Philadelphia – Washington 1:4 (kon.) | Columbus – Buffalo 4:9 (kon.) | Calgary – Minnesota 5:3 (kon.)
Colorado – Boston 0:4 (kon.) | Edmonton – Arizona 8:2 (kon.) | Vegas – NY Rangers 1:5 (kon.)
San Jose – Vancouver 5:6 (po pr.)
konec
Calgary Flames
5:3 (0:2, 3:0, 2:1)
Minnesota Wild
Čtvrtek 08.12.2022, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

    Dnes nás v rámci bohatého nočního programu NHL čeká souboj dvou celků ze středu tabulky západní konference – domácí Calgary Flames vyzvou na svém ledě v Scotiabank Saddledome aréně Minnesotu Wild.

    Zápas startuje krátce po 2:00, při jeho sledování Vám přeji příjemnou zábavu.
     
    Kruh

    Calgary zatím zvládlo v nové sezoně odehrát 25 zápasů, ze kterých vytěžilo slušných 27 bodů při vyrovnaném skóre 76:76. To zatím stačí na 9. místo v západní konferenci, nicméně tabulka je našlapaná a Flames se klidně mohou vyhoupnout až před Minnesotu, která je s polštáře pouhého bodíku šestá.

    Aktuální forma taky není v podání Plamenů vůbec špatná, Calgary má v zádech dvě výhry v řadě, zuby si na Kanaďanech vylámala slaboučká Arizona i Ovečkinův Washington. Naposledy červeno-oranžoví padli doma s rivalem z Montrealu 1:2. Calgary má na kontě sérii pěti zápasů na domácí půdě, tato dlouhá šnůra vyvrcholí právě dnes bojem s Minnesotou. Bude z toho třetí triumf v řadě?

    V brankovišti Flames se skvěle prezentuje talentovaný český brankář Daniel Vladař. Když maskovaný muž ze srdce Evropy naskočí, Calgary vítězí. V posledních třech zápasech do kterých Vladař naskočil Kanaďané vždy zvítězili, naposledy to třeba schytala Arizona... Kladenský odchovanec zatím zvládl naskočit do devíti zápasů (91.4%), přičemž si stále víc a víc říká o prostor mezi třemi tyčemi a rázem není pozice jasné dvojky zas tak jednoznačná. Zvláště, když jednička Jacob Markström má o řád horší čísla (88.9%)...

    Z dalších československých hráčů zažívá fenomenální sezonu ještě Adam Růžička, muž který si konečně vyboxoval pořádnou šanci v NHL, nyní má skoro bod na zápas a momentálně nahání Tomáše Tatara jako nejproduktivnějšího Slováka v lize. Čech Radim Zohorna sice skvěle hraje na farmě, pozvánku "nahoru" však zatím nedostal...

    Posledních pět zápasů Calgary Flames:

    Calgary vs Arizona 3:2
    Calgary vs Washington 5:2
    Calgary vs Montreal 1:2
    Calgary vs Florida 6:2
    Carolina vs Calgary 3:2

    Pět nejproduktivnějších Plamenů:

    Elias Lindholm 9+10
    Nazem Kadri 9+10
    Tyler Toffoli 8+10
    Rasmus Andersson 3+14
    Jonathan Huberdeau 4+11
     
    Kruh

    Minnesota je v podobné situaci jako její dnešní soupeř. Wild tedy mají o jeden bod navíc a také jeden zápas k dobru. Když se podíváme směrem nahoru tak vidíme, že borci v zelených dresech jsou na tom ještě lépe, soupeři jsou totiž na dostřel a odehráno mají i o čtyři zápasy více! Minnesota tak může rázem být třetí nebo čtvrtá.

    Co se aktuální formy týče, tak je to taky velice slušné! Wild naposledy prohráli 25.11, v prosinci ještě přemožitele nenašli. Na hraně už to bylo v posledních dvou kláních, v obou případech se šlo až do nájezdů. V obou případech se trefil lídr Kirill Kaprizov, jenž tak potvrzuje roli hvězdy. Ten poslední zápas s Dallasem byl skutečně infarktový, gól dalo hned pět exekutorů. Rozhodující zářez zapsal Frederick Gaudreau.

    Z českého pohledu to je u Wild chabé. Na soupisce figuruje jen a pouze obrovitý bek Andrej Šustr, jenž ale na první start v letošní sezoně NHL čeká, maximálně se podíval na tribunu. Více času tráví zkušený obránce v AHL (15 zápasů 0+4).

    Brankoviště celku z Minnesoty si pro sebe rozdělili velezkušený Marc-André Fleury (16 z. 89.5%) a mladší Švéd Filip Gustavsson (9 z. 90.9%). Jak, ale čísla ukazují, tady by to mohlo být trošku lepší...

    Posledních pět zápasů Wild:

    Dallas vs Minnesota 5:6sn
    Minnesota vs Anaheim 5:4sn
    Minnesota vs Edmonton 5:3
    Minnesota vs Arizona 4:3
    Minnesota vs Toronto 3:4

    Pět nejproduktivnějších hráčů Minnesoty:

    Kirill Kaprizov 16+16
    Mats Zuccarello 8+16
    Joel Eriksson Ek 9+13
    Matt Boldy 9+9
    Calen Addison 2+12
     
    Československá stopa v utkání:

    Adam Růžička (CGY): 15 zápasů 6+7
    Daniel Vladař (CGY): 9 zápasů 91.4%
    Radim Zohorna (CGY) – hraje na farmě

    Andrej Šustr (MIN) – hraje na farmě
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezoně:

    Kruh vs Kruh


    Minnesota vs Calgary 3:2pp
     
    Předpokládané zahajovací sestavy:

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Zadorov, Mi. Stone – Huberdeau, E. Lindholm (A), Toffoli – Dubé, Kadri, Mangiapane – Ružička, Backlund (A), Coleman – Lucic, Rooney, Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Spurgeon (C), Dumba (A), Goligoski, Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Zuccarello – Greenway, Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Petan, F. Gaudreau, Boldy – Reaves, Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason.
     
    Start zápasu se nám jako obvykle malinko posune, za mořem se začíná se zhruba osmiminutovým "zpožděním" oproti našemu času, v tomto případě tedy 2:08.
     
    Tak začneme ještě o trochu později, hráči teprve za doprovodu působivých světelných efektů vjíždění na led.

    Každopádně, teď máme alespoň stoprocentně potvrzeno, že za Flames opět naskočí Dan Vladař!
     
    Scotiabank Saddledome nyní ještě vzdává hold členům kanadské armády, jeden z vojáků dokonce vhodí slavnostní buly mezi kapitány!
     
    Ceremonie je u konce, teď nás čeká ještě americká a kanadská národní hymna, skladbu ze země javorového listu rovněž zazpívá jeden členů kanadské armády.
     
    Zahajovací pětka Flames: Hanifin, R. Andersson – Huberdeau, E. Lindholm , Toffoli

    Zahajovací pětka Wild: Middleton, Spurgeon – Kaprizov, Steel, Zuccarello
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Jako první si zaútočili hosté, ke střele se odhodlal z pravého kruhu Jordan Greenway. Vladař připraven, jeho rameno srazí puk do ochranné sítě.
     
    01:19
    Matt Dumba si trošku sjel ke kruhu a pálí do skrumáže v brankovišti, Daniel Vladař zasahuje.
     
    01:27
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je start! Výborné střídání nakonec Matt Dumba završil nápřahem a ranou od modré, na brankovišti stál KIRILL KAPRIZOV, který naprosto jednoznačně puk tečoval, jelikož mu Dumbova dělovka uštípla kus hole. Kotouč každopádně i tak končí v síti a to je důležité, Wild vedou 0:1. Asistence: Matt Dumba.
    01:27 Kirill KAPRIZOV - 0:1
     
    02:25
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tak tohle je skutečně fenomenální začátek zápasu! Minnesota zatím třikrát vystřelila na branku a hned z tohle je vedení o dvě branky! Hosté se z ničeho nic dostali do klasického přečíslení 2 na 1, Dewar nahrál na MASONA SHAWA a ten z první zakončuje za bezmocného Vladaře, který ani nestihl jít do rozkleku... Kamera si teď trochu neférově nachází Jacoba Markströma naznačujíc, že střídání je na spadnutí. Asistence: Connor Dewar a Jon Merrill.
    02:25 Mason SHAW - 0:2
     
    02:59
    Jordan Greenway zasekl na kruhu a nebude se s tím mazat, hned posílá kotouč na bránu. Dan Vladař se nenechá zaskočit a zasahuje.
     
    03:13
    Icing Calgyry, domácí celek zatím skutečně působí naprosto opařeně...
     
    04:27
    Jordan Greenway šel nyní dobře dopředu pravým křídlem a užuž to vypadalo na střelu, hůl však do dráhy puku dobře vložil Christopher Tanev.
     
    05:37
    První dobrá pasáž Flames, pálil Magiapane, poté z dobré pozice po sjetí na vrcholek kruhu Nazem Kadri. Marc-Andre Fleury si dokázal relativně v klidu poradit se vším.
     
    06:33
    Kvalitní bekchecking Adama Růžičky, jenž na vlastní modré obral Greenwaye. Není to nic moc platné, hosté jsou za chvíli zpět na puku.
     
    07:46
    Mats Zuccarello udržel pásmo a posílá po mantinelu, tady se však po chvíli prosadí jen důrazný bek Christopher Tanev, jenž nabral kotouč na vidle a vyhazuje do středního pásma.
     
    08:27
    Kdyby nyní Dillon Dubé zpracoval puk, Flames by zřejmě šli do slibného přečíslení 2 na 1, nicméně domácí forvard kus černé gumy nezachytil a je po šanci.
     
    10:04
    Kapitán Jared Spurgeon ještě zachytil na modré a středem vracel do pásma, zde ale našel jen hůl Adama Růžičky, slovenský bourák kotouč vyveze do středního pásma.
     
    Střely na branku: 3 – 7
     
    10:45
    Jonathan Huberdeau drží puk za bránou, má tam ještě Toffoliho nebo obránce Weegera, nicméně ačkoli tito tři kombinují, tak Calgary se nadále motá spíše po mantinelech a rozích. Minnesota po chvíli vyváží mimo nebezpečí.
     
    11:28
    Kirill Kaprizov teď vletěl do pásma a šel sám mezi dva soupeře, mezi kruhy udělal otočku a prověřil Vladaře bekhendovým pokusem. Český brankář byl připraven, hra je přerušena.
     
    11:55
    Obránce Michael Stone a jeho ostrá střela! Marc-Andre Fleury byl připraven a vyráží kotouč do ochranné sítě.
     
    12:08
    Dube si bere puk hned po buly, šikovným manévrem se uvolní, pokračuje po mantinelu a hledá Dumbu na druhé straně. Ani tentokrát se však Flames výrazněji neprosadí, kotouč má za vlastní bránou hostující Alex Goligoski, jenž čeká na dostrřídání
     
    12:59
    Adam Ružička a jeho střela, kotouč srazil mimo Marcus Foligno.
     
    13:23
    Jon Merrill (MIN) si u střídaček našel Adama Růžičku a bude z toho trest, hostující obránce dostane "dvojku" za faul kolenem.
     
    13:33
    Minnesota, která mimochodem vede ligové pořadí v počtu gólů při vlastním oslabení začíná dobře a dvakrát vyhazuje přes všechny čáry.
     
    13:58
    Tyler Toffoli a jeho rána, Marc-Andre Fleury lapačkou promáchl, nicméně zachrání jej pravá tyč, které velezkušený gólman nezapomene poděkovat.
     
    14:05
    Andrew Mangiapane a jeho střela, tentokrát kotouč proletí kolem brány a zaduní o mantinel.
     
    14:25
    Na řadě je druhá přesilovková letka, tu si řídí centr Adam Růžička.
     
    15:23
    Hosté v plném počtu.
     
    Statistika úspěšnosti na buly v 1. třetině: 53% – 47%
     
    15:39
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Mats Zuccarello – 2 min., podrážení.
     
    16:38
    Rasmus Andersson, jenž řídí přesilovku od modré posunul na kruh, odkud švihem pálí Tyler Toffoli, byly tam ještě dorážky, nicméně Wild si poradí a nakonec i vyhazují.
     
    17:19
    Tahle střela míří mimo, po chvíli Marcus Foligno po prknech vyhazuje opět až k Vladařovi.
     
