Hertha – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Schalke – Augsburg 2:3 (kon.)
konec
Hertha BSC
1:1 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Neděle 02.10.2022, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    TSG 1899 Hoffenheim

    Hostující Hoffenheim prožívá povedený vstup do nového ročníku Bundesligy. Po osmi kolech má hostující celek na kontě třináct bodů a patří mu šestá pozice ligové tabulky. V případě dnešního triumfu se ale může posunout na třetí místo. Na vedoucí Union Berlín by rázem Hoffenheim ztrácel jediný bod. Letos se navíc pyšní skvělou obranou. Dosud inkasoval jen sedm branek. V posledním kole doma remizoval bez branek s Freiburgem.
     
    Hertha BSC

    Celek z německé metropole zažívá naprosto odlišný vstup do nového ročníku Bundesligy. Už v posledních letech se Hertha trápila. Letos má po sedmi kolech jen šest bodů a krčí se na čtrnácté pozici. Na záchranu má Hertha k dobru náskok jediného bodu. Doma navíc uhrála jen dva body za remízu s Frankfurtem a Leverkusenem. Naposledy však remizovala 1:1 s Mohučí.
     
    Úvodní sestavy:

    Hertha BSC: Christensen – Kenny, Uremović, Kempf, Plattenhardt – Tousart, Šunjić, Serdar – Lukebakio, Kanga, Ejuke.
    Náhradníci: Ernst – Boateng, Darida, Dárdai, Jovetić, Mittelstädt, Richter, Selke.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kabak, Vogt, Nsoki – Kadeřábek, Geiger, Angeliño, Prömel, Baumgartner – Dabbur, Kramarić.
    Náhradníci: L. Philipp – Asllani, Akpoguma, Bruun Larsen, Damar, Rudy, Rutter, Skov, Stiller.

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Gerach.
     
    Start utkání je mírně opožděn. V jedné ze sítí je totiž díra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Hoffenheim obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned v úvodu duelu ženou vpřed.
     
    2
    Hned v úvodu utkání hosté předvedli pohlednou kombinaci středem hrací plochy, ale slibnou možnost zastavil odmávaný ofsajd.
     
    3
    Hra je přeršena. Hostující Baumgartner zůstává po souboji ležet na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    4
    Na opačné straně hrací plochy byl nedovoleným způsobem zastaven Suat Serdar. Domácí Hertha tak může pokračovat v kombinaci.
     
    5
    Kramarič prodloužil nákop za obranu hostující Herthy Berlín, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Defenziva domácích je pozorná.
     
    6
    Ozan Kabak táhl akci Hoffenheimu po pravé straně. Jeho přízemní centr z pravé strany ale zastavil hned první obránce domácí Herthy Berlín.
     
    7
    Filip Uremović potáhl míč na polovinu soupeře, rozehrál na levou stranu, nicméně na jeho pobídku nikdo v bílém dresu nedosáhl.
     
    8
    Marvin Plattenhardt poslal nákop na polovinu Hoffenheimu. Pro míč si sbíhal Dodi Lukebakio, nicméně toho zradilo zpracování míče.
     
    9
    Geiger přenesl míč diagonálně na Pavla Kadeřábka. Český fotbalista míč ze vzduchu nedokázal sklepnout do pokutového území.
     
    10
    Pavel Kadeřábek dostal prostor na pravé straně a pohotově odcentroval. Jeho pobídku zablokoval dobře postavený Plattenhardt.
     
    11
    Kabak si v blízkosti velkého vápna přehodil míč na levačku a mohl zakončit. Místo střely na branku ale zvolil přenesení hry na levou stranu.
     
    12
    Domácí zadáci nyní uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v dresu Hoffenheimu rozehrávku Herthy neatakuje.
     
    13
    Dodi Lukebakio obešel prvního soupeře, který jej okamžitě nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Hertha bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    14
    Exekuce přímého kopu se ujal Marvin Plattenhardt, jehož pobídka propadla na malé vápno. Domácí poté chtěli penaltu, ale sudí zatím zůstává klidný.
     
