Poruba – Kynžvart 25:28 (kon.)
konec
DHC Sokol Poruba
25:28 (11:14)
Házená Kynžvart
Středa 07.12.2022, 18:00 • Hala Sareza, Ostrava • MOL liga žen • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásné středeční odpoledne. Vítám vás při sledování 11. kola MOL Ligy žen, u zápasu mezi Porubou a Kynžvartem.
     
    DHC Sokol Poruba

    Házenkářky Poruby odstartovaly novou sezónu výborně, když zvítězily o jeden gól 26:25 v aréně Stupavy, jenže z následujících deseti utkání vždy odešly jako poražené. Celek z Ostravy alespoň pokračuje v poháru, kde zdolal Kunovice i Olomouc. Momentálně drží sérii tří porážek v řadě, naposledy prohrály vysoko 18:38 na půdě Slavie Praha.
     
    Házená Kynžvart

    Tým Kynžvartu je na tom oproti dnešnímu soupeři o poznání lépe. V dosavadních deseti utkáních nasbíral devět bodů, za což mu v tabulce náleží šestá příčka s mankem devíti bodů na vedoucí Šaľu. Aktuální forma nicméně není oslnivá, v předešlých dvou ligových utkáních prohrála s Dunajskou Stredou a Olomoucí. Sérii porážek nicméně Kynžvart přerušil na úvod prosince, když v rámci Evropského poháru zdolal výsledkem 35:29 turecký celek Yenimahalle.
     
    Úvodní sestavy:

    DHC Sokol Poruba: Bártová, Wizurová, Hřebejková – Dybalová, Ka. Rajová, Farářová, Ulmanová, Ritzová, Misková, Vachtarčíková, Prašivková, Bestová, Konečná, Hiraldová, Kr. Rajová.
    Trenér: Jaroslav Hudeček

    Házená Kynžvart: Srpová, S. Novotná – K. Königová, Tesařová, Dvořáková, Vávrová, T. Michalcová, Patrnčiáková, Bezrukovová, Dresslerová, Božovićová, Vysloužilová, Hejkalová.
    Trenér: Peter Sabadka

    Rozhodčí: Fukala, Mohyla.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
    1
    První útok patřil Kynžvartu, který také střílí gól. Z pravého křídla uspěla Annamaria Patrnčiáková hodem na zadní tyč. (0:1)
     
    2
    Útok domácího celku se s úspěchem nesetkal. Tvrdou střelu z pravé spojky udržela brankářka před brankovou čárou. (0:1)
     
    2
    I další útok patřil Porubě, jenže nahrávka na střed nevyšla a obránkyně srazila balón k připravené gólmance. (0:1)
     
    3
    Navýšení náskoku bylo blízko. Házenkářka Kynžvartu zůstala osamocená na levém křídle, hod na zadní tyčku proletěl vedle brány. (0:1)
    4
    Vyrovnáno. Vpravo dostala příliš mnoho volného prostoru Anežka Farářová, hod z pravé spojky rozvlnil síť. (1:1)
    4
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po úspěchu z pravého křídla uspěl Kynžvart i z levého, a to znovu zásluhou Annamarii Patrnčiakové. (1:2)
     
    5
    První přesilovou hru si zahraje domácí Poruba, menší dvouminutový trest vyfasovala Bezrukovová. (1:2)
    5
    Bleskově využitá přesilová hra. Od osobní strážkyně se odpoutala Kateřina Bestová, tváří v tvář brankářce nezaváhala. (2:2)
    6
    Těsně před návratem Bezrukovové ještě jeden gól v síti Kynžvartu a Poruba poprvé vede! Trefila se dnes podruhé Anežka Farářová. (3:2)
    7
    Premiérový úspěch v zápase zapisuje Michaela Konečná. Za ostrým hodem k levé tyčce natahovala brankářka ruku marně. (4:2)
     
    8
    Hostujícím hráčkám se přestalo dařit směrem do ofenzivy. Střelu z pravého křídla namířila Patrnčiáková nad břevno. (4:2)
     
