání začíná v 17:30, přeji krásnou sportovní podívanou.
     
    Česká republika
    Národní tým prožívá zlomovou sezonu, ve které si zahrál poprvé pod pěti kruhy. Na olympijských hrách v Číně se svěřenkyně Tomáše Paciny probojovaly ze základní skupiny do čtvrtfinále. V něm měly hráčky giganta v podobě Spojených států amerických. Ačkoliv se Češky ujaly vedení, tak nakonec odcházely ze zápasu poražené v poměru 1:4.

    Po skončení olympiády skončil hlavní trenér Pacina, kterého nahradila zahraniční trenérka. České ženy poprvé v historii vede Carla MacLeodová. Kanadská koučka pokračuje v práci svého předchůdce, jak se před začátkem mistrovství světa svěřila obránkyně Dominika Lásková. Kromě toho dodala: „Carla nás nutí, abychom chodily více do brány, a byly více dravější.“ Což se odráží na hře lvic na šampionátu.

    Češky absolvovaly celou základní skupinu bez ztráty kytičky, tedy čtyři zápasy, čtyři výhry. Češky nastřílely do sítí soupeřek 21 branek a inkasovaly jen 2. V průměru mají české hráčky pět vstřelených gólů na zápas. Ovšem teď přichází nejtěžší utkání, které určí, zda bude turnaj úspěšný či nikoliv. Lvice proměnily šestou účast na mistrovství světa počtvrté v postup do čtvrtfinále, kde se utkají s Finkami.

    Výsledky na MS
    Maďarsko – Česká republika 1:7
    Česká republika – Dánsko 5:1
    Německo – Česká republika 0:6
    Česká republika – Švédsko 3:0
     
    Finsko
    Jeden z aspirantů na cenné kovy, to je tým Finska. Seveřanky měly pozvolný vstup do turnaje, když v prvních dvou zápasech vyšly bodově naprázdno. Je fakt, že svěřenkyně Jussa Toivola sehrály úvodní bitvy se zámořskými giganty.

    Finky se ve zbývajících duelech chytly a vylepšily si pozici do čtvrtfinále mistrovství světa, do kterého jdou ze třetího místa. Seveřanky měly společně s postupujícím Maďarskem nejvíce inkasovaných branek v základní části, a to třináct. Uvidíme s jakou defenzivou nastoupí do čtvrtfinále.

    Výsledky na MS
    Finsko – Kanada 1:4
    Spojené státy americké – Finsko 6:1
    Finsko – Japonsko 9:3
    Švýcarsko – Finsko 0:4
     
    Statistické okénko
    Oba týmy půjdou do čtvrtfinále pořádně nabuzené, jelikož v závěru základních skupin dokázaly vynulovat své soupeřky. Češky udržely na uzdě Švédky a Finky si pro změnu poradily s bezzubými Švýcarkami, které vystřelily jen šestkrát na branku.

    Když se koukneme na statistiky, tak českou lavičku může hřát u srdce výkon svěřenkyň, hned tři hráčky najdeme v elitní desítce kanadského bodování. Dělené čtvrté místo patři neproduktivnější lvici národního týmu Daniele Pejšová. Obránkyně české reprezentace má na svém kontě sedm bodů (3+4). Na sedmém místě je Kateřina Mrázová. Úspěšná forvardka nastřádala za čtyři utkání rovněž sedm bodů (1+6). Hned za ní se nachází Natálie Mlýnková, jež má o bod méně za bilanci (4+2).

    Těsně za elitní desítkou najdeme na dvanáctém místě obránkyni Dominiku Láskovou. Elitní obránkyně stihla během základní části nasbírat šest kanadských bodů, všechny má za nahrávky (0+6). Finky mají v nejlepší třicítce kanadského bodování tři hráčky. Na 21. místě se nachází Elisa Holopainenová, která má čtyři body (3+1). Dalšími hráčkami jsou Viivi Vainikkaová (2+2) a Nelli Laitinenová (1+3). Druhá jmenovaná je nejproduktivnější obránkyní svého celku.

