Aston Villa – Chelsea 0:2 (kon.) | Leeds – Arsenal 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 0:0 (kon.)
Southampton – West Ham 1:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Aston Villa FC
0:2 (0:1)
Chelsea FC
Neděle 16.10.2022, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní odpoledne. Vítám vás při sledování 11. kola anglické Premier League, u zápasu mezi Aston Villou a Chelsea.
     
    Aston Villa FC

    Dosavadní průběh sezóny naznačuje, že by Aston Villa mohla mít problémy s udržením se v nejvyšší anglické soutěži. Momentálně má na kontě devět bodů a nachází se na šestnáctém místě s náskokem pouhých dvou bodů na osmnáctý Southampton. Nutno ovšem podotknout, že svěřenci trenéra Gerrarda po prohrách v úvodních dvou kolech v dalších sedmi střetnutích přemožitele nepoznali, třikrát remizovali a jednou vyhráli, bod dokonce uhráli i proti rozjetému Manchesteru City. Minulý víkend získali bod, když v Nottinghamu hráli 1:1. Zatím tři fotbalisté týmu vstřelili po dvou gólech, jedná se o Dannyho Ingse, Leona Baileyho a Douglase Luize.
     
    Chelsea FC

    Chelsea se pod novým trenérem Grahamem Potterem herně výrazně zvedla. Od příchodu anglického kouče, jenž nahradil Němce Thomase Tuchela, odehráli The Blues pět zápasů, přičemž ve čtyřech zvítězili a jednou remizovali. V lize mužstvo z Londýna okupuje čtvrtou příčku s mankem osmi bodů na Arsenal, na pátý Manchester United má bod k dobru. Chelsea působí i v základní skupině Ligy mistrů, kde má slibně zaděláno na postup, po čtyřech utkáních vévodí skupině E se ziskem sedmi bodů. Nejlepším střelcem celku je Raheem Sterling se čtyřmi trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Young – McGinn (C), Luiz, Ramsey – Bailey, Ings, Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Sanson, Bogarde, C. Chambers, Bednarek, Dendoncker, Buendía, Nakamba, Coutinho.
    Trenér: Steven Gerrard

    Chelsea FC: Arrizabalaga – T. Chalobah, T. Silva (C), Cucurella – Mount, Loftus-Cheek, Kovačić, Chilwell – Havertz, Aubameyang, Sterling.
    Náhradníci: E. Mendy – Gallagher, Pulisic, Zakaria, Azpilicueta, Chukwuemeka, Jorginho, Broja, Koulibaly.
    Trenér: Graham Potter

    Rozhodčí: Jones – Betts, Hussin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních vínových dresech. Fotbalisté Chelsea pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Na první příležitost fanoušci ve Villa Parku nečekali příliš dlouho. Lehce tečovaný centr směřoval mimo dosah Kepy, za nějž zaskočil Thiago Silva, o chvíli později si španělský gólman poradil se slabým pokusem McGinna.
     
    4
    Dannymu Ingsovi nevyšlo zpracování ideálně. Před anglického stopera postavil tělo Thiago Silva, pod tlakem si pomohl malou domů brankářovi.
     
    5
    Kepa Arrizabalaga se v úvodu střetnutí rozhodně nenudí. Naznačil dlouhý odkop, ale nakonec postavil odstínil balón tělem, John McGinn na gólmana dotíral bez úspěchu.
     
    6
    Douglas Luiz vyslal o něco delší nákop za obranu než si Danny Ings představoval. Aktivní Kepa vystartoval z brankové čáry a na hranici velkého vápna sebral míč do rukavic.
     
    6
    Chelsea právě vstřelila branku!
    The Blues v úvodu rozhodně nebyli aktivnějším týmem, zničehonic ovšem získávají na svou stranu vedení! Tyrone Mings vyrobil obrovskou hrubku, když obrannou hlavičku vůbec nezvládl a namazal do tutovky MASONU MOUNTOVI, jenž si poradil s padajícím míčem, Martíneze prostřelil střelou k levé tyči.
    6. Mason MOUNT - 0:1
     
    8
    Domácí fotbalisté rozhodně nemusí klesat na mysli. Doposud favorita přehrávali a ukázali si, že s ním mohou hrát více než vyrovnanou partii, zápas je navíc teprve v úvodu.
     