    15
    Filip Uremović po předchozím souboji potřebuje ošetření. Zranění si ale přivodil vlastní vinou.
     
    16
    Domácí Hertha vhazovala v blízkosti velkého vápna. Na pobídku si naběhl Kanga, který míč přizvedl hlavou, ale poté už kralovala defenziva Hoffenheimu.
     
    17
    Lukebakio se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil. Jeho pokus ale skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    19
    Lukebakio centroval z pravé strany hrací plochy, ale poslal míč jen do míst, kde kralovala pozorná defenziva Hoffenheimu.
     
    20
    Pavel Kadeřábek se dostal k přihrávce za obranu hostů a pomohl si malou domů. Domácí fotbalisté se jen těžko dostávají do zakončení.
     
    21
    Kramarič se po rohovém kopu zjevil sám v pokutovém území a pohotovou ránou těsně přestřelil domácí svatyni!
     
    22
    Hertha se hnala vpřed po levé straně, nicméně Suat Serdar míč na trávníku neudržel.
     
    23
    Právě Serdar následně viděl žlutou kartu.
     
    24
    Kramarič zastavil rodící se útok domácí Herthy nedovoleným zákrokem a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    25
    Kadeřábek dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval na malé vápno, ale Dodi Lukebakio jeho pobídku srazil na roh.
     
    26
    Hoffenheim právě vstřelil branku! Hostující Hoffenheim se dostává do vedení! Hráči v černém nyní měli pořádný tlak, který vyústil ve střelu zpoza velkého vápna. Přízemní pokus navíc chytře tečoval do sítě ANDREJ KRAMARIČ!
     
    28
    Hostující Hoffenheim pokračuje v aktivnímu přístupu k utkání a nadále se tlačí do ofenzivy. Hosté na levé straně vybojovali další rohový kop.
     
    29
    Na centr od rohového praporku si naskočil Ozan Kabak, nicméně jeho pokus hlavou zamířil přesně do rukavic připraveného gólmana Herthy.
     
    30
    Žlutá karta pro tým TSG 1899 Hoffenheim (Dennis Geiger).
     
    31
    Pavel Kadeřábek se hnal za prodlouženým míčem na pravou stranu hřiště, nicméně balón neudržel na trávníku. Hoffenheim bude vhazovat.
     
    32
    Geiger spěchal za přihrávkou na pravou stranu hřiště, nicméně míč mu nakonec utekl do autu. Domácí Hertha bude vhazovat.
     
    33
    Plattenhardt z levé strany odcentroval do pokutového území, ale Ozan Kabak je zatím stavebním kamenem hostující defenzivy.
     
    34
    Hertha kombinuje na polovině Hoffenheimu. Domácí celek v posledních minutách zlepšil svou aktivitu a častěji se dostává do blízkosti velkého vápna.
     
    35
    Marc-Oliver Kempf rychle rozehrál přímý kop Herthy. Po jeho přihrávce na levou stranu však nikdo v bílém dresu nestačil odcentrovat.
     
    36
    Angeliňo odcentroval do pokutového území, ale Plattenhardt se na poslední chvíli vrátil a ze značky pokutového kopu odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.
     
    37
    Kabak zvládl sprinterský souboj na pravé straně a nepustil do pokutového území Ejukiho. Vhazovat navíc bude právě Hoffenheim.
     
    38
    Hertha právě vstřelila branku! Je vyrovnáno! Hertha ještě před přestávkou potrestala tragickou rozehrávku Hoffenheimu. Po nepřesném odkopu dostal míč Ejuke, který poslal kolmici do vápna a DODI LUKEBAKIO obstřelem poslal míč do dolního rohu!
     
    40
    Hoffenheim ihned po obdržení vyrovnávací branky zvýšil aktivitu a vydal se vpřed. Kadeřábek ale centrem z pravé strany trefil prvního rivala.
     
    41
    Kanga zpětnou přihrávkou oslovil Sunjiče, který pohotově střílel levačkou, ale Vogt jeho pokus srazil na rohový kop.
     
    42
    Ozan Kabak nyní diruguje své spoluhráče z defenzivy Hoffenheimu. Defenziva hostujícího celku má v závěru první půle plno práce.
     