    České fanoušky může hřát u srdce ještě jedna věc. Brankářské statistiky vede po základní části Klára Peslarová. Jednička národního celku je druhou nejvytíženější gólmankou turnaje, když strávila mezi tyčemi 220 minut. Průměr inkasovaných branek má na 0,55 a procentuální úspěšnost zákroků sahá na 91,67%. Pro čtvrtfinále by se mohlo jednat o klíčový post.

    TOP 5 Česká republika
    1. Daniela Pejšová 7 bodů (3+4)
    2. Kateřina Mrázová 7 bodů (1+6)
    3. Natálie Mlýnková 6 bodů (4+2)
    4. Dominika Lásková 6 bodů (0+6)
    5. Adéla Šapovalivová 4 body (3+1)

    brankářky
    Klára Peslarová 220 minut, 0,55, 91,67%
    Blanka Škodová 20 minut, 0, 100%

    TOP 5 Finsko
    1. Elisa Holopainenová 4 body (3+1)
    2. Viivi Vainikka 4 body (2+2)
    3. Nelli Laitinenová 4 body (1+3)
    4. Susana Tapaniová 3 body (2+1)
    5. Michelle Karvinenová 3 body (0+3)

    brankářky
    Anni Keisalaová 159 minut, 3,03, 93,10%
    Meeri Räisänenová 60 minut, 3, 85%
    Jenna Silvonenová 20 minut, 0, 100%
     
    Opět po roce, Finky v cestě do semifinále
    Česká republika sehrála s Finskem tři bitvy a všechny se odehrály ve čtvrtfinále mistrovství světa. A pozor, čtvrtý zápas napíše další stránku již za několik minut. Seveřanky aspoň z pohledu historie můžou být v klidu, jelikož dokázaly ve všech třech případech odejít ze zápasu jako vítězky.

    České lvice mají na čem pracovat, neboť za 180 minut dokázaly dopravit puk do sítě jen v jediném případě, což je na nejdůležitější zápas turnaje opravdu málo. Národní tým ovšem ušel další cestu, aby prolomil brány čtvrtfinále. Podaří se Češkám napočtvrté uspět?

    Když všechno vezmeme do hloubky, tak první konfrontace přišla na mistrovství světa 2016 v kanadském Kamloops. Češky tehdy nedokázaly vstřelit ani branku, Finky si došly pro pohodlné vítězství 5:0. Další dvě bitvy byly vyrovnané, ale vítěz byl vždycky stejný – Finsko. Seveřankám se navíc v poslední době daří sbírat cenné kovy.

    České reprezentantky sehrály právě proti dnešnímu soupeři dvě přípravná utkání, na kterých se dá stavět. Lvice před startem šampionátu v prvním zápase dokázaly otočit nepříjemný vývoj z 0:2 na konečných 3:2 po samostatných nájezdech. Odveta lépe vyšla svěřenkyním Jusseho Toivolanena, které zvítězily v poměru 4:3.

    Na posledním mistrovství světa sehrály oba celky vyrovnanou partii, kterou rozsekla jediná branka. Nervy drásající souboj rozhodla ve 36. minutě Sanni Vanhanenová. Češkám nebyla platná ani střelecká převaha 29:20, a tak bude zajímavé sledovat, co přinese dnešní utkání.

    Čtvrtfinálové výsledky na MS
    Calgary, Kanada 2021: Česká republika – Finsko 0:1
    Espoo, Finsko 2019: Česká republika – Finsko 1:3
    Kamploos, Kanada 2016: Česká republika – Finsko 0:5
     
    Hiirikoskiová na čtrnáctém mistrovství světa
    Velkého potlesku a uznání se dostalo finské kapitánce Jenni Hiirikoskiové, která při nadcházejícím šampionátu započetla čtrnáctou účast na mistrovství světa. Obránkyně debudovala na velké akci v sezoně 2003/2004. Za svoji bohatou karieru má doma z mistrovství světa jedno stříbro a sedm bronzových medailí. Kromě bohaté sbírky ze světových šampionátů jsou v její sbírce tři bronzy z olympijských her. 35leté obránkyni chybí z mistrovství světa nejcennější kov, který by ráda přidala nyní v Dánsku. Dokáže se svým týmem postoupit přes Českou republiku?
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Keisalaová (Silvonenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová, Parkkonenová, Viitasuová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Nylundová, Vesaová, Liikalaová – Vanhanenová, Yrjänenová, Sundelinová – Rakkolainenová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Česko: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Kaylen Hansonová (USA), Shauna Nearyová – Jessica Chartrandová (obě CAN), Marine Dinantová (BEL),.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše, kde absolvují povinné předzápasové rozbruslení.
     
