Mallorca – Espanyol 1:1 (kon.)
konec
RCD Mallorca
1:1 (0:0)
Espanyol Barcelona
Pátek 28.10.2022, 21:00 • Visit Mallorca Estadi (Palma de Mallorca) • Španělská LaLiga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěž La Liga pokračuje již dvanáctým kolem a my se společně zaměříme na utkání Mallorcy, která na domácím stadionu přivítá Espanyol.
     
    Espanyol Barcelona

    Fotbalisté Espanyolu i před zpackaný závěr loňského ročníku La Ligy udrželi působnost mezi španělskou elitou. Z posledních sedmi duelů vyválčil Espanyol pouze tři body za tři nerozhodné výsledky i tak skončil na konečném čtrnáctém místě.

    Na stejné pozici se nachází Espanyol i letos. Z prvních třech kol sice získal barcelonský celek pouze bod, ale poté vyhrál důležitý duel na Athleticu Bilbau. Následně sice přišly těsné porážky se Sevillou a Realem Sociedad. Před týdnem proti Elche musel Espanyol dotahovat po gólu Milly, do poločasu ještě srovnal Puado. Braithwaite poslala následně domácí do vedení, ale na konečných 2:2 srovnal deset minut před koncem Verdu.
     
    RCD Mallorca

    Mallorca v předešlém ročníku La Ligy bojovala o udržení až do posledního kola. Šest bodů z posledních dvou duelů vyneslo ostrovní tým na nesestupové šestnácté místo, těsně o bod nad Granadu.

    V aktuálním ročníku nejvyšší španělské soutěže se zatím nachází ve středu tabulky. Mallorca má na svém kontě sice už pět porážek, ale pouze jednou ostrovní tým prohrál o více než jednu branku a to bylo proti obhájci titulu Realu Madrid 1:4. Před týdnem nebyla Mallorca v souboji s Valencií favoritem, ale na gól Cavaniho dokázal z penalty odpovědět Muriqi a v samotném závěru otočil stav na stranu Mallorcy Lee.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    20.03.2022 Espanyol – Mallorca 1:0
    15.01.2022 Mallorca – Espanyol 2:1
    27.08.2021 Mallorca – Espanyol 1:0
    14.02.2021 Mallorca – Espanyol 1:2
    20.09.2020 Espanyol – Mallorca 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Rajković – Maffeo, Valjent, Raíllo, Copete, J. Costa – Da. Rodríguez, Baba, de Galarreta, Lee Kang-in – Muriqi.
    Náhradníci: Román – G. González, Prats, Cufré, Russo, Nastasić, A. Sánchez, Ndiaye, Lago Junior, Grenier, Llabrés, Án. Rodríguez.

    Espanyol Barcelona: Lecomte – Ó. Gil, Se. Gómez, Cabrera, Oliván – Darder, V. Costa, Expósito – Braithwaite, Joselu, Puado.
    Náhradníci: J. García, Álv. Fernández – A. Vidal, El Hilali, P. Lozano, Calero, Melamed, Da. Gómez, Simo, Bare, Lazo.

    Rozhodčí: Díaz de Mera – Becerril, Santaursula.
     
    Hlavní rozhodčí se svými asistenty již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas dvanáctého kola nejvyšší španělské soutěže může za několik okamžiků odstartovat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Jako první se v úvodním poločase hrnuli do útoku hosté. Puado si zpracovával balon na levém kraji, ale po ataku Costy musel míč předat znovu zpět k obráncům.
     
    3
    Na Josela putoval dlouhý balon z vlastní poloviny. Mezi dvěma obránci se ale k míči neprosadil a navíc si pomohl rukama, což neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    4
    Espanyol je v samotném úvodu o poznání aktivnější směrem do ofenzivy. Braithwaite si však neporadil s Valjentem. Na druhou stranu mohl jít Lee, ale korejský záložník byl tvrdě sražen ještě u středového kruhu.
     
    5
    Lee Kang-in je v pořádku a zápas může pokračovat bez delšího zdržení. Espanyol kombinoval na vlastní polovině, ale napadání domácího celku bylo nepříjemné a Expósito o balon přišel.
     
