Ottawa – Dallas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 3:6 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 6:3 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Vegas – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:3 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Carolina Hurricanes
Úterý 25.10.2022, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Elias Pettersson se na modré opřel do puku, pálí a tohle bylo nebezpečné! Kotouč proletěl hustou clonou a duní o mantinel, nicméně kdyby Pettersson trefil o trošku líp tak byl Frederik Andersen bez šance!
     
    57:40
    Thatcher Demko na střídačce, Canucks hrají 6 na 5!
     
    57:40
    Bruce Boudreau kývl na rozhodčí a vybírá si timeout!
    50:40 J. T. Miller - 2:3
     
    50:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak pozor, už je to zas jen o gól! Canucks se zdáli naprosto ztraceni, nicméně teď jsou zpět ve hře. Byl tu i kus smůly, když Jesperi Kotkaniemiho trefil Myersův backhand do tváře, což jej na chvíli vyřadilo a obranu hostí rozhodilo, pro volný puk si dojel J. T. MILLER, z první se do něj plácl a tahle tvrdá rána končí až za překvapeným Andersenem – 2:3. Asistence: Tyler Myers a Oliver Ekman-Larsson.
     
    Neděje se, branka je uznána!
     
    Tady by rozhodčí měli zvážit kontrolu u videa, Fast trefil puk bruslí. Vancouver už má "Coach Challenge" vyplýtvanou.
    41:27 Jesper FAST - 1:3
     
    41:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak Vancouveru se z ničeho nic rozpadá celý zápas a v Rogers Aréně je hrobové ticho... Jordan Staal si v hloubi pásma vyměnil puk a ještě vracel na levou stranu kam si sjížděl JESPER FAST, hostující útočník netrefil puk holí, nicméně zasáhl jej bruslí a kus černé gumy umístil přesně do sítě. Úmyslné kopnutí tam (asi) nebylo. 1:3 a situace pro Carolinu najednou vypadá o řád růžověji. Asistence: Jordan Staal a Brady Skjei.
    40:50 Sebastian AHO - 1:2
     
    40:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes velice rychle po startu třetí třetiny strhávají vedení zpět na svou stranu! Seth Jarvis sebral poslední zbytky sil a energicky zaútočil, natlačil se před beka a krátkou kličkou zkusil prohodit za Demka! Domácí gólman sice zasáhl, nicméně puk mu propadl a situaci dojížděl SEBASTIAN AHO, který už jen doklepne do opuštěné klece – 1:2! Asistence: Seth Jarvis a Teuvo Teräväinen.
     
    36:31
    Andrej Svečnikov z ničeho nic ostře pálí ze střední vzdálenosti a Tchatchera Demka tedy řádně vystrašil! Pro puk si dojel ještě Jesper Fast, který zkusil obtočit bránu, kotouč se mu, ale v rozhodující okamžik smekl z hole.
     
    34:56
    Po delší době obrovská šance! Domácí se hnali dopředu, Andrej Kuzmenko měl slušnou rychlost, zkusil stahovačku na střed, Pesce mu odklouzal a ruský střelec nikým nehlídán pálil! Frederik Andersen se povalil do brankoviště a nějak udržel puk před čarou, neuspěl ani Luke Schenn se svými dorážkami.
     
    31:38
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Luke Schenn – 2 min., podrážení.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Tyler Myers – 2 min., hákování.
     
    25:54
    Brent Burns teď zlomil na modré hůl a byl z toho náznak přečíslení na druhé straně! Nils Höglander zavezl do pásma a ještě centroval na střed, tam ale dojíždějící forvard podklouzl a rychle je tak po šanci...
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    Sebastian Aho – 2 min., hákování.

    Trošku zbytečný útočný faul při forčekingu, Canucks mají šanci jít do vedení.
     
    17:13
    Martin Nečas výborně vystoupil proti obránci soupeře, mezi kruhy mu sebral puk a prokázal hokejové myšlení, když ještě našel na levém křídle úplně volného Jesperi Kotkaniemiho! Finský útočník si potáhl kotouč a zkusil zakončit zápěstím, Thatcher Demko zasahuje svou vyrážečkou. To byl výborný a především důležitý zákrok!
    12:34 J. T. Miller - 1:1
     
    12:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Canes měli za vlastní brankou situaci relativně pod kontrolou, nicméně Brent Burns situaci trošku podcenil a nechal se přitlačit na mantinel. Kotouč vyškrábl kapitán Bo Horvat, vybruslili si před bránu a precizně našel na druhé tyči J. T. MILLERA, který už jen doklepne do prázdné sítě! Pěkná kombinace – 1:1! Asistence: Bo Horvat a Elias Pettersson.
     
    11:48
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes:
    HL – zdržování hry, odpyká Andrej Svečnikov.

    Původně jsem si myslel, že ten trest je pro Paula Stastnyho za ten kontakt s gólmanem, nicméně tu "dvojku" dostává střídačka za nevydařenou trenérskou výzvu.
    11:48 Neuznaný gól hostů z Caroliny
     
    11:48
    Derek Stepan nahazoval beckhandem, Paul Stastny se tlačil do brány na levé tyči, kotouč se po chvíli doklouzal až za čáru, nicméně rozhodčí okamžitě rozpažili, právě Stastny, jenž se za jako poslední dotkl puku byl totiž v kontaktu s Demkem. Branka neplatí.
    06:06 Andrej SVEČNIKOV - 0:1
     
    06:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    To byl fofr! Martin Nečas se nejdříve dostal k okamžité ráně "golfákem" po buly, kotouč se k němu od Burnse za chviličku vrátil a český mladík narýsoval náramný pas skrz celé pásmo až na pravý kruh kde vartoval ANDREJ SVEČNIKOV! Ruský ostrostřelec se opřel do puku z první s okamžitě využívá přesilovku, tady byl Thatcher Demko bez šance – 0:1! Asistence: Martin Nečas a Brent Burns.
     
    05:57
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks:
    Dakota Joshua – 2 min., nedovolené bránění.
     
    05:20
    Obránce Jalen Chatfield si sjel až mezi kruhy a velice nebezpečně vypálil, Thatcher Demko vyrážečkou vytěsnil puk mimo tři tyče.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 13. J. Miller (Horvat, E. Pettersson), 51. J. Miller (T. Myers, Ekman-Larsson) – 7. A. Svečnikov (Nečas, Burns), 41. Aho (Jarvis, Teräväinen), 42. Fast (J. Staal, Skjei)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Demko) – Ekman-Larsson, T. Myers, Rathbone, Burroughs, L. Schenn, Brisebois – Podkolzin, E. Pettersson, Pearson – J. Miller, Michejev, Lazar – Kuzmenko, Joshua, Horvat – Höglander, Garland, Aman.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Teräväinen, Aho, Jarvis – A. Svečnikov, Kotkaniemi, Nečas – Stastny, J. Staal, Fast – Martinook, Stepan, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour
    bahis siteleri