Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Finsko – Slovensko 8:1 (kon.)
konec
Finsko
8:1 (5:1, 0:0, 3:0)
Slovensko
sk Sobota 05.11.2022, 15:00Mistrovství světa
     
    V poslednej tretine sa Fínsku podarilo pridať ešte ďalšie tri góly zásluhou Johanssona, Sikkinena a Heikkilu. Vicemajstri sveta tak vstúpili do šampionátu jasným víťazstvom 8:1 nad Slovenskom. Naši reprezentati musia túto prehru čo najrýchlejšie hodiť za hlavu, pretože už zajtra ich čaká dôležitejší zápas proti Nórsku a s týmto súperom by sme mohli pomýšľať na víťazstvo. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera! (17:08:51)
     
    Po stretnutí ešte vyhlásenie najlepších hráčov na oboch stranách. Zo slovenského mužstva bol vybraný Vladimír Bačinský a z fínskeho Nico Salo.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:34
    Fínsko dalo gól! Klobučník predsa len ešte raz odišiel na striedačku v situácii, keď sme boli pod tlakom na vlastnej polovici a nakoniec sme aj stratili loptičku, ktorú do prázdnej brány poslal OSKARI HEIKKILA!
     
    59:18
    Na chvíľu sme vyskúšali aj hru bez brankára, ale Klobučník sa musel veľmi rýchlo vrátiť, pretože Fínsko sa dostalo do protiútoku.
     
    58:33
    Oddychový čas pre tím Slovensko.
     
    57:50
    Stále sú to len opatrné prihrávky na našej vlastnej polovici, ktoré nemôžu byť nebezpečné pre fínsku obranu.
     
    56:30
    Ešte cítime šancu, že by sme v závere zápasu mohli streliť svoj druhý gól, ale len ťažko vieme vymyslieť kombináciu, ktorá by prekvapila fínsku defenzívu.
     
    54:37
    Fínsko roztočilo ďalší kolotoč na útočnej polovici, ale podarilo sa nám zblokovať strelu Salina.
     
    53:01
    Ujhélyi tvrdo dohral súpera pri mantineli, ale nepodarilo sa mu získať loptičku a našťastie nebude ani vylúčený.
     
    51:25
    Dudovičova strela nenarobila príliš veľké starosti Torisevovi, ktorý si aspoň pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    50:45
    Teraz sme sa snažili hneď dvakrát po rozohrávke vystreliť na fínsku bránu, ale prvý pokus bol zblokovaný a následne Kvasnica nemieril presne.
     
    50:20
    Náš útok skončil len nepresnou prihrávkou na Pažáka, preto sa opäť musíme stiahnuť do defenzívy.
     
    47:29
    Veľká príležitosť pre Sikkinena na hattrick, keď sme opäť stratili loptičku pri rozohrávke, ale Klobučník dokázal jeho zakončenie vyraziť!
     
    46:25
    Ďalší ťažký zákrok pre Klobučníka, ktorý musel skrotiť tvrdú ranu, ale aspoň takto drží naše mužstvo od ďalšieho inkasovaného gólu.
     
    44:39
    Fínsko dalo gól! Lenže Suomi predviedlo ďalšiu neuveriteľne rýchlu a presnú kombináciu, ktorú zakončil pred Klobučníkom úplne osamotený EETU SIKKINEN a ako prvý na fínskej strane dosiahol druhý gól v zápase! Asistencia: Heikkila
     
    43:10
    Zdá sa, že Fínsko sa výraznejšie stiahlo a dovolí nám dlhšiu kombináciu, ktorá však zatiaľ nevedie k zakončeniu.
     
    41:52
    Nebezpečná strela švihom od Kvasnicu z ľavej strany, ktorú však Toriseva vyrazil do bezpečia a nedovolil druhú gólovú radosť slovenskej reprezentácii!

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 3. Salin (Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkylainen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkila), 60. Heikkila – 10. Ujhélyi (Nehila)


    Finsko: Toriseva(Falden) – Akola, Astala, Heikkila, Johansson, Kailiala, Kainulainen, Lamminen, Lastikka, Lehkosuo, Leikkanen, Lindfors, Rantala, Salin, Salo, Sikkinen, Stenfors, Tykkylainen
    Slovensko: Klobučník(Kohút) – Bačinský, Cvacho, Dudovič, Gál, Gašparík, Hatala, Kelemen, Košarišťan, Kozák, Kubovič, Kvasnica, Mirt, Miške, Nehila, Pažák, Ujhélyi, Virga