Ekvádor – Senegal 1:2 (kon.) | Nizozemsko – Katar 2:0 (kon.) | Wales – Anglie 0:3 (kon.)
Írán – USA 0:1 (kon.)
konec
Ekvádor
1:2 (0:1)
Senegal
Úterý 29.11.2022, 16:00 • Khalifa International Stadium, Ar-Rayyan • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Senegal v přímé bitvě o postup porazil Ekvádor 2:1 a raduje se spolu s Nizozemskem z postupu do osmifínále MS v Kataru, se s Vámi loučí a na večerní zápasy skupiny B Vás zve Tomáš Lysý. (18:17:33)
     
    Senegal jde tedy s Nizozemskem dále a ještě jednou připomeňme, že Aliou Cissé se stává další personou, která na MS postoupila ze skupiny jako kapitán i jako trenér své země.
     
    Senegalci po dvaceti letech opět postupují ze skupiny na MS a opět za sebou nechávají jihoamerický tým, tehdy Uruguay, nyní Ekvádor.

    Již v prvním poločasu byl africký tým výrazně lepší a naopak Ekvádor neviditelný. Po úvodním tlaku a jedné střele ve 24. minutě se už zdálo, že se půjde do kabin bez branek, ale v závěru Hincapié zbytečně fauloval Sarra. Sám faulovaný Ismail Sarr se postavil k míči a poslal jej na levou stranu, zatímco Galíndez skočil doprava.

    Ve druhé půli se Senegal zaměřil na bránění a v 67. minutě Ekvádorci prakticky z ojedinělé šance srovnali. Platův roh prodloužil Torres k levé tyčce, kde zónová obrana soupeře zapomněla na Moisése Caideca, jenž bezpečně srovnal. Jenže radost Ekvádoru z postupového výsledku 1:1 trvala necelé tři minuty. Po faulu kopali Senegalci přímý volný kop, po kterém Valencia míč nechtěně poslal odrazem na volného Kalidou Koulibalyho a kapitán Senegalu se nemýlil, poslal míč tvrdě podél levé strany bezmocného Galíndeze.

    Ekvádor, který v obou dvou zápasech ukázal velkou kvalitu a hrál výborně, mohl navíc porazit Nizozemsko, se dostal do jediné šance. V cestě za postupovým srovnáním neuspěl v 76. minutě Plata, který si našel ve vápně míč, ale trefil jen Mendyho. Závěrečný tlak v podobě dvou rohů Ekvádoru už pro jihoamerický celek kýžené srovnání nepřineslo – 1:2.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-2
    Střely na branku: 4-6
    Zásahy gólmanů: 4-3
    Střely mimo: 2-5
    Rohy: 3-6
    Přímé volné kopy: 14-22
    Fauly: 23-11
    Ofsajdy: 0-3
    Přihrávky: 369-200
    Žlutá karty: 0-1
    Bez vyloučení.
     
    Konečné pořadí skupiny A:
    1. Nizozemsko 7 bodů (5:1)
    2. Senegal 6 bodů (5:4)
    ---
    3. Ekvádor 4 body (4:3)
    4. Katar 0 bodů (1:7)

    Nizozemsko jako vítěz skupiny A se 3. prosince od 16 hodin utká o postup do čtvrtfinále proti druhému celku ze skupiny B.

    Senegal si na osmifinále počká o den déle, 4. prosince od 20 hodin nastoupí proti vítězi skupiny B.

    Pořadí skupiny B se dozvíme dnes v noci, postoupit mohou všechny čtyři týmy, tedy Anglie, Írán, USA i Wales. Ale takový souboj Nizozemsko-Anglie již v osmifinále by byl hodně atraktivní.
    Obrovská radost Senegalu, velký smutek Ekvádoru
     
    90+7
    Konec zápasu, Senegal po dvaceti letech postupuje na MS ze skupiny!
     
    90+7
    Začíná běžet sedmá nastavená minuta a už se jen čeká na odkop Senegalců, což ví i trenér Aliou Cissé. Jako kapitán postoupil se Senegalem na MS v roce 2002 a nyní to samé dokáže i jako trenér své země.
     
    90+6
    A je asi hotovo. Pervis Estupiñán si ve vápně pomohl útočným faulem, u míče bude Senegal.
     
