Ottawa – Dallas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 3:6 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 6:3 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Vegas – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
St. Louis Blues
Úterý 25.10.2022, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Cole PERFETTI - 4:0
     
    58:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté potvrzují své vítězství vstřelením puku do opuštěné klece Blues, když se ze středového kruhu trefil COLE PERFETTI. Asistence: Blake Wheeler, Brenden Dillon.
     
    57:59
    Greiss míří na svou střídačku a hosté ještě vyzkouší hru v šesti!
     
    56:36
    Až v samotném konci dvojnásobné přesilové hry se domácím podařilo najít křižnou přihrávku na Connora, který následně trefil břevno hostující klece.
     
    55:33
    Winnipeg si bere svůj oddechový čas.
     
    55:33
    Blues jdou do tří! Dvě minuty za hákování totiž dostává Brayden Schenn (STL), který musel zastavit Connora, který se v mezikruží dostával do obrovské šance.
     
    54:35
    Winnipegu bude hrát další přesilovou hru, protože hodně laciné dvě minuty za držení dostává Jordan Kyrou (STL), který před bránou clonil ve výhledu Hellebuyckovi a u toho se ještě přetahoval o hůl bránícího hráče Jets stojícího vedle něj.
    53:43 Morgan BARRON - 3:0
     
    53:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Nicméně Jets se velmi rychle vrátili do svého útočného pásma, když nahodilu puk za bránu Blues, kde ho získal Lowry, jenž ihned přihrál před bránu volnému MORGANU BARRONOVI, a ten už pohotovou střelou nedal Greissovi žádnou šanci. Asistence: Adam Lowry, Neal Pionk.
    50:38 Sam GAGNER - 2:0
     
    50:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets odskakují na rozdíl dvou branek! Domácí zvládli souboj v rohu útočného pásma a Connor díky tomu poté zpoza hostující klece nahrál do pravého kruhu SAMU GAGNEROVI, jenž příklepem poslal touš po ledě přesně mezi betony Greisse. Asistence: Kyle Connor, Josh Morrissey.
     
    43:33
    Domácí mohli jít do dvoubrankového vedení, když si Perfetti vybruslil zpoza hostující klece, ale následně se svou střelou k vzdálenější tyči Greisse nepřekonal. Tohle byl důležitý zákrok německého brankáře.
     
    37:06
    Winnipeg však bude hrát přesilovou hru, jelikož na trestnou lavici míří Robert Bortuzzo (STL), jenž si odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    36:41
    Connor dostal přihrávku za obranu Blues, ale skvělý návrat předvedl jeden z hostujících obránců, který útočníka Winnipegu ještě dojel a znemožnil mu jeho střelecké zakončení.
    30:30 Mark SCHEIFELE - 1:0
     
    30:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak je to konečně tady. Aktivita domácích hokejistů přináší i první branku. Appleton poslal kotouč na modrou čáru Morrisseymu, jenž viděl před bránou zcela volného MARKA SCHEIFELEHO, jemuž adresoval svou přihrávku a první teč domácího útočníka ještě Greiss vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Tohle byla hodně velká chyba hostující obrany. Asistence: Josh Morrissey, Mason Appleton.
     
    25:20
    Winnipeg bude hrát svou druhou přesilovou hru, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Niko Mikkola (STL).
     
    19:16
    V samotném závěru první třetiny svou první přesilovou hru dostávají i domácí hokejisté, jelikož je na dvě minuty za krosček vyloučen Brayden Schenn (STL).
     
    14:18
    Tarasenko dobře dostal puk do druhé vlny, kde ještě zkoušel otočku, při kterého však podrazil Mason Appleton (WPG) a St. Louis si zahrají svou druhou přesilovou hru.
    09:24 Connor Hellebuyck (WPG)
     
    09:24
    Tak to byla obrovská příležitost hostujících hokejistů! Kotouč totiž letěl křižným pasem na zcela volného O´Reillyho, jehož okamžitou střelu však parádně zastavil Hellebuyck, který se rychle přesunul ke své druhé tyči.
     
    07:48
    Tak to je hodně zbytečný faul domácí. Blake Wheeler (WPG) za bránou St. Louis podrazil Tarasenka a Blues si díky tomu zahrají svou první přesilovou hru.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 31. Scheifele (Morrissey, Appleton), 51. Gagner (Connor, Morrissey), 54. M. Barron (Lowry, Pionk), 59. Perfetti (Wheeler, Dillon)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Stanley, DeMelo – Connor, Scheifele (A), Appleton – Perfetti, Dubois, Wheeler – M. Barron, Lowry (A), Gagner – Jonsson Fjällby, D. Gustafsson, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    St. Louis Blues: Greiss (Binnington) – Krug, Faulk, Leddy, Parayko (A), Mikkola, Bortuzzo – B. Schenn, O'Reilly (C), Kyrou – Barbašev, Thomas, Tarasenko (A) – Neighbours, L. Brown, Leivo – Toropčenko, Acciari, N. Walker.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: Nicholson, Dwyer – Flemington, Barton

    Diváci: 13 936
    bahis siteleri