    6
    Už už to vypadalo, že do prvního zakončení se dostane domácí Vedat Muriqi. Průniková přihrávka do šestnáctky však byla o něco delší, než by kosovský útočník potřeboval.
     
    7
    Nyní už musel Lecomte zasahovat. Zpoza pokutového území vypálil z nepřipravené pozice Iddrisu Baba. Jeho pokus byl ale bez razance a francouzský gólman s přehledem ukryl míč do rukavic.
     
    8
    Až od Rajkoviće putoval balon k Rodríguezovi. Domácí se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a musí opět spěchat do obrany.
     
    9
    Obrana mallorského celku byla včas na svém místě a znemožnila ohrožení vlastní branky. V nouzi hlavičkoval Vinícius Costa jen za postranní lajnu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Espanyol sice drží balon pod kontrolou, ale k ohrožení domácí branky ještě nedošlo.
     
    11
    Zápasu zatím schází rychlejší tempo. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do souvislejšího tlaku a vytvořit si brankovou příležitost.
     
    12
    Podél pravé postranní lajny mířil do útoku Pablo Maffeo. Společně s Rodríguezem dokázali projít skrz obranu hostujícího celku, ale nakonec odvrátil hrozbu zakončení Gil.
     
    13
    Domácí fanoušci cítí, že Mallorca usiluje o gól. Za hlasité podpory pokračuje kombinace domácího celku na útočné polovině trávníku.
     
    14
    Nedorozumění na domácí straně. Lee přihrával do pohybu Miriqimu, ale ten se právě v ten okamžik zastavil a čekal nahrávku do nohy.
     
    15
    U středového kruhu se provinil faulem na Muriqiho hostující Leandro Cabrera. Domácí okamžitě rozehráli, ale nadějnou situaci zbrzdil zpětnou nahrávkou Baba.
     
    16
    Až příliš dlouhá byla pobídka na Brathwaita. Dánský útočník nebyl šanci balon dostihnout, navíc proti němu vystartoval Rajković a byl u míče o poznání dříve.
     
    17
    Zajímavý centr zakroutil do pokutového území domácí Jaume Costa. Před Muriqim však dokázal míč odhlavičkoval za postranní lajnu Sergi Gómez.
     
    18
    Elegantně se vymotal s balonem u kopačky De Galarreta proti přesile soupeřů. Nakonec byl domácí záložník faulován napadajícím Darderem.
     
    20
    Ani dvacet minut slibnější šanci nepřineslo. Po úvodní aktivitě Espanyolu se nyní drží častěji u balonu domácí fotbalisté.
     
    21
    Odkop Olivána nebyl vůbec jistý, ale otevřenější prostor v hostujícím vápně nedokázal Lee nepřesným centrem využít. Z velké dálky poté nepřekvapil Lecomteho Baba.
     
    22
    Darder sice skončil po kontaktu s Leem na trávníku, ale hlavní rozhodčí celou akci pustil a do útoku mohli jít domácí. Ani další centr Copeteho však postrádal potřebnou přesnost.
     
    23
    Hra je přerušena. Na trávníku je ošetřován domácí fotbalista Pablo Maffeo.
     
    24
    Maffeo s bolestivou grimasou pokračuje v zápase. Espanyol se natlačil na útočnou polovinu, ale ani nyní nemusel Rajković zasahovat.
     
    25
    Óscar Gil vhazoval zpoza postranní lajny až do pokutového území, ale Joselu proti výrazné přesile neměl šanci na zakončení.
     
    26
    Ani tentokrát se Joselu neprosadil. Balon propadl do malého vápna, kde ho sebral do rukavic Predrag Rajković.
     
    27
    Teď už zakončení přišlo. Sergi Darder zkusil vystřelit ze zhruba pětadvaceti metrů, ale našel jen před sebou stojícího soupeře. Následovat bude rohový kop.
     
    28
    S Maffeme to nevypadá nejlépe. Domácí hráč už je znovu na trávníku a drží se znovu za záda. Tentokrát to vypadá už na střídání.
     
    29
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Pablo Maffeo, přichází Giovanni González.
     