    90+6
    Půl minuta do konce, Senegalci se brání dlouhým odkopem na půlku.
     
    90+6
    Přesně nyní startuje poslední nastavená minuta. Dobré si stopnout čas na mobilu, protože oficiální časový údaj není nyní nabízen.
     
    90+5
    Střídání v týmu Senegal:
    ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Pape Abou Cissé.
     
    90+4
    Piero Hincapié se u pravé tyče natahoval ve skluzu po centru od Sarmienta. Naznačoval, že byl faulován, ale tohle na zkušeného a dnes opravdu výborného sudího Clémenta Tuprina netřeba zkoušet.
     
    90+4
    V polovině čtvrté nastavené minuty si Bamba Dieng pomohl ve zpracování rukou, což sudí Turpin viděl.
     
    90+3
    Další roh Ekvádoru už nebyl tak nebezpečný. Je mi záhadou, proč do vápna nejde brankáře Hernán Galíndez, který skrývá oči do dlaní, tedy do rukavic.
     
    90+3
    Edouard Mendy se musel vyšroubovat do vzduchu a vyškrábnout míč vedle branky, protože za ním už byli schovaní dva hráči soupeře.
     
    90+2
    Valencia zabojoval o míč, Cifuentes vybojoval roh z pravé strany, po kterém padla jediná branka Ekvádoru.
     
    90+1
    V první z nich táhne Pervis Estupiñán míč podél levé strany. Centr do vápna ale byl špatný, Senegal si vše pohlídal a navíc se Jackson Porozo provinil ve vápně útočným faulem.
     
    90
    Šest minut navrch, stejně jako v půli první.
     
    90
    Po něm nevzniklo ale vůbec nic a zbývá tedy dořešit, kolik nastavených minut dělí Ekvádor od konce na turnaji.
     
    89
    Kalidou Koulibaly ve snaze poslat míč co nejdál na Chalifa International Stadium trošku přisvítil. Snadný aut pro Ekvádorce.
     
    88
    Naopak je zde faul Ekvádoru. Senegalští budou rozehrávat prakticky ze středového kruhu. Odražený míč si před vápnem našel jeden ze Senegalců a jeho střelu sice Galíndez neudržel v košíku, ale rychle se po míči natáhl.
     
    87
    Enner Valencia byl opět na chvilku vidět. Ekvádorci ihned po odkopu soupeře zaútočili a kanonýr Fenerbahce se na pravé straně dostával do volného prostoru, ale neměl žádnou podporu spoluhráčů a času na střelu také nebylo nazbyt.
     
    86
    Centrovaný míč do vápna Senegalu nenašel nikoho z hráčů ve žlutém. Následovat bude jen odkop od branky Mendyho.
     
    85
    Střídání v týmu Ekvádor:
    ze hřiště odchází Angelo Preciado, přichází Jackson Porozo.
     
    84
    Enner Valencia byl v souboji jako druhý, k míči měl blíže Kalidou Kolubaly, kterému na pomoc přiběhl ještě Abdou Diallo. Ačkoliv Valencia zkusil vymodlit faul, nesetkalo se to s úspěchem u sudího Clémenta Turpina, který píská výborně.
    82. Dia mířil z otočky těsně vedle
     
    82
    Další dobrá akce Senegalu. Po levé straně to nešlo, tak to Senegalští zkusili středem a pak napravo. Boulaye Dia se po přihrávce z první obtočil kolem Estupiñána a zamířil těsně vedle levé tyčky.
    Nyní mají dobrou náladu hlavně senegalští fanoušci, mezi nimi i příznivec Maroka. Afrika sobě...
    Ostrý kontrast. Fanoušci Ekvádoru byli před utkáním v dobré náladě
     
    80
    V jednoduchosti je nyní krása, což je heslo, které razí nejen Senegal, ale asi i jejich trenér Aliou Cissé. Dočká se postupu po kapitánské pásce i jako trenér?
     
    79
    Edouard Mendy ukázal, že velmi dobře umí rozehrávat i nohou, což na Premier League umět musí. Nerozpakoval se a z první poslal brankář Senegalu míč na druhou stranu.
     
