NY Islanders – Calgary 4:3 (po pr.) | Boston – St. Louis 3:1 (kon.) | Washington – Edmonton 5:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:4 (1:0, 3:2, 1:2)
Edmonton Oilers
Úterý 08.11.2022, 02:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:52)
    Dva body zůstaly ve Washingtonu
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 29 | Přesilová hra: 4/5 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Charlie Lindgren (WSH) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 59:57
    Stuart Skinner (EDM) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 58:56

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 22:33

    Tři hvězdy utkání

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 2+2
    2. Dylan Strome (WSH) – 2+1
    3. Erik Gustafsson (WSH) – 0+3
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Dramatické utkání mezi Washingtonem a Edmontonem nabídlo devět branek, z těsného vítězství 5:4 se po závěrečné siréně radovali domácí hokejisté.

    O zdramatizování střetnutí se ve 43. minutě postaral Leon Draisaitl, jenž snížil na rozdíl jediného gólu. V 59. minutě výrazně přiblížil domácí k zisku dvou bodů Jevgenij Kuzněcov, ale v téže minutě udeřil na druhé straně Ryan Nugent-Hopkins. V závěrečné minutě sáhl hostující kouč Woodcroft dle očekávání k powerplay, Olejáři se však kýženého vyrovnání nedočkali.

    Washington si vítězstvím polepšil na čtrnáct bodů a v tabulce Metropolitní divize se dotáhl na pátou Philadelphii, Edmonton zůstává v Pacifické divizi na čtvrtém místě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tohle už Washington udrží! Darnell Nurse střílel od levého mantinelu spíše z nouze a trefil prvního clonícího protihráče, Barrie následně neudržel útočné pásmo.
     
    59:27
    Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.
     
    59:27
    Hokejisté v bílých dresech hrají bez gólmana. Dlouho ovšem Olejáři v útočné třetině nepobyli, Evander Kane hrál puk vysokou holí.
    58:54 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:4
     
    58:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Blesková reakce hostů, poslední minuta základní hrací doby bude pořádně dramatická! Nurse přihrál RYANU NUGENTOVI-HOPKINSOVI na brusle, což ovšem útočníka nerozhodilo, puk si zpracoval a pak jej forhendem napálil do pravé šibenice. Asistence: Darnell Nurse a Connor McDavid.
    58:09 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:3
     
    58:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilová hra domácích, s největší pravděpodobností je rozhodnuto! Nursem těsně bráněný Ovečkin vymyslel parádní zadovku mezi bruslemi na JEVGENIJE KUZNĚCOVA, rodák z Čeljabinsku uspěl tváří v tvář gólmanovi ránou k pravé tyčce. Asistence: Alexandr Ovečkin.
     
    57:39
    Velká komplikace pro Oilers. Při přečíslení tří proti jednoho bránící Evan Bouchard trefil vysokou holí do obličeje Manthu, za což po zásluze vyfasoval trest na dvě minuty.
     
    57:28
    Vkleče, ale přece se Leon Draisaitl prodral k zakončení bekhendem, Charlie Lindgren zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    56:48
    Domácí hokejisté z pochopitelných důvodů nikam nespěchají. Erik Gustafsson pošetřil cenné vteřinky za vlastní bránou, hrál na Protase až těsně před Shorem.
     
    56:17
    Z ostrého úhlu střílel Evander Kane. Charlie Lindgren opět na svém místě, i v tomto případě v lapačce zdárně touš udržel.
     
    55:43
    Ještě ze středního pásma nahazoval na bránu soupeře Ryan Nugent-Hopkins. Brankář Lindgren měl snadnou práci, puk podržel v lapačce.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. D. Strome, 21. D. Strome (Kuzněcov, E. Gustafsson), 33. Kuzněcov (D. Strome, E. Gustafsson), 35. Ovečkin (E. Gustafsson, Kuzněcov), 59. Kuzněcov (Ovečkin) – 29. McDavid (Draisaitl, Barrie), 35. Nugent-Hopkins (Hyman), 43. Draisaitl (Hyman, E. Kane), 59. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, Johansen – Sheary, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Johansson, D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, Mantha – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Kulak, Barrie, Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Hyman, Draisaitl (A), E. Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Yamamoto, Holloway, Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Berg, Suchánek

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri