Empoli – Cremonese 2:0 (kon.)
konec
Empoli FC
2:0 (0:0)
US Cremonese
Pátek 11.11.2022, 20:45 • Stadio Carlo Castellani, Empoli • Italská Serie A • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (23:23:35)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
     
    Hostující kapitán Buonaiuto v prvním poločase neproměnil tři velké příležitosti a před odchodem do kabin platil bezbrankový stav. Šťastnou ruku měl o pauze Paolo Zanetti, domácí kouč do hry poslal Cambiaghiho, jenž se trefil po sedmnácti vteřinách na hřišti. Empoli pak poctivě strážilo těsné vedení, definitivní pojistku přidal až v úplném závěru Parisi.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Domácí kombinují poblíž rohového praporku na útočné polovině, pátá nastavená minuta už spěje ke svému konci.
     
    90+4
    Po přetaženém centru se pískal útočný faul Desserse, který proti tomuto rozhodnutí dlouho protestoval u sudího Dionisiho a může být rád, že nevyfasoval kartu.
     
    90+3
    Cremonese nic nevzdává a ještě bojuje, hosté budou rozehrávat svůj už devátý rohový kop v utkání, v tomto případě zprava.
     
    90+2
    Smůla pro hosty! Střídající Dessers v pokutovém území několikrát zasekl, poté z úhlu na pravé straně napálil brankovou konstrukci! Od tyče se balón odrazil razantně do něj, poté do zámezí.
     
    90
    Hostům už tečou nervy. Žlutou kartu vidí Chalres Pickel, dnes je třetím potrestaným fotbalistou v zápase.
     
    88
    Empoli právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto! Nejprve vypadalo, že domácí situaci dva na dva nevyřešili dobře, ale přihrávka na rozeběhnutého Cambiaghiho se ukázala jako správné řešení. Právě Cambiaghi mohl přidat svůj druhý gól, ale tváří v tvář ho parádním zákrokem vychytal Carnesecchi. Balón se naneštěstí pro hosty odrazil vysoko do vzduchu a do sítě ho pravděpodobně ramenem dorazil důrazný FABIANO PARISI.
     
    86
    Ebuehi měl na zádech nalepeného hostujícího hráče. Nechtěl si přidělávat komplikace a balón poslal raději na rohový kop.
     
    85
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Koni De Winter.
     
    82
    Na druhé straně zakončoval Castagnetti, ale balón neměl potřebnou razanci ani umístění a letěl doprostřed branky, snadná práce pro Vicaria.
     
    81
    Bajrami rozehrál roh nakrátko pro Marina, který jej z nějakých dvaceti metrů napálil do tyče. Teď měli hosté štěstí, mohlo být rozhodnuto!
     
    80
    Znovu o sobě dal vědět Quagliata, který u hostující střídačky přejel Cambiaghiho, autora zatím jediné branky utkání.
     
    79
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází Luka Ločošvili, přichází Daniel Ciofani.
     
    78
    Novic na trávníku Quagliata míč nezastihl na hrací ploše, domácí budou vhazovat. Ještě předtím ale Massimiliano Alvini využije i posledního střídání.
     
    77
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Filippo Bandinelli, přichází Liam Henderson.
     
    76
    Poměrně dlouho trvalo čárovému rozhodčímu, než zvedl praporek. Domácí fotbalisté se hlasitě zlobí, hlavní Dionosi jim celou situaci vysvětluje.
     
    75
    Nepřesný pokus od Pickela z nějakých sedmnácti metrů, střela mu vůbec nesedla. Vicario s rozehrávkou určitě pospíchat nebude.
     
    74
    Empoli hraje možná až zbytečně pasivně. Aby se to domácím nevyplatilo, jakoby už ani neměli plány směrem dopředu.
     
    72
    Šikovně to udělal Cambiaghi. Pokryl si míč a počkal na kontakt, Aiwu údajně fauloval, ačkoliv s tím není vůbec smířený.
     
    71
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka a ten plán domácích je naprosto jasný. Pevná defenziva a snaha hrozit z rychlých protiútoků.
     
    69
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází Cristian Buonaiuto, přichází Cyriel Dessers,
    ze hřiště odchází Emanuele Valeri, přichází Giacomo Quagliata.
     
    69
    Nicolò Cambiaghi hasil nebezpečí jasným skluzem na nohu a po zásluze mu rozhodčí Dionosi vytahuje žlutou kartu. Dnes druhou v zápase.
     
    68
    Buonaiuto byl u míče pozdě a nakopl Parisiho. Ten to samozřejmě pořádně prodal a nějakou chvíli se hrát určitě nebude.
     