    9
    Žlutou kartu si vysloužila za ostřejší zákrok Hiraldová, na podobné fauly si ve zbývajícím průběhu musí dávat velký pozor. (4:2)
    9
    První sedmičku obstarala Veronika Dvořáková. Počkala si na pohyb brankářky, načež zamířila do jejího protipohybu k pravé tyči. (4:3)
    10
    Skóre opět ukazuje vyrovnaný stav. Poprvé vyzkoušela mušku Maria Božovićová, balón hodila ze spojky nechytatelně do levé šibenice. (4:4)
    10
    První sedmimetrový hod zvládla i Poruba. Anežka Farářová zbytečně nevymýšlela, prostě míč hodila k pravé tyči mimo dosah gólmanky. (5:4)
    10
    Katka Dresslerová si udělala sama prostor na levém křídle, načež vypálila neomylně do protějšího horního růžku. (5:5)
     
    10
    Premiérová početní převaha čeká na Kynžvart. Michaela Konečná totiž zatáhla Dresslerovou při zakončení, gólu přesto nezabránila. (5:5)
    11
    A znovu Katka Dresslerová! Utekla defenzivě domácího mužstva a individuální únik završila hodem podél pravé nohy brankářky. (5:6)
    12
    Další únik v přesilovce, o nějž se postarala Annamaria Patrnčiaková, i ona přetavila velkou šanci v gól. (5:7)
    13
    Již při hře v plném počtu na obou stranách se Poruba dostává na kontakt, trefila se zatím nejlepší domácí střelkyně Anežka Farářová. (6:7)
    14
    Domácí hráčky vyrovnávají! Kolegyně udělaly volný prostor pro Kláru Ulmanovou, rána z pivota rozvlnila síť. (7:7)
    15
    A domácí házenkářky dokonce vedou! Po pravé straně pláchla Vachtarčíková a v pádu zacílila pod pravou nohu gólmanky. (8:7)
     
    16
    Tentokráte zaslouží hostující brankářka pochvalu. Skvěle se natáhla k pravé tyči a tvrdou střelu vyrazila k protihráčce. (8:7)
    16
    Neúspěšný útok okamžitě potrestán. Středem utekla obránkyním Veronika Dvořáková, jež se postarala o osmý úspěch svého celku. (8:8)
    17
    První rána Anežky Farářové byla zblokována. Stejná hráčka ovšem balón získala zpět a druhou střelu poslala nad ruce brankářky. (9:8)
     
    18
    Útok Kynžvartu nebyl úspěšný. Po dlouho trvající kombinaci následovala rána ze spojky, gólmanka zakročila pravou rukou. (9:8)
    18
    Pěknou střelou se prezentovala Michaela Konečná. Měla ale i velké štěstí, protože míči do sítě výrazně pomohla levá tyčka. (10:8)
    19
    Z pravého křídla si Katka Dresslerová sběhla blíže k bráně, vyběhnuvší brankářku posléze ukázkově přelobovala. (10:9)
    20
    Domácí fanoušky nepotěšila Veronika Dvořáková. Ze spojky volila technické zakončení, to proletěla nad levou rukou padající gólmanky. (10:10)
    21
    A Kynžvart vede. Za poslední obránkyni dostala nahrávku Barbora Tesařová, Bártovou propálila ránou nad ruce. (10:11)
     
    22
    Snaha o vyrovnání úspěchem neskončila. Gólmanka zmenšila střelkyni úhel a hod z levého křídla vykopla pravou nohou. (10:11)
     
    22
    Střelu z pravého křídla gólmanka pokryla. Následně se skvěle přesunula k druhé tyčce, aby pokryla i zakončení z opačné strany. (10:11)
     
    23
    Některé domácí hráčky už se radovaly, ovšem Srpová se skvěle roztáhla a levou nohou zastavila míč na brankové čáře. (10:11)
     
    24
    Oddechový čas pro tým DHC Sokol Poruba. (10:11)
     
    25
    Pokus o rychlý brejk Kynžvartu nevyšel. Dlouhý pas brankářky zachytila před rozběhnutou protihráčkou Farářová. (10:11)
     
