Toronto – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Washington – Tampa 5:1 (kon.) | Dallas – San Jose 4:5 (kon.)
Seattle – Minnesota 0:1 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 1:4 (kon.) | Florida – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 12.11.2022, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Tampou Bay.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu neprožívají úplně ideální vstup do sezóny. V dosavadních patnácti utkáních nasbírali čtrnáct bodů a v tabulce Metropolitní divize se nacházejí na šestém místě s odstupem osmi bodů na vedoucí New Jersey. Capitals aktuálně nemají dobrou formu, když v předešlých šesti střetnutích porazili pouze 5:4 Edmonton, v doposud posledním klání doma prohráli 1:4 s Pittsburghem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je třináctibodový kapitán Alexandr Ovečkin.
     
    Tampa Bay Lightning

    Podobně jako Washington, tak ani Tampa na tom není úplně dobře. S patnácti body sídlí na páté pozici Atlantické divize s mankem devíti bodů na lídra z Bostonu. Forma Blesků je ovšem solidní, v předešlých šesti zápasech prohrály pouze dvakrát, v tom doposud posledním padly výsledkem 2:3 s Edmontonem. Týmové produktivitě vévodí Nikita Kučerov s 21 kanadskými body.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Johansson, D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, Mantha – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Foote, Cole – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Paul, Stamkos (C) – Koepke, Colton, Naměstnikov – Perry (A), Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Skilliter, Dwyer – Nansen, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Washingtonem a Tampou odstartovalo! První útok patřil domácímu celku, Alexandr Ovečkin střílel nepřesně.
     
    00:42
    Od modré čáry nahazoval Matin Fehérváry. Před bránou si touš zpracoval rukavicí Sheary, forhendem vypálil vedle levé tyče.
     
    01:23
    Úvod střetnutí probíhá v rychlém tempu! Na druhé straně nahazoval Nick Perbix, kus černé gumy prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    01:58
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Andreje Vasilevského. Ian Cole zkoušel nastartovat Brandona Hagela, ten na dlouhý pas nedosáhl.
     
    02:22
    Individuálně vyzkoušel štěstí Lars Eller. Dánský forvard se dostal do obležení dvou protihráčů, úspěšně jej obral Nick Perbix.
     
    02:55
    Ke střele forhendem z levého kruhu se procpal Anthony Mantha. Střílel ze zápěstí na přední tyč, Andrej Vasilevskij zakročil vyrážečkou.
     
    03:26
    Hodně aktivní je v úvodních minutách Nick Perbix. Nyní nahazoval do přehuštěného prostoru, Kuemper zasáhl pravým betonem.
     
    03:59
    V permanenci musel být rovněž Andrej Vasilevskij. I on si poradil bez problémů, pravým betonem zastavil pokus Gustafssona.
     
    04:27
    Na svého krajana Alexandr Ovečkin nevyzrál. Andrej Vasilevskij střelci výborně zmenšil střelecký úhel a skryl mezeru mezi betony.
     
    04:57
    Z pravé strany vypálil na zadní tyčku hostující kapitán Steven Stamkos. Darcy Kuemper měl štěstí, od inkasované branky ho zachránilo břevno.
     
    05:17
    Dobrou práci odvedl Trevor van Riemsdyk. Nabral kotouč na čepel hole a vyhodil do středního pásma, Cal Foote pak rukavicí hodil puk pouze mezi vlastní spoluhráče.
     
    05:44
    Za vlastní bránou zklidnil hru Nick Jensen. Odjel do tohoto prostoru, aby počkal na vystřídání, načež přenechal touš Dowdovi a sám si odejel odpočinout.
     
    06:27
    Výborně vystartoval z brány Darcy Kuemper. Vyrážečkou odpálil puk pryč z obranného pásma těsně před Kučerovem.
     
    06:58
    Ještě ze středního pásma nahodil navrátilec do sestavy John Carlson. Andrej Vasilevskij z lapačky ještě vyklepal hrací předmět pro Footea.
     
