Finsko – Japonsko 0:1 (po s.n.) | Švýcarsko – Česko cz 2:4 (kon.) | USA – Kanada 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Česko
Neděle 04.09.2022, 15:08 • KVIK Hockey Arena, Herning, Dánsko • Mistrovství světa žen • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Fanoušci doprovází národní celek sloganem: Holky děkujem.... (17:40:12)
     
    Vážení diváci, loučím se s vámi za doprovodu songu Bzum bzum bereke-keke, který provází české lvice turnajem. Mějte hezkou neděli a zase někdy na počtenou.
     
    „Tak jsme třetí, no a co,“ zní od samotných držitelek bronzových medailí.
     
    KVIK Hockey Arenou zahrála česká národní hymna doprovázena zpěvem všech českých hráček a realizačního týmu, velmi emotivní zážitek. Na řadu přichází týmové focení s bronzovými medailemi a pohárem ve středovém kruhu.
     
    Obrovská radost, kterou prožívají české hráčky, které jsou doslova v extázi. Petr Bříza je připraven předat bronzovou trofej kapitánce týmu Aleně Mills. České hráčky jsou v kruhu i s trofejí. Moc vám gratulujeme k úspěchu, zasloužená odměna za výkony předváděné v Dánsku.
     
    České hráčky přivítaly na modré čáře strůjkyni úspěchu Carlu MacLeodovou velkým potleskem.
     
    Petr Bříza je připraven předávat bronzové medaile českým hokejistkám, které na turnaji prohrály jediné utkání. Jako první si pro medaili přijela kapitánka národního celku Alena Mills. České hráčky sportovně podávají ruce poraženým soupeřkám ze Švýcarska. Krásná tečka za rokem 2022 v podání národního celku žen!
     
    Hráčky i realizační tým jsou seřazeny na modré čáře. Teď si pro ocenění za řízení utkání přijíždí čtveřice rozhodčích.
     
    Máme za sebou třetí třetinu, ve které byly lepší Švýcarky. Helvétský kříž dlouho dobýval branku Kláry Peslarové. Česká gólmanka sice ještě jednou kapitulovala, ale historicky první medaile pro ženský hokej je na světě! Švýcarky ani tento rok nezískávají cenný kov. Smutek na jedné straně, obrovská radost na druhé.

    Nejlepší hráčky utkání
    Švýcarsko: Evelina Raselliová, útočnice
    Česká republika: Dominika Lásková, obránkyně

    Střely na branku (celkem): 13:3 (20:27)
    Bronzová radost
     
    Historie je opět přepsaná! Češky si po solidních výkonech došly pro bronzové medaile! Parádní práce celého týmu, který teď slaví u levého hrazení! Radost, kterou hráčky prožívají je nepopsatelná! Všechno se chystá ke slavnostnímu ceremoniálu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lena Marie Lutzová – 2 min., sekání.
     
    59:54
    Máme tady potyčku před brankou Kláry Peslarové, která udržela ve výstroji další nahození! České obránkyně si plnily své povinnosti na jedničku.
     
    59:37
    Češky dopravily puk do branky, ale před tím se pískal přestupek. Gól neplatí.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Česko:
    Alena Mills – 2 min., hrubost.
     
    59:10
    Důležitý zákrok Kláry Peslarové, která zachytila střelu z pravého kruhu mezi betony. Česká jednička si poradila s dorážkou Raselliové!
     
    58:58
    Švýcarky i nadále pokračují ve hře bez brankářky.
    Marken.cz

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 12. Martiová (Christenová, Leemannová), 50. Vallarioová (Rüeggová, Stalderová) – 8. Mlýnková (Mrázová, Tejralová), 16. Pejšová (Lásková), 23. Přibylová (Neubauerová, Peslarová), 30. Mlýnková (Mrázová)


    Švýcarsko: Braendliová (Maurerová) – Hauserová (A), Vallarioová, Christenová, Baechlerová, Sigristová, Wetliová, Hofstetterová – Stalderová (C), Raselliová (A), Rüeggová – Leemannová, Martiová, Lutzová – Quennecová, Rüediová, Ingoldová – Freyová.
    Trenér: Colin Muller

    Česko: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová (A), Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Rozhodčí: Cianna Lieffersová (CAN), Samantha Hillerová – Jennifer Cameronová (obě USA), Anna Hammarová (SWE)

    Diváci: 1294
    thejrc.org