    9
    Střet mezi Tyronem Mingsem a Masonem Mountem se opakoval. Tentokráte domácí stoper zapracoval výrazně lépe, soka odzbrojil a hlavou přiťukl míč k McGinnovi.
     
    10
    Chorvatský středopolař Mateo Kovačić je spíše svátečním střelcem. Nyní se před ním otevřel prostor, takže zkusil vypálit z dvaceti metrů, bránu však vysoko přestřelil.
     
    11
    Thiago Silva rozehrával přes Kepu. Španělský brankář si nekomplikoval situaci a z první posunul balón na volného Cucurellu.
     
    12
    Těžkou nahrávku poslal Ben Chilwell bezi dva protihráče Kaiu Havertzovi, ten si pomohl nedovoleným způsobem.
     
    13
    Domácí útočník tušil, že proti stoperské dvojici nemá moc šancí na úspěch. Proto sklepával k levé lajně na Ollieho Watkinse, tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    14
    Douglasovi Luizovi prudkou zpětnou přihrávkou pořádně zkomplikoval situaci John McGinn, Brazilec nakonec vše vyřešil dlouhým odkopem na útočnou polovinu.
     
    15
    K vyrovnání moc nechybělo! Po centru z levé strany šestnáctky Ben Chilwell trestuhodně podskočil míč a daroval tutovku Leonovi Baileymu, který pouze orazítkoval břevno.
     
    16
    Na polovině hřiště ukázal výborné krytí balónu Mason Mount. Vystoupil proti němu Ashley Young, jenže neodhadl směr kličky, načež soka za dres stáhl k zemi.
     
    17
    Hosté nikam nespěchají. Kombinují trpělivě klidně i na obranné polovině, The Villans vytrvalým běháním bez míče pochopitelně přichází o cenné síly.
     
    18
    Po přenesení hry Kovačićem Ben Chilwell ve skluzu udržel míč na hrací ploše, avšak posunul jej pouze do míst, kde se nacházel Ezri Konsa.
     
    19
    Pohybem si řekl o balón za obranu Raheem Sterling. K soupeři se výborně stáhl Ashley Young a hlavou míč odklidil alespoň do zámezí.
     
    20
    Trevoh Chalobah se vytáhl společně s Dannym Ingsem, jehož bez problémů přehlavičkoval, načež kulatý nesmysl nasměroval jenom k nohám MGinna.
     
    21
    Ano, takhle se bojuje o post jedničky! Kepa Arrizabalaga nejprve vyrazil střelu McGinna, načež na pravou tyč vyškrábl o poznání nebezpečnější dorážku Ramseyho! Další dorážka Ingse už byla z ofsajdu.
    21. Poveden dva zákroky Kepy, Ings už dorážel z ofsajdu
     
    22
    Chelsea si pořádně zahrává. Zatím rozhodně nepředvádí ideální výkon, nebýt Kepy, klidně už mohla prohrávat.
     
    23
    Pierre-Emerick Aubameyang vysunul presink, který málem přinesl kýžené ovoce. Tyrone Mings v poslední chvíli píchl špičkou kopačky míč k Martínezovi.
     
    24
    Na míči znovu fotbalisté The Blues. Marc Cucurella si vyměnil balón s Chalobahem, pak hrál na Chilwella. Londýnské mužstvo nikam nespěchá.
     
    25
    Brazilec Thiago Silva milimetrově přenesl hru na Bena Chilwella, jemuž se míč při zpracování zamotal mezi nohama, bek si pomohl dlouhým pasem na Kepu.
     
    26
    Marc Cucurella měl co dělat, aby za zády udržel rozběhnutého Leona Baileyho. Poradil si na jedničku, rybičkou posunul kulatý nesmysl na osamoceného Silvu.
     
    27
    Už to vypadalo, že by Leon Bailey mohl postupovat sám na bránu, avšak Kepa Arrizabalaga znovu výborně vykryl prostor a mimo pokutové území odkopl míč do autu.
     