    České reprezentantky půjdou do zápasu s bílými dresy, přičemž Finky obléknou tradiční modré.
     
    Všechny účastníky máme na ledě, bitva o semifinále mistrovství světa může započnout.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly vyhrály české hráčky, které chtěly jít okamžitě dopředu. Útok se zastavil u modré čáry.
     
    00:40
    Seveřanky jsou v útočné třetině, ale Klára Peslarová nemusela zasahovat.
     
    00:58
    Denisa Křížová si nabruslila mezi kruhy, odkud vypálila. Anni Keisalaová lapila puk do lapačky.
     
    01:32
    Sražený pokus Neomi Neubauerové, který zachytila Alena Mills. I druhá Češka nevyslala puk na branku.
     
    02:14
    Jenniina Nylundová si z pravé strany nabruslila do pásma, českou obránkyni nedokázala obstřelit.
     
    02:55
    Velká šance Adély Šapovalivové, která chtěla uklízet puk k pravé tyči, ovšem Keisalaová byla na místě. Finská gólmanka pokryla i dorážku Mlýnkové!
     
    03:15
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jenni Hiirikoskiová – 2 min., podrážení.
     
    04:00
    Češky se drží v útočné třetině, ale finská obrana je kompaktní a nepouští nebezpečné nahrávky kolem branky.
     
    04:27
    Seveřanky sebraly špatnou nahrávku a vyhazují puk až k blízkosti Kláry Peslarové.
     
    04:56
    Natálie Mlýnková si udělala prostor u levé tyče, nahrála na spoluhráčku u pravé strany, t aale puk promáchla!
     
    05:45
    Finky sice ve hře ztrácí, ale hrají s klidem, ví, že utkání je teprve na začátku. Češky hrají velice pěkný hokej.
     
    06:35
    Na českém výběru je vidět, že chce jít do vedení, zatím přehrává svého soupeře. Finky se nyní brání v obranném pásmu.
     
    07:20
    Opět v akci aktivní Natálie Mlýnková, která zkusila vystřelit skrz obránkyni. Pokus jí na poslední chvíli sjel z čepele.
     
    08:04
    Odražený puk dostala do jízdy Noemi Neubauerová, která se řídila na AnnU Keisalaovou. Finská brankářka vyrazila puk ramenem!
    08:04 Neubauerová mířila dobře, Keisalaová ale byla pozorná
     
    09:09
    Češky doslova válcují své sokyně, na ledě je jediný tým. Je škoda, že lvicím nevyšlo zakončení, jinak by šly do vedení oprávněně.
     
    09:36
    Střely na branku jsou 6:0 pro Češky.
     
    10:02
    Finky se snaží napadat národní tým v obranném pásmu, ale svěřenkyně Carly MacLeodové hrájí s ohromným klidem na hokejkách.
     
    10:23
    Až nyní si připisuje Klára Peslarová úvodní zákrok zápasu. Uvidíme, zda tohle Seveřanky nakopne...
     
    10:37
    Finky si vytvořily menší tlak na českou svatyni, ovšem žádné nebezpečí pro národní tým nepřišlo.
     
    11:09
    Noora Tulusová dostala menší prostor na levém kruhu, odkud pozdravila Peslarovou. Brankářka lvic vyrazila puk vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    11:57
    Emilia Vesaová chtěla uspět v souboji jednu na jednu, ale česká obránkyně ji o kotouč připravila. Finky vyrovnávají hru.
     
    12:57
    Rodící se finský protiútok zastavilo postavení mimo hru, takže u puku je opět národní tým.
     
    13:25
    Oba celky hledají smysluplnou kombinaci, jleikož navrch mají obrany. Především se bojuje i o střední pásmo, kde drtivá většina akcí končí.
     
    14:07
    Mezi čárky dostala nabito Sanni Rantalaová, která vypálila bez přípravy. Její bombu schytala jedna z obránkyň.
     