    66
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Răzvan Marin,
    ze hřiště odchází Jean-Daniel Akpa-Akpro, přichází Jacopo Fazzini.
     
    65
    Je to právě Grassi, který zůstává ležet na trávníku. V tuto chvíli se neřeší jeho obvázaná hlava, domácího obránce pravděpodobně chytají křeče a bude střídat.
     
    64
    Tlak hostů sílí. Před malou chvílí kopali roh zprava, nyní budou rozehrávat z levé strany, míč šel do zámezí od Grassiho.
     
    62
    Střídání v týmu US Cremonese:
    ze hřiště odchází Soualiho Meïté, přichází Luca Zanimacchia,
    ze hřiště odchází Santiago Ascacibar, přichází Michele Castagnetti.
     
    61
    Bajrami v obležení dvou protihráčů neměl nárok. Zkoušel to uhrát na pokutový kop, ovšem rozhodčí dnes podobné situace vůbec neřeší.
     
    60
    Dlouhý míč pro Okerekeho. Nigérijec zpracoval na prsa, ale na poslední chvíli před ním zasáhl vyběhnutý Vicario, na rohy srovnáno.
     
    59
    K zakončení z voleje se po rohu dostal Ismajli, od nějž míč směřoval jen těsně vedle pravé tyče Carnesecchiho.
     
    58
    Po delší době se o slovo přihlásili domácí fotbalisté, kteří na levé straně vybojovali svůj třetí roh v zápase, i v této statistice jdou do těsného vedení.
     
    56
    Cremonese v této fázi hry drží balón, po jeho ztrátě jde do náročného napadání. Trenér Massimiliano Alvini chystá hned dvojí střídání.
     
    55
    Hosté si na hranici šestnáctky dávali přednost, nikdo se neodhodlal ke střele. Domácí se v přehuštěném prostoru ubránili.
     
    53
    Parádní defenzivní návrat Grassiho, který šel dva metry za velkým vápnem do nebezpečného skluzu, ale před Okerekem skutečně zasáhl balón.
     
    52
    Nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno! Okereke posunul do pravé strany, odkud Sernicola zakončoval razantně pod horní tyčku. Vicario dnes podruhé vytáhl reflexivní zákrok a balón vyrazil!
     
    50
    Najednou se hraje ve vysokém tempu. Hosté se snaží rychle rozehrávat, současný stav jim pochopitelně nehraje do karet.
     
    48
    Nedovolený zákrok domácího fotbalisty na útočné polovině se obešel bez karty. Hlavní sudí je k hráčům Empoli poměrně dost milosrdný.
     
    46
    Empoli právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Když NICOLÒ CAMBIAGHI vstupoval na trávník, asi sám ani v těch nejrůžovějších snech nepočítal s tím, že po sedmnácti vteřinách pobytu na hřišti otevře skóre! Střídající borec využil absolutního chaosu hostujících obránců, kteří nebyli schopni míč odkopnout do bezpečí. Jednadvacetiletý rodák z Monzy si balón píchl špičkou kopačky, tváří v tvář Carnesecchimu se nemýlil, ačkoliv nezakončil úplně přesvědčivě!
     
    46
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Sam Lammers, přichází Nicolò Cambiaghi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:51.
     
    Je to tak. Úvodní část hry nám nabídla poměrně dost příležitostí na obou stranách, hned tři z nich měl hostující kapitán Buonaiuto, ovšem vzhledem k tomu, že se ani jedna z nich neujala, před odchodem do kabin platí vyrovnaný stav.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Jedna z posledních akcí Cremonese v prvním poločase je u konce, hlavní rozhodčí Dionisi za malou chvíli pravděpodobně naposled pískne do píšťalky.
     
    45+3
    Satriano si píchl míč a byl dohrán Sernicolou, který se mu omlouvá a pomáhá mu z trávníku. Standardka pro Empoli.
     
    45+1
    Čtyři minuty nad rámec první půle. V té první se sudí Dionisi přeci jen rozhodl písknout do píšťalky, míč pro Empoli.
     
    45
    Tvrdý souboj přímo před zraky hostujícího kouče. Massimiliano Alvini se zlobí, domácí fotbalista podle něj fauloval. Rozhodčí pokračuje v nastoleném trendu a nepíská.
     
    44
    O rozehrávku se postaral Bajrami, ovšem ten trefil jen dobře postavenou zeď hostujícího celku, Carnesecchi zasahovat nemusel.
     
    43
    Soualiho Meïté nestíhal a hasil průšvih, Akpa-Akpro byl rychlejší a hostující fotbalista musel metr za velkým vápnem faulovat. Dostává žlutou kartu, ale pro Empoli je důležitější to, že bude rozehrávat přímý kop ze sedmnácti metrů!
     
    41
    Lammers na nějakých patnácti metrech s míčem u nohy. Zakončoval v záklonu a z místa, podle toho to taky vypadalo, balón šel vysoko nad.
     
    40
    Za malou chvíli se rozeběhne závěrečná pětiminutovka prvního poločasu, avšak dá se počítat s poměrně bohatým nastavením.
     
    38
    Pozor si bude muset dávat Parisi, kterého v tuto chvíli napomíná hlavní rozhodčí. Příští zdržování bude pravděpodobně za žlutou kartu.
     
    36
    Bajrami se podíval na čárového, ale skutečně nebyl v ofsajdu. Pro domácí škoda, že minul hlavičku z dobré pozice, centr byl o něco vyšší.
     
    35
    Nešťastný odkop jednoho z domácích zadáků mohl vyústit v úvodní branku. Buonaiuto zakončoval z hranice penalty k tyči, ovšem do střely se mu na poslední chvíli vložil Ismajli, stejně jako do následné dorážky Okerekeho. V úplném závěru to podruhé zkoušel hostující kapitán Buonaiuto, ale nůžkami přestřelil branku!
     
    34
    Pro míč si vyběhl domácí brankář Vicario, který bleskově rozehrál. Uvidíme, jak delší pauza zapůsobí na průběh tohoto zápasu.
     
    32
    Může se pokračovat. Grassi bude schopen pokračovat, ačkoliv s novým dresem a nepřehlédnutelným obvazem na hlavě.
     
    30
    Ošetření Grassiho stále probíhá, na což zareagoval domácí trenér Paolo Zanetti, který poslal rozcvičovat možnou náhradu Marina.
     
    29
    Nigérijský útočník Okereke je na nohou a leduje si ránu, ovšem domácí defenzivní hráč Grassi i nadále zůstává ležet a je ošetřován.
     
    28
    Velmi nepříjemná srážka hlava jen metr za velkým vápnem Cremonese. Na zemi zůstávají ležet Grassi a Okereke, nevypadá to s nimi vůbec dobře.
     
    26
    Stejně jako v prvním případě, i tentokráte se Parisi poměrně brzy zvedl a vypadá to, že bude bez výraznějších potíží pokračovat ve hře.
     
    25
    Rozhodčí ukazuje k bráně Carnesecchiho, ačkoliv na trávníku dnes podruhé zůstává ležet Parisi. Odkop od branky.
     
    23
    Dlouhý balón, který už Akpa-Akpro doběhnout nedokázal. K vidění je zatím asi nejslabší pasáž hry, tempo oproti úvodu výrazně opadlo.
     
    21
    Sernicola svým centrem našel pouze dobře postaveného hráče v modrém dresu, hosté budou vhazovat poblíž rohového praporku.
     
    20
    Byl to opět Buonaiuto, kdo si to namířil mezi dva obránce domácího mužstva. Nakonec bez efektu, rozehrávat bude Vicario.
     
    19
    Buonaiuto si skvěle stáhl míč, jenže výborně se s ním vrátil obránce Grassi, který hostujícímu kapitánovi doslova sebral balón před nosem.
     
    18
    Na první branku sice stále čekáme, ovšem k vidění je poměrně dobrý fotbal ve vysokém tempu, ke slovu se v posledních vteřinách přihlásili zase domácí.
     
    17
    Bajrami prostrčil na Bandinelliho, který někam na malé vápno posílal přízemní centr. Skluzující Satriano na něj těsně nedosáhl.
     
    15
    Valeri podle čárového rozhodčího, který byl na úplně druhé straně hřiště, už nestihl balón na hrací ploše, Vicario bude odkopávat.
     
    14
    Do hry se v tuto chvíli zapojil Vicario, který si vyměnil balón s levým i pravým obráncem, domácí poté zvolili dlouhý nákop směrem dopředu.
     
    13
    Rázem jsou to fotbalisté Cremonese, kteří kombinují ve středu pole. Rozhodčí Dionisi se snaží co nejméně zasahovat do hry a často pouští i zdánlivě jasné fauly.
     
    11
    Další tutovka pro Cremonese! Sudí překvapivě nepískal faul na domácího hráče a hosté toho mohli využít. Buonaiuto pokračoval z pravé strany sám na Vicaria, jenž pravou nohou vykopl balón směřující mezi tři tyče!
     
    10
    Hosté poprvé v útoku a hned z toho byla velká šance! Po centru z pravé strany se k hlavičce na přední tyči dostal Buonaiuto, ale s razantním pokusem kapitána si reflexivním zákrokem poradil Vicario, který vyrážel na roh!
     
    9
    Zdá se, že Parisi bude v pořádku, už se zase hraje. Cremonese si užívá míče, k ničemu většímu než kombinaci na vlastní polovině se zatím nedostává.
     