    27
    Znovu skvělý Kepa! John McGinn na levé straně šestnáctky čistě odstavil Silvu, aby si následně mírně vylepšil střelecký úhel, který ovšem gólman střelci zkušeně zmenšil a v pokleku nepustil balón za svá záda.
     
    28
    Jamajský reprezentant Leon Bailey se zamotal do vlastních kliček. Těžil z toho Marc Cucurella, jenž volil odkop po levé lajně.
     
    29
    Kepa Arrizabalaga si může odškrtnout další úspěšný zákrok. Ránu Dannyho Ingse z pravé strany velkého vápna lehce tečoval Thiago Silva, brankář balón vyrazil před sebe.
     
    30
    Do vnitra pokutového území centroval Leon Bailey. Jacob Ramsey viditelně vůbec nepočítal se skutečností, že by k němu míč propadl, zpracování vůbec nezvládl.
     
    31
    Neuvěřitelné. Zdálo se, že Danny Ings z malého vápna už prostě musí umístit hlavičku do sítě, jenže Kepa Arrizabalaga má snad na rukavicích magnet, když vyletěl do vzduchu a v poslední chvíli kulatý nesmysl fantasticky vytáhl nad břevno!
    31. Fantastický zákrok Kepy po hlavičce Ingse
     
    32
    Aston Villa je zatím jasně lepším týmem. Favorizovaného soupeře přehrává, jenže všechny tutovky zatím pochytal Kepa, zatímco na druhé straně Mason Mount využil jedinou Mingsem darovanou příležitost.
     
    33
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Ben Chilwell. Levý obránce The Blues šel do skluzu pozdě, místo míče bolestivě trefil rozběhnutého Ramseyho.
     
    34
    Faulovaný Jacob Ramsey je nadále v péči zdravotníků, ošetřování jeho kotníku probíhá na hrací ploše. Každopádně to nevypadá, že by se mělo střídat.
     
    35
    Standardku rozehrál Leon Bailey. Místo očekávaného centru zvolil zakončení, balón ovšem nasměroval vysoko nad horní tyč.
     
    36
    Danny Ings narazil Leonovi Baileymu, akce pokračovala po levé lajně na Ollieho Waktinse, která si proti Thiagu Silvovi pomohl faulem.
     
    37
    Kepovi se odkop od brány příliš nepovedl. Našel prostor, kde byl nikým neatakovaný John McGinn, ten ovšem hlavičkoval mimo dosah útočníka ngse.
     
    38
    Tlak Aston Villy pokračuje. Domácí fotbalisté kombinují na útočné polovině, vlastní šestnáctky ale Chelsea aktuálně má velmi dobře pokrytou.
     
    39
    Defenzivní povinnosti si Trevoh Chalobah splnil obstojně. Moc dobře věděl o blížícím se Baileym, čelem k vlastní bráně odkopl míč do autu.
     
    40
    Pokud by hosté z druhé větší šance vstřelili pojišťovací gól, bylo by to pro domácí hodně kruté. Raheem Sterling byl blízko úspěšné trefě, po nahrávce Havertze mířil technicky jenom do břevna.
     
    41
    Rychlý protiútok domácího celku neměl příliš dlouhého trvání. Leon Bailey sice utekl osobnímu strážci, jenže pak centroval mimo dosah ve vápně přítomných spoluhráčů.
     
    42
    Tyrone Mings mohl rozehrávat směrem dopředu, jenže na okamžik si míč zamotal mezi nohy a rázem měl v blízkosti Mounta, proto volil z poloviny hřiště malou domů.
     
    43
    Polovysoký centr Jacoba Ramseyho nebyl povedený. Ve vlastním pokutovém území dobře zapracoval Marc Cucurella, z první odkopával do bezpečí.
     
    44
    Do pokutového území Chelsea přiletěl další centr. Trevoh Chalobah míč slabě odvrátil za velké vápno ke kopačkám Dannyho Ingse, ránu pravačkou obětavě zblokoval Cucurella.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí stoper Tyrone Mings si dnes moc nových fanoušků nezíská. Po hrubce v úvodu zápasu není jistý ani nadále, většinou volí dlouhé nahrávky až k Martínezovi, stejně tomu bylo i v tomto případě.
     