    14:50
    Češky jsou nyní pod tlakem Seveřanek, které uzamkly svěřenkyně Carly MacLeodové v obranné třetině. Češky se nakonec dokázaly osvobodit.
     
    15:11
    Stav střel pořád vychází lépe pro národní tým, který vede 7:4.
     
    15:18
    Elisa Holopainenová odzbrojila na modré čáře jednu z obránkyň a jela do nájezdu. Pro Češky vše zachránila navracejí se Natálie Mlýnková! Výborná práce české lvice.
    15:18 Skvělá defenzivní práce Mlýnkové
     
    15:50
    Klára Peslarová byla mimo svatyni, nakonec si poradila s pomocí spoluhráček se střelou Jenni Hiirikoskioové!
     
    16:28
    Síly na ledě se přeskupily, více ze hry teď mají Finky, které už rozdýchaly úvodní nápor českého výběru.
     
    17:23
    Tereza Radová si teď dovolila drzou kličku za vlastní brankou. Českou reprezentantku napadala soupeřka, přičemž členka třetího obranného páru udělal otočku a efektivně se zbavila soupeřky.
     
    17:45
    Viivi Vainikkaová tečovala těsně před Peslarovou nahození od modré. Kotouč těsně proletěl kolem pravé tyče!
     
    18:39
    Češky se usadily ve finské třetině, jenže moc dlouho tam nezůstaly. Puk vybojovaly aktivní Finky, které pomalu přebírají otěže zápasu.
     
    19:02
    Kateřina Mrázová to udělala lišácky, když nevybojovala vhazování. Volný puk okamžitě popostrčila k levé tyčce, kde bohužel nebyla žádná hráčka v bílém.
     
    19:55
    Ve střehu musela být opět Klára Peslarová, která si musela ochránit obě dvě tyče. Česká gólmanka nakonec zasahovala pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut čtvrtfinálové bitvy je za námi. Češky do ní vstoupily impozantně, když několikrát ohrozily branku Anni Keislalaové. Finská gólmanka byla vždycky na svém místě. Seveřanky se do utkání dostaly později, ovšem postupem času převzaly iniciativu hry ony. Po první třetině je stav bezbrankový, uvidíme, co nám nabídne druhá část. Prostřední dějství začne přibližně v 18:24.

    Střely na branku: 9:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Kotouč do jízdy dostala Natálie Mlýnková, která proti sobě měla obránkyni. Česká hráčka se jí pokusila obejít, ale marně.
     
    21:04
    Anni Keisalaová si připisuje úvodní zákrok druhé tetiný, když si pohlídala dorážku u levé tyče.
     
    21:47
    Češky se nastěhovaly do pásma, ale puk sbírá u zadního hrazení jedna z finských obránkyň. Oba výběry se zatím trápí s finální částí útoků.
     
    22:17
    Daniela Pejšová se efektivně otočila na pravém kruhu, odkud vypálila. Puk vykopla levým betonem Anni Keislalaová.
     
    22:48
    Po ostrém střetu u levého hrazení zůstává ležet na ledové ploše Sofianna Sundelinová, která je za pomoci spoluhráček odvezena na hráčskou lavici.
     
    23:12
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ronja Savolainenová – 2 min., podrážení.
     
    23:18
    Češky prohrály vhazování, nicméně svým důrazem vybojovaly puk na své hole. Anni Keisalaová potom zpacifikovala ránu Michaely Pejzlové.
     
    24:14
    Češkám se nedaří na delší čas usadit v pásmu. Chtělo by to klid a rozvahu v končné fázi útoku.
     
    24:44
    Na modrou čáru dostala puk Kateřina Mrázová, která si vylepšila pozici. Pokus zápěstím krotí v lapačce finská gólmanka.
     
    25:23
    Michaela Pejzlová si proklestila cestu před branku. Zkusila zakončit mezi betony, ale i tenhle puk skončil na výstroji brankářky. Na druhou stranu pádily Seveřanky. I ony se gólového příspěvku nedočkaly.
     
    26:22
    Puk do jízdy dostala Emilia Vesaová, která mohla jet sama na Peslarovou. Její tažení ukončila obětavým pádem na led Aneta Tejralová.
     