    43
    Plattenhardt vhazoval na levé straně hřiště, jenže na jeho pobídku si nikdo v modrobílém dresu Herthy nenaběhl.
     
    44
    Grischa Prömel si v blízkosti pokutového území navedl míč na pravačku, ale jeho ránu srazil hned první obránce na rohový kop.
     
    45
    Po rohovém kopu se k zakončení dostal Ozan Kabak, jehož hlavička nebyla nebezpečná ani přesná.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce platí v německé metropoli stav 1:1. O úvodní branku se postaral hostující Hoffenheim zásluhou Kramariče. Na jeho zásah ale našel odpověď Dodi Lukebakio. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC:
    ze hřiště odchází Filip Uremović, přichází Agustín Rogel.
     
    47
    Hoffenheim kombinuje v zadních řadách a nikam se nežene. Fotbalisté v tmavém se následně museli vypořádat s napadajícím Ejukem.
     
    48
    Angeliňo poslal z levé strany přízemní centr na značku pokutového kopu, jenže tam neměl nikoho z dobíhajících spoluhráčů.
     
    49
    Na opačné straně se do střelecké pozice uvolnil Ejuke, nicméně jeho skákavý projektil prolétl těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    50
    Ozan Kabak nakonec udržel míč na hrací ploše a uklidnil rozehrávku Hoffenheimu. Defenziva hostů s rozehrávkou rozhodně nespěchá.
     
    51
    Zadáci Hoffenheimu v zadních řadách uklidňují rozehrávku. Nikdo v černém dresu v úvodu druhé půle zrovna nehýří pohybem.
     
    52
    Lukebakio poslal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů v modrobílém dresu Herthy Berlín.
     
    53
    Ejuke poslal přihrávku na levou stranu, kde operoval Suat Serdar, ale důrazný Pavel Kadeřábek jej tělem odstavil od míče.
     
    54
    Zadáci Hoffenheimu nyní odvedli skvělou práci na levé straně a získali odkop od branky. Hertha ale v posledních minutách hraje velmi aktivně.
     
    55
    Christoph Baumgartner předvedl fantastický individuální průnik, po kterém se dostal až do pokutového území, ale přízemní střelou minul zadní tyč!
     
    56
    Hoffenheim se dostal na polovinu soupeře, nicméně nikdo v černém dresu se nedostal k zakončení.
     
    57
    Po delší době se do zakončení dostala domácí Hertha. Akrobatickým způsobem to zkoušel Lukebakio, ale míč napálil vysoko nad břevno.
     
    58
    Suat Serdar dostal přihrávku do pokutového území a zakončil z ostrého úhlu. Hostující brankář jeho projektil skvěle vykopl levou nohou.
     
    59
    Kadeřábek odcentroval do pokutového území, ale jeho pobídku odhlavičkoval do autu dobře postavený Plattenhardt.
     
    60
    Je za námi hodina hry a v Berlíně nadále platí nerozhodný stav. Po změně stran se navíc oba týmy soustředí zejména na defenzivu.
     
    61
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Příznivci domácí Herthy hlasitým skandováním ženou svůj tým vpřed.
     
    62
    Marvin Plattenhardt zahrával přímý kop domácí Herthy. Jeho pobídku obrana hostujícího celku srazila na rohový kop.
     
    63
    Andrej Kramarič upadl po souboji na hranici velkého vápna, ale podle rozhodčího k nedovolenému zákroku nedošlo.
     
    64
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Dennis Geiger, přichází Angelo Stiller.
     
    65
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhla defenziva Hoffenheimu.
     
    66
    Lukebakio si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud mohl vypálit, jenže místo zakončení zvolil rozehrávku do křídla.
     
    68
    Jonjoe Kenny táhl akci Herthy po pravé straně hřiště. Jeho průnik skončil faulem Angeliňa.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí Hertha postupňuje stupňuje svou aktivitu.
     
    71
    Hertha se dostala vpřed po levé straně hrací plochy. Plattenhardt táhl akci domácího celku, ale neodhodlal se k odcentrování.
     
    72
    Střídání v týmu Hertha BSC:
    ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Marco Richter,
    ze hřiště odchází Wilfried Kanga, přichází Davie Selke.
     