    45+2
    Už to vypadalo, že se Danny Ings vymotá z obležení dvou stoperů. Thiago Silva nakonec zvládl míč píchnout ke Kepovi, jenž nezazmatkoval a posunul hrací předmět doleva na volného Chilwella.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Aston Villou a Chelsea přinesl jediný gól, o který se postaralo favorizované hostující mužstvo. Branka padla už v 6. minutě, kdy po velké hrubce Mingse s přehledem skóroval Mason Mount. Ačkoli domácí prohrávají, tak jsou jasně lepším týmem, jenže je tu jeden muž díky kterému je skóre takové, jaké je. Tím mužem je Kepa Arrizabalaga, který vychytal tři tutovky soupeře, hlavně zákrok po hlavičce Ingse se bude ještě dlouho promítat v highlightech kola. Přestože vedou, tak hlavně The Blues mají do druhé půle co zlepšovat, s podobným výkonem si tři body nezaslouží.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Marc Cucurella, přichází César Azpilicueta.
     
    46
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Kalidou Koulibaly.
     
    47
    Přestože Chelsea vede, tak je to Graham Potter, který udělal o poločasové přestávce dvě změny. Naprosto pochopitelně byl nespokojen hlavně s prací defenzivy. Rozhodl se stáhnout Havertze s Cucurellou, do hry poslal Koulibalyho s Azpilicuetou.
     
    48
    Druhou půli začínají na balónu fotbalisté v bílých dresech. Kombinace probíhá kolem poloviny hřiště, tlak do ofenzivy není.
     
    49
    Mason Mount se uvolnil na pravé straně hranice velkého pokutové=ho území, zakončení placírkou zblokoval Jacob Ramsey.
     
    50
    Pod tlakem, přesto Kepa Arrizabalaga dokázal výborně rozehrát na Masona Mounta. Anglický reprezentant posléze vyslal nepřesný pas na Aubameyanga.
     
    51
    Přes Kovačiće odcentroval do vnitra pokutového území Jacob Ramsey, Thiago Silva odkopl balón na rohový kop.
     
    52
    Centr na přední tyč nebyl dobrou volbou. V tomto prostoru se nacházeli jen tři hráči v bílém, hlavičku si vzal na starosti Thiago Silva.
     
    53
    Druhý roh Aston Villy v krátkém časovém sledu byl o poznání nebezpečnější. Kepa Arrizabalaga se k míči nedostal, Ollie Watkins zakončoval v záklonu vedle pravé tyče.
     
    54
    Matthew Cash vymýšlel průnikovou nahrávku po pravé straně na Leona Baileyho. Výborně zafungoval Kalidou Koulibaly, ve skluzu sebral míč pro sebe.
     
    55
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry, jsou si moc dobře vědomi, že dnes je šance sebrat favoritovi body. Po centru Cashe hlavičkoval Watkins mimo tři tyče.
     
    56
    Nákop směřující na Leona Baileyho pohlídal Kalidou Koulibaly. Využil fyzické síly a protihráče v souboji tělo na tělo bez problémů přetlačil.
     
    57
    V dosavadním průběhu druhé půle je hodně vidět Ollie Watkins. Dokáže si vytvořit šance, jenže chybí kvalitní zakončení, z levé strany šestnáctky vypálil křižně o několik metrů vedle Kepovy svatyně.
     
    58
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Conor Gallagher.
     
    59
    Dlouhý nákop brankáře Martíneze směřoval do prostoru, kde se pohyboval Ollie Watkins, míč směřující na jeho osobu pohlídal stoper Thiago Silva.
     
    60
    Na útočný výlet se vydal senegalský stoper Kalidou Koulibaly. Dokonce se dostal k centru z levé strany, míč ovšem nasměroval přímo do rukavic Martíneze.
     
    61
    Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Chelsea nadále vede jednobrankovým rozdílem, domácí nicméně zůstávají aktivnějším týmem.
     
    61
    Druhým hráčem The Blues potrestaným žlutou kartou je Kalidou Koulibaly. Ani ve spolupráci s Chilwellem nezastavil Ramseyho, Senegalec nakonec protihráče zezadu podrazil.
     