    30
    Ani půlhodina hry gól nepřinesla. Mallorca je v posledních minutách více u míče, ale proti Lecomtovi ještě neletěla nebezpečnější rána.
     
    31
    Domácí sice kombinovali v nebezpečné prostoru na hranici vápna, ale k zakončení opět nedošlo. Po ztrátě balonu byl navíc tvrdě poslán k zemi Joselu.
     
    32
    Jaume Costa sice mířil s míčem podél postranní čáry kolem Gila, ale dostal se až mimo hrací plochu a musel balon odevzdat.
     
    34
    O střelu z otočky se v pokutovém území postaral Javi Puado. Balon však z jeho kopačky jen prosvištěl kolem pravé tyče.
     
    35
    Rajković musel snad poprvé zasahovat. Ze střední vzdálenosti prověřil domácího gólmana nebezpečnou ránou Eduardo Expósito.
     
    36
    Další ohrožení branky po rohovém kopu už nepřišlo. Obrana Espanyolu lehce balon odvrátila daleko od vlastní branky.
     
    37
    Hosté vytáhli agresivní napadání až hluboko na polovinu soupeře, ale Mallorca s přehledem dokázala dostat balon až k Muriqimu.
     
    38
    Po přistrčení balonu Leemu přišel přízemní centr, který trefil bránícího Gila do choulostivých míst. Po krátkém pobytu na trávníku se může pokračovat rohovým kopem.
     
    39
    Od rohového praporku přilétl do vápna zakroucený centr, ale jako první se k balonu dostal jen bránící Leandro Cabrera.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Mallorca se stále držela v útoku, ale po faulu na Puada musel Lee balon odevzdat.
     
    41
    S Olivánem kombinoval na levém kraji Expósito. Domácí vhazovali zpoza postranní lajny, ale to už byla domácí obrana zformována.
     
    42
    Costova nahrávka do Josela nebyla z nejpřesnějších. Balon pouze prolétl kolem hostujícího útočníka a skončil za koncovou čárou.
     
    44
    Minutu před pauzou se k balonu dostal Dani Rodríguez. Hlavou chtěl míč přistrčit Leemu, ale nebyl vůbec přesný a vhazovat tak budou moci hosté.
     
    45
    Ani Daderova pobídka nebyla z nejpřesnějších. Espanyol se záhy dostal znovu k balonu, ale musí začít opět od obránců.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45+2
    První žlutá karta zápasu! Iñigo Ruiz de Galarreta trefil zezadu unikajícího Gila a po zásluze vidí kartu od hlavního rozhodčího.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Expósitovu ránu zpoza pokutového území dokázal Rajković vytáhnout na rohový kop. Po půlhodině hry musel své místo na trávníku přepustit zraněný Pablo Maffeo, kterého nahradil Giovanni González.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Espanyolu. Ve středu pole však zaváhal s přihrávkou Costa a balonu se ujali domácí.
     
    48
    Přece jen přišla Expósitova pobídka do pokutového území na Puada. Ale balon jen proskákal kolem hostujícího útočníka a skončil vedle branky.
     
    49
    Nebezpečí před Lecomtem. Z levé strany se prohnal do pokutového území Kang-in Lee. Z úhlu si však na francouzského gólmana nepřišel.
     
    49
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Teď už se ale domácí fotbalisté prosazují! González vyplaval za obranu hostující celku úplně sám, poté přistrčil míč VEDATU MURIQIMU, který i v akrobatické pozici dokázal zakončit do opuštěné branky.
     
    51
    Espanyol se snaží o rychlou odpověď. Darderova nahrávka sice našla Josela, ale ten byl okamžitě srolován k zemi. Píská se proti brance Predraga Rajkoviće.
     
    52
    Vysoký centr si domácí gólman bez potíží pohlídal. Rozehrávka už ale byla od Rajkoviće horší a jeho spoluhráči museli rychle napadat Dardera.
     
    53
    Olivánův centr sebral v pokutovém území domácí kapitán Raíllo. Espanyolu se nedaří odpovědět na gól domácího týmu.
     
    55
    Mallorca pokračovala rohovým kopem. Před Lecomtem se tentokrát nic nebezpečného neudálo, ale domácí ještě zůstali u balonu na útočné polovině.
     
    56
    Po několika nepřesnostech na obou stranách mohl odkopnout balon Sergi Gómez. Ještě na polovině trávníku ale zastavil snažení hostů Baba.
     
    58
    Zpoza postranní čáry vhazoval balon do hry domácí Jaume Costa. Mallorca ještě zůstala v blízkosti hostujícího vápna, ale hlavička Rodrígueze postrádala přesnost.
     
    59
    Od Cabrery putoval balon ke Costovi. Hosté postupně mířili do útoku, ale zastavila jen mizerná nahrávka Dardera.
     
    60
    Po hodině hry vede domácí Mallorca nad Espanyolem o jeden zásah. O ten se postaral záhy po startu druhého poločasu Vedat Muriqi.
     
    61
    Na levé straně měl více prostoru k útočení Jaume Costa. Po přihrávce na hranici vápna pálil Lee, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla.
     
    62
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Javi Puado, přichází Aleix Vidal.
     
    62
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Eduardo Expósito, přichází José Carlos Lazo.
     
    63
    Opět byl v náběhu do ofenzivy Jaume Costa. Domácí bek tentokrát zastavil svůj postup a počkal na spoluhráče. Nakonec vše vyvrcholilo jen nepřesným centrem.
     
    64
    Druhý poločas začíná získávat na tempu. Nyní si Costa troufl na dva soupeře a uspěl. Následně byl ve vápně sražen na trávník Muriqi, ale hlavní rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    65
    Domácí fanoušci ženou svůj tým k druhému zásahu. Z velké dálky prověřil Lecomteho nepříjemnou ránou Iddrisu Baba, ale nyní byl francouzský gólman připraven.
     
    66
    Ani hosté se nevzdávají. Samostatnou akci střídajícího Vidala dokázal zastavit čistým způsobem Valjent.
     
    67
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Dani Rodríguez, přichází Amath Ndiaye.
     
    68
    Už už to vypadalo, že by Espanyol mohl jít do nebezpečného útoku. Až příliš pomalá ale byla Darderova nahrávka a balon se už k Braithwaitovi nedostal.
     
    69
    Od středové čáry vhazoval domácí Giovanni González. Domácí rychle postupovali směrem k brance soupeře a nakonec získali na Gilovi rohový kop.
     
    70
    Nepřesný centr se odrazil přesně proti noze Babovi. Prudká rána našla jen před sebou stojícího obránce hostujícího celku.
     
    71
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Absolutní šok! Espanyol zázrakem vyrovnává. Už se zdálo, že je JOSÉ CARLOS LAZO zcela bez šance na ohrožení branky, nakonec se přece jen dostal k centru. Ten byl ale výrazně nepřesný, ale zapadl přesně ke vzdálenější tyči za překvapeného Rajkoviće.
     
    73
    Mallorca je po šťastném vyrovnání zcela zmražena. Navíc přišel obranný faul Copeteho a hosté mohli opět útočit. Nepřesný centr ale nyní jen prolétl do zámezí.
     
    75
    Od Rajkoviće putoval balon dlouhým výkopem k Muriqimu. Střelec dnešní první branky sice kolem Vidala neprošel, ale získal aspoň aut.
     
    76
    Čistým způsobem odzbrojil Ndiayeho bránící Oliván. Espanyolu najednou vycházejí obranné zákroky a může se hnát do útoku.
     
    77
    Giovanni González viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu za taktický faul ještě na útočné polovině trávníku.
     
    78
    Domácí fanoušci pískají do kombinace barcelonského celku. Nakonec přišel jen mizerný centr, který dokázal Rajković sebrat do rukavic.
     
    79
    Žlutou kartu vidí také Sergi Darder. Hostující kapitán zadržel unikajícího Leeho za dres u středového kruhu.
     
    80
    González si připravoval míč po přechodu od postranní lajny ke střele na ose trávníku. Jeho pokus však dokázali hosté zablokovat.
     
    81
    Brian Oliván vhodil míč do hry na Vidala. Následoval opět nepovedený centr, který ale Darder dokázal srazit směrem na Rajkoviće. Domácí gólman byl u své tyče včas.
     
