Slavia – Kolín 2:1 (kon.) | Prostějov – Zlín 5:6 (0:2 po s.n.) | Vsetín – Jihlava 1:2 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 0:1 (kon.) | Litoměřice – Šumperk 6:3 (kon.) | Třebíč – Pardubice B 4:1 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Frýdek-Místek
Sobota 05.11.2022, 17:00Chance liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký sobotní podvečer z přerovské MEO Arény. Dnes nás čeká utkání 19. kola tuzemské Chance ligy, v němž změří síly domácí HC ZUBR Přerov a hostující HC Frýdek-Místek. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin.
     
    Přerov vs. Frýdek-Místek
    Přerovští hokejisté se vezou na vítězné vlně. Do listopadového programu vkročili vítězně na ledě Kolína, čímž zapsali plný bodový zisk už potřetí za sebou. V tabulce jim nadále přísluší třetí příčka za první Porubou a druhou Třebíčí, vůči většině celků však mají odehráno o dva zápasy méně, což jejich teoretickou pozici ještě vylepšuje. Před tím, než se Chance liga uchýlí k odpočinku kvůli reprezentační přestávce, Zubři sehrají na svém ledě duel s Frýdkem-Místkem, jenž jim vystavil první porážku v sezóně.

    Úvodní střet toho z pohledu statistik mnoho nenabídl. Zatímco Zubři do něj nastupovali s jediným ztraceným bodem tehdejšího průběhu soutěže, svěřenci Martina Janečka a Jozefa Daňa měli na kontě pouze čtyři body a jediné vítězství. Ve vyrovnaném utkání se činili zejména brankáři, kteří už ve svých dvaceti letech patří k tomu nejlepšímu, co letos první liga nabízí – frýdecký Patrik Švančara se aktuálně pyšní skvělou bilancí 94,20 % (1. v lize) a jeho sok z Přerova Michal Postava o mnoho nezaostává (93,65 %, 3. v lize). Ani jeden z nich nekapituloval před třetí sirénou, fotbalovou výhru 1:0 pro celek z moravsko-slezského pomezí nakonec zařídil až v prodloužení Vlastimil Dostálek (8+8), nejproduktivnější hráč třinecké farmy.

    Může se zdát, že výkony Frýdku-Místku se neřídí žádným stereotypem. Jednou jsou rysi schopni favorizovaného soupeře skolit, později však roli favorita nenaplní. Díky mírně negativní bilanci (8 výher, 9 porážek) se tak drží v předkolových pozicích, které nebudou chtít v průběhu sezony ztratit. Aby se jim to podařilo, předvedli, že umí přejet na zlínském ledě Berany 4:0, doma si hladce poradit s Třebíčí (6:2), anebo dovézt všechny body z dalekého Sokolova (3:1). Vedle toho se však musejí vyvarovat ztrátám především na domácím kluzišti. Tam padli s béčkem Pardubic (2:3), po jednoznačném průběhu s Litoměřicemi (2:5) a posledně také se Vsetínem (1:4).

    Vedle zmíněného ex-Zubra a přerovského odchovance Dostálka je produktivita také hlavním požadavkem na Alana Lyszczarczyka (10+4), třineckého hráče polského původu, jenž v červenobílých barvách slouží druhým rokem. Za Oceláře letos v extralize nastoupil už devětkrát, s nízkým ice-timem (4:05 min / zápas) se však nedokázal ještě prosadit. Skvěle se pak mezi muži uvádí třinecký junior Oskar Haas, jenž zapsal už 7 branek a 8 asistencí, z celého týmu však vyčnívá především díky nejlepší účasti na ledě, +12. Od půlky října pak Frýdku-Místku stabilně pomáhá Vladimír Svačina (3+5).
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Kubeš, Krisl (C), Ševčík, Hanák – Svoboda, Süss, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Goiš, Macuh, Dobša – Indrák, Ministr, F. Dvořák.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Mokry (Švančara) – Kowalczyk, Zeleňák, Zahradníček, Sova, J. Adámek, Žůrek, Homola – Dostálek (A), Vrdlovec (C), Svačina (A) – Lyszczarczyk, Haas, Hotěk – Bednář, A. Zeman, Ramik – Geidl, Matěj, Macháček.
    Trenér: Martin Janeček

    Rozhodčí: Koziol, Vašíček – Mejzlík, Bezděk.
     
