Česko – Rakousko 9:0 (kon.) | Česko – Slovensko 1:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada Sask. 2:10 (kon.)
USA United – Kanada 1:6 (kon.) | Old Boys SVK – Středočeský kraj 7:8 (kon.) | Řecko – USA 1:3 (kon.)
Slovensko – Velká Británie 11:0 (kon.) | Rakousko – USA United 2:1 (kon.) | USA – Česko 3:6 (kon.)
Česko – Středočeský kraj 2:1 (2:1 po s.s.) | Kanada Sask. – Řecko 4:3 (kon.) | Kanada – Old Boys SVK 6:1 (kon.)
konec
Old Boys Slovensko
7:8 (3:3, 1:3, 3:2)
Středočeský kraj
Čtvrtek 08.09.2022, 12:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Utkání Středočeského kraje se Slovenskem nabídlo bezpochyby nejlepší podívanou dosavadního průběhu turnaje. Z vítězství se nakonec radovali čeští hokejbalisté, kteří své východní sousedy přestříleli 8:7.

    Slováci nastupovali do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem. Dvakrát se dostali na kontakt, ale Češi v obou případech dokázali odpovědět. Sedmdesát vteřin před koncem zadělal na drama opětovným snížením na rozdíl jednoho gólu Marian Komínek, avšak Češi si v poslední minutě těsný náskok pohlídali i faulu protihráče Branislava Štefana vyplynuvšímu z frustrace.

    Středočeský kraj si ve třetím utkání na turnaji připsal druhou výhru, Slováci naopak zaznamenali druhou porážku. (13:35:03)
     
    Konec zápasu.
     
    35:54
    Slovenský kapitán Dag Bajtala střílel z poloviny hřiště už jenom z nouze. Bránu minul o pořádný kus a je to jasný, Středočeský kraj zvítězí!
     
    35:20
    Branislav Štefan možná definitivně pohřbil slovenské naděje na bodový zisk. U levého mantinelu v obranném pásmu sekl přes ruce Davida Šperla, tento moment pozornosti rozhodčího neunikl a slovenského útočníka po zásluze vyloučil.
    34:50 Marian KOMÍNEK - 7:8
     
    34:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je znovu jednobrankový! Branislav Štefan způsobil nahozením rozruch v předbrankovém prostoru Středočeského kraje, ten ukončil gólovou dorážkou MARIAN KOMÍNEK. Asistence: B. Štefan.
    34:13 David ŠPERL - 6:8
     
    34:13
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Naši východní sousedé vybojovali buly v útočném pásmu, což byl signál pro Marka Drvára k opuštění brány. Powerplay nicméně Slovákům příliš dlouho nevydržela, protože DAVID ŠPERL trefil odkrytou soupeřovu svatyni ihned z buly. Bez asistence.
     
    34:03
    Daniel Lipár předkládal míček před bránu, kde byl v dobrém postavení připraven k zakončení Milan Šoltys, protihráči v poslední chvíli odpálil balónek před nosem Martin Chmelina.
     
    33:34
    Další zaváhání Lukáš Heczko nepřipustil. Vysoký oblouček zachytil do lapačky a chtěl i rozehrát, tuto volbu si před dotírajícím Filipem Roháčikem rozmyslel.
     
    33:15
    Oddechový čas pro Středočeský kraj.
    33:15 Martin ŠPOTÁK - 6:7
     
    33:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Lukáš Heczko si vybral slabší chvilku, výsledkem je slovenský kontaktní gól! Český gólman si neporadil s nástřelem MARTINA ŠPOTÁKA z poloviny hřiště, hrací předmět pustil za brankovou čáru. Asistence: Dávid Štefan.
     
    33:00
    Slovensko pokračuje v plném počtu. Naši východní sousedé musejí ve zbývajících třech minutách vrhnout veškeré síly do útoku, lze očekávat i powerplay.
     
    32:33
    Z poloviny hřiště vyslal dělovku David Šperl. Marek Drvár měl na toto zakončení velmi dobrý výhled a míček odrazil k pravému mantinelu.
     
    32:05
    Je pochopitelné, že v pokračující tradiční přesilovce pět na čtyři Češi nikam nespěchají. Snaží se tak zabránit hrozícím brejkům slovenského soupeře.
    31:23 Bohumil GOTTHARD - 5:7
     
    31:23
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Početní převaha o dva hráče využita, Češi dělají důležitý krok směrem k vítězství! Od modré čáry vypálil Vladimír Luka a byl to BOHUMIL GOTTHARD, kdo šikovně ztečoval balónek nad zakleknuvšího gólmana. Asistence: Vladimír Luka.
     
    30:52
    Tak pozor, slovenští hokejbalisté jdou do tří! Jen šest vteřin po vyloučení Michala Roháčika, prakticky ihned po buly, fauloval Ronald Kochan, i on nedovoleně sekl protihráče. Česká přesilovka 5 na 3 může trvat až 114 vteřin.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. D. Štefan (B. Štefan), 7. F. Roháčik (Šoltys), 10. M. Roháčik (F. Roháčik), 14. F. Roháčik (Lipár), 29. Lipár (Šoltys, F. Roháčik), 34. Špoták (D. Štefan), 35. Komínek (B. Štefan) – 5. Luka, 5. Rosůlek (Bušek), 9. Gotthard (Šperl), 20. Luka (Růžička, Šperl), 24. Luka, 24. Bálek (Luka, Gotthard), 32. Gotthard (Luka), 35. Šperl


    Old Boys Slovensko: Drvár – Pribela, Špoták, Kollár, Rochl, Miko, Zelenák, M. Roháčik – Bartaloš, D. Štefan, B. Štefan, Kochan, Alföldy, Šoltys, Zemeš, Komínek, Lipár, Bajtala (C), Kopecký, Stanko, F. Roháčik.
    Středočeský kraj: Heczko (Banda, Fukárek) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Nýdl, Střeska, Hrabica, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel.

    Rozhodčí: Cooper, Walkeden

    Diváci: 56