    78
    Po rohu následuje druhý, tentokrát na zadní tyč, kde ale Senegalci branku Galínzdeze neohrozili.
     
    77
    Ismaila Sarr se protáhl po levé straně do vápna a byl tělo na tělo zastaven Angelo Preciadou. O druhou penaltu nepůjde, ani VAR sudímu neradí. Půjde jen o roh.
     
    76
    Míč si ve velké šanci Ekvádoru našel ve vápně ve změti hráčů Gonzalo Plata, jenže jeho akrobatické zakončení šlo přesně do míst, kde byl Edouard Mendy.
     
    75
    Střídání v týmu Senegal:
    ze hřiště odchází Iliman Ndiaye, přichází Bamba Dieng.
     
    74
    První střídání Senegalu, z placu jde Pathé Ciss a nastoupí Nampalys Mendy. Druhé střídání proběhne už v další minutě.
     
    73
    Na hřišti proběhne menší ošetřování jednoho z hráčů Senegalu, poté se bude hrát dále.
     
    72
    Nyní jsou to opět Ekvádorci, kdo musí tlačit káru do hodně velkého katarského kopce, kterým v kontextu této země je 103 metrů nad mořem vysoký bod Kurajn Abú al-Baul.
    70. Kalidou KOULIBALY - 1:2
     
    70
    Senegal právě vstřelil branku!
    Radost Ekvádoru z postupového výsledku trvala sotva tři minuty. Centr po faulu z pravé strany totiž šel přesně do vápna, kde se po něm natahoval Pathé Ciss, ovšem nedosáhl na něj. Balon ale Enner Valencia, kanonýr Ekvádoru, odrazem nešťastně prodloužil k pravé tyči, kde stál zcela volný KALIDOU KOULIBALY a červnová posila Chelsea jen poslala nekompromisně podél pravé ruky Galíndeze do sítě.
    67. Moisés CAICEDO - 1:1
     
    67
    Ekvádor právě vstřelil branku!
    Senegalci jsou rázem mimo hru. Po vůbec prvním rohu Ekvádoru, který kopal Plata, ve vápně vyskočil nejvýše Félix Torres, jenž prodloužil míč na levou tyč. V tomto prostoru stál zónovou obranou Senegalu zcela nehlídaný MOISÉS CAICEDO a pro záložníka Brighton & Hove Albionu tohle byla maličkost. Asistence: Félix Torres.
     
    67
    Po rozehrání přímého volného kopu Platem je míč odvrácen na rohový kop.
     
    66
    Jeremy Sarmiento sice na půlící čáře dostal míč a otevřela se před ním dálnice, jenže neměl vůbec komu nahrát. Celou akci tak zbrzdil a nakonec to zkusili Ekvádorci po pravé straně, kde Idrissa Gueye povalil Gonzala Platu a nyní již sudí vše viděl.
     
    65
    Obránce Leverkusenu Piero Hincapié nyní zahrál snad první dobrý míč, když přidal do kroku a balon směřující na roh pro Senegal ve skluzu odvrátil za levou postranní lajnu.
     
    64
    Střídání v týmu Ekvádor:
    ze hřiště odchází Michael Estrada, přichází Djorkaeff Reasco.
     
    63
    Při malé domů byl mimo záběry kamery možná lehce poslán na zem Gonzalo Plata, ale nijak neprotestuje.
     
    62
    Senegal rozhodně s rozehrávkou volného kopu na levé straně chvátat nebude. Ismaila Sarr si hodil výborně míč kolem José Cifuentese, který po nadějném začátku jako střídající hráč nyní zapadl do šedi Ekvádoru. A poté ofenzívního hráče, který nastupuje na klubové úrovni za Watford, poslal na zem.
     
    Pojďme ještě zavzpomínat na MS 2002 a poslední zápasy skupiny. Tehdy hrál Senegal o postup s jiným jihoamerickým celkem, kterým byla Uruguay. Senegalci vedli po prvním poločasu 3:0 a jasně směřovali ke stvrzení postupu, ale druhá půle jim vyšla stejně špatně jako Uruguay. V 88. minutě byl stav 3:3, ale africký celek postup ubránil a nechal za sebou právě Uruguay a překvapivě i Francii.

