Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference HC Vítkovice Ridera

Úterý 06.09.2022, 12:30Tiskové konference
     
    Z tiskové konference týmu HC Vítkovice Ridera je to pro tuto chvíli vše. Děkujeme za pozornost. (13:10:30)
     
    Nyní je čas pro individuální rozhovory.
     
    Na jednu otázku odpovídají všichni zúčastnění, a to ohledně včerejší velmi úspěšně podpisové akce spojené s představením nových dresů. Hráči i vedení bylo nadšeno velkým zájmem vítkovických fanoušků, kteří podporovali hráče jak slovně, tak i projevovaným zájmem. Celá akce trvala déle, než aktéři předpokládali a proto doufají, že si fanoušci najdou cestu i do haly a budou podporovat tým i během sezóny.
     
    Otázka na Lukáše Krenželoka, který má mluvit o týmu. Zda si myslí, že z podceňovaného týmu se příchodem Muellera vítkovičtí dostali o kategorii výš, mezi favority ligy.

    To, že někteří hráči odešli, další přišli je přirozený vývoj. Samozřejmě příchodem Petera se tvořila nová kabina, všichni si ale sedli, a proto se to snad projeví i na ledě. Děláme si teď srandičky a blbiny, ale uvidíme, jak se budeme chovat pod tlakem. Potenciál ale máme dobrý.
     
    Vítkovičtí se dostali k brankářské dvojici Klimeš – Stezka. Je některý z nich favoritem? Na to odpovídá Miloš Holaň, tím, že se tito dva gólmani velmi dobře doplňují, jasnou jedničkou však není v této chvíli ani jeden. Trenéři se budou pravděpodobně rozhodovat zápas od zápasu.
     
    Podle Romana Šimíčka je důležité, aby vítkovičtí svou hrou bavili diváky, aby lidé našli cestu do haly, aby si kupovali permanentky a tím také podpořili vítkovický hokej. Mueller při jednáních s vítkovickými varoval, že po prohraném zápase může být nespokojený až nepříjemný. To je přesně to, co Vítkovice letos chtějí. Bavit diváky a vyhrávat, přesto se může stát, že se zápas nepodaří. Vyhrávat chtějí všechny týmy a Vítkovice chtějí jít bod po bodu, zápas po zápasu.
     
    Dotaz směřující k Romanu Šimíčkovi ohledně rozpočtu klubu.

    Chod klubu je v této chvíli zajištěn, hlavně díky partnerům, kteří navýšili rozpočet, kterým mohou vítkovičtí disponovat. Díky tomu se povedlo podepsat Petera Muellera, nakonec to klaplo také s Robertsem Bukartsem. Tito dva útočníci si na ledě sedli, je mezi nimi výborná chemie a proto je skvělé, že se podařilo oba hráče podepsat.
     
    Dotaz na odchody zkušených hráčů opět zodpovídá Miloš Holaň, podle kterého je to prostě hokejový život. Je škoda odchodů hráčů jako Polák, Solovjov a další, ale zdá se, že se je podařilo nahradit, Mikuš je velmi zkušeným hráčem, Grman je také výborný, Raskob je zase dobrý v ofenzivní hře.
     
    Dalším z dotazů je na největší vítkovickou posilu Petera Muellera.

    Miloš Holaň se rozhovořil o vysoké profesionalitě tohoto útočníka, o jeho přístupu k tréninku, k zápasům. Předává zkušenosti hlavně mladším hráčům, kdy je povzbuzuje, místo toho, aby na ně jako hvězda, kterou bezesporu je, byl naštvaný nebo je peskoval za špatné přihrávky nebo hru.
     
    Dotaz pro Miloše Holaně – Jak je spokojen s přípravou na sezónu.

    Podle hlavního trenéra je dobré, že se tým mohl připravovat v zahraničí a změřit síly také s neextraligovými soupeři. Sestava se krystalizuje, ale v hlavách trenérů už je sestava, se kterou vítkovičtí vyrazí do začátku sezóny.
     
    Už nyní začíná prostor pro dotazy.
     
    Posledním promlouvajícím je Lukáš Krenželok, který glosuje, že tým má všechny podmínky proto, aby se mohl soustředit pouze na hokej a doufá, že to bude na ledě znát.
     
    Třetím v pořadí je trenér Miloš Holaň, který se nechce opakovat, neboť už bylo řečeno vše.
     
    Jako druhý promlouvá Roman Šimíček, který si přeje, aby vítkovičtí dělali svým fanouškům a podporovatelům radost. Také si přeje pokročit zase o krok dále, než tomu bylo v minulé sezóně. Kádr pro letošní sezónu je kvalitní, směřuje správným směrem, a proto se mohou fanoušci na zápasy těšit.
     
    Ing. Roman Vank hovoří o minulých letech, ve kterých Ridera sponzorovala vítkovický tým, o nelehkém "covidovém" období a přeje týmu i fanouškům, aby se Vítkovice letos dostaly přesně do těch vod, do kterých dle fanoušků už roky patří.
     
    Jako první se ujímá slova Ing. Roman Vank.
     
    Předsezónní tisková konference je zahájena.
     
    Dnešní tiskové konference se zúčastní člen představenstva hlavního sponzora Vítkovic Ing. Roman Vank, sportovní ředitel Roman Šimíček, hlavní trenér Miloš Holaň a kapitán týmu Lukáš Krenželok.
     
    Vítkovičtí v pondělí odpoledne představili široké veřejnosti své nové dresy, na dnešní úterní popoledne pak svolali tiskovou konferenci. Na té vedení klubu představí své plány a cíle do nové sezóny. Buďte u toho s námi.

    Monika Baloghová

    bahis siteleri