Mladá Boleslav – Prostějov 4:0 (kon.) | Velvary – Ostrava 0:2 (kon.) | Hlučín – Plzeň 3:2 (kon.)
Domažlice – Sparta 1:6 (kon.) | Táborsko – Brno 1:2 (kon.) | Chlumec n/C – Hr. Králové 0:4 (kon.)
Zápy – Olomouc 1:3 (kon.) | Slovácko – Varnsdorf 6:0 (kon.) | Č. Budějovice – Vlašim 3:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Třinec 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Slavia 0:4 (kon.)
konec
FK Chlumec nad Cidlinou
0:4 (0:1)
FC Hradec Králové
Středa 19.10.2022, 15:00 • Fotbalový stadion FK Chlumec n/C • MOL Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hradec porazil Chlumec nad Cidlinou 0:4 a postupuje mezi šestnáct nejlepších týmů MOL Cupu. (16:58:04)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Sudí nastavil jedinou minutu.
     
    90
    Viděli jsme dvě zajímavé situace, nejprve Harazim z pravého rohu u velkého vápna pálil na zadní tyčku. Gólman Lichtenberg ale jeho pokus parádně vytáhl na rohový kop. Následně mohl hattrick dokonat Čihák, tomu se ale balón na malém vápně odrazil a hradecký kanonýr těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    88
    Utkání se dohrává víceméně v poklidu. Fandové Hradce před chvílí sice hodili nějakou dýmovnici. Ta ale rychle dohořela, takže největší atrakci je Kuchta ze Sparty na tribuně, který se tady podepisuje. Bohužel si tady nepřišel podepsat přiznání, že Krejčí na Spartě tečoval míč při utkání s Hradcem a padl gól, který neměl platit.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Čech, přichází Leibl.
     
    84
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Hradec už vede o čtyři branky. Po pravé straně se hnal Daniel Vašulín, ten na přední tyči prostřelil gólmana Lichtenberga.
     
    82
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Čáp, přichází Gluski.
     
    82
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Hradec už vede 3:0, nejprve měl velkou šanci Vašulín, ten střílel v ně vápna na zadní tyčku. Lichtenberg ale ještě výborně zakročil. Následně přišel centr z pravé strany, kde se z druhé dorážky prosadil FILIP NOVOTNÝ.
     
    80
    Centroval Ševčík z pravé strany, Kubala si naskakoval už na velkém vápně, ale jeho hlavička neměla razanci a gólman ji v pohodě chytil.
     
    78
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Dvořák, přichází Kučera,
    ze hřiště odchází Gabriel, přichází Novotný.
     
    78
    Gabriel dostával míč za obranu, ale posledního beka si odstavil tělem a pan rozhodčí zapískal faul.
     
    76
    Registrovali jsme střelecký pokus Chlumce. Roman Čáp se odhodlal ke střele přes Čiháka, střela šla zřejmě mimo tři tyče, ale Vízek pro jistotu zakročil.
     
    73
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Centr od pravého rohového praporku nejprve zpracoval Ševčík. Od něj se, při pokusu o střelu, balón prokulil dopředu, kde byl FILIP ČÍHÁK, který dnes podruhé prostřelil Lichtenberga.
     
    72
    Kubala se dostal za obranu Chlumce, ale poněkud se unáhlil a střílel ještě před hranicí velkého vápna. Jeho pokus Lichtenberg vyrazil na rohový kop.
     
    68
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Zeman, přichází Vaníček,
    ze hřiště odchází Ruml, přichází Hartman.
     
    66
    Čech na pravé straně poslal balon podsebe na Gabriela, který centroval na malé vápno, kde se dostal k hlavičce Vašulín, ale domácí brankář Lichtenberg předvedl parádní zákrok.
     
    64
    Registrovali jsem závar ve vápně domácího týmu. K zakončení se nakonec dostal Dvořák, ale ještě před ním byli tři domácí, které neprostřelil.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Koubek, přichází Vašulín.
     
    59
    Dnešní utkání sleduje 1265 diváků.
     
    58
    Hradec zahrával po faulu na Gabriela standartku. Cetr šel na hranici vápna, kde střílel Kodeš, ale trefil jen prvního bránícího hráče domácích.
     
    54
    Smrž prošel pěkně středem hřiště, ale balón se mu zamotal pod nohama. A jeho opožděněna přihrávka na zakončující Kubalu šla do ofsajdu. Vzrušení bylo zbytečné.
     
    53
    Hradec měl rohový kop z levé strany. Centr šel na zadní tyčku, kde balón propadl ke Kubalovi, ten ale vystřelil jenom do boční sítě.
     