    Utkání za malou chvíli začne. MEO nastupuje tradičně ve žlutých dresech, Frýdek-Místek dnes obléká trikoty červené.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyšlo lépe Přerovu.
     
    00:28
    Ten se také jako první probojoval do útočného pásma, jeho první formace ale zakončení nepřinesla.
     
    00:42
    První střela zápasu přichází na opačné straně, Postavu prověřil Dostálek.
     
    01:09
    Zakázané uvolnění domácího celku.
     
    01:38
    Zubři dobrým napadáním donutili chybovat Kowalczyka, Slezané tak přišli o postavení v útočné třetině.
     
    03:47
    V posledních dvou minutách se těžiště hry nachází v pásmu hostů, Zubři v něm ale nedokážou získat na holích klid a rozmístit své síly.
     
    04:18
    Od Doležala dostal do dobré pozice nabito Pechanec, z nápřahu ale branku minul.
     
    04:57
    Zubři propadli ve středním pásmu, z čehož se urodilo přečíslení Frýdku ve třech na jednoho! Lyszczarczyk puk nakonec možná zbytečně zatáhl až za branku, čímž z brankoviště vylákal Postavu, přihrávka před branku však prosvištěla mezi nohama volného Hoťka!
     
    05:49
    Hra se přerušuje, puk po zblokování jednoho z přerovských vyletěl do ochranné sítě za Postavou.
     
    06:49
    Süss poměrně ladně proklouzl do útočného pásma a i přes obklopení čtveřicí soupeřů se dostal k dobré střele. Mokry schoval puk na hrudi.
     
    07:37
    Vrdlovec v obrovské šanci! Ocitl se sám před přerovskou brankou, kde na něj nemohl reagovat jeden z přerovských beků, který už si jednoho svého soupeře hlídal. Vrdlovec tak zbyl na Postavu zcela sám, zkoušel si ho vymíchat, na nadějného přerovského gólmana si ovšem ani tak nepřišel!
     
    09:46
    Hra se přelévá ze strany na stranu a téměř se nepřerušuje. Jedovatou ránu vyslal z pravého kruhu Březina, Mokry puk vykopl betonem.
     
    10:15
    Po tomto zákroku hostujícího brankáře už se ale přerušuje. Ministr otestoval pozornost jeho lapačky střelou od levého mantinelu.
     
    10:38
    Indrák se pustil do odvážného průniku frýdeckou defenzivou. Kdyby v klíčové fázi neuklouzl, dost možná by se přes beka prodral až k Mokrymu.
     
    11:44
    Zpoza vlastní branky rozehrává Sova.
     
    12:01
    A ze Sovovy rozehrávky Frýdek předvedl skvělou akci! Souhru na jeden dotek zakončoval po křížné přihrávce Vrdlovec, Postava se proti němu ovšem bravurně přesunul!
     
    12:15
    Záhy jsme viděli také velmi dobrý kontr Přerova, jenž Mokry zastavoval opět betonem!
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Goiš – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Jakub Adámek – 2 min., hrubost.
     
    13:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Antonín Pechanec – 2 min., podrážení.
     
    13:06
    Hostům se nabízí dobrá příležitost k případnému otevření skóre. Na ledě se díky přesilovce čtyř proti třem uvolní mnoho prostoru.
     
    13:14
    Přerované však uspěli na buly a rychle puk odpalují k Mokrymu.
     
    13:43
    Na pravém kruhu ztratil rovnováhu Svačina, Kudělka tak mohl poklidně vyhodit.
     
    14:07
    A velezkušený Svačina se nyní mohl stát tím, kdo otevře gólový účet dnešního zápasu! Ve volném mezikruží zvolil ránu příklepem, kterou Postava vytěsnil ramenem!
     
    14:15
    Goiš i Adámek jsou po rozmíšce zpátky na ledě z trestných lavic.
     
    15:02
    Kowalczykovo nahození od levého mantinelu sbalil Postava do lapačky.
     
    15:23
    Sovovo nahození zkoušel na brankovišti tečovat Macháček, ale neuspěl. Domácí kapitán Krisl mu poté rázným stylem začal dávat najevo, že je vůči brankáři Postavovi až příliš aktivní.
     
    15:28
    Po buly skočil puk Kudělkovi na hranu, domácí rozehrávka tak končí velmi brzy na střídačce.
     
    16:40
    A velkou gólovku nyní měli také Zubři! Jejich čtvrtý útok se velmi dobře propracoval až k brance, odkud Dobša hledal křížným pásem spoluhráče. V klíčovém místě se nacházel Indrák, přihrávku už ale dostával mírně pod brusle, a tak zakončoval bekhendem pouze do betonu přesouvajícího se Mokryho!
     
    17:20
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jiří Krisl – 2 min., podrážení.
     
    18:19
    Přerovští hokejisté podruhé vyhazují, Frýdek dnes v přesilovkách zatím nic nepředvedl.
     
    18:58
    Vrdlovec krásným pasem našel před brankou Macháčka, jeho přistrčení puku ale končí těsně vedle branky!
     
    19:20
    MEO hraje v plném počtu.
     
    19:45
    V pásmu Zubrů se odehraje ještě minimálně jedno vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině přicházeli s gólovkami zejména hosté. V páté minutě měli k dispozici přečíslení třech na jednoho, Lyszczarczykova přihrávka zpoza branky pak ale hokejku Hoťka nenašla. Stoprocentní šanci posléze před brankou neproměnil Vrdlovec a téhož hráče Postava vychytal i o několik minut později. Proti četným střeleckým pokusům musel na opačné straně tasit betony Mokry, své spoluhráče pak právě betonem zachránil v dobré souhře čtvrtého útoku, který zakončoval Indrák. Zubři ubránili dvojici oslabení, a tak stejně jako v prvním střetu skončila první třetina bez branek. Druhá třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Ofsajd Přerova.
     
    20:59
    Pechanec byl v zajímavé pozici před brankou, puk se mu ale zamotal pod nohama, Mokry tak mohl zasáhnout v poklidu.
     
    21:33
    Přerovský protiútoku řídil Březina, Vojtěch Mokry jeho střelu schoval na hrudi.
     
    22:25
    Hra je opět přerušena po zákroku frýdeckého brankáře. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:29
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Daniel Ministr – 2 min., zdržování hry na vhazování.

    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Štěpán Macháček – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:47
    Přerovští už mohli sehrávat svoji první přesilovou hru, dodatečně byl však vyloučen také Ministr. Podruhé v zápase tak vidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    23:21
    Buly před Postavou.
     
    23:50
    Ševčík dobře vybojoval útočné pásmo pro své spoluhráče, na konci celé akce se pak sám dostal ke střele od modré čáry. Mokry pouze vyrazil.
     
    24:29
    Oba celky hrají znovu v plném počtu.
     
    26:17
    Ofsajd hostujícího celku. Ve druhém dějství zatím na cokoliv zajímavějšího čekáme.
     
    26:33
    A stejným prohřeškem je přerušena hra i nyní. Tentokráte však na straně útočícího Přerova.
     
    27:44
    Před brankou Mokryho puk vyletěl vysoko nad hlavy hráčů, Goiš byl ale pohlídán frýdeckým obráncem, a tak nemohl padající puk zkoušet trefit.
     
    29:04
    Alan Lyszczarczyk zkoušel Postavu nachytat na bližší tyči, domácí brankář však prostor mezi ní a svým tělem neprodyšně uzavřel.
     
    29:21
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    30:05
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Süss – 2 min., podrážení.
     
    30:45
    Přerov odpaluje kotouč do bezpečí.
     
    31:22
    Frýdek je v početních výhodách dnes zatím nulový a nepředvádí nic. Svačina navíc chyboval u modré čáry a nechal se obrat o puk Doležalem.
     
    31:59
    Opět chyba na modré a opět je z toho přerovský brejk! Do zakončení se dostal Krisl, který vzdálenější tyč Mokryho minul!
     
    32:41
    Zubři předvedli dobrý tah na frýdeckou branku, po téměř 33 minutách hry jsme ale stále bez branky, domácím tlak branku nepřinesl!
     
    32:53
    A skóre už mohlo být otevřeno také na druhé straně! Talentovaný mladík Haas trefil Postavovu spojnici!
     
    33:47
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    A o čem mluvím, už se naplňuje! Po 34 minutách hry je skóre otevřeno! Průnikem přes obránce po levém křídle se prosadil VLADIMÍR SVAČINA, zboural přitom ovšem domácího brankáře, který se dlouho svíjí v brankovišti v bolestech. Tohle pro Postavu, jenž chytá ve výborné formě, nevypadá dobře. Bez asistence.
    33:47 Vladimír SVAČINA - 0:1
     
    33:47
    Kolem Postavy je čtveřice hráčů. Dvojka Martin Holík už se začíná rozcvičovat a pravděpodobně dostane šanci zbytek utkání dochytat.
     
    33:47
    Domácí gólman si dost možná poranil tříslo, přesto se zdá, že přerovskou branku zatím Holíkovi přepouštět nebude.
     
    34:20
    Už se zpátky hraje, křížná přihrávka Ministra hokejku Indráka nenašla.
     
    34:38
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Aleš Sova – 2 min., krosček.
     
    35:10
    Frýdek odzbrojil Doležala poblíž branky, puk letí k Postavovi.
     
    35:37
    Kudělka hledal Süsse u odkryté tyče, přihrávka ale přes hráče v červeném neprošla.
     
    35:56
    Hosté opět odpalují kotouč do bezpečí.
     
    36:28
    Chrobočkova střela nebyla pro Mokryho žádným problémem, zneškodnil ji pravým betonem.
     
    36:38
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    37:09
    Až dosud hra stále pokračovala v pásmu hostů, nelze ovšem hovořit o tom, že by si Zubři vypěstovali nějaký tlak.
     
    37:18
    Goiš měl šanci na srovnání, když spolu s Macuhem zatlačili na Mokryho přímo na brankovišti! Za jeho záda kotouč dokonce i vyplaval, frýdecká defenziva ovšem přerovským hráčům zabránila v dorážkách!
     
    37:50
    Ševčík se pokoušel využít clony před Mokrym, ten si ale skvěle udělal na střelu výhled a polapil ji.
     
    38:17
    Buly opět v pásmu hostů.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny je v plném proudu.
     
    39:36
    Pechanec z osy kluziště trefil Mokryho pouze do masky! Trochu krkolomnou pozici měl pak na dorážku Kudělka, branku však vůbec netrefil.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Daniel Vrdlovec – 2 min., sekání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství nabízelo dále neslaný a nemastný hokej, málo šancí a dobrou přerovskou defenzivu v oslabeních. Až po půli zápasu přišlo z ledu vzrušení v podobě brejku Krisla či následného přerovského tlaku. Skóre neotevřel ani Haas, když trefil spojnici Postavovy branky, ve 34. minutě už ovšem zápis do gólových statistik přišel a opět to nebyl Přerov, kdo otevíral skóre. Po levém křídle se protáhl přes obránce Vladimír Svačina, jenž po přesné střele v pádu zboural Postavu. Hra kvůli tomu několik minut nepokračovala, mladý přerovský gólman ale mezi tyčemi nakonec zůstal. Šanci na srovnání poté neproměnili v gól Goiš s Macuhem, do šaten se tak míří za hubeného vedení Frýdku. Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Třetí třetina začíná téměř kompletní přesilovkou Zubrů. Na buly ovšem uspěli hosté.
     
    40:13
    Kudělka rozehrává zpoza vlastní brány.
     
    40:38
    Za brankou odvedl dobrou práci Adámek a mohl tak vyhodit.
     
    41:01
    Černý nabil Kudělkovi, ten pálil mimo.
     
    41:49
    Ani ve druhé přesilové hře dnešního zápasu MEO mnoho nepředvedlo. Frýdek-Místek hraje v plném počtu.
     
    42:53
    Dvořák se přehnal přes útočnou modrou čáru příliš rychle, ofsajd.
     
    43:49
    Ani zkraje třetí třetiny se herní projev obou mužstev mnoho neproměnil. Sledujeme bojovný, avšak poměrně rozháraný hokej.
     
    44:44
    Přerov má sice puk v držení častěji, jeho soupeř mu ale vůbec nedovoluje usadit se před branou Mokreho.
     
    45:31
    Dvořák si šikovně pohodil puk zpoza branky, ze vzduchu jej následně ale sklepl mimo tři tyče!
     
    45:48
    Zubři byli opět velmi blízko srovnání! Proti skrumáži hráčů v modrožlutých dresech ale Mokremu stačilo roztáhnout se na brankové čáře s přispěním několika šťastných odrazů!
     
    47:38
    Ofsajd Hanáků.
     
    47:57
    Vrdlovec našel křížným pasem Svačinu, ten ale odkrytou Postavovu branku minul!
     
    48:43
    Další ofsajd Přerova.
     