    Jistě si vzpomenete, že právě Francii, úřadující mistry světa, skolil v prvním zápase Senegal gólem Papy Bouby Diopa a tento útočník se při remíze 3:3 trefil dvakrát.

    Budiž mu země lehká, jelikož je už dva roky na pravdě boží kvůli zákeřné chorobě ALS.
     
    59
    Po autu z pravé strany byl Ismaila Sarr na hranici vápna trefen soupeřem.
     
    59
    I nyní se Senegalci dobře ubránili. A obrázek hry se nemění, Ekvádor musí začít na své polovině.
     
    58
    Výhoda Ekvádoru je rychle přerušená a "žlutí" budou rozehrávat ze středové čáry.
     
    57
    Sarmiento se ve druhém poločasu trošku probouzí. Tentokrát mu kudrlinky vyšly, následovala příhra na Pervise Estupiñána. Jeho centr nebyl úplně špatný, ovšem Michael Estrada se k lepšímu zakončení nedostal.
     
    56
    Více jak deset minut druhého poločasu je minulostí. Senegalci brání na jedničku, kreativita Ekvádoru je zatím na bodě blížící se mrazu.
     
    55
    Míč je opět až u vápna Ekvádoru. Následný dlouhý centr v pohodě sebral Edouard Mendy.
     
    53
    Přízemní centr Preciada z pravé strany do vápna dobře odvrátil Kalikou Koulibaly. Otázka je, jak dlouho se bude Senegal takto bránit. V prvním poločasu bylo vidět, že útočení je mu bližší.

    A také si vzpomeňme, jak dopadlo posledních deset minut zápasu Senegalu proti Nizozemsku, kde se Tulipány v závěru dvakrát prosadili a Senegalu místo bezbrankové remízy zbyly oči pro pláč.
     
    53
    Jeremy Sarmiento je snad poprvé v zápasu vidět. U levé lajny zkoušel kličky na dva protihráče, nakonec se spokojil jen s nahrávkou, která ale nic neřešila. A Jihoameričané mají míč opět na své polovině.
     
    51
    Ekvádorcům to zatím nejde. A věřme, že na Piera Hincapiého, pokud zápas skutečně skončí takto, nebudou doma pořádat hon. V Ekvádoru by se nejednalo o nic neznámého...
     
    49
    V polovině devětačtyřicáté minuty vyslali Ekvádorci první střelu na branku. Novic v sestavě José Cifuentes ale jen vyklepal rukavice Edouarda Mendyho, který podobné střely musí chytat, jinak by nemohl být v Chelsea ani na MS.
     
    47
    Nizozemci vedou už 2:0, takže překvapení Kataru se konat nebude a opět je jasné, že tento tým neměl na šampionátu moc co pohledávat. Jeho prozatimní bilance je 0 bodů při skóre 1:7.
     
    47
    Naopak trenér Senegalu nestřídal. A když už jsem zmínil postup Senegalu ze skupiny na MS v Japonsku a Korey, tak trenér afrického týmu Aliou Cissé by si ho po dvaceti lety užil i jako trenér. Právě na zmiňovaném MS na asijském kontinentu byl kapitánem Senegalu, který ve skupině za sebou nechal překvapivě Francii a Uruguay.
     
    46
    Střídání v týmu Ekvádor:
    ze hřiště odchází Carlos Gruezo, přichází José Cifuentes,
    ze hřiště odchází Alan Franco, přichází Jeremy Sarmiento.
     
    Druhý poločas je zde. Senegal bude hrát o to, aby po dvaceti letech šel na MS ze skupiny do play off.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Senegalští fanoušci tančí, ať je stav zápasu jakýkoliv
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:07.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-1
    Střely na branku: 0-4
    Zásahy gólmanů: 3-0
    Střely mimo: 0-4
    Rohy: 0-4
    Přímé volné kopy: 6-11
    Fauly: 12-4
    Ofsajdy: 0-2
    Přihrávky: 153-125
    Bez karet
    Jediný střelec prvního poločasu
     
    Karty jsou rozdány jasně. Nizozemsko po prvním poločase vede nad Katarem 1:0 a jde si za postupem. Nedá se nejspíš čekat, že by Katar vyrovnal, takže o druhém postupujícím rozhodne tento zápas.