    51
    Žlutá karta pro tým FK Chlumec nad Cidlinou (Veselka). Petr Veselka na polovině hřiště stáhl rukama na zem Kubalu a právem vidí žlutou kartu.
     
    48
    Gabriel z pravé strany cpal centr do vápna, který jeden z obránců odkopl až na blízkou silnici. Následně se z rohového kopu dostal málem k zakončení Dvořák, ale balón mu propadl mezi nohama.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ryneš, přichází Harazim.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45
    Ryneš střílel z levé strany, ale jeho pokus neměl razanci. Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    44
    Vyloučený hráč se ještě dožaduje na rozhodčím, aby výrok změnil. Sudí jej ale razantně vykazuje ze hřiště.
     
    44
    Žlutá karta pro tým FK Chlumec nad Cidlinou (Čáp).
     
    44
    Červená karta pro tým FK Chlumec nad Cidlinou (Frizoni).
     
    44
    Na tribunách je vzrušení. Po souboji skončil na zemi Smrž a domácí Frizoni do něj kopl. Za což viděl od pana rozhodčího červenou kartu. Samotné kopnutí nebylo intenzivní, za což se domácí hodně zlobí. Žlutou kartu ještě vidí za protesty Roman Čáp.
     
    44
    Zavár ve vápně Chlumce, Gabriel zakončoval po centru z levé strany, do míče padl jeden z domácích. Míč se odrazil ke Kodešoví, ten střílel a gólman Lichtenberg vytáhl úžasný zákrok.
     
    41
    Domácí zahrávali na pravé straně hřiště standartní situaci, šel vysoký míč až na malé vápno, který Vízek chytil do rukavic. Tomáš Bastin jej poté srazil k zemi. Sudí zapískal faul a Bastin se sportovně omlouval.
     
    39
    Hradec měl zajímavou příležitost, Kubala dostal balón v běhu na pravou stranu a posílal přihrávku před branku, kde Koubkovi k míči chyběl pouhý krok.
     
    35
    Hradec Králové právě vstřelil branku! Smrž zahrál na pravé straně standartku, do vápna šel vysoký míč, který byl prodloužen na penaltu. Tam doběhl FILIP ĆIHÁK, který zblízka prostřelil bezmocného brankáře.
     
    32
    Aktivní Adam Gabriel doběhl dlouhý balón za obranu. Z jedničky poslal centr na branku Chlumce, tam se ale žádný z jeho spoluhráčů k doklepnutí nedostal.
     
    28
    Adam Gabriel se na pravé straně před vápnem Chlumce dostal do souboje s domácím Tadeášem Zemanem, který ochodně spadl na trávník. Byl pískán útočný faul.
     
    25
    Hradec předvedl dobrou akci po pravé straně, Gabriel potáhl míč až k brankové čáře, poté poslal přízemní centr na bližší tyčku, kde šel do skluzu Koubek. Jeho pokus ale nebyl přesný, protože hráč hostů už byl moc vysunutý.
     
    22
    Zeman přešel přes Gabriela a vyslal míč na bližší tyčku. Čech ale na poslední chvíli střelu zblokoval, Chlumec získal rohový kop.
     
    19
    Hradec šel dopředu po levé straně hřiště, Ščihák vyslal dopředu Kubalu, který si nevšiml dobíhajícího soupeře. Zahrával se rohový kop pro Hradec. Po Smržově centru se dostal ke hlavičce Matěj Koubek, jeho zakončení ale mířilo jen na střed branky, kde byl připravený brankář Lichtenberg.
     
    15
    Chlumec se držel na útočné polovině. Bastin to zkoušel z otočky přízemní střelou, tu ale zablokoval Čech a domácí získali jen autové vhazování.
     
    12
    Kubala dostal dlouhý dlouhý balón za obranu a šel z levé strany do vápna. Mířil rovněž na bližší tyčku, ale i s jeho střelou si Lichtenberg poradil.
     
    10
    Domácí Čáp rozehrával strandartku ze střední vzdálenosti, míč ale nezamířil do nebezpečného prostoru. Nejvíce vzrušení vyvolal mezi fanoušky pomezní rozhodčí, který při ní upadl.
     
    8
    Po dlouhém centru vyplaval, v jasné šanci, na pravé straně vápna Dvořák, ale střela mu vůbec nesedla. Gólman Lichtenberg si s jeho pokusem k tyči poradil.
     
    7
    Žahourek potáhl míč po levé straně hřiště, když zjistil, že přes Gabriela neprojde, tak ho poslal pod sebe na Zemana. Jeho centr do vápna byl ale vysoký. Následuje odkop od branky.
     
    5
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Kraus, přichází Bastin.
     
    3
    Domácí Finěk zahrál v tísni na rohový kop. Hradecký Smrž mič poslal na bližší tyčku, tam jej ale zachytila domácí obrana a okamžitě jej poslala mimo ohrožený prostor.
     