    62
    Proti vysokému centru vystartoval Kepa Arrizabalaga, ale na míč nedosáhl. Menší zaváhání napravil vzápětí, když tvrdou střelu McGinna zpoza šestnáctky udržel v rukavicích.
     
    63
    Skoro to vypadá, jako kdyby svěřenci kouče Pottera nevěděli, co hrát. Jsou častěji na balónu, avšak jejich kombinace probíhá po většinu času kolem poloviny hřiště.
     
    64
    Standardku pro The Blues vybojoval Conor Gallagher. Prosmýkl se mezi dvěma konkurenty, pouze za cenu faulu jej zastavil Tyrone Mings.
     
    65
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Jorginho.
     
    65
    Chelsea právě vstřelila branku!
    K exekuci standardní situace se postavil MASON MOUNT. Zakončil na stranu gólmana, s čímž Emiliano Martínez vůbec nepočítal a šel k opačné tyči, takže za záda míč pustil, přestože střela nebyla příliš dobře umístěná. Tento gól jde jednoznačně za brankářem.
    65. Mason MOUNT - 0:2
     
    66
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Emiliano Buendía.
     
    68
    Chelsea může hrát s větším klidem. Pořád platí, že v průběhu zápasu rozhodně není lepším týmem, avšak na to se historie ptát nebude, důležitý je výsledek.
     
    69
    Střílený centr na přední tyč nejistě odvrátil Kalidou Koulibaly. Po nepovedením odkopu levačkou budou domácí kopat roh.
     
    70
    Rohový kop byl rozehraný na krátkou vzdálenost. Následoval přetažený centr, Trevoh Chalobah v záklonu hlavičkoval jen těsně vedle pravé tyče vlastní brány.
     
    71
    Další roh rozehrával Douglas Luiz. Centr mu vůbec nevyšel, zakroutil jej mimo hrací plochu. Kepa Arrizabalaga bude odkopávat.
     
    72
    Definitivní pojistku na vítězství Chelsea mohl dát Raheem Sterling, který si naskočil na centr Gallaghera od pravé lajny a zakončil jen o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    73
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází John McGinn, přichází Philippe Coutinho.
     
    74
    Ruben Loftus-Cheek měl před sebou posledního soupeře, jímž byl Ashley Young. Vyzkoušel kličku po pravé ruce, s tou zkušený bek počítal a konkurentovi míč vypíchl.
     
    75
    Po pravé lajně nastartoval motory Emiliano Buendía. Odpoutal se od Kalidoua Kaulibalyho, centrovaný míč ovšem nasměroval nad hlavu adresáta Watkinse.
     
    76
    O kartu žluté barvy si nahlas řekl Jacob Ramsey, jenž si na polovině hřiště doslova vyšlápl na Loftuse-Cheeka. Arbitr Jones se spokojil s ústním varováním.
     
    77
    S rozehrávkou si dal hodně na čas Philippe Coutinho. Brazilec měl velké štěstí, že ho Jorginho atakoval nedovoleným způsobem.
     
    78
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Jacob Ramsey, přichází Leander Dendoncker.
     
    79
    Je zřejmé, že Chelsea si chce závěr střetnutí hlavně v klidu pohlídat. Kombinuje na vlastní polovině a nikam nežene.
     
    80
    S malou domů si Emiliano Martínez neporadil. Míč nezpracovával, z první ho netrefil dobře, odkopl ho pouze do zámezí.
     
    81
    Conor Gallagher fauloval Luize, domácí rozehráli na krátko. Danny Ings posunul balón na Buendíu, jehož centr pohlídal Thiago Silva.
     
    82
    Raheem Sterling si dělal zálusk na únik. Ezri Konsa šel o odvážného skluzu a měl velké štěstí, že nejprve trefil míč, až pak protihráče.
     
    83
    Žlutému trestu neunikl jeden z hrdinů dnešního zápasu Mason Mount. Na polovině hřiště stáhl Dendonckera k zemi s jasným cílem zastavit brejk.
     