    Pokud Senegal udrží vítězství, je v osmifinále. Ekvádoru stačí k postupu remíza, ale k ní bude muset rozhodně ukázat více, než za prvních 45 a 6 nastavených minut.
     
    První poločas je u konce a Ekvádor v něm nepředvedl zhola nic. Senegalci byli v úvodu nebezpečnější týmem, již ve třetí minutě Idrissa Gueye spálil velkou šanci a za pět minut později se netrefil v gólovce ani Boulaye Dia. Poté aktivita Senegalců trošku klesla a nebezpečná byla jen střela Ismaila Sarra, který si míč navedl na levou stranu vápna a mířil těsně nad. Závěr poločasu byl prozatím klíčový. Piero Hincapié totiž naprosto zbytečně ve vápně trefil tělem Ismaila Sarra, který byl navíc hlídán Torresem.

    Sudí Clément Turpin, jenž pískal letošní finále Ligy mistrů, byl nekompromisní, ukázal na penaltu a VAR nemusel navíc nic řešit. A nic nemusel řešit ani ISMAÏL SARR, jenž poslal míč naprosto přesně na levou stranu z pohledu Galíndeze, jenž v brance Ekvádoru udělal úkrok na stranu druhou – 0:1.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Ismaila Sarr při souboji o míč vytasil svou nohu prakticky až do výše zad Alana Franca a navíc si ještě málem ublížil.
     
    45+4
    Po menší rozmíšce se bude ještě nastavovat něco navíc, než stanovených šest minut.
    45+3. Rozhodčí nezbaštil Enneru Valenciovi nafilmovaný pád
     
    45+3
    Po rohovém kopu nevzniklo žádné nebezpečí pro Ekvádor, následně po autu vznikla u rohového praporku hodně zbytečná potyčka, ve které si zlatého bludišťáka za simulaci zaslouží Enner Valencia. Youssouf Sabaly se ho sice dotkl, ale rozhodně to nebyla žádná zemědělská kosa. Oba dva byly v sobě lehce zaháknutí nohou, což bylo tak asi vše.
     
    45+2
    Senegalci se snaží o druhou branku. Iliman Ndiaye si našel ve vápně propadnutý míč. K pravačce se neodhodlal, po přehozu na levou nohu už vše bylo moc zdlouhavé. Ale Senegal má ještě rohový kop.
     
    45
    Nastaveno bude přesně 360 sekund, tedy šest minut.
    44. Ismaïla SARR - 0:1
     
    44
    Senegal právě vstřelil branku!
    ISMAÏLA SARR se s tím vůbec nemazal a poslal míč nekompromisně k levé tyči z pohledu brankáře Hernána Galíndeze, který si nevybral ani jednu stranu a tipl, že penalta bude kopnuta doprostřed. Nebo spíše udělal úkrok na pravou stranu, kam míč nešel, a poté už by nemělo smysl jít na druhou stranu.
     
    Penalta se kopat bude, sudí svůj názor nezmění a od VAR ani nemá žádný pokyn.
    42. Penaltový zákrok Hincapiého
     
    42
    Byl nařízen pokutový kop pro Senegal po tom, co Piero Hincapié ve vápně nesmyslně srazil Ismaila Sarra. Tohle vůbec nebylo takticky zvládnuté, navíc když Sarra hlídal Torres.
    Pakliže by šel udělit postup do play off za kreativitu fanoušků, Senegalci by ve vyřazovací části nechyběli...
     
    39
    Moisés Caicedo šel do souboje s Ismaila Sarrem a hra je přerušená, protože záložník Brighton & Hove Albionu bude ošetřován. Mezitím trenér Senegalu Cissé ukázal vytříbenou techniku, když zpracoval letící míč.
     
    38
    Senegalci opět ožívají a Félix Torres se v obraně hodně zlobí. On i jeho spoluhráči totiž nechali kvantum volného prostoru Ismailu Jakobsovi, jenž se málem prodral do gólového zakončení.
     
    37
    K míči se nakonec rozeběhl Islail Jakobs, jehož centr našel ve vápně hlavu Pathé Cisse. V zakončení to měl hodně těžké, i tak ale vyslal střelu, která prošla těsně nad brankou.
     