    07:19
    Zničehonic vyplaval za defenzivní linií soupeře Nikita Kučerov. Vyzkoušel forhendový blafák, Darcy Kuemper nadvakrát udržel kus černé gumy před brankovou čárou.
     
    07:38
    Ihned po buly pálil Michail Sergačjov. Domácí gólman toho moc neviděl a měl štěstí, že do středu brány letící puk trefil do výstroje.
     
    08:12
    Jevgenij Kuzněcov vypíchl puk Hedmanovi v útočném pásmu. Conor Sheary posléze hledal vpravo Alexandra Ovečkina, toho pokryl Ian Cole.
     
    08:47
    Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci. Na teč cíleně nahazoval Nick Paul, Steven Stamkos nasměroval puk o kousek vedle pravé tyče.
     
    09:09
    Dalším stříleným pasem se prezentoval Erik Černák. Hledal Alexe Killorna, tomu hrací předmět propadl mezi bruslemi.
     
    09:54
    Pierre-Édouard Bellemare ještě mohl nahrávat mezi kruhy, avšak vyzkoušel z levého úhlu. Darcy Kuemper se zaskočit nenechal a puk podržel ve výstroji.
     
    10:05
    U pravého mantinelu Nic Dowd zvedl hlavu a nabil na modrou čáru Nicku Jensenovi, jehož dělovku zblokoval jeden z bránících spoluhráčů do ochranné sítě.
     
    10:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí domácí! Lars Eller vybruslil zpoza brány v levém kruhu a křižným pasem našel ANTHONYHO MANTHU, jenž bruslí puk zpracoval, aby ho následně poslal do volného prostoru u bližší tyče. Při bránění v tomto případě selhal Sergačjov. Asistence: Lars Eller.
    10:32 Anthony MANTHA - 1:0
     
    11:25
    Na trestnou lavici usedl jako první domácí zadák Nick Jensen. Za bránou v hlavě neustál hit od Nikity Kučerova, oplatil mu hákováním.
     
    11:41
    Ruský obránce Michail Sergačjov nabil za pravý kruh Nikitu Kučerovovi, rána z první prosvištěla vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    12:09
    Kdo už pálil mezi tři tyče, to byl z levého kruhu kapitán Steven Stamkos. Přesunující se Kuemper zasáhl koncem pravého betonu.
     
    12:42
    Potlesk fanoušků si vysloužil Nic Dowd. U mantinelu obral o kotouč Nikitu Kučerova a vyhodil až za Vasilevského svatyni.
     
    13:16
    O zbytek přesilové hry Tampu připravil Corey Perry, když v útočném pásmu naprosto zbytečně podrazil o vyhození se snažícího Ellera.
     
    13:45
    Už v přesilové hře vypálil z levého kruhu John Carlson. Napřáhl k dělovce z první, kotouč vyletěl o pár decimetrů nad břevno.
     
    14:00
    Neskóroval ani Alexandr Ovečkin. Zakončoval z typické pozice z levé strany, ale minul volný prostor u bližší tyčky.
     
    14:37
    John Carlson před bránou sklepával pro Jevgenije Kuzněcova, jenž si ovšem s neposedným kotoučem neporadil a napálil ho mimo tři tyče.
     
    15:20
    Neúplná přesilová hra Capitals je minulostí. Corey Perry je zpátky na ledové ploše a okamžitě se vydává vypomoci spoluhráčům do defenzivy.
     
    15:46
    Hosté se ubránili a Cole Koepke vyrazil proti dvěma protihráčům právě s Perrym. Volil střelu na bližší tyč, bránu minul.
     
    16:16
    Dobře mířenou ránou z úhlu se prezentoval Nicolas Aube-Kubel. Hrací předmět přeci jen v bráně neskončil, narazil do zadního mantinelu.
     
    16:48
    Hokejisté v bílých dresech se usadili v útočném pásmu. Ofenzivu podpořivší Erik Černák střílel z pozice za kruhy jenom do Larse Ellera.
     
    17:11
    Alexandr Ovečkin posunul hru z první na Conora Shearyho. Přenesení doprava na Kuzněcova vyšlo, jenže ten promáchl naprázdno.
     