    26:58
    Tak tohle mohl být vedoucí gól utkání! Finky se dostaly do přečíslení čtyři na dvě a z prostorů kruhu pálila Ella Viitasuoová. Obránkyně Finska trefila připravený beton Kláry Peslarové!
    26:58 Přečíslení Finek končí na Peslarové
     
    27:23
    Češky podnikly další výpad na polovinu soupeřek, ovšem ani tohle se s kýženým úspěchem nesetkalo.
     
    27:49
    Sofianna Sundelinová vypálila od modré, pokus vypadl gólmance z rukavice, takže bylo dostatek času na dorážku. O ni se postarala samotná exekutorka střely. Peslarová si napodruhé poradila.
     
    28:43
    Oba týmy stále vyčkávají na gól, ovšem to přidává na osobních soubojích, které přibývají.
     
    28:54
    Vyloučení v týmu Česko:
    Tereza Radová – 2 min., krosček.
     
    29:02
    Finky vyhrály buly a ihned začaly kombinovat v blízkosti Peslarové.
     
    29:15
    Petra Niemenenová dostala nabito na levý kruh. Její bomba skončila ne levém rameni Kláry Peslarové. Finky se snažily o dorážku, jenže zahrály vysokou holí.
     
    30:09
    Odražený pokus z blízkosti brankoviště sbírá na svoji hokejku Viivi Vainikkaová. Ta posílá puk na pravý beton brankářky národního celku.
     
    30:50
    Puk na hůl dostala ideálně Jenni Hiirikoskiová, která napálila obětavou Kateřinu Mrázovou, která si lehla do její rány.
     
    31:40
    Přečíslení Češek nekončí brankou. Zahrozila Pavlína Horálková. Obránkyně chtěla vystřelit zápěstím, jenže v poslední chvíli jí neposlechl neposedný kotouč.
     
    32:12
    Anni Keisalaová odolala tvrdému nájezdu lvic, které zle dotíraly na její klec. Finská gólmanka nadále s Peslarovou drží střelkyně na nule.
     
    32:13
    Vyrovnané utkání je ve všech směrech. Češky vedou na střely ve druhé části 10:9.
     
    32:55
    Do útoku si to hrnuly soupeřky, ale stopku ji vystavila Daniela Pejšová, která si splnila defenzivní povinnosti na jedničku.
     
    33:52
    Pohledná akce českého výběru. Denisa Hymlárová nahrála na pravou tyč Pavlíně Horálkové, která z dobré pozice nedala.
    33:52 Dobré střídání českého výběru
     
    34:39
    Na druhé straně se blýskla Klára Peslarová, česká gólmanka si poradila s nepříjemnými pokusy Petry Nieminenové a Susanny Tapaniové!
     
    35:05
    O útočné akce není nouze, jenže nad všemi hráčkami vyčnívají maskované opory, které dohromady zastavily 41 střeleckých pokusů.
     
    35:33
    Horké chvíle si prožila brankářka národního týmu. Peslarová viděla pokus od modré, jenže puk tečovala někdo z hráček. Česká lvice dokázal a na změnu směru kotouče včas zareagovat.
    35:33 Peslarová si poradila i s tečovaným pokusem Finek
     
    36:33
    Kateřina Mrázová bojuje s finskou obránkyní o kotouč. Ze souboje lépe odešla obránkyně, která vybojovala puk na české forvardce.
     
    37:00
    Česko právě vstřelilo branku! BZUM, BZUM BREKEKE, hraje i dnes. DANIELA PEJŠOVÁ sebrala puk na pravém kruhu a neomylně ho poslala nad pravý beton brankářky Kesalaové! Tak tohle český tým potřeboval. Asistence: Alena Mills.
    37:00 Daniela PEJŠOVÁ - 0:1
     
    37:55
    Finyk se pokusily o rychlou odpověď. Konkrétně to byla Elisa Holopainenová, jež objela branku. Klára Peslarová utěsnila mezírku u levé tyče včas.
     
    38:38
    Češky zkusily jít do útoku, jenže špatné zpracování je o to připravilo. Finky u kotouče.
     
    38:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Natálie Mlýnková – 2 min., hákování.
     
