Zvolen – Prostějov 1:2 (kon.) | Vlci Žilina – Dubnica 2:3 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Děčín 4:3 (kon.)
K. Vary – Litvínov 2:1 (kon.) | Slavia – Pardubice B 3:6 (kon.) | Vsetín – Osvětim 1:2 (1:2 po s.n.)
Znojmo – Tábor 6:1 (kon.) | Klatovy – Příbram 3:2 (po pr.) | Přerov – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
Jastrzębie – Šumperk 7:4 (kon.) | Havířov – Sosnowiec 2:5 (kon.) | Nový Jičín – Opava 6:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – SHKM Hodonín 7:4 (kon.) | Vyškov – Žďár n/S 4:2 (kon.) | Humenné – Michalovce 2:3 (kon.)
Spišská N. Ves – Lipt. Mikuláš 3:2 (2:1 po s.n.) | Mostečtí Lvi – Ústí n/L 5:6 (po pr.) | Olomouc – Kometa Brno 0:2 (kon.)
Nitra – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
HC Děčín
Úterý 06.09.2022, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Přípravné zápasy
Partner:
     
    S konstatováním, že v ROCKNET ARÉNĚ je znovu veselo, se loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:41:16)
     
    Čtyřicet minut to vypadalo, že dobře hrající Děčín střetnutí ovládne. Jenomže Chomutov v poslední části zabral a Jaroslav Kůs otočil stav na stranu favorita. Ovšem trenéři Pirátů asi nebudou s výkonem spokojeni, protože domácím hráčům dnes vůbec nešly nohy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Od levého mantinelu hledal Michal Trávníček před branku najíždějícího spoluhráče. Jenomže trefil nohu obránce a Miroslav Hanuljak posouvá puk k zadnímu mantinelu.
     
    58:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dámy a pánové, favorit se v poslední dvacetiminutovce probral a otáčí stav zápasu na svou stranu! Na levém kruhu se ocitl najetý JAROSLAV KŮS, který přesnou ránou posílá Piráty poprvé do vedení. Děčín ještě reaguje oddechovým časem! Asistence: Ondřej Príhoda a Jakub Váchal.
     
    57:23
    Do levého horního rohu mířil od modré čáry Dominik Ferbas, jehož snažení zastavil hostující brankář. Ten chtěl hru přerušit, avšak spoluhráč mu černou gumu sebral.
     
    56:47
    Zpoza branky se snažil vyjet Tomáš Nezbeda, na něhož před brankou číhal Tomáš Koblížek. Děčín pokračoval v akci a střelu z pravé strany zastavil Miroslav Hanuljak.
     
    55:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov využívá početní výhodu a vstřelená branka jde především za Viktorem Hüblem. Po nepřesné střele mohl zkušený matador mířit do odkryté branky, ale rozhlédl se a přihrál mezi kruhy. ERIK MEŽNAR po ledě pak zamířil ke vzdálenější tyči – 3:3. Asistence: Viktor Hübl a Jakub Chrpa.
     
    55:03
    Až moc netrpělivý byl Roman Chlouba, který Jaroslavu Kůsovi přejel dříve do pásma. Pro ofsajd jsou Piráti vykázáni do středního pásma.
     
    54:31
    Od modré čáry se napřáhl Vít Seemann, na jehož pokus Ondřej Skokan dobře viděl, a tak schoval černou gumu do lapačky.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Adam Charvát – 2 min., držení.
     
    53:21
    Chomutovští se snaží kombinovat, ovšem nemohou se dostat přes střední pásmo. Děčín už se spíše soustředí na bránění a čeká na chyby soupeře.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 021 diváků.
     
    51:53
    Neskutečné ruce Milana Kostourka! Chomutovský šikula si obloučkem zvedl puk kolem obránce a už byl mezi kruhy. Jeho zakončení ze vzduchu zastavila až pravá tyčka!
     
    51:25
    Souboj Chlouba – Skokan znovu vyhrál hostující brankář. Chomutovský útočník se gólmana snažil nachytat z velkého úhlu, ale Skokan byl natlačený na tyči.
     
    50:09
    Ihned po vhazování vystřelil Roman Chlouba, do jehož pokusu vložil hůl ještě soupeř. Puk tak postupoval na branku pomaleji a Ondřej Skokan byl znovu připravený.
     
    49:39
    Z levého kruhu vyslal nepříjemný pokus Pavel Zajan, jehož nažení domácí brankář vyrazil mezi kruhy. Atakovaný Tomáš Nezbeda pak černou gumu netrefil.
     
    48:55
    Přihrávku do tandemu převzal František Mála, který golfákem zamířil do hostujícího brankáře. Bude se tak vhazovat vpravo od děčínské svatyně.
     
    48:40
    Vyrovnávací trefu měl na hokejce Erik Mežnar, který se nacházel na hranici brankoviště. Ovšem z blízka nepřekonal skvěle chytajícího hostujícího gólmana.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 30. Mežnar (Kostourek, Mála), 48. Chrpa (Chlouba, Hübl), 56. Mežnar (Hübl, Chrpa), 59. Kůs (Príhoda, Váchal) – 11. D. Tůma (Faigl, Brož), 33. T. Nezbeda (L. Nezbeda), 42. L. Nezbeda


    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – Seemann, Pavlát, Ferbas, Havel, Petrásek, Váchal – Príhoda, Hübl, Chrpa – Chlouba, Kůs (C), Koblížek – Mála, Mežnar, Kostourek – Černý.
    Trenér: Kamil Koláček

    HC Děčín: Skokan (Lavinger) – Brož, Charvát, Loukota, Kučera, Starý, Košař – D. Tůma, Faigl, Trávníček (C), L. Nezbeda, T. Nezbeda, Zajan, Fojt, J. Tůma, Kuchynka.
    Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Hlinka – Coubal, Hrubý

    Diváci: 1 021
    thejrc.org