Liberec – Black Angels 9:5 (kon.) | Karlovy Vary – Česká Lípa 4:5 (po pr.) | Sparta – Tatran 4:8 (kon.)
Mladá Boleslav – Ostrava 12:7 (kon.) | Chodov – Otrokovice 8:2 (kon.) | Královské Vinohrady – Bohemians 5:9 (kon.)
konec
FBC Liberec
9:5 (3:2, 4:1, 2:2)
Black Angels
Pátek 07.10.2022, 09:30 • SH Dukla Liberec • Livesport Superliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Krásné páteční dopoledne všem florbalovým fanynkám a fanouškům. Vítám všechny u sledování utkání 5. kola Livesport Superligy mezi Libercem a Black Angels. Jelikož se jedná o akci School match, tak se dá očekávat velmi dobrá atmosféra.
     
    FBC Liberec
    Rozhodně povedenější start do sezony si představovali v Liberci. Severočeši byli před sezonou pasováni do role černého koně soutěže, kterou však zatím nenaplňují. Liberečtí za sebou mají doposud tři odehrané duely. Se Spartou a Vítkovicemi vysoko prohráli, s Pardubicemi poté vybojovali na domácí palubovce dva body za výhru po nájezdech. Přitom kádr Liberce se přes léto výrazněji nezměnil. Klíčové opory jako Šimon Stránský, Vojtěch Wiener či Filip Smutný se rozhodli pod Ještěděm setrvat, a tak se dá od lbereckého FBC očekávat opět sezonní růst. Po zmíněné vysoké prohře od Vítkovic 4:19 by rádi Liberečtí naskočili na vítěznou vlnu. Podaří se jim to?
     
    Black Angels
    Naopak vcelku povedený start mají za sebou Black Angels. Pražané sice v úvodním duelu sezony padli v Mladé Boleslavi 4:6, následně však dokázali porazit Chodov i nováčka z Karlových Varů, což je vyhouplo na pátou příčku tabulky. I tým Black Angels by letos rád zapsal další výkonnostní růst. Osa týmu je opět o rok starší a zkušenější, což by rádi svěřenci dua Janeček – Pajer potvrdili. Před startem sezony však pražský celek přišel o jednu z hvězd ofenzivy Tomáše Hanáka, který se přesunul do Tatranu. Náhrada nepřišla, naopak Black Angels si opět vytáhli nadějné mladíky ze své mládeže. Produktivita Black Angels je rozvrstvena. Na získaných bodech se už podílela patnáctka hráčů. Nejvíce je vidět zatím s pěti body Jakub Renčín. Uspějí Black Angels v potřetí v řadě a odvezou si ze severu Čech důležité body?
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    7.1.2022 FBC Liberec – Black Angels 8:3
    23.10.2021 Black Angels – FBC Liberec 8:5
    31.1.2021 Black Angels – FBC Liberec 5:6
    19.12. 2020 FBC Liberec – Black Angels 4:7
    14.12. 2019 Black Angels – FBC Liberec 2:11
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Mück (Chlad) – Bitman, Dlesk, Kárník, Stránský, Václavík – Balatka, Baudisch, Faksa, Ferdan, Macháč, Smutný, Valeš, Trčka, Světlík, Šoltys, Mádlo.

    Black Angels: Matiášek (Körber) – Bauman, Bouček, Ludvík, Obuškevič, Pícha, Straka – Bačinský, J. Boček, M. Boček, M. Burian, Čáslava, Fryš, R. Hanák, Hromada, Neklan, V. Novotný, Renčín, Svatoš.

    Rozhodčí: Libor Gavlas – Martin Petřík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly ovládli hosté, kteří se vrhají do první akce zápasu.
     
    01:33
    Hosté zatím svého soupeře nepustili k balonku, se svojí rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    01:45
    Po dobře rozehrané standardní situaci se dostal k první střele zápasu Marek Fryš. Jeho prudká dělovka minula branku.
     
    02:26
    Po důrazných soubojí uprostřed hřiště se nejlépe zorientoval Radek Valeš, který backhandem zkoušel prověřit Matiáška. Stejně jako Fryš na druhé straně, rána proletěla nad brankou.
     
    02:55
    Black Angels právě vstřelili branku! Hosté jdou do vedení! Z velké dálky natáhl ke střele MARTIN OBUŠKEVIČ, který dokázal míček propasírovat za záda domácího brankáře. Asistence: Jakub Hromada.
    02:55 Martin OBUŠKEVIČ - 0:1
     
    04:01
    Po rychlém výhozu Mücka se dostal k zakončení Stránský. Juniorský mistr světa z roku 2021 se vytočil z rohu, výborný zákrok vytáhl proti němu Matiášek.
     