    26
    Anežka Farářová střílela ze spojky. Do levé šibenice, ale z velké dálky, takže se Srpová stihla přemístit a úspěšně zasáhnout. (10:11)
     
    26
    Házenkářky hostujícího týmu podnikly rychlou akci, jež úspěchem neskončila, hod z pravého křídla měl k úspěchu hodně daleko. (10:11)
    27
    Domácí hráčky znovu neuspěly v útoku a v tomto případě nahrávka do úniku prošla, Annamaria Patrnčiáková ho proměnila hodem mířeným do levého horního rohu. (10:12)
     
    28
    Individuálně si věřila Michaela Konečná. Až k zakončení nedošlo, těsně před střelou sokyni zezadu zatáhla za ruku jedna ze soupeřek. (10:12)
    28
    Annamaria Patrnčiáková dnes hraje s velkou chutí. Na pravém křídla dostala hodně prostoru, překvapenou brankářku Bártovou milimetrově přesně přehodila. (10:13)
    29
    Taktéž velmi nebezpečná je ze spojky Anežka Farářová, tato hráčka nyní nechytatelně zamířila do pravé šibenice. (11:13)
     
    30
    Oddechový čas pro tým Házená Kynžvart. (11:13)
    30
    Oddechový čas přinesl kýžené ovoce. Ze spojky střílela Veronika Dvořáková, Bártová přes veškerou snahu nezabránila míči v letu do sítě. (11:14)
     
    30
    První poločas skončil. (11:14)
     
    První poločas zápasu mezi Porubou a Kynžvartem přinesl dohromady 25 gólů. Podle očekávání vedou házenkářky hostujícího týmu, jež disponují tříbrankovým vedením 14:11. Byly to přitom domácí hráčky, které ještě v polovině poločasu vedly, jenže od stavu 10:9 inkasovaly čtyři góly v řadě a misky vah se otočily. Není však třeba klesat na mysli, utkání je teprve ve své polovině.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:51.
     
    31
    Začal druhý poločas. (11:14)
     
    31
    První útok druhé půle patřil domácím házenkářkám. Ránu z levé spojky na zadní tyč brankářka bez větších problémů vyrazila. (11:14)
    32
    Hráčky Kynžvartu si vedly o poznání lépe. Jmenovitě Bezrukovová, jejíž hod do horní poloviny brány proletěla brankářce nad rukama. (11:15)
     
    33
    Neuspěl ani Kynžvart. Střela ze spojky směřovala mezi nohy gólmanky, ta je ovšem stihla včas srazit k sobě. (11:15)
     
    33
    Sledujeme nepřesnosti na obou stranách. Zakončení Poruby z velké vzdálenosti se mezi tři tyče nevešlo. (11:15)
    34
    Zodpovědnost na sebe vzala Marija Božovićová. Vystřelila pravačkou k levé tyči a dostatečně prudce mimo dosah brankářky. (11:16)
    34
    První úspěch v zápase zaznamenala Sheila Hiraldová. Poruba musí zabrat, její ztráta i navzdory gólu čítá čtyři góly. (12:16)
     
    34
    Božovićová faulovala zakončující Hiraldovou a odměnou jí je dvouminutový trest. Domácí hráčky mají možnost ještě více zredukovat ztrátu. (12:16)
     
    35
    Jenže Kynžvart v oslabení výborně drží míč a sokyně k ničemu nepouští. První minuta z přesilové hry už je pryč. (12:16)
     
    36
    Navíc přichází vyloučení na druhé straně, za zbytečný prohřešek si odešla sednout na židli Michaela Konečná. (12:16)
    37
    Hosté dělají další důležitý krok směrem k vítězství. Hodně volného prostoru využila z pravého křídla Katka Dresslerová. (12:17)
     