    39:06
    Odražený puk sebrala mezi čárkami Ronja Savolainenová. Zpracovala si kus gumy rychle a její pokus skončil na břevně české svatyně!
    39:06 Dorážku Savolainenové zastavilo břevno
     
    39:58
    Finky tlačí, ale nedokážou překonat obranný val českého výběru, který se teď zuby nehty drží!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vyrovnaná partie pokračuje nadále. Ve skóre jsme se pohnuli, k radosti českých diváků se trefila Česká republika. Ve 37. minutě poslala lvice do vedení nejproduktivnější hráčka národního celku Daniela Pejšová. Finky v ničem nezaostávají, naopak mohly vyrovnat na konci druhého dějství. Z hole Savolainenové zazvonilo břevno. Třetí třetina začne přibližně ve 19:14.

    Střely ve druhé třetině (celkem): 13:16 (22:25)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Finky zahájily pokračování přesilové hry za svoji brankou. Následný kontr končí v českém pásmu. Češky soupeřky k ničemu nepustily.
     
    41:20
    Horké chvíle pro českou obranu v čele s Klárou Peslarou. Češky nevědí ani jak, ale podařilo se jim ustát obrovský tlak Finek. Seveřanky několikrát pálily do odkryté klece, jenže puk do sítě nedostaly.
    41:20 Obrovský závar před českým brankovištěm
     
    42:08
    Čeští fanoušci dodávají podporu lvicím, které ji určitě na začátku třetí části potřebují.
     
    42:32
    Klára Peslarová je opět jistá. Teď lapila do své výstroje pokus Jenni Hiirijosjiové. Výborná práce.
     
    42:58
    Denisa Křížová společně s Kateřinou Mrázovou bojují v levém rohu o hrací předmět. Puk nakonec mají Finky, které vlétly do poslední části pořádně svižně.
     
    43:56
    Obrana národního celku zamezila nahrávce na modrou čáru, kam směřoval kus černé pryže. Češky by se potřebovaly nastartovat.
     
    44:36
    Aneta Tejralová poslala puk na Annu Keisalovou, jež vyrazila puk holí do rohu.
     
    45:14
    Je jisté, že Klára Peslarová půjde v utkání na své nové maximum zákroků. Tentokrát si poradila s nahozeným kotoučem. Tlak Finek trvá dál.
     
    45:56
    Přihrávka na Susannu Tapaniovou byla příliš prudká. Přesto se dokázaly hráčky v modrých dresech udržet v pásmu.
     
    46:44
    Sofianna Sundelinová obkroužila branku, ačkoliv byla tísněna, tak vystřelila na bližší tyč. Peslarová její pokus vykopla betonem.
     
    47:15
    AnnI Keisalaová si teď nerozuměla se spoluhráčkou, a tak se obě střetly za brankou. Češky z této situace nic nevytěžily.
     
    48:01
    Finsko právě vstřelilo branku! Obrovský tlak dál nešlo ustát, je vyrovnáno! Odražený puk mezi kruhy zastihla NOORA TULUSOVÁ. Finská hráčka si vylepšila pozici a prostřelila Peslarovou k levé tyči! Asistence: Elisa Holopainenová a Sanni Rantalaová.
    48:01 Noora TULUSOVÁ - 1:1
     
    48:50
    Finky vycítily šanci na zvrat utkání, když opět byly v blízkosti Peslarové. Česká gólmanka si poradila, ale u její svatyně vzplála potyčka.
     
    49:54
    Obrat mohla úspěšnou tečí dokonat Susanna Tapaniová, která se dotkla jako poslední puku. Kotouč na poslední chvíli vykopla Peslarová levým betonem.
    49:54 Skvělý zákrok Peslarové
     
    50:06
    Vyloučení v týmu Česko:
    Dominika Lásková – 2 min., nedovolené bránění.
     
    50:20
    Finky si předávají kotouč z hole na hůl. Češky mají plné ruce a nohy práce, aby vše stíhaly pokrýt.
     
    51:14
    Národní tým je pod těžkým tlakem soupeře, který sílí v přesilové hře o to víc. Bránicí čtyřka je unavená, což je vidět na pohybu.
     
    51:50
    Lvice se dokázaly osvobodit, těžká šichta pro české kvarteto.
     