    36
    Na Estupiñánovi si nyní vybojoval faul Iliman Ndiaye. Senegalci budou rozehrávat z pravé strany centrovaný míč do vápna.
     
    36
    Dlouhý centr do vápna si pokryl Hernán Galíndez, navíc jeden z forvardů Senegalu byl zdvojen.
     
    35
    Na stopera Chelsea, který v červnu přestoupil do anglického velkoklubu z Neapole, se dnes může Senegal spolehnout. Nicméně Lvi potřebují zabrat i vepředu.
     
    33
    Kalidou Koulibaly a Enner Valencia opět v akci. Kapitán Ekvádoru si chtěl dojít pro míč a alespoň vybojovat balon, nicméně jednatřicetiletý francouzský rodák se přelstít nenechal a útočníkovi soupeře ještě naložil. To by měl Tomáš Řepka radost.
     
    32
    Po úvodních minutách tempo opadlo a šance také už nepřicházejí, pokud odmyslíme střelu Sarra před osmi minutami. Senegal je ale nadále mírně aktivnějším celkem.
    Kreativita senegalských fanoušků nezná mezí aneb lev v lidském pojetí
     
    31
    Kalidou Koulibaly měl nyní s napadáním soupeře menší problémy, proto raději poslal malou domů na brankáře Mendyho.
     
    29
    Senegal se snaží, o tom žádná. Aktivní Ismaila Sarr na levé straně poslal míč do vápna, který sice trefil Iliman Ndiaye, ale nikoliv moc výrazně. Spíše šlo o takové menší zpracování a Galíndez neměl problém.
     
    27
    Dlouhý míč dostal na pravou stranu Idrissa Gueye, který nakonec dobrým napadáním vybojoval aut.
     
    Nizozemsko vede nad Katarem 1:0, takže počty jsou jednoduché. Ekvádoru stačí k postupu remíza, Senegal musí vyhrát.
     
    26
    Ekvádorci opět začínají s rozehrávkou od svého brankáře. Hernán Galíndez už musí dnes znát míč úplně nazpaměť.
    24. Sarr střílel nad branku
     
    24
    Další dobrá akce Senegalců. Angelo Preciado možná čekal, že mu bude písknut faul na Ismaila Sarra. Ten ale pokračoval s míčem a dostal výhodu. Na levé straně vápna si navedl míč na střelu a poslal ho zhruba metr nad břevno!
     
    24
    Boulaye Dia neprošel přes Ennera Valenciu, nedařilo se ani Edouardu Mendymu. Senegalci to musí zkusit po levé straně.
     
    23
    Nepřesná kombinace Ekvádorců opět končí před vápnem. Hráči z jihoamerické země nejsou nebezpeční.
     
    21
    Čtyřiadvacetiletý záložník Genku se ale nakonec zvedá, přesto si chvilku nezahraje, rozhodčí ho pustí zpět na hrací plochu až po pár desítkách sekund.
     
    20
    Po akci z pravé strany se nakonec dostávají k míči Ekvádorci, ale Angelo Preciado byl dovoleně zastaven s míčem a nyní na něj není veselý pohled.
     
    18
    Ani další roh Senegalu neznamenal žádné velké ohrožení ekvádorské branky.
     
    17
    PIero Hincapié nyní trošku ledabyle nepohlídal míč jdoucí do autu a Senegal má rohový kop.
     
    17
    Hernán Galíndez má nyní trošku klidu, míč si připravuje na odkop od branky.
     
    16
    A opět od svých stoperů. Aktivita Senegalců neustává, dobře totiž vědí, že je záhodno dnes k postupu vyhrát, než se spoléhat na to, že Katar porazí Nizozemsko.
     
    15
    Senegal zkouší další útok. Míč má stoper Ismail Jakobs, ale dílčí kombinace končí v zámezí, kam míč odkopl Pervis Estupiñán.
     
    14
    Akce nahoru dolu. Nejprve se do zakončení nedostali Ekvádorci, poté Senegal vykombinoval obranu soupeře, ale střela Pape Gueyeho z velkého úhlu neměla gólové parametry.
     
    12
    Centrovaný míč z pravé strany do vápna odvrátila obrana Ekvádoru, následná střela Ilimana Ndiayeho byla kroucená ke vzdálenější tyči, ale také šla vedle.
     
