Philadelphia – Colorado 5:3 (kon.) | NY Rangers – St. Louis 6:4 (kon.) | Boston – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Edmonton – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Arizona 3:2 (kon.) | Vancouver – Montreal 7:6 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
7:6 (0:4, 2:0, 4:2 - 1:0)
Montreal Canadiens
Úterý 06.12.2022, 04:40 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:13 Elias PETTERSSON - 7:6
     
    60:13
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Prodloužení trvalo jen pár sekund. Velkou chybu ve vlastním pásmu udělal Matheson, který uklouzl. Toho dokonale využil ELIAS PETTERSSON, který si nabruslil před brankoviště a mezi betony Montembeaulta rozhodl dnešní velmi zajímavé utkání! Bez asistence.
    58:35 Andrej KUZMENKO - 6:6
     
    58:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pouze sedm sekund stačilo Canucks na využití přesilové hry! Nádhernou střílenou přihrávku vyslal z mezikruží Miller. Přesně postavený ANDREJ KUZMENKO jen nastavil hůl a znovu vyrovnává dnešní bláznivý zápas! Asistence: J. T. Miller a Quinn Hughes.
    57:00 Josh ANDERSON - 5:6
     
    57:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Naprosto neskutečný zápas pokračuje! Po obratu domácích je tu bleskový obrat Canadiens. JOSH ANDERSON nabral neskutečnou rychlost a dostal se až do zakončení z pravého kruhu, které Delia vyrazil před sebe a Canucks nyní měli velkou smůlu. Zejména Hughes, který dojížděl akci a bruslí si srazil puk do vlastní branky! Bez asistence.
    55:23 Christian DVORAK - 5:5
     
    55:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    A je znovu srovnáno, tohle bude ještě drama! Po vyhraném vhazování se dostal do zakončení backhandem Dadonov, s čímž si ještě Delia poradil. Jenže poblíž brankoviště byl CHRISTIAN DVORAK, který dorazil puk do odkryté branky a vyrovnal. Asistence: Jevgenij Dadonov a Joel Armia.
    48:49 Jack STUDNICKA - 5:4
     
    48:49
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A je to tady, obrat dokonán! Obrovskou chybu vytvořil za vlastní brankou Montembeault, který trefil JACKA STUDNICKU, který to ale udělal úžasně. Podržel puk, najel si do střelecké pozice, využil rozhozeného brankáře Habs a dokonal neskutečný obrat! Bez asistence.
    45:45 Ilja MICHEJEV - 4:4
     
    45:45
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný návrat do zápasu! Ještě před deseti minutami hry to bylo 0:4 a máme srovnáno! Znovu spolupráce první lajny, když krásnou přihrávku skrz brankoviště vyslal Pettersson a tu dokázal ránou z první zužitkovat ILJA MICHEJEV. Asistence: Elias Pettersson a Riley Stillman.
    44:02 Bo HORVAT - 3:4
     
    44:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A domácí jsou rázem na dostřel! Nahození Stillmana od modré čáry nevypadalo nebezpečně, jenže puk se příhodně odrazil, čehož využil před brankovištěm BO HORVAT a snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Nils Höglander a Riley Stillman.
    38:28 Ilja MICHEJEV - 2:4
     
    38:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    To bude ještě zajímavý zápas! V krátkém sledu další branka a domácí jsou na dostřel. Dobrou práci odvedl za brankou Pettersson, který podržel puk a poté ve vhodný moment přihrál před brankoviště. ILJA MICHEJEV správně nastavil hůl a usměrnil puk ke vzdálenější tyči. Asistence: Elias Pettersson a Brock Boeser.
    36:44 Conor GARLAND - 1:4
     
    36:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Že by přeci jen zápletka? Krátce před koncem druhé třetiny domácí snižují. Od mantinelu posunul kotouč Kuzmenko šikovně na střed, kde si ho v rychlosti přebral CONOR GARLAND, který využil šance a poté co si položil brankáře snížil. Asistence: Andrej Kuzmenko.
    16:17 Michael PEZZETTA - 0:4
     
    16:17
    Montreal právě vstřelil branku!
    První třetina z říše snů pro Canadiens pokračuje! Rychlý protiútok vyřešil Harris velmi jednoduše, ale účelně. Od pravého mantinelu nahodil puk před branku, kde dojížděl MICHAEL PEZZETTA a ten jednoduše přehodil beton Martina, který míří z branky! Asistence: Jordan Harris, Jake Evans.
    14:57 Sean MONAHAN - 0:3
     
    14:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak z přesilové hry přetavili hosté v branku jen pár sekund po skončení početní výhody. Znovu v tom měl prsty Suzuki, který mohl střílet z pravého kruhu, ale viděl dobře postaveného SEANA MONAHANA, jenž nastavil hůl na jeho střílenou přihrávku a tečoval za bezmocného Martina. Asistence: Nick Suzuki a Michael Matheson.
    12:34 Nick SUZUKI - 0:2
     
    12:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se ubránili oslabení a poté sami udeřili z brejku! Guhle našel fantastickou přihrávkou z vlastního pásma na útočné modré NICKA SUZUKIHO, který přesnou ránou nad lapačkou překonal Martina. Asistence: Kaiden Guhle.
    07:49 Cole CAUFIELD - 0:1
     
    07:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Americký sniper přidává další zářez! Skvělou práci odvedl v útočném pásmu Harris, který udržel puk před modrou čárou. Mohl už sám střílet mezi kruhy, ale našel na levé straně připraveného COLA CAUFIELDA, který z první propálil brankáře! Asistence: Jordan Harris.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 37. Garland (Kuzmenko), 39. Michejev (E. Pettersson, Boeser), 45. Horvat (Höglander, Stillman), 46. Michejev (E. Pettersson, Stillman), 49. Studnicka, 59. Kuzmenko (J. Miller, Q. Hughes), 61. E. Pettersson – 8. Caufield (Harris), 13. Suzuki (Guhle), 15. Monahan (Suzuki, Matheson), 17. Pezzetta (Harris, Evans), 56. Dvorak (Dadonov, Armia), 57. J. Anderson


    Vancouver Canucks: S. Martin (17. Delia) – Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson, Bear, Stillman, T. Myers – Höglander, Horvat, J. Miller – Michejev, E. Pettersson, Boeser – Kuzmenko, Dries, Garland – Studnicka, Aman, Lazar.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Montreal Canadiens: Montembeault (Allen) – Matheson, Kovacevic, Xhekaj, Harris, Edmundson, Guhle – Caufield, Suzuki, Dach – Slafkovský, Monahan, J. Anderson – Dadonov, Dvorak, Armia – Pezzetta, Evans, R. Pitlick.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: McCauley, Pochmara – O'Quinn, Gibbons
    bahis siteleri