TEMPISH Moravian Cup – 2. hrací den (kon.)
konec
TEMPISH Moravian Cup – 2. hrací den

Neděle 04.09.2022, 08:00 • SH SŠP Rooseveltova, SH Čajkaréna, SH Univerzity Palackého, SH Na Šibeníku, SH Zora • Florbal
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.
     
    Hezké nedělní ráno, turnaj TEMPISH Moravian Cup dnes čeká maraton vyřazovacích bojů, ve večerních hodinách pak budeme znát vítěze všech pěti kategorií. Druhý hrací den startuje v 8:00!
     
    Historie a vize turnaje

    Moravian Cup má letos v pořadí už osmé pokračovaní a ve velké části zůstává u stejného formátu jako loni. Dorostenci i junioři budou sehrávat své zápasy po oba víkendové dny, stejně jako starší žáci, kteří se v Olomouci objeví pošesté v historii turnaje. Počtvrté se na Hané ukážou mladší žáci a elévové. Letos přibyla i kategorie přípravek.

    Stejně jako několik posledních (necovidových) ročníků se do Olomouce podívají slovenské a lotyšské týmy, čímž se znovu bude jednat o prestižní mezinárodní přehlídku mladých talentů. Díky termínu akce jde o poslední test formy všech družstev před startem soutěžní sezóny, i proto tak organizátoři každým rokem musí zvětšovat počet startujících.

    Tentokrát půjde o 75 týmů ze tří zemí, přes 1500 hráčů a členů realizačního týmu. S tím úzce souvisí i zvyšující se zájem partnerů. Akci kromě primátora Olomouce a hejtmana Olomouckého kraje zaštítila Česká unie sportu a podruhé v historii se turnaj koná pod záštitou prezidenta Českého florbalu. Stejně jako loni je generálním partnerem akce společnost TEMPISH. Tento progresivní výrobce sportovního vybavení, který v posledních letech rozvířil trh s tradičními florbalovými výrobci, kromě finanční podpory zajišťuje i doprovodný program a mediální prezentaci turnaje.
     
    Formát turnaje

    Zápasy juniorů, dorostenců a starších žáků mají popáté v historii prodloužený hrací čas 2x15 minut hrubého času, ve vyřazovací části se poslední tříminutovka utkání hraje stopovaným, čistým časem. Mladší žáci a elévové budou hrát na 2x10 minut, v play-off se bude hrát ve stejném formátu. Přípravka hraje v počtu 3+1 na menším hřišti.

    Junioři (ročník narození 2004 – 2007) jsou rozděleni do čtyř tříčlenných skupin, dorostenci (2006 – 2009), starší žáci (2008 – 2011) i mladší žáci (2010 – 2013) do čtyř čtyřčlenných. Elévové (2011 – 2013) jsou pak rozděleni do dvou pětičlenných skupin, přípravka hraje jednu pětičlennou skupinu. Do vyřazovací části postupují všechny mančafty. Systém play-off je u každé kategorie však trochu jiný, vysvětlen je výše.
     
    Haly

    Letos se využije hned pětice hal, kde bude celkem šest hracích ploch. Čajkaréna je pravidelně využívána k mistrovským zápasům ženského i mužského „áčka“ FBS Olomouc. V multifunkčním stánku dále také hraje třeba basketbalový klub BK Olomoucko zápasy Kooperativa NBL.

    „Roosveltka“ je už v dnešní době používána hlavně pro mládežnické florbalové kategorie. V dřívějších letech se zde však odehrávaly i extraligové boje, po postavení Čajkarény však již prostorově nedostačuje. Hala Na Šibeníku i nadále patří Armádě České republiky, v minulosti byla populární pro svou basketbalovou minulost díky klubu Dukla Olomouc (dvojnásobný mistr Československa) nebo mnoha mládežnickým florbalovým turnajům.

    Potřetí se Moravian Cup objeví v nejmodernější hale na území Olomouce. V SH Univerzity Palackého se konají koncerty, ale i velké florbalové události jako bylo třeba Mistrovství juniorek ve florbalu v roce 2010, Euro Floorball Tour v roce 2017 nebo finále Poháru České pojišťovny 2019. Kapacitně patří mezi nejluxusnější možnosti v celé hanácké metropoli. Po roce turnaj obnovil spolupráci s házenkářským interligistou DHK Zora Olomouc a na jeho hale se tak florbal vrátí a poskytne divákům o trošku lepší servis, než loni využíváná hala Sigmy. Úplně poprvé se bude hrát v tělocvičně Gymnázia Hejčín, kde proběhne finále přípravky.
     
    Vítězové minulých ročníků

    B18 (JUNIOŘI)
    2021 – FbC Vikings Kopřivnice
    2020 – FbŠ Bohemians
    2019 – FBS Olomouc
    2018 – PSKC Okříšky
    2017 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    2016 – 1. MVIL Ostrava
    2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

    B16 (DOROSTENCI)
    2021 – Bulldogs Brno
    2020 – 1. SC TEMPISH Vítkovice
    2019 – Paskov Saurians
    2018 – FBŠ Hattrick Brno
    2017 – FbC Aligators
    2016 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

    B14 (STARŠÍ ŽÁCI)
    2021 – FBC Ostrava
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – SK TROOPERS Innebandy Jih
    2018 – ŠSK Očov Hodonín
    2017 – FBC Přerov

    B12 (MLADŠÍ ŽÁCI)
    2021 – FBS Olomouc Stars
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – FBŠ Hattrick Brno

    B10 (ELÉVOVÉ)
    2021 – Bulldogs Brno
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – FBS Olomouc Stars
     
    Aktualizovaný rozpis, live stavy a výsledky zápasů najdete letos na moraviancup.beperspective.com!
     
    Na turnaji panuje bojovná atmosféra od prvních zápasů. Brzy nás navíc čeká první finále nejmladší kategorie.
     
    Máme první vítěze!

    Turnaj přípravky ovládli domácí FBS Olomouc Stars po nervy drásajícím finále s týmem Šumperka.
     
    Vítězové B10 se stali po skvělém kontrolovaném výkony Panteři z Otrokovic!

    I druhou kategorii tak ovládli zástupci Moravy.
     
    Druhý hrací den je u konce!

    Vítězové kategorie B18: SFK Havířov

    Vítězové kategorie B16: Bulldogs Brno

    Vítězové kategorie B14: FBS Olomouc

    Vítězové kategorie B12: FK Kurski (LAT). (21:08:57)

    Johan Čáp

    Daniel Gargulák

    Výsledky, live skóre a rozpis utkání
    Aktualizovaný rozpis, live stavy a výsledky zápasů najdete letos na moraviancup.beperspective.com!
    bahis siteleri