    84
    Příliš dlouho váhal s nahrávkou Ben Chilwell. K ní vůbec nedošlo, anglického beka odzbrojil od míče dobře se navrátivší Philippe Coutinho.
     
    85
    Emiliano Martínez třetí míč ve své síti, alespoň prozatím, nepřipustil. Počkal si na zakončení Raheema Sterlinga, střelu doprostřed brány udržel v rukavicích.
     
    86
    V akci znovu Raheem Sterling. Na pravém křídle se kličkou do středu chtěl zbavit Ashleyho Younga, anglický bek získal míč pro sebe.
     
    87
    Narážečka mezi Philippem Coutinhem a Douglasem Luizem nevyšla. Zpětný pas zastavil Conor Gallagher a míč odvrátil na rohový kop.
     
    88
    Roh Chelsea ubránila. Odražený balón si našel Emiliano Buendía, ostrou střelu nártem ale nasměroval jenom do clonícího Chalobaha.
     
    89
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Armando Broja.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Za dlouhým nákopem stopera Ezriho Konsy spěchal Emiliano Buendía. Navzdory velkému úsilí Argentinec balón na hrací ploše nestihl.
     
    90+2
    Po souboji s Armandem Brojou na trávníku zůstal ležet Tyrone Mings. Arbitr Jones nepískal faul, reagoval až na nezvedajícího se domácího stopera.
     
    90+3
    S Tyronem Mingsem to nevypadá dobře. Obránce The Villans vzhledem k výsledku nemá důvod zdržovat, po dopadu protihráče na jeho pravou achillovku prožívá bolestivé chvilky.
     
    90+4
    Délka ošetřování se pochopitelně promítne i na nastaveném čase, který bude větší než avizované čtyři minuty. Mings pomalu odkulhává za postranní čáru.
     
    90+5
    Pod tlakem dvojice konkurentů Conor Gallagher prostrčil balón na Thiaga Silvu, velezkušený brazilský stoper přenesl míč k pravé lajně na Césara Azpilicuetu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Chelsea potvrdila roli favorita, na stadiónu Aston Villy zvítězila navzdory nepřesvědčivému výkonu 2:0.

    Skóre střetnutí otevřel už v 6. minutě Mason Mount, který využil velké chyby Mingse a tváří v tvář Martínezovi mířil nechytatelně k levé tyči. Pojistku na vítězství The Blues dal tentýž muž, Mason Mount v 65. minutě překvapil brankáře střelou z přímého kopu na jeho stranu. Chtělo by se říci, že Mason Mount byl hlavním strůjcem vítězství, ale je tu muž, který si ocenění muže zápasu zaslouží ještě o něco více. Jedná se o Kepu Arrizabalagu, který hlavně v prvním poločase podržel svůj tým několika skvělými zákroky, jimiž udržel Chelsea v těsném vedení.

    Svěřenci kouče Pottera zaznamenali napříč všemi soutěžemi páté vítězství v řadě. V tabulce Premier League se navzdory zisku třech bodů neposunuli, ze čtvrtého místa ztrácí na třetí Tottenham čtyři body. Aston Villa zůstává s devíti body šestnáctá.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:03:41)

    Milan Huppert

    Branky: 6. Mount, 65. Mount

    Karty:   33. Chilwell (CHE), 61. Koulibaly (CHE), 83. Mount (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:11.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Young – McGinn (C) (73. Coutinho), Luiz, Ramsey (78. Dendoncker) – Bailey (66. Buendía), Ings, Watkins.
    Náhradníci: Olsen – Sanson, Bogarde, C. Chambers, Bednarek, Nakamba.

    Trenér: Steven Gerrard

    Chelsea FC: Arrizabalaga – T. Chalobah, T. Silva (C), Cucurella (46. Azpilicueta) – Mount, Loftus-Cheek, Kovačić (65. Jorginho), Chilwell – Havertz (46. Koulibaly), Aubameyang (58. Gallagher), Sterling (89. Broja).
    Náhradníci: E. Mendy – Pulisic, Zakaria, Chukwuemeka.

    Trenér: Graham Potter

    Rozhodčí: Jones – Betts, Hussin
    bahis siteleri