    04:55
    Burian se snažil individuálně dostat se do šance, přes Baudische se však nedostal. Domácí hráč ukázal své zkušenosti a v osobním souboji uspěl.
     
    05:41
    Matěj Boček vyvezl míček z obranného pásma, těsně za půlkou byl faulován, a tak hosté mají k dispozici další zajímavou rozehrávku.
     
    05:54
    Stránský od levého mantinelu hledal nabíhajícího Ferdana, který však nebyl na přihrávku připraven, a tak nedokázal zakončit přesně.
     
    06:18
    Neklan z rohu hřiště našel volného Píchu, který tvrdou ránou prověřil brankáře domácích. Mück tentokrát úspěšný.
     
    06:48
    Radek Valeš se skvěle uvolnil na středu hřiště a natáhl ke střele. Svojí ranou trefil Matiáška, který míček pouze vyrazil před sebe. Volný Mádlo však nedokázal balonek dorazit do branky.
     
    07:31
    Do další šance se tlačil Stránský. Balonek mu však utekl a je mu pískána vysoká hůl. K balonku se dostávají hosté.
     
    08:17
    Václavík byl při rozehrávce zbaven míčku. Za svého spoluhráče vše hasil Baudisch, který obětavým pádem míček dokázal zblokovat.
     
    08:45
    Při napádání tvrdě dohrál Jakub Boček svého protihráče, po odpískaném faulu budou rozehrávat domácí.
     
    09:26
    Po rychlé akci hostující první formace se tlačil do zakončení Jakub Boček. Parádní obranný zákrok předvedl Macháč, který na poslední chvíli soupeři vypíchl balonek.
     
    09:54
    Rozhodčí signalizují, že se bzde vylučovat. Hosté mají k dispozici signalizovanou výhodu.
     
    10:22
    Vyloučení v týmu FBC Liberec:
    Šimon Stránský – 2 min., Sekání.
     
    10:46
    Burian se pokoušel překvapit Mücka zpoza branky, domácí strážce svatyně však připraven a domácí posílají balonek až na druhou polovinu hřiště.
     
    11:22
    Vyloučení v týmu Black Angels:
    Jakub Renčín – 2 min., Vysoká hůl.
     
    11:38
    Liberec právě vstřelil branku! Je srovnáno! TOMÁŠ DLESK si převzal balonek od Šoltyse, obtočil se s balonkem na střed a přesnou střelou na přední tyč srovnává stav! Asistence: Jan Šoltys.
    11:38 Tomáš DLESK - 1:1
     
    12:22
    Domácí jsou v plném počtu, a tak mají Severočeši k dispozici přesilovou hru díky zbytku vyloučení Renčína.
     
    13:09
    Stránskému utekl balonek, čehož využil Čáslava, který se hnal na Mücka. Domácího brankáře dokázal obejít, přesně zakončit už nikoliv.
     
    13:12
    Liberec právě vstřelil branku! Klasické nedáš–dostaneš! Po velké šanci hostů se Liberečtí dostali do protiútoku, který využil přesnou ranou PROKOP FERDAN, který překlápí vedení na domácí stranu. Asistence: Šimon Stránský.
    13:12 Prokop FERDAN - 2:1
     
    13:53
    Další dvě obrovské šance hostů a byl v nich opět Tomáš Čáslava. Hostující útočník nejprve nedokázal uspět v úniku, následná střela poté orazítkovala břevno domácí branky!
     
    14:44
    Po rychle rozehrané standardce se vytočil Ferdan, na poslední chvíli mu strčil hokejku do střele Obuškevič.
     
    14:56
    Liberec právě vstřelil branku! Domácí navyšují vedení! Parádní individuální akci předvedl ŠIMON STRÁNSKÝ. Domácí útočník obešel dva hostující hráče a následně dokázal najít mezírku v postavení Matiáška. Asistence: Jakub Kárník.
    14:56 Šimon STRÁNSKÝ - 3:1
     
    15:45
    K odraženému míčku se dostal Radek Valeš, který okamžitě pálil na branku. Jeho rána jen o kousek minula hostující branku, domácí jsou teď v laufu.
     
    16:50
    Po střele Trčky se odrazil balonek k Smutnému, který po dorážce orazítkoval tyč!
     