    73
    Ozan Kabak narýsoval přihrávku mezi obránce Herthy, kde se ale nikdo v černém dresu Hoffenheimu nedostal.
     
    74
    Baumgartner prošel po levé straně do blízkosti velkého vápna, nicméně jeho centr skončil na hlavě dobře postaveného obránce Herthy.
     
    75
    Selke aktivně napadal rozehrávku Hoffenheimu na jeho polovině. Zadáci hostujícího celku si ale postupnou kombinací pomohli.
     
    77
    Plattenhardt poslal přihrávku na levou stranu, nicméně jeho pobídka skončila u Pavla Kadeřábka. Český hráč ve druhé půli podporuje útok výrazně méně.
     
    78
    Z velké vzdálenosti napřáhl k zakončení Selke. Jeho skákavý pokus ale přiletěl přímo do rukavic dobře postaveného brankáře.
     
    79
    Davie Selke je po svém příchodu na trávník hodně aktivní a snaží se strhnout aktivitu svých spoluhráčů. Hoffenheim ale zatím brání velmi dobře.
     
    80
    Defenziva Herthy bez problémů odkopla nákop z pravé strany hrací plochy. Následný start protiútoku zhatila nepřesná pobídka.
     
    81
    Ejuke si naběhl na hranici velkého vápna, zpracoval si míč placírkou a vypálil. Jeho rána ale skončila v rukavicích brankáře.
     
    82
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Stanley Nsoki, přichází Kevin Akpoguma.
     
    83
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Angeliño, přichází Robert Skov,
    ze hřiště odchází Christoph Baumgartner, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    84
    Střídání v týmu Hertha BSC:
    ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Kevin-Prince Boateng.
     
    85
    Oliver Baumann dostal přihrávku na hranici velkého vápna a nakopl míč vpřed. Jeho pobídka ale skončila v moci zadáků Herthy.
     
    86
    Oliver Baumann vyrazil z branky na malé vápno a bez problémů schoval míč do rukavic. Gólman Hoffenheimu následně rozehrál na levou stranu.
     
    87
    Hosté sice dopravili míč do branky, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    88
    Akpoguma dostal přihrávku na levou stranu, krásně se otočil a odcentroval. Jeho pobídku zastavil obránce Herthy na malém vápně.
     
    89
    Bruun Larsen dostal přihrávku na hranici velkého vápna, aktivně se otočil a zakončil. Jeho pokus zastavil skluzem Jonjoe Kenny.
     
    90
    Jonjoe Kenny se po rohovém kopu Hoffenheimu dotkl míče rukou, což hosté ihned reklamovali. Sudí ale penaltu nenařídil.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu Hertha BSC:
    ze hřiště odchází Chidera Ejuke, přichází Maximilian Mittelstädt.
     
    90+3
    Hosté chtěli zaútočit po levé straně, ale jejich akce skončila jen přihrávkou do autu. Čas na poslední útok bude mít zřejmě domácí celek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hertha nakonec uhrála s Hoffenheimem remízu 1:1. O úvodní branku se postaral hostující Hoffenheim zásluhou Kramariče. Na jeho zásah ale našel odpověď Dodi Lukebakio. Po změně stran byla Hertha aktivnějším týmem, nicméně šance měl hlavně Hoffenheim, který dokonce dopravil míč do sítě, ale branka neplatila pro ofsajd.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:12. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:15. (17:30:12)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. Lukebakio (Ejuke) – 26. Kramarić (Kabak)

    Karty:   23. Serdar (HER) – 30. Geiger (HOF)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:12. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:15.
    Hertha BSC: Christensen – Kenny, Uremović (46. Rogel), Kempf, Plattenhardt – Tousart, Šunjić, Serdar (72. Richter) – Lukebakio (84. Boateng), Kanga (72. Selke), Ejuke (90+2. Mittelstädt).
    Náhradníci: Ernst – Darida, Dárdai, Jovetić.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kabak, Vogt, Nsoki (82. Akpoguma) – Kadeřábek, Geiger (64. Stiller), Angeliño (83. Skov), Prömel, Baumgartner (83. Bruun Larsen) – Dabbur, Kramarić.
    Náhradníci: L. Philipp – Asllani, Damar, Rudy, Rutter.

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Gerach
    bahis siteleri