    52:07
    Finky mohla dostat do vedení Elisa Holopainenová, která u pravé tyče nadvakrát nedoklepla puk za Peslarové beton.
    52:07 Peslarová dál drží nerozhodný stav
     
    52:25
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Sanni Vanhanenová – 2 min., podrážení.
     
    53:12
    Reprezentantky bojují o puk v útočném pásmu soupeřek. Finky se nevzdávají bez boje a nakonec vyhazují přes všechny čáry.
     
    54:04
    Nahzení Anety Tejralové se snažila před finskou brankou tečovat Andrea Trnková, ta jej tečovala do míst, kde byla gólmanka. Odražený puk nedokázala zamést potom do sítě jedna z českých hráček.
     
    55:35
    Pokračuje při hře pět na pět a do konce utkání nám zbývá pár minut. Kdo vyhraje. ...
     
    56:15
    Kiira Yrjanenová vyslal pozdrav na Kláru Peslarovou, druhá jmenovaná nakonec nemusela do akce. Puk mířil jen do plexi.
     
    56:57
    Češky se usadily v útočné třetině, kde bojují o to, aby se prosadily proti favoritovi zápasu. Anni Keisalová nakonec chytá nahození od pravého mantinelu do lapačky.
     
    57:35
    Nebezpečná nahrávka na osu kluziště, která minula finskou hokejku. Tohle mohla být zajímavá situace pro Seveřanky.
     
    58:29
    Velký krajíc si ukrojila Vendula Přibylová, která chtěla projít přes trojlístek v modrém. Nakonec česká hráčka vypálila. Pokus byl přizvednutý do ochranné sítě.
     
    58:55
    Přečíslení dvě na jednu předvedly soupeřky národního celku. Puk nedošel k Noore Tulisové. Druhé jmenované přeskočil kotouč čepel.
     
    59:48
    Kateřina Mrázová nahrála na Denisu Křížovou, která z těžké pozice trefila betony Anni Keisalové!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina se nesla v tónech finského výběru, který od začátku tlačil. Seveřanky měly souvislý tlak, který vyústil ve vyrovnávající gól. Češky hledaly jen těžce protihru, nakonec z toho vyplývá remíza po šedesáti minutách. Následuje desetiminutové prodloužení ve třech bruslařích na obou stranách.

    Střely ve třetí třetině (celkem): 14:7 (36:32)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:23
    Úvodní slovo nastaveného času si pro sebe vzala Jenni Hiirikoskiová, která pelášila přes celé pásmo. Peslarová chytá.
     
    60:41
    Česko právě vstřelilo branku! Češky přepisují historii! Po chybě v obranném pásmu potrestala finskou chybu ANEEETA TEJRALOVÁÁÁ. Česká hráčka nachytala Anni Keisalovou u levé tyče! Bez asistence.
    60:41 Aneta TEJRALOVÁ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou strhující utkání, které lépe vyznělo pro výběr Carly MacLeodové. Češky ustály ve třetí třetině obrovský tlak Finek, které dokázaly ve 49. minutě vyrovnat. Do konce třetí části se obě branky zavřely. Zápas dospěl do prodloužení, kde rozhodla úvodní minuta.

    Českou historii přepsala Aneta Tejralová, jež poslala tým do semifinále mistrovství světa. Národní celek kromě premiérové účasti mezi nejlepší čtyřkou mají za sebou ještě další milník. Národní celek bude na příštím světovém turnaji ve skupině A.

    Nejlepší hráčky utkání
    Finsko: Noora Tulusová, útočnice
    Česká republika: Daniela Pejšová, obránkyně.

    Střely na branku v prodloužení (celkem): 1:1 (37:33)
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji vám za pozornost a těším se na viděnou. (21:00:32)
    Marken.cz

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 49. Tulusová (Holopainenová, Rantalaová) – 37. Pejšová (Mills), 61. Tejralová


    Finsko: Keisalaová (Silvonenová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová, Parkkonenová, Viitasuová – Nieminenová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Holopainenová, Vainikkaová, Tulusová – Nylundová, Vesaová, Liikalaová – Vanhanenová, Yrjänenová, Sundelinová – Rakkolainenová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Česko: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Kaylen Hansonová (USA), Shauna Nearyová – Jessica Chartrandová (obě CAN), Marine Dinantová (BEL),

    Diváci: 326
    bahis siteleri