    17:50
    Forčekující Patrick Maroon neobral o kotouč za bránou kvedlajícího s pukem Fehérváryho. Slovenský zadák vyslal dlouhý pas na Dylana Stromea.
     
    18:28
    Na modré napřáhl k ostré ráně Nick Jensen. Andrej Vasilevskij zasahovat nemusel, hrací předmět vyletěl vysoko nad bránu.
     
    18:54
    Výbornou defenzivní činnost odvedl Garnet Hathaway. Do poslední chvíle vystál Alexe Killorna, aby ve finále zblokoval jeho ránu do ochranné sítě.
     
    19:19
    Nick Perbix musel zabrat před dotírajícím Nicem Dowdem, takže o icingu nemohla být řeč. Zpoza vlastní brány přenesl puk doprava na osamoceného Hedmana.
     
    19:46
    V pravém kruhu měl dobrou palebnou pozici Marcus Johansson. Pálil ze zápěstí na přední tyčku, Cal Foote v poslední chvíli padl do střely a zblokoval ji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství mezi Washingtonem a Tampou Bay nabídlo jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak v 11. minutě, kdy se po křižném pasu Ellera prosadil Anthony Mantha. K vidění je zatím parádní utkání nahoru dolů. Ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, zápas může dopadnout jakkoliv.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní vstupují s těsným jednobrankovým náskokem, hosté tak stále mohou reálně živit šanci na bodový zisk.
     
    20:47
    Conor Sheary vymýšlel z pravé strany nahrávku před bránu na Alexandra Ovečkina. Ruského kanonýra k puku nepustil dobře pracující Hedman.
     
    21:09
    Rychle na druhou stranu, kde za bránou soupeře operoval s toušem Pierre-Édouard Bellemare, aby nakonec poslal nepřesný pas na Brandona Hagela.
     
    21:40
    Se snadným nahozením od pravého mantinelu si Darcy Kuemper poradil. Měl odkrytý výhled, puk sebral do lapačky a počkal na hvizd rozhodčího.
     
    21:56
    Cal Foote inkasoval bolestivý hit ramenem do hlavy od Nicolase Aube-Kubela. Rozhodčí na obrazovce zkoumají, zda si domácí útočník nezaslouží trest ve hře. Hostující zadák mezitím zamířil do útrob stadionu.
     
    21:56
    Nevídané záběry! V době, kdy dvojice rozhodčích sledovala opakovačky, tak se do bitky pustili Pat Maroon s Garnetem Hathawayem! Oba inkasovali pět minut za bitku a deset minut za nesportovní chování.
     
    21:56
    Rozhodnutí je jasné a očekávané, Nicolas Aube-Kubel míří do šaten předčasně! Nebylo moc co řešit, protože Footea dohrál po odehrání puku, navíc jej trefil ramenem do hlavy. Pětiminutový trest odpyká Sonny Milano.
    21:56 Aube-Kubel si za faul na Footea vysloužil trest ve hře
     
    22:05
    Na Tampu čeká dlouhá početní převaha. Hned se v dobré pozici ocitl Steven Stamkos vysoká střela trefila Kuempera do oblasti hrudi.
     
    22:46
    Darcy Kuemper si poradil s i tvrdým projektilem Braydena Pointa, vyrážečkou odpálil kus černé gumy za bránu.
     
    23:20
    Domácí hokejisté vyhodili dvakrát v krátkém časovém sledu, při druhém případě si Nic Dowd udělal jeden oblouk v obranné třetině.
     
    23:42
    Hokejisté Caps dokonce ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Marcus Johansson nahrával Alexeji Protasovi, pas na jeho osobu zastavil Hedman.
     
    24:11
    Nikita Kučerov hledal křižným pasem Michaila Sergačjova. Přihrávku zachytil Conor Sheary a bez větších problémů vyhodil.
     
    24:49
    Ruský forvard na domácí straně Jevgenij Kuzněcov zkoušel dlouhý pas na Nica Dowda jenže ten zamířil na střídačku, takže z toho je pouze úspěšné vyhození.
     