    82
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona:
    ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Keidi Bare.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do závěrečného tlaku, aby zápas rozhodl ve svůj prospěch.
     
    84
    Barcelonští pokračovali rozehrávkou od rohového praporku, ale přetažený centr sebral jen pro domácí Ndiaye.
     
    85
    S bolestivou grimasou zůstal na trávníku po nastřelení od Bareho domácí Baba. Po krátké pauze se však může pokračovat.
     
    86
    Zdá se, že v závěru zápasu mají více sil hostující fotbalisté. Espanyol se drží na útočné polovině, ale na přesné zakončení se stále čeká.
     
    87
    Z levé strany přilétl mizerný centr do vápna domácího celku. Po výkopu Rajkoviće skončil na zemi Lee, ale ani tentokrát se nepískalo.
     
    88
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází Lee Kang-in, přichází Antonio Sánchez.
     
    88
    Střídání v týmu RCD Mallorca:
    ze hřiště odchází José Manuel Copete, přichází Ángel Rodríguez.
     
    89
    Domácí se dožadovali penalty po zákroku na Rodrígueze. Hlavní rozhodčí však posoudil situaci jako povolenou a Mallorca tak bude rozehrával jen roh.
     
    90
    Ani jeden ze dvou centrů v krátkém čase nebyl gólový. Domácí ztratili balon v nadějné pozici a nyní se budou muset stáhnout do obrany.
     
    90
    Na lavičce inkasuje červenou kartu Pablo Maffeo, který musel trávník opustit již v prvním poločase pro zranění.
     
    90+2
    Červenou kartu vidí také domácí trenér Javier Aguirre.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+4
    Domácí se snaží zlomit utkání na svou stranu, ale potřebnou přesnost nyní nepředvedl v pokutovém území Vedat Muriqi.
     
    90+4
    Slovenský stoper ve službách domácího celku inkasuje v samotném závěru žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Mallorca se s Espanyolem rozchází smírně 1:1.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Expósitovu ránu zpoza pokutového území dokázal Rajković vytáhnout na rohový kop. Po půlhodině hry musel své místo na trávníku přepustit zraněný Pablo Maffeo, kterého nahradil Giovanni González.

    Ihned po změně stran ale otevřel skóre Vedat Muriqi, který doklepl do sítě balon po nahrávce střídajícího Gonzáleze. Dlouho to vypadalo, že si Mallorca své vedení pohlídá, ale dvacet minut před koncem přišlo vyrovnání. Centrující José Carlos Lazo měl více štěstí než rozumu, jeho nepovedený pas totiž zapadl přesně ke vzdálenější tyči za bezmocného Rajkoviće. Vyhecovaný závěr zápasu už gól nepřinesl a tak zápas končí nerozhodně 1:1.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:9. (22:56:59)

    Vít Schück

    Branky: 49. Muriqi (G. González) – 71. Lazo (Oliván)

    Karty:   45+2. de Galarreta (MLR), 77. G. González (MLR), 90+4. Valjent (MLR) – 79. Darder (ESB)   90. Maffeo (MLR), 90+2. trenér Aguirre (MLR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:9.
    RCD Mallorca: Rajković – Maffeo (29. G. González), Valjent, Raíllo (C), Copete (88. Án. Rodríguez), J. Costa – Da. Rodríguez (67. Ndiaye), Baba, de Galarreta, Lee Kang-in (88. A. Sánchez) – Muriqi.
    Náhradníci: Román – Prats, Cufré, Russo, Nastasić, Lago Junior, Grenier, Llabrés.

    Trenér: Javier Aguirre

    Espanyol Barcelona: Lecomte – Ó. Gil, Se. Gómez, Cabrera, Oliván – Darder (C), V. Costa, Expósito (62. Lazo) – Braithwaite (82. Bare), Joselu, Puado (62. A. Vidal).
    Náhradníci: J. García, Álv. Fernández – El Hilali, P. Lozano, Calero, Melamed, Da. Gómez, Simo.

    Trenér: Diego Martinez

    Rozhodčí: Díaz de Mera – Becerril, Santaursula
    bahis siteleri