    50:23
    Domácí rozehrávka končí na zakázaném uvolnění, třetí třetina se přehoupla přes svoji polovinu.
     
    50:45
    Süss mířil z ostrého úhlu na bližší šibenici, bránu ale o kousek přestřelil.
     
    51:38
    Hra byla podruhé během krátké chvíle přerušena pro vysokou hůl. Buly po pravici Mokreho.
     
    52:42
    Čas na srovnání se Přerovu krátí, zatím ovšem nevidíme žádné náznaky tlaku.
     
    53:57
    Kowalczyk v přečíslení vybídl Haase, Postava skvěle zakročil!
     
    54:09
    A důležitý zákrok si na opačné straně připisuje také Mokry! Ten se parádně přesunul proti Dvořákovi, jenž dostal nabito křížným pásem a pálil na odkrytou branku!
     
    55:41
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Chroboček – 2 min., krosček.
     
    55:48
    Frýdek je vykázán ven z útočného pásma kvůli postavení útočícího hráče v brankovišta Michala Postavy.
     
    56:30
    Sovovo nahození proletělo až na Postavu, ten pouze vyráží.
     
    56:48
    Další Sovovo nahození už ovšem dostálo teče Geidla! Puk proletěl kolem pravé tyče.
     
    57:41
    Ani nyní Frýdek v přesilové hře nic nepředvedl. Přerov v plném počtu.
     
    58:09
    Přerov ani nyní nesrovnává! Po obsazení útočného pásma střílel Černý bez přípravy, trefil ale v brankovišti stojícího Doležala!
     
    58:09
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek:
    Vojtech Zeleňák – 2 min., držení.
     
    58:09
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
     
    58:09
    Dnešní utkání sleduje 1277 diváků.
     
    58:09
    Přesilovka Přerova začne – z mně neznámého důvodu – vhazováním ve středním pásmu.
     
    58:35
    Zubři se nastěhovali do útočného pásma, Černého rána z dálky zaplula do lapačky frýdeckého brankáře Vojtěcha Mokryho.
     
    58:44
    Kudělka mířil z pravého kruhu k tyči, tam byl Mokreho beton.
     
    59:00
    Frýdek vyhazuje, Přerov má poslední minutu na to, aby srovnal, jinak poprvé na domácí půdě nezíská ani bod.
     
    59:16
    Hosté ale vysokým lobem opět vyhazují.
     
    59:30
    A znovu...
     
    59:55
    Posledních pět vteřin do konce se bude vhazovat po pravici Mokreho. Postava opouští branku a Zubři to zkusí v šesti. Nemají co ztratit.
     
    59:58
    Březina se dostal ke střele, ale přestřelil!
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí dějství začal v početní výhodě domácí tým, ani on ale s využitím nepřišel. Blízko měl Přerov ke gólů ve 46. minutě, kdy byl v závaru před brankou proti Mokry roztažený na brankové čáře a několik odrazů puku. Postava pak skvěle vychytal Svačinu, i o několik minut později Haase, na opačné straně zase zabránil srovnání Dvořáka Mokry. Tomu dvě minuty před koncem pomohl domácí Doležal, když jej před odkrytou brankou nastřelil Černý a zabránil tak jistému gólu. Frýdek i podruhé v tomto ligovém ročníku s Přerovem utržil fotbalové vítězství 1:0, Přerov na vlastním ledě navíc poprvé od začátku sezony nedokázali získat ani bod. Já se s vámi tímto z přerovské MEO Arény loučím a budu se těšit příště. Na počtenou! (19:21:16)
    Marken.cz

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 34. Svačina


    HC ZUBR Přerov: Postava (Holík) – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Kubeš, Krisl (C), Ševčík, Hanák – Svoboda, Süss, Doležal (A) – Březina, Pechanec, Svoboda – Goiš, Macuh, Dobša – Indrák, Ministr, F. Dvořák.
    Trenér: Robert Svoboda

    HC Frýdek-Místek: Mokry (Švančara) – Kowalczyk, Zeleňák, Zahradníček, Sova, J. Adámek, Žůrek, Homola – Dostálek (A), Vrdlovec (C), Svačina (A) – Lyszczarczyk, Haas, Hotěk – Bednář, A. Zeman, Ramik – Geidl, Matěj, Macháček.
    Trenér: Martin Janeček

    Rozhodčí: Koziol, Vašíček – Mejzlík, Bezděk

    Diváci: 1277
    bahis siteleri