Martin – Prešov 2:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HC Prešov
sk Pátek 09.09.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • Slovenský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ernest Bokroš (tréner HC 21 Prešov): "Odohrali sme zlé stretnutie. Hlavne, čo sa týka ofenzívy a disciplíny. Desať vylúčených hráčov a k tomu aj 5-minútový osobný trest počas stretnutia je ťažko zvládnuteľné pre každého, nielen pre nás. Zároveň, aby sme sa nedokázali v stretnutí presadiť ani v jednom útoku, to je pre nás obrovským sklamaním."

    Daniel Babka (tréner HK Martin): "Bolo vidieť, že sme nejaký čas nehrali. Dva týždne sú veľmi dlhým období. V úvodnej tretine sme preto mnohé situácie neriešili optimálne. Stretnutie bolo vyrovnané z oboch strán, Prešov mal možno v úvode viac z hry, my sme naopak mali možnosť streliť gól do prázdnej bránky, čo sme nevyužili. V druhej tretine sa nám podarilo skórovať počas presilovej hry, čo nám dodalo elánu. V tretej tretine sa nám takisto podarilo využiť presilovú hru po pekne zahranom signále. Nasledovalo niekoľko vylúčení, pribúdala nervozita, pričom sa nám naskytla príležitosť 5-minútovej presilovej hry, ktorú sme ale nedokázali využiť. Naopak, mohli sme byť radi, že sme počas nej neinkasovali, keďže sme ju zahrali pomerne nešťastne a dovolili súperovi ísť na našu bránku. Vyrovnávajúci gól by nami určite zamával. V závere to bolo rovnako dramatické. Išli sme do troch hráčov. Do konca chýbalo 19 sekúnd, Prešov mal príležitosť vyrovnať. 20 sekúnd je v hokeji dosť, naši najskúsenejší hráči ale situáciu zvládli. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať i v pomocných nájazdoch. Veľmi nás teší, že sme dokázali urobiť krok do Pohára týmto spôsobom. V utorok cestujeme do Humenného, kde očakávame ťažké stretnutie. Humenné sa ukazuje v dobrej forme, zápas s Prešovom dokázalo doviesť do remízového stavu. Odohrali rovnako dobrý prípravný zápas s Michalovcami. Majú konsolidované mužstvo, na ktoré sa musíme pripraviť. Cez víkend si oddýchneme, v pondelok nastupujeme opäť do práce. Chýbal nám Matej Dírer, ktorý sa zajtra žení. Dali sme mu voľno, týmto pádom by sme to brali ako náš svadobný dar."

    Aurel Nauš (útočník HC 21 Prešov): "Pre nás to bolo stretnutie ako každé iné. Je jedno proti komu hráte, domáci hráči dnes podali výborný tímový výkon. My sme ťahali za kratší koniec. Snažili sme sa presadiť vpredu, výborná defenzíva Martina bola ťažko prekonateľná. Nevyužili sme presilové hry, ktorých sme mali dostatok. Ťažko sa vyrovnáva, ak nevyužijete ani jednu. V hokeji je to aj o šťastí, raz to tam padne, inokedy nie. Power-play je už vabank. Ak to padne, ideme ďalej, ak nie, prehráme. Súperovi musíme pogratulovať za predvedený výkon a sústrediť sa na to najbližšie stretnutie. Dnes som pociťoval menší tlak na svoju osobu, rovnako tomu bolo aj v prípade ďalších spoluhráčov, ktorí sú z Martina. Každý sme v tíme odohrali to, čo sme mali, na víťazstvo to dnes nestačilo. Príprava bola pre nás pomerne náročná, v jednotlivých stretnutiach sme nič nevypustili. O týždeň sa začína súťaž, takéto zápasy nás dokážu preveriť, čomu sme radi. Dnes sme prehrali, mohli sme sa ale poučiť, pretože tento ročník bude špecifický v tom, že posledný tím súťaže vypadáva a pre nás je najdôležitejšie sa naň čo najlepšie pripraviť."

    Tomáš Nauš (útočník HK Martin): "Veľmi náročné stretnutie. Pre nás určite výborná previerka, keďže sme nastúpili proti tímu z Extraligy. Korčuliarsky veľmi náročné tri tretiny, fyzicky sme boli určite dostatočne preverení. Povedal by som, že sme slušne pripravení na túto sezónu. Stretnutie by som hodnotil známkou 2. Vyšli nám síce aj nájazdy, je tu ale dosť vecí, ktoré by sme ešte potrebovali doladiť. Teraz sa môžeme sústrediť na najbližší zápas s Humenným, ktoré je spolu s nami favoritom skupiny. Očakávam ešte väčší boj, nakoľko obaja hráme o dôležité body. Oba tímy chcú zároveň postúpiť. Verím, že to budeme práve my, ktorí v tomto súboji uspejú. Dnes som nastupoval proti bratovi, čo sa udialo aj v uplynulej sezóne. Pre našu rodinu je to veľký sviatok, pre nás bratov je to splnený sen. Osobne som si stretnutie užil, bol to pre mňa výnimočný zážitok." (22:05:23)
     
    Martin dnes zvíťazil nad Prešovom 2:1. V nájazdoch 4:3. Góly: 27. Paulíny (Murček, Charvát), 46. Juščák (Poliaček, Toma) – 49. Higgins (Krajč, Girduckis).
     
    Aurel Nauš prestrelil. V nájazdoch tak hostia neuspeli.
     
    Michal Juščák si obhodil brankára. Domáci sa dostali do vedenia.
     
    Za hostí Juraj Šimek. Dostal puk po ľade do bránky.
     
    Lukáš Toma. Aj so šťastím sa puk dostal dnu.
     
    Za hostí Michael Higgins. Vyrovnáva.
     
    Tomáš Nauš. Prekonal brankára.
     
    Za hostí Peter Melcher. Premenil pokus.
     
    Tyczyński za domácich. Takisto nepremenil.
     
    Za hostí Kevin Jendroľ. Nepremieňa.
     
    Dodatočné nájazdy otvára Adam Paulíny. Premeneným pokusom.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Igor Bobček (MAR) inkasuje 5 + DKZ za pichnutie.
     
    59:59
    Sean Giles (PEN) inkasuje 5 + DKZ za sekanie.
     
    59:47
    Miloš Fafrák (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie. Navyše ďalšie dve minúty za nešportové správanie.
     
    59:47
    Giles namieril nad bránku vo výhodnej pozícii. Domáci medzitým upozorňujú na situáciu, ktorá jej predchádzala.
     
    59:47
    Prázdna bránka hostí. Prešov hrá power-play.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 27. Paulíny (Murček, Charvát), 46. Juščák (Poliaček, Toma) – 49. Higgins (Krajč, Girduckis)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Bobček – Petran, Krempaský – Nemec, Belica – Fafrák, Murček, Tiainen – Toma, Sleziak, Nauš T. – Paulíny, Tyczyński, Poliaček – Stanček, Juščák, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    HC Prešov: Bespalov (Rabčan) – Rajnoha, Higgins – Jendroľ D., Giles – Ľalík, Turan – Nátny, Vojtech – Nauš A., Šimek, Neuls – Martin, Girduckis, Žilka – Sýkora, Šimun, Jendroľ K. – Melcher, Klíma, Krajč
    Trenér: Ernest Bokroš

    Rozhodčí: Orolin – Rojík, Knižka

    Diváci: 705
    thejrc.org