    25:27
    Ne, Tampě se aktuálně v početní převaze vůbec nedaří. Opět chyba v rozehrávce, kterou potrestal bekhendovým vyhozením Conor Sheary.
     
    25:53
    Kousek za pravým kruhem střílel ostrou ránu forhendem Victor Hedman. Darcy Kuemper zabránil nejhoršímu levou rukou.
     
    26:15
    Těsně před obranným pásmem ztratil puk Nikita Kučerov. Marcus Johansson tentokrát řešil přečíslení nepřesnou střelou.
     
    27:03
    Washington právě vstřelil branku!
    Tvrdá rána pro Tampu! Ta nejenže nevyužila pětiminutovou přesilovku, ale vůbec nepohlídala z trestné lavice na led naskočivšího SONNYHO MILANA, který po dlouhém Carlsonově pasu forhendovým blafákem vykoupal Vasilevského a podél jeho pravého betonu poslal touš za brankovou čáru. Asistence: John Carlson.
    27:03 Sonny MILANO - 2:0
     
    27:49
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Cole Koepke. Mířil vstříc brankáři Kuemperovi, který střelu pod břevno zastavil vyrážečkou!
     
    28:16
    Alexandr Ovečkin nahazoval před bránu, kde číhal Dylan Strome. Prudce letící kotouč adresát pasu netrefil ideálně.
     
    28:43
    Před bránu soupeře si dobře nabruslil Ross Colton. Alex Killorn na něj mířil nahrávku, v poslední chvíli ho pod tělem schoval padající van Riemsdyk.
     
    29:03
    John Carlson už mohl střílet, ale ještě volil pas na Nica Dowda, který vystřelil z ostrého úhlu jenom do brankového oblouku.
     
    29:40
    Výborně zapracoval směrem dozadu Nick Jensen. Natlačil tělo před Nikitu Kučerova a po mantinelu hrál na van Riemsdyka.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Domácí disponují už dvoubrankovým náskokem, mají tedy slibně nakročeno k zisku dvou bodů.
     
    30:47
    V levém kruhu pozdržel hru Steven Stamkos. Nakonec hledal na hraně brankoviště číhajícího Pointa, jehož příkladně pohlídal Nick Jensen.
     
    31:12
    Slovenský zadák Martin Fehérváry hledal nahrávkou za obranu Dylana Stromea, Nick Perbix zblokoval kus černé gumy k rohu mantinelu.
     
    31:47
    Zblokovaná rána Nikity Kučerova skončila za bránou, kam nejrychleji dojel Ross Colton, kličkou proti Milanovi ovšem neuspěl.
     
    32:11
    Sám proti dvěma protihráčům Nikita Kučerov neměl moc šancí na úspěch. Přesto sympaticky zabojoval a byl to John Carlson, kdo Rusa čistě odzbrojil.
     
    32:48
    Po výborném forčekinku Jevgenije Kuzněcova získal kotouč v levém kruhu Conor Sheary. Střílel do bližšího horního rohu, Vasilevskij zakročil ramenem.
     
    33:11
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Darcy Kuemper. Našel pouze Sergačjova, zaváhání napravil po zákroku proti tečujícímu Koepkemu.
     
    33:53
    Francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare nahazoval od modré netradičně bekhendem. Cole Koepke poskakující puk promáchl.
     
    34:02
    Kontaktní gól měl na hokejce Michail Sergačjov. Z levého kruhu vypálil forhendovou dělovku na zadní tyč, právě tu orazítkoval!
     
    34:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Laviolettea dělají další důležitý krok směrem k vítězství! Nahození Jensena od modré vyrazil Vasilevskij k ALEXEJI PROTASOVI, běloruský forvard nasměroval dorážku mezi brankářovy betony. Asistence: Nick Jensen a Martin Fehérváry.
    34:25 Alexej PROTAS - 3:0
     
    35:03
    Nick Paul si počkal na moment, kdy do útočné třetiny najel Erik Černák. Slovenský obránce posléze střílel, Kuemper zapsal úspěšný zákrok betonem.
     