    1
    Chlumec začal první dějství na míči a rozehrál do zadních řad. Odtud míč putoval na Zemana, který upaloval po levém křídle, jenže s balónem daleko nedošel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chlumec nad Cidlinou: Lichtenberg – Veselka, Zukal, Krčál, Frizoni Da Cruz, Čáp, Žahourek, Zeman, Finěk, Ruml, Kraus.
    Náhradníci: Radek, Gluski, Vaníček, Bastin, Ludvík, Hartnam, Staněk
    Trenér: Miloš Sazima.

    FC Hradec Králové: Vízek – Smrž, Čihák, Kubala, Gabriel, Dvořák, Ševčík, Kodeš, Ryneš, Čech, Koubek.
    Náhradníci: Kučera, Klíma, Vašulín, Novotný, Leibl, Harazím, Bajza
    Trenér: Miroslav Koubek.

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Kotalík.
     
    Poslední vzájemný duel

    Naposledy se oba celky utkaly v přátelském utkání v srpnu roku 2020. Votroci tehdy přesvědčivě zvítězili poměrem 3:0. V první půli poslal Hradec do vedení Filip Novotný. Po přestávce přidal druhý zásah Daniel Vašulín a v 59. minutě pečetil konečný výsledek David Doležal. Uvidíme, zda dá trenér Koubek některému z těchto hráčů příležitost k tomu, aby na svůj střelecký úspěch proti tomuto soupeři navázali.

    8.8.2020: FC Hradec Králové – FK Chlumec nad Cidlinou 3:0
     
    FC Hradec Králové

    Hradečtí jsou aktuálně na 4. místě FORTUNA:LIGY. Po dvanácti odehraných kolech mají dvacet bodů a před nimi jsou v tabulce pouze tři největší kluby tuzemské scény – Plzeň, Slavie a Sparta. Votroci zatím odehráli v MOL Cupu pouze jediné utkání. Na trávníku Čáslavi rozstříleli svého soupeře 11:0 a vyrovnali tak svůj nejlepší výsledek z této soutěže, který předvedli v ročníku 1993/94 na pažitu ČSA Karviná.

    Také hradečtí fotbalisté mají o víkendu zajímavý program. V rámci nejvyšší tuzemské soutěže se vydají na jih republiky. Na Střeleckém ostrově je přivítají České Budějovice. Votroci se v souboji s Dynamem pokusí uhájit bramborovou pozici ligy. V případě vítězství se mohou bodově dotáhnout na pražskou Spartu.
     
    FK Chlumec nad Cidlinou

    Chlumec aktuálně drží 4. příčku ve skupině B ČFL. Na své konto zvládl za jedenáct duelů nastřádat dvacet bodů. Do sezóny tak vstoupil více než dobře. V MOL Cupu zatím zvládl přejít přes dva soupeře. V 1. kole zvítězil na půdě TJ Velké Hamry 4:2 a následně vyhrál i na trávníku TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, kde se mu podařilo udolat soupeře poměrem 1:0.

    Kuriózní záležitostí duelu je fakt, že borci z města nad řekou Cidlinou nastupují ve stejné soutěži, jakou hraje B-tým Hradce. Rezerva Votroků aktuálně na Chlumec ztrácí již osm bodů. Svěřenci trenéra Čvančary se s výběrem kouče Sazimy střetnou již v neděli na hradecké Slavii.
     
    Příjemné odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Východočeský region dnes čeká sportovní oslava. Ve 3.kole MOL Cupu na sebe totiž narazí dva celky, které to k sobě geograficky nemají daleko. FK Chlumec nad Cidlinou přivítá na svém pažitu FC Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 35. Čihák, 73. Čihák, 82. Novotný, 84. Vašulín

    Karty:   44. Čáp (CCN), 51. Veselka (CCN)   44. Frizoni (CCN)


    FK Chlumec nad Cidlinou: Lichtenberg – Veselka, Zukal, Krčál, Frizoni Da Cruz, Čáp (82.Gluski), Žahourek, Zeman (68.Vaníček), Finěk, Ruml (68. Hartman), Kraus (5.Bastin).
    Náhradníci: Radek Ludvík, Staněk

    Trenér: Miloš Sazima.

    FC Hradec Králové: Vízek – Smrž, Čihák, Kubala, Gabriel (78.Novotný), Dvořák (78.Kučera), Ševčík, Kodeš, Ryneš (46.Harazim), Čech (84.Leibl), Koubek (63.Vašulín).
    Náhradníci: Klíma, Vašulín, Leibl, Bajza

    Trenér: Miroslav Koubek.

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Kotalík.

    Diváci: 1265
    bahis siteleri