Sampdoria – AS Řím 0:1 (kon.) | Lecce – Fiorentina 1:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:1 (0:1)
AS Řím
Pondělí 17.10.2022, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris • Italská Serie A • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že AS Řím vyhrál na hřišti Sampdorie díky proměněné penaltě Lorenza Pellegriniho z úvodu zápasu, se s Vámi loučí a hezký pondělní večer přeje Tomáš Lysý. (20:59:18)
     
    Sampdoria je tak stále v tabulce poslední s pouhými třemi body a bez vítězství, takže nový trenér Dejan Stanković má jistě o čem přemýšlet. Oproti tomu AS Řím se díky třem bodům posunul na čtvrté místo, celkem má bodů 22 a na první Bergamo ztrácí body čtyři.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 1-4
    Zásahy gólmanů: 4-1
    Střely mimo: 5-2
    Držení míče: 59% – 41%
    Rohy: 4-3
    Ofsajdy: 0-3
    Fauly: 20-20
    Žluté karty: 4-3
    Bez vyloučení.
     
    Dohrávka desátého kola Serie A mezi poslední Sampdorií a AS Římem příliš pohledného fotbalu nenabídla. O vítězství hostí rozhodl začátek zápasu, kdy Ferrari dle názoru VAR zahrál v pokutovém území rukou a Lorenzo Pellegrini z penalty poslal svůj tým do vedení. Poté byl k vidění spíše taktický boj. Skóre se nezměnilo ani do poločasu, ani poté ve druhé půli. Právě ve druhých pětačtyřiceti minutách měli hosté více ze hry, ale uklidňující a pojišťující druhý gól se jim nepodařilo vstřelit. A když už se ve čtvrté minutě nastavení prosadil Zaniolo, kvůli malému ofsajdu nebylo jeho úspěšné sólo uznáno – 0:1.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Sudí jasně ukazuje, že poslední, kdo se dotkl míče po centru z levé strany, byl jeden z hráčů domácích. Následuje odkop od branky Ruie Patrícia.
     
    90+6
    Další dva odkopy hostí za polovinu. Konec zápasu by měl být odpískán co nevidět.
    90+4. Těsný ofsajd Zaniola
    90+4. Neuznaný gól Zaniola
     
    90+4
    Branka Nicolò Zaniola neplatí, protože si italský útočník o pár centimetrů nepohlídal náběh ze své poloviny a v době přihrávky byl zhruba třicet centimetrů na soupeřově půlce. Jako jediný. Takže byť efektivně obešel brankáře a zakončil, gól nemůže být uznán.
     
    90+4
    Také další centrovaný míč hosté v pohodě odvrátili.
     
    90+3
    Nicolò Zaniolo je zřejmě ještě trošku v emocích za zákrok, který se dle něj před pěti minutami měl pískat. Kousek za středovou čárou poslal na zem soupeře a sudí mu už vše spočítal.
     
    90+3
    Opět byl při rozehrávce AS menší prostor. Míč poté doputoval až k Emilu Auderovi a po lehkém prodlení je domácím hrán míč rozhodčího.
     
    90+1
    Omar Colley před vápnem srazil Nicolu Zaniola a vidí za své počínání žlutou kartu. Proti tomu by se nedalo vůbec nic namítat, kdyby stejný faul o pět sekund předtím neukázal Bryan Cristante. Sudí si vybral až druhý zákrok, samozřejmě k nelibosti domácích tifosi.
     
    90
    Roger Ibañez takticky fauloval na středu hřiště soupeře. Zrovna v době, kdy bylo uvedeno, že i ve druhém poločasu se bude hrát o pět minut navíc.
     
    90
    A také další odkop sebrali hráči hostí. S tímto získáváním balonů bude The Special One na lavičce Vlků zcela jistě spokojen.
     
    89
    Nepříjemný centr přímo na brankáře Emila Audera. Ten se ve změti spoluhráčů i protihráčů orientoval dobře, ale za vápnem je AS znovu u míče.
     
    88
    Bryan Cristante hraje ve středu zálohy nezištně, přitom výborně. Po vyhraném hlavičkovém souboji prodloužil míč na Zaniola, který u pravého rohu velkého čtverce vybojoval přímý volný kop.

    Tomáš Lysý

    Branky: 9. Lo. Pellegrini (pen.)

    Karty:   40. Rincón (SMD), 64. Stanković (SMD), 65. Verre (SMD), 72. Pussetto (SMD), 90+1. Colley (SMD) – 32. Ibañez (ASR), 67. Lo. Pellegrini (ASR), 90+3. Zaniolo (ASR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:20.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, A. Ferrari, Colley, Augello (46. Murru) – Léris (46. Pussetto), Rincón (59. Verre), Villar, Djuričić (75. Sabiri) – Gabbiadini (59. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Contini – Amione, Conti, Vieira, Yepes, Trimboli.

    Trenér: Dejan Stanković

    AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Zalewski (84. Karsdorp), Cristante, Camara (68. Matić), El Shaarawy (74. Spinazzola) – Lo. Pellegrini – Belotti (84. Bove), Abraham (68. Zaniolo).
    Náhradníci: Boer, Svilar – Šomurodov, Viña, Tripi, Volpato, Tahirovic.

    Trenér: José Mourinho

    Rozhodčí: Marco Di Bello
    bahis siteleri