    35:09
    Po dalším přerušení hry se před Kuemperovou svatyní strhla menší šarvátka. Domácí obránce Trevor van Riemsdyk obdržel trest na dvě minuty za hrubost, Ross Colton za stejný přečin dokonce čtyřminutový trest. Washington tak hraje přesilovou hru.
     
    36:13
    Dvakrát v krátkém časovém sledu střílel Alexandr Ovečkin, v obou případech bránící hokejisté ránu zblokovali.
     
    36:43
    Před bránou číhal úplně volný Jevgenij Kuzněcov. Forhendové zakončení z první skončilo na levé Vasilevského ruce.
     
    37:15
    Hosté v plném počtu. Hráči Caps nesehráli přesilovku vůbec zle, ale kýženého čtvrtého zásahu se zatím nedočkali.
     
    37:45
    Vysunutý forčekink Braydena Pointa nebyl nic platný, protože Nick Jensen poslal touš vysokým obloučkem do střední třetiny.
     
    38:00
    Zakázané uvolnění domácího mužstva. Erik Gustafsson nasměroval kotouč mimo dosah Dylana Stromea, jehož udržel na zádech Michail Sergačjov.
     
    38:38
    Na modré se odhodlal ke střele Trevor van Riemsdyk. Andrej Vasilevskij zasahovat nemusel, blokem za něj odvedl práci Nick Paul.
     
    39:17
    Výměna puku mezi Anthonym Manthou a Marcusem Johanssonem nevyšlo, zpětnou přihrávku zachytil dobře pracující Ian Cole.
     
    39:31
    Podruhé v utkání míří na trestnou lavici Corey Perry, ten před vlastní bránou držel Alexandra Ovečkina příliš dlouho. Caps mají možnost vstřelit gól do šatny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Washington má výborně nakročeno k vítězství, po druhé třetině totiž disponuje nad Tampou už tříbrankovým náskokem. Na rozdíl dvou branek upravil skóre Sonny Milano a současnou podobu dal výsledku Alexej Protas. Hosté jsou střelecky aktivnější, ale není jim to nic platné, soupeř jim uštědřuje pořádnou lekci z efektivity.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 21.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Domácí do ní nastupují v přesilové hře, která může trvat ještě lehce přes minutu.
     
    40:44
    Jevgenij Kuzněcov nahrával před bránu, kde číhal Marcus Johansson, z bezprostřední blízkosti ovšem na Vasilevského nevyzrál.
     
    41:35
    Početní převaha Washingtonu skončila úspěšným vyhozením Victora Hedmana. Zpoza vlastní brány rozehrává Erik Gustafsson.
     
    41:53
    Po buly vypálil od modré čáry Michail Sergačjov. Darcy Kuemper mohl zůstat klidný, kus černé gumy zamířil vedle levé tyče.
     
    42:21
    Marně si Pierre-Édouard Bellemare v pravém kruhu hledal prostor pro zakončení, Lars Eller mu touš ukázkově vypíchl.
     
    42:29
    Domácí hokejisté rozjeli akci na druhou stranu a výsledkem byl faul Nicka Perbixe, jenž viditelně podrazil Larse Ellera.
     
    43:08
    Jevgenij Kuzněcov špatně zpracoval a hosté vyrazili do protiútoku. Pomalou nahrávku Stevena Stamkose zastavil Alexandr Ovečkin.
     
    43:39
    Hráčům v černých dresech se nedaří usadit v útočné třetině. John Carlson vyslal skákavý pas na Ovečkina, ten zpracoval až ve střední třetině.
     
    44:02
    Přeci jen se Alexandr Ovečkin dostal ke střele z levého kruhu. Drobně tečující Sonny Milano puk nenasměroval mimo dosah gólmana.
     
    44:40
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách, Nick Perbix je zpátky na hrací ploše. Puk se aktuálně nachází ve středním pásmu.
     
    44:53
    Washington právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Mantha od levého mantinelu nahrál mezi dva obránce rozjetému CONOROVI SHEARYMU, který seřídil mířidla dokonale, puk napálil k levé tyči nad lapačku brankáře. Asistence: Anthony Mantha a Sonny Milano.
    44:53 Conor SHEARY - 4:0
     
    45:27
    Dobře zafungoval směrem dozadu Martin Fehérváry. Počkal si na kličku Nikity Kučerova a soka obral čistým způsobem.
     
    45:37
    Tampě ještě více komplikuje situaci kapitán Steven Stamkos. Zbytečně dohrál Martina Fehérváryho, jehož narazil na hrazení.
     
    46:20
    V oslabení dostával puk před bránu soupeře Erik Černák. Zpracování na bekhendovou stranu hole ovšem Slovákovi nevyšlo.
     
    46:48
    Přesilové hry dnes Washingtonu nefungují, což ovšem tento tým nemusí vůbec mrzet, protože při hře pět na pět jsou oproti soupeři výrazně úspěšnější.
     
    47:09
    Conor Sheary si pravou bruslí posunul puk do pohybu. Viděl v levém kruhu Ovečkina, jenže ten střílet nemohl, pas dostal na bekhend.
     
    47:45
    Ani tuto přesilovou hru Capitals nevyužili. Steven Stamkos se hned po návratu na led zapojil do hry, jeho forhendovou střelu Kuemper skryl v lapačce.
     
    48:19
    Po pravém mantinelu navštívil útočné pásmo Alexej Protas. Nakonec vyzkoušel i překvapivé forhendové zakončení, to pokryl Vasilevskij pravým betonem.
     
    48:41
    Přesilovou hru si po delší době vyzkouší i Tampa Bay. Brayden Point si tělem pokryl touš před Garnetem Hathawayem, ten se provinil podrážením.
     
    49:00
    Hráči v bílých dresech musí začínat zpoza vlastní brány. Po zblokované střele Hedmana úspěšně vyhodil Conor Sheary.
     
    49:36
    Ostrou ránu Stevena Stamkose vyrazil Darcy Kuemper levým betonem. Gólman bleskově zareagoval a lapačkou volný touš okamžitě přikryl.
     
    50:06
    Se zpracováním u levého mantinelu si Nikita Kučerov vůbec neporadil, kus černé gumy mu kolem levé brusle dojel do středního pásma.
     
    50:47
    Trest Garneta Hathawaye je minulostí. Tampa si vytvořila tlak v útočné třetině, ale zase se o něj připravila vlastní chybnou rozehrávkou.
     
    51:14
    Corey Perry vymýšlel zajímavou zadovku na Alex Killorna, kterou ovšem zpozoroval i Martin Fehérváry a kotouč uzmul pro sebe.
     
    51:49
    Obránce Erik Černák přenechával puk na Michaila Sergačjova, který střílel od levého mantinelu na zadní tyč, Kuemper zasáhl levou rukou.
     
    52:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Kuemper čisté konto neudrží, Tampa snižuje! Bellemare vymyslel křižnou nahrávku do levého kruhu na beka NICKA PERBIXA, rána z první po ledě projela smolně gólmanovi pod levým betonem. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Ian Cole.
    52:09 Nick PERBIX - 4:1
     
    52:57
    Nick Paul se obtočil kolem Alexandra Ovečkina, jenže pak mu puk sjel z čepele hole, takže k zakončení vůbec nedošlo.
     
    53:20
    Victor Hedman posouval dopředu Rosse Coltona, jemuž vůbec nevyšlo zpracování a hrací předmět nechal za sebou. Hraje Jensen.
     
    53:57
    Hosty vstřelený gól viditelně nakopl. Corey Perry nabil na modrou Victoru Hedmanovi, nepřesnou střelu se Colton neúspěšně pokusil tečovat.
     
    54:20
    Další potyčku odstartoval krosček Rosse Coltona na Erika Gustafssona. Následně utvořili první dvojičku bitky právě Erik Gustafsson s Vladislavem Naměstnikovem, tu druhou Anthony Mantha s Coreym Perrym. Aktéři bitky dostali pětiminutové tresty. Ross Colton si vykoledoval dvě minuty za již zmíněný krosček + za hrubost a z domácích řad neunikl trestu ještě Nic Dowd za krosček.
     