    16:59
    Black Angels právě vstřelili branku! Je sníženo! Několikátý samostatný únik hostů se již podařil proměnit. JAKUB HROMADA zachoval chladnou hlavu, položil si domácího brankáře a přesně zakončil. Bez asistence.
    16:59 Jakub HROMADA - 3:2
     
    18:01
    Nadvakrát střílel opět aktivní Ferdan, hostující obránci ale tentokráte dobře zaklekli a ránu zablokovali.
     
    18:24
    Domácí nechávají ve své obraně velké mezírky. Tentokráte se ze strany dostal do šance Burian, Mück však vytáhl další úspěšný zákrok.
     
    19:15
    Matěj Boček dokázal Smutnému odpálit balonek, jenž se dostal až k Hromadovi, který se opět hnal sám na Mücka. Tentokrát byl úspěšný ale domácí brankář!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první část dnešního duelu, která rozhodně nenudila. Viděli jsme pět branek a plno dalších zajímavých šancí na obou stranách. Do kabin nakonec odcházejí spokojenější domácí, kteří vedou 3:2. Hosté zatím doplácejí na svoji neproduktivitu, jelikož Liberečtí nechávají v obraně velké mezery a Pražané se dostávají k nebezpečným protiútokům. Na pokračovaní atraktivního duelu se můžeme těšit za nějakých deset minutek.

    Střely na branku: 8:7.
     
    Oba týmy jsou zpět na hrací ploše, jdeme na druhou část!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly vyznělo pro domácí, kteří se pokoušejí jako první o vypracování šance.
     
    21:09
    Black Angels právě vstřelili branku! Máme srovnáno! Po střele od půlky hřiště se strhla tlačenice před Mückem, při které dokázali hosté dostat míček až za záda domácího brankáře. Úspěšným střelcem se nakonec stal JAKUB RENČÍN, který se nejlépe zorientoval. Asistence: Filip Neklan.
    21:09 Jakub RENČÍN - 3:3
     
    21:46
    Na hřišti zůstává ležet Daniel Mück, kterého sroloval Marek Fryš. Domácí brankář je ošetřován.
     
    23:22
    Liberec právě vstřelil branku! Domácí si opět berou vedení! ŠIMON STRÁNSKÝ dostal dostatek prostoru ke střele, rána domácího útočníka propadla hostujícímu brankáři až za čáru. Asistence: Prokop Ferdan.
    23:22 Šimon STRÁNSKÝ - 4:3
     
    23:48
    Novotný se provinil faulem proti Mádlovi, domácí budou rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    23:52
    Liberec právě vstřelil branku! Mádlo vypálil z levé strany, Matiášek pokus pouze vyrazil před sebe, kde stál RADEK VALEŠ, který uklidil míček za záda hostujícího brankáře! Asistence: Jakub Mádlo.
    23:52 Radek VALEŠ - 5:3
     
    24:43
    Rychlou rozehrávku předvedli hosté, díky tomu se dostal do šance Renčín. Jeho pohotovou střelu dokázal vytáhnout dobrým zákrokem Mück.
     
    26:36
    Liberec právě vstřelil branku! Domácí vedou už o tři branky! RADEK VALEŠ natáhl z velké dálky ke střele a zaskočil tím Matiáška, který rozhodně bude po této ráně zpytovat svědomí. Asistence: Michal Václavík.
    26:36 Radek VALEŠ - 6:3
     
    26:36
    Střídání v týmu Black Angels:
    ze hřiště odchází Ondřej Matiášek, přichází Daniel Körber.
     
    27:50
    Domácí vytahují své napadání až za hostující branku. Hráči Black Angels s tím mají v posledních minutách velké problény.
     
    28:22
    Burian to zkoušel z velkého úhly, tohle byla lehká práce pro Mücka.
     
    28:37
    S kombinací se nemazal Faksa, který ihned po překročení půlící čáry vypálil. Nový brankář hostí ránu vyrazil za mantinel.
     
    28:59
    Körber se po svém přesunu do branky rozhodně nenudí. Liberečtí směřují na jeho branku jednu ránu za druhou.
     
    29:57
    Spolupráce bratrského dua Bočkových střelou neskončila. Jakubovi totiž na poslední chvíli míček sjel z čepele, a tak z náznaku příležitosti nic nebylo.
     
    30:42
    Po krásné kombinaci našel Ludvík osamoceného Renčína, proti jeho střele se vyznamenal výborným zákrokem brankář Mück.
     
    31:07
    Šoltys našel dlouhou přihrávkou Macháče, který však vysoko minul hostující branku.
     