    8
    Parisi jen kousek za šestnáctkou odehrál míč a byl dohrán Ločošvilim. Rozhodčí tuto situaci ponechal bez povšimnutí, domácí fotbalista zůstává ležet na trávníku.
     
    7
    Dění se zatím odehrává především v blízkosti pokutového území hostujícího mužstva, Cremonese v hlubokém bloku.
     
    6
    Buonaiuto se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, avšak sudí Dionisi ponechával výhodu. Hosté ji moc nevyužili a museli se znovu vracet s rychlou útočnou akcí domácích vedenou po levé straně.
     
    4
    Svěřenci Paola Zanettio rozehrávali další standardku, se kterou si defenziva Cremonese poradila jen za cenu odkopu do zámezí.
     
    3
    Po rohu Bajramiho z levé strany se k zakončení z velmi krkolomné pozice dostal Ismajli, jenž to zkoušel ramenem. Slabý pokus směřoval přímo do rukavic Carnesecchiho.
     
    2
    Domácí fotbalisté začali aktivně, z levé strany centroval Lammers. Hostující obránce Ločošvil musel odehrát na úvodní rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Empoli FC: Vicario – Ebuehi, Ismajli, Walukiewicz, Parisi – Akpa-Akpro, Grassi, Bandinelli (C) – Lammers – Bajrami, Satriano.
    Náhradníci: Perisan, Ujkani – Cacace, Cambiaghi, Degl'Innocenti, De Winter, Ekong, Fazzini, Guarino, Haas, Henderson, Marin, Pjaca, Stojanović.
    Trenér: Paolo Zanetti

    US Cremonese: Carnesecchi – Aiwu, Hendry, Ločošvili – Sernicola, Pickel, Ascacibar, Meïté, Valeri – Okereke, Buonaiuto (C).
    Náhradníci: Saro, Sarr – Afena-Gyan, Báez, Bianchetti, Castagnetti, Ciofani, Dessers, Escalante, Ghiglione, Milanese, Quagliata, Tsadjout, Vásquez, Zanimacchia.
    Trenér: Massimiliano Alvini

    Rozhodčí: Dionisi – Preti, De Meo.
     
    Vzhledem ke statistikám obou mužstev se nedá počítat s nějakou přestřelkou. Utkání jako hlavní povede pan Federico Dionisi.
     
    US Cremonese

    Nováček je na tom ještě hůře. Má sedm bodů a je třetí od konce, směrem dopředu to vypadá podobně jako u Empoli, hosté se v dosavadním průběhu ligy prosadili jen jedenáctkrát. Stejně jako domácí, tak i Cremonese hledá střelce, vždyť jejich nejproduktivnějším hráčem je třígólový David Okereke z Nigérie.
     
    Empoli FC

    Domácí mužstvo před sezónou změnilo trenéra. Klub opustil vyznavač ofenzivního fotbalu Aurelio Andreazzoli, na jehož místo usedl Paolo Zanetti, jehož hra je daleko opatrnější. Zatím je to znát, v zápasech Empoli moc branec nepadá, domácí mají po čtrnácti duelech pouhých deset vstřelených gólů, jsou na čtrnácté příčce se stejným počtem bodů.
     
    Hezký páteční podvečer. Italská Serie A má na programu závěrečné kolo letošního roku, Empoli v předehrávce přivítá Cremonese.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Štěpán Slovák

    Branky: 46. Cambiaghi, 88. Parisi

    Karty:   69. Cambiaghi (EMP) – 43. Meïté (CRM), 90. Pickel (CRM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:14.
    Empoli FC: Vicario – Ebuehi, Ismajli, Walukiewicz, Parisi – Akpa-Akpro (66. Fazzini), Grassi (66. Marin), Bandinelli (C) (77. Henderson) – Lammers (46. Cambiaghi) – Bajrami, Satriano (85. De Winter).
    Náhradníci: Perisan, Ujkani – Cacace, Degl'Innocenti, Ekong, Guarino, Haas, Pjaca, Stojanović.

    Trenér: Paolo Zanetti

    US Cremonese: Carnesecchi – Aiwu, Hendry, Ločošvili (79. Ciofani) – Sernicola, Pickel, Ascacibar (62. Castagnetti), Meïté (62. Zanimacchia), Valeri (69. Quagliata) – Okereke, Buonaiuto (C) (69. Dessers).
    Náhradníci: Saro, Sarr – Afena-Gyan, Báez, Bianchetti, Escalante, Ghiglione, Milanese, Tsadjout, Vásquez.

    Trenér: Massimiliano Alvini

    Rozhodčí: Dionisi – Preti, De Meo
    bahis siteleri