    37
    Znovu útočily házenkářky v červených dresech. Střela Bezrukovové už byla navíc, protože jí bylo odpískáno prorážení. (12:17)
    38
    Hiraldová zrychlila akci výbornou nahrávkou mezi dvě soupeřky na Terezu Dybalovou, ta si tváří v tvář gólmance věděla rady. (13:17)
    39
    Na sedmičku Poruby se do brány postavila Srpová. Neuspěla, za střelou Anežky Farářové do pravé šibenice se jen podívala. (14:17)
    40
    Božovićová střílela do pravé tyče, nicméně akce Kynžvartu pokračovala a byla to Annamaria Patrnčiaková, jež skórovala z pravého křídla hodem na zadní tyčku. (14:18)
    41
    S Kynžvartem to vypadá velmi dobře. Annamaria Patrnčiaková přidává druhý gól v krátkém časovém sledu, hosté vedou už o pět gólů. (14:19)
    42
    A další trefa Annamarii Patrnčiakové, která dostala dlouhý pas do úniku, ten proměnila nekompromisní střelou do pravého horního rohu. (14:20)
    43
    Individuální průnik Denisy Vysloužilové domácí defenziva nezachytila, gólmance propadla střela pod pravou nohou a hostující hráčka zapsala svou první trefu v zápase. (14:21)
     
    43
    Oddechový čas pro tým DHC Sokol Poruba. (14:21)
    44
    Karolína Rajová proskočila mezi dvojicí protihráček a v pádu vyprodukovala slabou střelu, která však těsně před Novotnou spadla na zem, překvapená brankářka pak jen sledovala, jak míč letí nad její hlavu pod břevno. (15:21)
    45
    A znovu na sebe upozornila Karolína Rajová, jež hodila balón ze spojky do levého dolního rohu, brankářka byla bez šance. (16:21)
     
    46
    K zakončení z levého křídla se tlačila Annamaria Patrnčiaková. Nedostala se k němu z důvodu faulu jedné ze soupeřek. (16:21)
    47
    Sedmičku Kynžvatu obstarala Veronika Dvořáková a bez zbytečného naznačování hodila balón neomylně k pravé tyčce. (16:22)
     
    48
    Ze středu hřiště vypálila dobrou ránu Ulmanová. Novotná se ovšem skvěle natáhla a pravou rukou zabránila nejhoršímu. (16:22)
    48
    Z brejku přichází rychlý gól. Annamaria Patrnčiaková, nejlepší střelkyně zápasu, propálila bezmocnou brankářku hodem nad její levou ruku. (16:23)
    49
    Třetí gól během pár minut zaznamenává Karolína Rajová. Ani její příspěvek ovšem zřejmě nebude stačit ke zdramatizování střetnutí. (17:23)
    49
    Kynžvart má totiž Annamarii Patrnčiakovou. Ta se opět odpoutala od poslední obránkyně a v únicích zůstává stoprocentní. (17:24)
     
    50
    S technickým zakončením těsně nad zemí si hostující brankářka poradila, balón pravou nohou vykopla ke spoluhráčce. (17:24)
    51
    Útok Kynžvartu byl o poznání lépe sehraný. Na konci pohledné kombinační akce byl gól Barbory Tesařové. (17:25)
    51
    Premiérový úspěch zapisuje Maria Ritzová. Dostala dostatek prostoru na levé straně, využila jej ke gólové trefě do protějšího růžku. (18:25)
    52
    Házenkářky hostujícího celku dokáží velmi rychle odpovídat na trefy soupeřek, v tomto případě se o to postarala Katka Dresslerová. (18:26)
    53
    Perfektní mušku ukázala Marija Božovióvá. Ze spojky napřáhla ke střele pravačkou, balón zaplaval do sítě odrazem o levou tyč. (18:27)
    54
    Na levé spojce se od osobní strážkyně odpoutala Karolína Rajová, vzápětí prostřelila Novotnou křižným pokusem do dolního rohu. (19:27)
    55
    Také Poruba umí sehrát pohlednou akci. Zprava se balón rychle přestěhoval na levé křídlo k Marii Ritzové, ta skórovala křižnou ránou do šibenice. (20:27)
     
    55
    Oddechový čas pro tým Házená Kynžvart. (20:27)
    56
    Volnějšího středu využila Tereza Dybalová. Natlačila se až před brankářku, Novotné poslala míč nad levou horní končetinu. (21:27)
    56
    Kynžvart postupným útokem neuspěl a do brejku vystartovala Anežka Farářová. Sama vstříc brankářce volila úspěšnou střelu do pravého dolního rohu. (22:27)
    57
    Veronika Dvořáková si chytře všimla, že brankářka je venku z brány a technicky dokonale provedeným hodem ji přehodila. (22:28)
    58
    Křídelnice Mária Ritzová o sobě dává dost vědět. Na levém křídle zůstala úplně volná, brankářku překvapila střelou na přední tyčku. (23:28)
    59
    Poruba začala snižovat příliš pozdě. Tentokráte jsme byli svědky gólu z pravého křídla, na zadní tyč přesně mířila Karolína Vachtarčíková. (24:28)
     
    60
    Střela ze spojky nedělala domácí brankářce žádný problém. Šla včas k zemi a míč přisedla. (24:28)
    60
    V závěrečných vteřinách zápasu ještě snížila konečnou porážku Sheila Hiraldová tvrdou ránou do levé šibenice. (25:28)
     
    Konec zápasu. (25:28)
     
    Házenkářky Kynžvartu potvrdily roli favoritek, když na půdě Poruby zvítězily tříbrankovým rozdílem 28:25. Hráčky hostujícího celku vyhrály první poločas rozdílem tří gólů a v tom druhém si po celou dobu udržovaly komfortní náskok, který měl v jednu chvíli hodnotu devíti branek. V závěru svěřenkyně trenéra Sabadky lehce polevily, ale nemusely litovat, o výhru se totiž připravit nenechaly.

    Kynžvart se díky vítězství posunul v tabulce na šestou příčku, Poruba zůstává na předposledním jedenáctém místě před Stupavou.
     
    DHC Sokol Poruba – Házená Kynžvart 25:28 (11:14)
    Nejvíce branek: Farářová 8/3, Ka. Rajová 4, Ritzová 3 – Patrnčiáková 10, Dvořáková 6/2, Dresslerová 5. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/2. Vyloučení: 2:2. Diváci: 121. (19:29:45)

    Milan Huppert

    DHC Sokol Poruba
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B S. Bártová 0/0 0 0
    71 B A. Hřebejková 0/0 0 0
    27 B P. Wizurová 0/0 0 0
    17 LK K. Bestová 1/0 0 0
    5 P T. Dybalová 2/0 0 0
    7 PS A. Farářová 8/3 0 0
    31 LS S. Hiraldová 2/0 0   0
    21 P M. Konečná 2/0 0 2
    13 LK A. Misková 0/0 0 0
    15 LS M. Prašivková 0/0 0 0
    6 LS K. Rajová 4/0 0 0
    91 LK K. Rajová 0/0 0 0
    9 LK M. Ritzová 3/0 0 0
    8 LS K. Ulmanová 1/0 0 0
    14 LK K. Vachtarčíková 2/0 0 0
    Celkem 25/3 0 1 2 0
    Házená Kynžvart
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    79 B S. Novotná 0/0 0 0
    33 B A. Srpová 0/0 0 0
    23 SS S. Bezrukovová 1/0 0 1
    28 LK M. Božovićová 3/0 0 1
    24 P K. Dresslerová 5/0 0 0
    14 LK V. Dvořáková 6/2 0 0
    85 PK K. Hejkalová 0/0 0 0
    4 PK K. Königová 0/0 0 0
    21 SS T. Michalcová 0/0 0 0
    22 SS A. Patrnčiáková 10/0 0 0
    5 P B. Tesařová 2/0 0 0
    19 SS V. Vávrová 0/0 0 0
    53 SS D. Vysloužilová 1/0 0 0
    Celkem 28/2 0 0 2 0
    Rozhodčí: Fukala, Mohyla
    Diváci: 121
    bahis siteleri