    31:23
    Smutný se dokázal z rohu parádně prokličovat do šance, jeho ránu Körber vyrazil před sebe. Ani dorážející Dlesk tentokrát neuspěl.
     
    32:40
    Po ztrátě domácích před svoji brankou se dostal ke střele Hromada, který však minul branku Liberce, to byla slibná příležitost.
     
    32:57
    Fair-play gesto ukázal Jakub Hromada, který se přiznal, že tečoval míček, který se poroučel za mantinel.
     
    33:36
    Smutný si narazil balonek s Trčkou, jeho rána bez přípravy zamířila pouze do náruče brankáře hostí.
     
    34:50
    Dvě nadějné příležitosti ke zkompletování hattricku měl Šimon Stránky. Ani jednou však domácí tahoun netrefil dobře balonek, a tak nerozjásal opět libereckou halu plnou žáků.
     
    35:55
    Liberec právě vstřelil branku! Domácí navyšují vedení! JAKUB MÁDLO se vytočil od levého mantinelu a krásnou střelou pod horní tyč přidává sedmou branku Severočechů! Asistence: Jan Baudisch.
    35:55 Jakub MÁDLO - 7:3
     
    37:00
    Smutný pálil na zadní tyč, Körber proti jeho ráně vytáhl pohotový zákrok, který oslavil v podobě zatínaní pěsti.
     
    37:41
    Matěj Boček dostal prostor ke střele, kterého využil. Jeho rána však orazítkovala pouze břevno!
     
    38:01
    Dávka emocí po faulu na Ferdana, bráchové Bočkovi se vše vyříkávali s Kárníkem. Celá situace je už zažehnána, domácí pokračují rozehrávkou.
     
    39:30
    Bude se vylučovat, hosté mají signalizovanou výhodu.
     
    39:51
    Vyloučení v týmu FBC Liberec:
    Tomáš Dlesk – 2 min., Sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je minulostí. Prostřední část zápasu vyšla jednoznačně lépe domácí, kteří nastříleli do hostující branky čtyři branky a vedou 7:3. Hosté dobře začali, když dokázal ve 22. minutě srovnat Jakub Renčín. Klíčové momenty druhé části však přišli mezi 24. a 27. minutou, kdy si Severočeši třemi brankami vypracovali náskok, který ještě potvrdil brankou Jakuba Mádla. Pokud tedy chtějí hosté na severu Čech bodovat, tak musí ve třetí části výrazně zabrat. Prostor na snížení budou mít hned v úvodu, kdy budou mít k dispozici přesilovou hru.
     
    Všichni aktéři duelu jsou zpět na hrací ploše. Nic nebrání tomu, aby odstartovala třetí část!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:23
    Po rychlé přesilovkové kombinaci pálil Renčín, branku však přestřelil.
     
    41:30
    Po špatné rozehrávce Liberce se dostal k zakončení Jakub Boček, ani on však nedokázal přesně zamířit.
     
    41:51
    Tomáš Dlesk je zpět na hřišti, domácí jsou v plném počtu.
     
    42:31
    I domácí si zahrají přesilovou hru, zatím mají Liberečtí k dispozici signalizovanou výhodu.
     
    42:57
    Vyloučení v týmu Black Angels:
    Marek Fryš – 2 min., Držení.
     
    43:12
    Riskantní rozehrávka Stránského vygradovala v únik Jakuba Bočka, který opět likviduje výborný Mück!
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Black Angels:
    Jakub Boček – 2 min., Sekání.
     
    43:29
    Liberec právě vstřelil branku! Pouze sekundu trvala dvojnásobná početní výhoda domácích. Standardní situaci dokázali domácí využít díky přesné ráně ŠIMONA STRÁNSKÉHO, který tím kompletuje hattrick! Asistence: Prokop Ferdan.
    43:29 Šimon STRÁNSKÝ - 8:3
     
    44:14
    Radek Hanák se trochu kuriozně dokázal dostat až do předbrankového prostoru, přesně zakončit však nedokázal. Domácí rozjíždějí další přesilovkovou kombinaci.
     
    45:04
    Po parádní kombinaci domácích pálil Smutný, míček zamířil pouze do boční sítě.
     
    45:09
    Liberec právě vstřelil branku! Přesilová hra využitá! ŠIMON STRÁNSKÝ dnes řádí, tentokráte nachytal Körbera zpoza branky, když rychle zasunul míček k tyčce. Asistence: Filip Smutný.
    45:09 Šimon STRÁNSKÝ - 9:3
     
    46:57
    Hosté se dnes opravdu trápí v zakončení. Ani sourozenecké duo Bočkových neuspělo v přečíslen dva na jednoho. Matěj minul o kousek domácí branku.
     
