Girona – Ath. Bilbao 2:1 (kon.)
konec
Girona FC
2:1 (0:0)
Athletic Bilbao
Pátek 04.11.2022, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ze zápasu Girona – Bilbao vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:53:24)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:11.
     
    Tři nastavené minuty ve druhém poločase uplynuly a zápas končí! Girona překvapivě bere všechny tři body po vítězství nad Bilbaem 2:1!

    V úvodní pětačtyřicetiminutovce byla překvapivě aktivnější domácí Girona. Tým který v aktuální sezoně zatím jenom dvakrát vyhrál pořádně zatápěl Unaii Simónovi. Po čtvrthodině se zastřeloval Valery Fernández, ale jeho pokus se do branky nevešel. O několik minut později rozehrával volný přímý kop Aleix García a jeho tečovaná rána pořádně zaměstnala hostujícího gólmana.

    Góly začaly padat až po změně stran. Velkou šanci po hodině hry ještě Castellanos s Fernándezem prováhali, ale o několik minut později už se mohl David López po Garcíově centru radovat z vedoucí branky. Druhý zásah Girony přišel o něco šťastněji. Právě López odkopával míč v nouzi daleko od své branky, ale přesně do pohybu střídajícího Ivána Martína, který samostatný úprk zakončil střelou mezi nohy gólmana Simóna. Deset minut před koncem ještě Bilbao snížilo ztrátu po trefě Gorky Guruzety, ale ani drtivý tlak v závěru už vyrovnání nepřinesl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ohlušující pískot při tlaku Bilbaa na domácí branku. Domácí fanoušci poté mohli oslavit zisk balonu Arnaua Martíneze proti Balenziagovi.
     
    90+2
    Po Gazzanigově výkopu se domácí u balonu příliš dlouho neohřáli. Nepřesné zpracování předvedl ještě před středovým kruhem Oriol Romeu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    U postranní lajny byl s míčem u kopačky Balenziaga, ale jeho centr nebyl přesný. Po odvráceném centru mohl míč na moment udržet ve středu pole Stuani, ale proti Martínezovi neuspěl.
     
    89
    Nico Williams nyní až příliš individuálně procházel do vápna. Proti trojnásobné přesile neměl šanci na střelu a navíc přišel o balon.
     
    88
    Iván Martín posilněn zatím rozdílovým gólem dokázal balon vyvést na útočné území. V souboji s Balenziagou si ale pomohl faulem a musel míč znovu odevzdat.
     
    87
    Domácí se vydali po delším čase stráveném u vlastního vápna na útočnou polovinu. S Riquelmem si nahrál u postranní lajny García, ale to bylo vše. Po ztrátě museli domácí opět do obrany.
     
    86
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Ramon Terrats.
     
    85
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Miguel Gutiérrez, přichází Javi Hernández.
     
    84
    Domácí trenér Michel si připravil do závěru zápasu ještě dvě střídání.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Tlak hostů se zvyšuje, pokud chce Girona udržet tři body, tak bude muset hrát aktivněji.
     
    82
    Guruzeta vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Hosté se tlačí více a více k vápnu Girony, pohotová rána Nica Williamse ale do branky neprošla.
     
    81
    Hostů je najednou plné hřiště a o výsledku zápasu ještě není rozhodnuto. Gazzaniga si pokryl skrytou střelu Nica Williamse.
     
    79
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Hosté okamžitě reagují kontaktní brankou! Centrovaný balon z pravé strany propadl do prostoru penalty, kde byl osamocený GORKA GURUZETA, který z prvního doteku prostřelil Gazzanigu v domácí brance.

    Vít Schück

    Branky: 68. López (A. García), 76. Martín (López) – 79. Guruzeta (de Marcos)

    Karty:   54. Romeu (GIR) – 36. Berchiche (ATB)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:11.
    Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez, Bueno, López, Gutiérrez (85. J. Hernández) – Villa (68. Martín), Y. Herrera (86. Terrats), Romeu, A. García, Val. Fernández (C) (62. Riquelme) – Castellanos (61. Stuani).
    Náhradníci: Fuidias, Carlos – Artero, Espinosa, M. Vallejo, Ureña, Farres del Castillo.

    Trenér: Michel

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue (56. de Marcos), Yeray, I. Martínez, Berchiche (46. Balenziaga) – Sancet (71. Zarraga), Vesga (57. Vencedor) – N. Williams, R. García (70. Guruzeta), Berenguer – I. Williams (C).
    Náhradníci: Agirrezabala – Vivian, Paredes, Morcillo, Villalibre, Capa.

    Trenér: Ernesto Valverde

    Rozhodčí: Pizarro – Masso, Granel
    bahis siteleri