    12
    Západ od začátku není vůbec svázán taktikou, hraje se velmi dobrý fotbal. Na to, že tedy jde o postup!
     
    11
    Na druhé straně po rychlém protiútoku mají Senegalci roh, ze kterého ale ohrožení branky tentokrát nepřišlo.
     
    10
    Hned dvě střely Ennera Valencii. První pokus, tedy z přímého volného kopu, byl sražen. Po přihrávce spoluhráče si na míč naběhl znovu těsně za vápnem, ale i tento pokus přímo neprošel na branku.
     
    9
    Faul Senegalců, Ekvádor má šanci ohrozit branku soupeře ze vzdálenosti zhruba pětatřiceti metrů.
    8. Boulaye Dia ve velké šanci selhal
     
    8
    Senegalci mohli s přehledem vést už 2:0. Ve vápně se po prostrčení Sarra dostal k balonu Boulaye Dia, který ale druhý gól na turnaji nepřidal. Snažil se uklidit balon na vzdálenější, svým pohledem na levou tyč, ale míči dal opačnou faleš a ten prošel mimo.
     
    7
    Piero Hincapié míč vyvedl asi dvacet metrů dopředu, poté ale přes napadání soupeře vrátil malou domů pro branáře Galíndeze. Následný nákop Ekvádorci nezachytili.
     
    7
    Ekvádorci chtějí trošku uklidnit hru, mají míč na svých kopačkách ve velkém čtverci, odkud rozehrávají.
     
    5
    Senegalští fotbalisté opět mají míč na kopačkách, v úvodu zápasu jsou jasně aktivnější.
     
    4
    Pomezní sudí Nicolas Danos v duchu pravidel počkal, až se jeden z hráčů Senegalu zapojí do hry. Pravidlově správně, ale brankář Hernán Galíndez, který vjel do souboje, ho málem trefil.
    3. Šance Idrissy Gueyeho
     
    3
    Už ve třetí minutě přišla velká šance Senegalu. Přihrávka po zemi od Pape Gueyeho prošla až na Idrissu Gueye, který nepálil z první. Ještě si míč posunul a poté záložník Evertonu netrefil těsně branku.
     
    2
    Napodruhé se už Enner Valencia k míči dostal, nicméně přihrávka byla hodně prudká a maximum možného je vybojování autu, kam míč srazil opět Koulibaly.
     
    1
    První centrovaný míč si obrana Senegalu pokryla, Kalidou Koulibaly vjel do souboje hodně nekompromisně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V záběru kamer je hlavně Enner Valencia, který s Ekvádorem nyní příliš netrénoval, zraněný ale není a pokusí se rozšířit bilanci tří gólů na MS.
     
    Stadionem zní hymny obou týmů, jako první ta ekvádorská, poté následuje nejkrásnější píseň Senegalu.
     
    Úvodní sestavy:

    Ekvádor: Galíndez – Fé. Torres, Hincapié, Estupiñán, An. Preciado – Gruezo, Franco, M. Caicedo – Estrada, E. Valencia (C), Plata.
    Náhradníci: Ramírez, A. Domínguez – Arboleda, Cifuentes, Pacho, Ay. Preciado, Ibarra, Arreaga, Mena, Sarmiento, D. Palacios, Reasco, Porozo, Kev. Rodríguez.
    Trenér: Gustavo Alfaro

    Senegal: Ed. Mendy – Koulibaly (C), Jakobs, Sabaly, A. Diallo – P. Gueye, P. Ciss, Ndiaye, I. Sarr, I. Gueye – Dia.
    Náhradníci: S. Dieng, Gomis – Fo. Mendy, Cissé, Na. Mendy, Jackson, Kouyaté, N'Diaye, Ballo-Touré, Diatta, P. Sarr, Diédhiou, B. Dieng, Name, Loum.
    Trenér: Aliou Cissé

    Rozhodčí: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore.
     
    Postupová matematika:
    Je jasné, že kdo vyhraje tento zápas, jde dále. Zároveň platí, že pokud Nizozemsko neprohraje s Katarem, který už je ze hry venku, jde také dále.

    Dobrou pozici mají také Ekvádorci, kteří postoupí, pokud neprohrají.

    Samozřejmě je i možnost, že postoupí oba dva celky z tohoto zápasu. A to v případě, že Senegal zvítězí nad Ekvádorem nižším rozdílem, než Katar porazí Nizozemce (např. Senegal-Ekvádor 1:0 a Katar-Nizozemsko 2:0). V soutěžích FIFA totiž při bodové shodě rozhoduje brankový rozdíl (a i kdyby rozhodoval vzájemný zápas, jako je tomu v soutěžích UEFA, měl by Ekvádor s Nizozemskem po bodu). Před závěrečnými dvojzápasy má totiž Nizozemsko a Ekvádor čtyři body při skóre 3:1. Nicméně možnost, že Katar porazí Nizozemsko, je hodně malá, i když Tulipány rozhodně nehrají zatím v optimální formě.

    Ale už jsme byli svědky toho, že Japonsko porazilo Německo a Saudská Arábie skolila na lopatky Argentinu. Možné je tedy vše.
     
    Pro oba celky se bude jednat o premiéru ve vzájemných zápasech na mistrovství světa, která rozhodne, kdo z těchto dvou týmů půjde dále.
     
    Senegal:
    Ze tří aspirantů na postup má africký celek nejhorší výchozí pozici. Bod mu totiž nestačí, jelikož i kdyby Nizozemsko prohrálo s Katarem a Senegal by měl stejně bodů jako tulipány, měl by s nimi horší vzájemný zápas. Přesto ale drží Senegalci vše pevně v rukou, stejně jako Ekvádor. Tomu stačí neprohrát, Senegal potřebuje vítězství. Do skupiny vstoupili afričtí fotbalisté porážkou s Nizozemskem 0:2, ačkoliv ještě v 83. minutě byl stav nerozhodný 0:0. Následně proti Kataru potřebovali vyhrát, což také zvládli a po gólech Diy, Diedhioua a Dienga zvítězili 3:1.
     
    Ekvádor:
    Fotbalisté jihoamerické země vstoupili do mistrovství světa pohodovým vítězstvím nad Katarem 2:0, které klidně mohlo být vyšší. O obě trefy se postaral forvard Fenerbahce Enner Valencia, jenž řádil i ve druhém utkání na turnaji, když na začátku druhého poločasu srovnával na 1:1 proti Nizozemsku, čímž završil gólový účet zápasu.

    Ekvádor má čtyři body a jistotu, že pokud proti Senegalu neprohraje, bude v osmifinále šampionátu.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u třetích zápasů základních skupin Mistrovství světa 2022 v Kataru. Následujících pár dní dá jasné rozřešení pavouka play off a skupina A bude dohrána nejrychleji. Od 16 hodin středoevropského času totiž proti sobě v přímém souboji o postup nastoupí Ekvádor proti Senegalu a ve stejný čas se utká domácí Katar, který už šanci na postup nemá, proti Nizozemsku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Tomáš Lysý

    Branky: 67. M. Caicedo (Fé. Torres) – 44. I. Sarr (pen.), 70. Koulibaly

    Karty:   66. I. Gueye (SNG)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:11.
    Ekvádor: Galíndez – Fé. Torres, Hincapié, Estupiñán, An. Preciado (85. Porozo) – Gruezo (46. Cifuentes), Franco (46. Sarmiento), M. Caicedo – Estrada (64. Reasco), E. Valencia (C), Plata.
    Náhradníci: Ramírez, A. Domínguez – Arboleda, Pacho, Ay. Preciado, Ibarra, Arreaga, Mena, D. Palacios, Kev. Rodríguez.

    Trenér: Gustavo Alfaro

    Senegal: Ed. Mendy – Koulibaly (C), Jakobs, Sabaly, A. Diallo – P. Gueye, P. Ciss (74. Na. Mendy), Ndiaye (75. B. Dieng), I. Sarr, I. Gueye – Dia (90+5. Cissé).
    Náhradníci: S. Dieng, Gomis – Fo. Mendy, Jackson, Kouyaté, N'Diaye, Ballo-Touré, Diatta, P. Sarr, Diédhiou, Name, Loum.

    Trenér: Aliou Cissé

    Rozhodčí: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore
    bahis siteleri