    47:23
    Oddechový čas pro tým FBC Liberec.
     
    47:35
    Při přečíslení hostů zahrál na zemi Jakub Faksa, čehož si nemohli nevšimnout hlavní sudí, kteří nařizují trestné střílení!
     
    47:35
    Black Angels právě vstřelili branku! JAKUB HROMADA zachoval chladnou hlavu, rozhýbal si Mücka a přesně zakončil.
    47:35 Jakub HROMADA - 9:4
     
    48:21
    Domácí jsou po inkasované brance trochu rozlítaní, po špatné rozehrávce se k balonku opět dostávají hosté.
     
    50:08
    Při tvrdém střetu se provinil faulem Kárník, oba týmy střídají. Hosté zůstanou u balonku.
     
    50:44
    Black Angels právě vstřelili branku! Hosté stahují náskok! Matěj Boček našel před brankou JAKUBA HROMADU, který neměl problém míček uklidit do poloprázdné branky a kompletuje tak hattrick! Asistence: Matěj Boček.
    50:44 Jakub HROMADA - 9:5
     
    53:00
    Při rychlém protiútoku se tlačil do příležitosti Mádlo, jeho ránu zablokoval jeden z hostující obránců.
     
    54:15
    Fryš vyslal další ránu na Mücka, jeho přízemní pokus prolétla těsně kolem pravé tyče domácí svatyně.
     
    54:35
    Emoce se více více dostávají na povrch, ani jeden z týmů není v posledních momentech spokojen s verdiktem sudích.
     
    56:22
    Oddechový čas pro tým Black Angels.
     
    56:22
    Körber mizí z branky, hosté to zkusí v šesti!
     
    57:01
    Körber je zpět v brance, hosté si svůj plán zřejmě rozmysleli.
     
    57:35
    Perfektní práci pro domácí odvedl Stránský, který udržel balonek u branky hostů a vynutit si faul.
     
    58:10
    Hosté se nemohou dostat k balonku, Liberečtí výborně drží míček ve své moci.
     
    58:49
    Parádně se do obrany vrátil Smutný, který na poslední chvíli dokázal ukradnout balonek před volným Neklanem.
     
    59:50
    Poslední tvrdý zákrok v rohu hřiště, nic více se už nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi dnešní dopolední duel mezi Libercem a Black Angels. School match dopadl lépe pro domácí tým, který díky výhře 9:5 zapisuje důležité tři body do tabulky. Klíčové kroky k vítězství udělali Liberečtí ve druhé části, ve které si vypracovali náskok, který už nepustili. Bodově se nejvíce činil na domácí straně Šimon Stránský, jenž zapsal pět kanadských bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Na druhé straně táhl svůj tým kapitán Jakub Hromada se čtyřmi body.

    Pro Liberec jde tak o druhou výhru v sezoně, první za tři body. Navázat na ní budou mít možnost hned v neděli, kdy je však čeká lídr tabulky Tatran Střešovice. Black Angels naopak budou chtít na dnešní zápas rychle zapomenout, šanci na reparát budou mít také v neděli, kdy se poprvé ukáží na domácím hřišti. Hostit budou Pardubice.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (11:43:19)

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 12. Dlesk (Šoltys), 14. Ferdan (Stránský), 15. Stránský (Kárník), 24. Stránský (Ferdan), 24. Valeš (Mádlo), 27. Valeš (Václavík), 36. Mádlo (Baudisch), 44. Stránský (Ferdan), 46. Stránský (Smutný) – 3. Obuškevič (Hromada), 17. Hromada, 22. Renčín (Neklan), 48. Hromada (TS), 51. Hromada (M. Boček)


    FBC Liberec: Mück (Chlad) – Bitman, Dlesk, Kárník, Stránský, Václavík, Pařízek – Balatka, Baudisch, Faksa, Ferdan, Macháč, Smutný, Valeš, Trčka, Světlík, Šoltys, Mádlo.
    Black Angels: Matiášek (27. Körber) – Bauman, Bouček, Ludvík, Obuškevič, Pícha, Straka – Bačinský, J. Boček, M. Boček, M. Burian, Čáslava, Fryš, R. Hanák, Hromada, Neklan, V. Novotný, Renčín, Svatoš.

    Rozhodčí: Libor Gavlas – Martin Petřík

    Diváci: 362
    bahis siteleri