Japonsko – Chorvatsko 1:1 (1:3 po pen.) | Brazílie – Jižní Korea 4:1 (kon.)
konec
Brazílie
4:1 (4:0)
Jižní Korea
Pondělí 05.12.2022, 20:00 • Istád 974, Dauhá • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
    76. PÄK Sung-ho - 4:1
     
    76
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Nádhernou střelou levačkou zajistil čestný úspěch PÄK SUNG-HO. Míč mu nabil odhlavičkováním trestného kopu proti noze Casemiro a dělovku z 25 metrů zastavila až napnutá síť.
    36. Lucas PAQUETÁ - 4:0
     
    36
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Ve vápně jsme mohli napočítat sedm jihokorejských hráčů, přesto neubránili další nádhernou akci „kanárků“. Vinícius dostal kolmici od Neymara, zvedl hlavu po úniku levou stranou hřiště a krásně načechral centr, na který si naběhl LUCAS PAQUETÁ a z voleje zamířil křížem mezi nohama skluzujícího Džonga k tyči.
    29. RICHARLISON Andrade - 3:0
     
    29
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Tohle byla fotbalová nádhera. RICHARLISON ANDRADE si třemi hlavičkami na decimetr pohrál s Hwang In-pomem, poté si nahrál bleskurychle do trojúhelníku s Lucasem Paquetou a Thiagem Silvou a náběh za obranu korunoval trefou pod tělem vybíhajícího brankáře.
    13. NEYMAR Santos - 2:0
     
    13
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je NEYMAR SANTOS. Kim Sung-kju se ho pokoušel rozhodit poskakováním blízko pravé tyče, útočník PSG zase zvolnil náběh a bitvu nervů vyhrál chladnokrevným pomalým zašoupnutím k tyči na stojnou nohu bezmocného Kima.
    7. Vinícius JÚNIOR - 1:0
     
    7
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Raphinha Dias Belloli se proběhl na pravém křídle a servíroval zpětnou přihrávku do vápna, kterou přeběhl celý chumel hráčů, až za nimi si zpracoval míč zcela volný VINÍCIUS OLIVEIRA JR. a druhým dotekem ho umístil do sítě. Asistence je později připsána Neymarovi, který Raphinhův přízemní centr lehce tečoval.

    Karel Jedlička

    Branky: 7. Vinícius Júnior (Neymar), 13. Neymar (pen.), 29. Richarlison (Thi. Silva), 36. Paquetá (Vinícius Júnior) – 76. Päk Sung-ho

    Karty:   44. Džong Woo-jong (KOR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:13.
    Brazílie: Alisson (81. Weverton) – Militao (63. Alves), Marquinhos, Thi. Silva (C), Danilo (72. Bremer) – Casemiro, Paquetá – Raphinha, Neymar (81. Rodrygo), Vinícius Júnior (72. Martinelli) – Richarlison.
    Náhradníci: Ederson – Fred, Fabinho, Guimarães, Ribeiro, Antony, Pedro.

    Trenér: Tite

    Jižní Korea: Kim Sung-kju – Kim Mun-hwan, Kim Min-čä, Kim Jong-kwon, Kim Džin-Su (46. Hong-čchol) – Hwang In-pom (65. Päk Sung-ho), Džong Woo-jong (46. Son Čun-ho) – Hwang Hi-čchan, I Če-song (74. I Kang-in), Son Hung-min (C) – Čo Kju-song (80. Hwang Ui-čo).
    Náhradníci: Song Pom-kun, Čche Hjon-u – Jun Čong-kju, Kwon Kjung-Won, Kim Tchä-hwan, Čo Ju-min, Na Sang-ho, Kwon Čang-hoon, Song Min-kju.

    Trenér: Bento

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (FRA)

    Diváci: 43 847