    54:45
    John Carlson vymyslel křižnou nahrávku na Alexandra Ovečkina, který střílel z první, Vasilevského zachránila bližší, pravá tyč.
     
    55:18
    Opět domácí zakončovali. Obětavě ránu zblokoval Erik Černák, ale do místa, které viditelně nemá chráněný, slovenský zadák s bolestivou grimasou odkulhal až do útrob stadiónu.
     
    55:57
    Je zřejmé, že Ovečkin chce vstřelit gól. V tomto případě napálil padajícího krajana Sergačjova, i ten míří na střídačku v bolestech.
     
    56:31
    Přesilovka Washingtonu je minulostí. Úřadoval hlavně Ovečkin, který byl hlavním cílem finálních nahrávek, ale ani jedna jeho střela neskončila až v síti.
     
    56:57
    Pierre-Édouard Bellemare středem vystartoval do protiútoku. Francouze zastavil Nick Jensen příkladnou hrou tělem.
     
    57:14
    Slovenský zadák Martin Fehérváry nevymýšlel žádné složitosti a posunul puk za vlastní bránu na Nicka Jensena, ten čeká na kompletní dostřídání lajny.
     
    57:45
    Washington právě vstřelil branku!
    Pěkná kombinační akce Caps končí pátou trefou. Pas Ovečkina sklepl Kuzněcov z první na SONNYHO MILANA, který chtěl vracet zpět na Kuzněcova, nicméně trefil bránícího Stamkose a hostující kapitán si srazil puk do vlastní brány. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Alexandr Ovečkin.
    57:45 Sonny MILANO - 5:1
     
    58:20
    Tlak domácího celku pokračuje. Střeleckou listinu se pokusil rozšířit Martin Fehérváry, rána od mantinelu měla k přesnosti hodně daleko.
     
    59:12
    Sonny Milano měl políčeno na hattrick. Střílel z pravé strany z velkého úhlu, forhendem ovšem rozvlnil jenom boční síť.
     
    59:53
    V posledních vteřinkách musel Darcy Kuemper ještě jednou do akce, vysoké nahození od modré čáry lapil do lapačky.
     
    Konec zápasu.
     
    Washington završil čtyřzápasovou sérii domácích utkání v řadě tím nejlepším možným způsobem, Tampu Bay rozstřílel 5:1.

    Domácí hokejisté udělili soupeři lekci z efektivity. Nebyli střelecky aktivnější, ale na to se historie ptát nebude. Důležitý první gól vstřelil Anthony Mantha, ve druhé části domácí vylepšili náskok na tři góly. Třetí dvacetiminutovka přinesla úspěšnou reakci Nicka Perbixe na zásah Conora Shearyho, avšak poslední slovo měli opět Caps, svým druhém gólem v zápase stanovil konečnou podobu výsledku Sonny Milano.

    Svěřenci kouče Laviolettea se vítězstvím bodově dotáhli v Metropolitní divizi na pátou Philadelphii, Tampa Bay zůstává v Atlantické divizi na páté příčce.
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 24 – 29 | Přesilová hra: 0/6 – 0/3 | Trestné minuty: 38 – 41

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (WSH) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 60:00
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 19 zákroků, 5 OG, úspěšnost 79,2%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:13
    Erik Černák (TBL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 19:25

    Tři hvězdy utkání

    1. John Carlson (WSH) – 0+1
    2. Sonny Milano (WSH) – 2+0
    3. Darcy Kuemper (WSH) – 28 zákroků
    Washington si s Tampou Bay poradil až nečekaně hladce
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:50:10)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Mantha (Eller), 28. Milano (Carlson), 35. Protas (Jensen, Fehérváry), 45. Sheary (Mantha, Milano), 58. Milano (Kuzněcov, Ovečkin) – 53. Perbix (Bellemare, Cole)


    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Johansson, D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, Mantha – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Černák, Hedman (A), Perbix, Sergačjov, Foote, Cole – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Paul, Stamkos (C) – Koepke, Colton, Naměstnikov – Perry (A), Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Skilliter, Dwyer – Nansen, Cormier

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri