Los play-off hokejové Ligy mistrů (kon.)
konec
Los play-off hokejové Ligy mistrů

Čtvrtek 13.10.2022, 16:00 • Zürich (SUI) • Losování soutěží
     
    Osmifinálové dvojice:

    Mountfield HK – Färjestad
    EV Zug – Red Bull München
    Rögle – Red Bull Salzburg
    Tappara Tampere – HC Davos

    Fribourg Gotterón – Jukurit Mikkeli
    Luleå Hockey – Gryzzlys Wolfsburg
    Skellefteå AIK – ZSC Lions Zürich
    Straubing Tigers – Frölunda Göteborg

    Osmifinále odstartuje prvními zápasy 15. a 16. listopadu 2022, o týden později se rozhoří odvety. (16:31:19)
     
    Play-off CHL začneme prvními zápasy 15. a 16. listopadu, odvety jsou naplánované o týden později na 22. a 23. listopadu. Do té doby se tedy s Vámi budu těšit u CHL naviděnou!
     
    V hlasování fanoušků o budoucím vítězi vede momentálně Frölunda s 18 % hlasy, za nimi v závěsu Zug s 15 % a třetí je Mountfield HK s celkovými 9 % hlasů!
     
    Tím je tedy dnešní los u konce, Mountfield HK schytal do osmifinále asi nejtěžšího možného soupeře v podobě švédského Färjestadu. Vítěz tohoto dvojzápasu se střetne s vítězem duelu Zug-Mnichov.
     
    A tím je tedy jasno i o poslední dvojici, Straubing vyzve nejúspěšnější tým historie CHL, čtyřnásobného vítěze z Frölundy!
     
    Do Finska se vydá Davos!
     
    Mikko Lehkonen v Tappaře Tampere jednu sezónu hrál a jeho vzpomínky jsou jen pozitivní. Navíc v Nokia Aréně oslavil zisk zlata na domácím MS. Kdo pojede do nejmodernější evropské arény současnosti?
     
    Mikko Lehkonen se může těšit se svým Zürichem právě na tohoto soupeře. Sám on říká, že několik hráčů z týmu Skellefteå zná a že se moc těší na vzájemný střet.
     
    Skellefteå AIK se účastní CHL posedmé, kdo bude její první soupeř ve vyřazovacích bojích?
     
    Red Bull Salzburg si bude chtít na Švédy v osmifinále rozhodně vyšlápnout, ale nečeká je nich lehkého.
     
    Obhájce z Rögle už čeká na soupeře, kterého vytáhne z koše B Martin Baumann.
     
    Trip na daleký sever a na nejvzdálenější místo, kde se ve Švédsku hraje SHL, si střihne Wolfsburg.
     
    Luleå, šampión z roku 2015 je dalším týmem čekajícím na soupeře.
     
    Zug se v osmifinále střetne s Mnichovem, se kterým už se ve vyřazovacích bojích utkal v minulosti.
     
    Třetím vítězem skupiny, kterého vylosoval Lehkonen, je Kovářův EV Zug.
     
    Soupeřem Švýcarů se stává nováček z Finska, Jukurit, trénovaný Oli Jokinenem.
     
    Dalším týmem, který čeká na soupeře je Fribourg.
     
    Ředitel souteže Baumann vylosoval jako hradeckého soupeře Färjestad! To rozhodně není příliš příjemný a přijatelný soupeř jak svou silou, tak vzdáleností.
     
    Prvním týmem, který Mikko Lehkonen vytáhl z koše A je Mountfield HK! Kdo bude jeho soupeřem?!
     
    Na los bude dohlížet Fadri Holinger ze sportovního ředitelství CHL.
     
    Ještě před losem jsou zopakována pravidla dnešního losu. Vítěz skupiny může narazit jen na soupeře, který byl ve skupinách druhý a zároveň nemůžou hrát proti sobě týmy, které už se střetly ve skupině. Pokud bude tento tým nalosovaný, bude posunut hned k dalšímu soupeři z druhého koše.

    V dalších kolech už určí pořadí dnes vytvořený pavouk, který k sobě postupně svede dva finalisty.
     
    Lehtonen odpovídá na dotaz, jak se mu hrálo v základní skupině proti bratru Matiasovi, který momentálně hájí barvy Katowic. Podle něj to byla zajímavá situace pro celou jejich rodinu.
     
    Dalším hostem je zlatý medailista a dvojnásobný mistr světa Mikko Lehtonen, který momentálně hraje za Zürich.
     
    Tappara Tampere a Frölunda jsou jedinými týmy, které se kvalifikovaly v každé sezóně CHL do vyřazovacích bojů. Mountfield proklouzl do osmifinále podruhé, ale když se jim to povedlo poprvé, famózní jízdou pronikli Východočeši až do finále.
     
    Přáním Baumanna pro play-off je mít v semifinále čtyři týmy ze čtyř různých zemí. A také prolomení švédské dominance posledních let.
     
    Hostem losu je také Martin Baumann, ředitel Champions Hockey League. Hned jako první highlight zmínil výjezd hradeckých fanoušků do Berlína, kde udělaly oba týmy neskutečnou atmosféru. Poté také vyzdvihl Straubing, který před svými zápasy vyzdobil svou radnici světly.
     
    96 zápasů základní skupiny sezóny 2022/23 je za námi a přivedly nás k tomuto momentu. V Zürichu bude odtajněno a nalosováno osmifinálové složení dvojic pro vyřazovací boje CHL.
     
    Jediným českým zástupcem v letošních vyřazovacích bojích CHL je Královéhradecký Mountfield HK, který dokonce ovládl pořadí skupiny G a do losu jde z prvního místa! Na čelo tabulky ho dostaly vzájemné zápasy s čtyřnásobným vítězem CHL Frölundou. Oba týmy zapsaly po jedné domácí výhře a protože součet skóre byl totožný, rozhodoval počet vstřelených gólů v jednom z vzájemných mačů. A protože Hradec nadělil Švédům doma bůra, posunul se na první příčku a tím získal lehkou výhodu pro nasazení do osmifinále.

    Ekonomicky by se Východočechům vyplatil rozhodně Salcburk a Mnichov, protože to mají geograficky nejblíže. Navíc oba týmy dokázal porazit v rámci letního turnaje Red Bull Salute a měl by tak i slušné vyhlídky na postup. Naopak nejtěžšími možnými soupeři se zdají být momentálně třetí tým SHL Färjestad a také čtvrtý tým NLA a pokořitel Ocelářů HC Davos.
     
    Koš A (Vítězové skupin):

    Luleå Hockey (SWE)
    EV Zug (SUI)
    Tappara Tampere (FIN)
    Rögle Ängelholm (SWE)
    Fribourg-Gotterón (SUI)
    Straubing Tigers (GER)
    Mountfield HK
    Skellefteå AIK (SWE)

    Koš B (Druhé týmy v pořadí skupin):

    Jukkurit Mikkeli (FIN)
    Grizzlys Wolfsburg (GER)
    Red Bull München (GER)
    ZSC Lions Zürich (SUI)
    Red Bull Salzburg (AUT)
    Färjestad Karlstad (SWE)
    Frölunda Göteborg (SWE)
    HC Davos (SUI)
     
    Včera se odehrály poslední skupinové boje a bylo určeno finální pořadí ve všech osmi z nich. Z každé skupiny proklouzla do vyřazovacích bojů dvojice celků, ze kterých bude na následujícím losu vytvořeno osm dvojic pro osmifinálové dvojzápasy. Postupovým klíčem z nich je celkové skóre z obou vzájemných mačů.

    Vítězové skupin nemohou být nalosováni k dalším vítězům a také se v osmifinále nemohou střetnout týmy, které se spolu utkaly ve skupině. Pro každý mančaft se tak otevírá sedm možných soupeřů.
     
    Vítejte u sledování textového online přenosu z losu Champions Hockey League v Zürichu, ve kterém se dozvíme dvojice týmů, které se proti sobě postaví v prvním vyřazovacím kole této mezinárodní hokejové soutěže.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

    Adam Kodet