    17:30
    Adam Růžička si nahodil puk do pásma a tady vede další útok svého týmu, nicméně Wild se brání dobře a soupeře nikam nepustí.
     
    Hosté v plném počtu.
     
    18:38
    Střely na branku: 7 – 8
     
    19:03
    Elias Lindholm nabral rychlost, profrčel pásmem, objel bránu a užuž zakončoval na vzdálenější tyči, niméně skvěle v poslední vteřině zaskočil na bankové čáře kapitán Jared Spurgeon.
     
    19:36
    Jordan Greenway (MIN) sroloval za brankou Dana Vladaře, což samozřejmě trošku budí vášně, žádné bitky se však nakonec nedočkáme.

    Jediným trestem zůstane ten pro Greenwaye, toho čekají dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    19:59
    Elias Lindholm pálí v poslední vteřině, do dráhy střely si kvalitně stoupl Matt Dumba, jenž srazí puk mimo. Přesilovka se přesune do druhé třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20 minut hry je za námi!

    Ačkoli byli v první polovině třetiny jednoznačně aktivnější hosté z Minnesoty, kteří si hned na startu zápasu vybudovali vedení 2:0, hra se i díky dvěma kompletním a jedné ještě nedokončené přesilovce vyrovnala. Calgyry srovnalo minimálně počet střel, skóre zatím nikoli, nicméně podíváme li se na vyložené šance, tak bych si troufl tvrdit, že i zde pomyslně vedou Flames. I tak by však přesilovky měly být lepší, evidujeme v podstatě jednu povedenou střelu, kterou vyslal Toffoli s trefil tyčku. Wild jsou navíc lepší, nebo minimálně po většinu času byli lepší při hře pět na pět, nicméně tahle časté fauly by je ještě mohl mrzet, kór když jsou veskrze zbytečné...

    Calgary vs Minnesota před zahajovacím buly prostřední části hry 0:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:11.
     
    Trocha statistiky:

    Střely na branku: 8 – 8
    Vyloučení: 0 – 3
    Využití přesilovek: 3 – 0*
    Vhazování: 61% – 39%
    Hity: 7 – 6
    Bloky: 5 – 7
     
    Kdo dostal v první třetině nejvyšší icetime?

    Rasmus Andersson (CGY): 8 minut

    Jared Spurgeon (MIN): 8 minut 8 vteřin
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames se dostávají na dostřel! Start třetiny pokračoval ve formátu 5 na 4, domácí se rychle nastěhovali do pásma, Elias Lindholm se uvolnil na pravém kruhu, sjel si a parádní pobídkou na teč našel v mezikruží skvěle nachystaného NAZEMEMA KADRIHO, který puk náramně tečoval a dopracil jej až do sítě, brankář Marc-Andre Fleury byl bez šance. Asistence: Elias Lindholm a Rasmus Andersson.
    20:16 Nazem KADRI - 1:2
     
    21:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Adam Ružička dostal krásnou přihrávkou crossem skrz pásmo od Backlunda, měl dost času i prostoru a tak zkusil krátkou kličku do protipohybu brankáře, už zbývalo jen zasunout do prázdné sítě, nicméně puk mu v poslední vteřince sklouzl z hole. Naštěstí pro Flames šel dobře do brány i BLAKE COLEMAN, který kus erné gumy za Fleuryho doklepl. Asistence: Adam Ružička a Mikael Backlund.
    21:37 Blake COLEMAN - 2:2
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Matt Dumba – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    22:55
    Jonathan Huberdeau centroval do brankoviště, nicméně kotouč se odráží až za branku.
     
    23:07
    Tyler Toffoli a jeho další rána, tentokrát zamířil mimo.
     
    23:12
    Calgary právě vstřelilo branku!
    To je otočka! Rasmus Andersson dostal puk parádně nalitý na modrou, napřáhl se a vyslal ránu jako z děla, do dráhy puku zdá se zasáhl ještě na brankovišti skvěle operující TYLER TOFFOLI, kus černé gumy zapluje naprosto přesně do růžku – 3:2. Asistence: Rasmus Andersson.
    23:12 Tyler TOFFOLI - 3:2
     
    23:58
    Christopher Tanev hned po buly šikovně hledal v brankovišti na teč Mangiapaneho, Marc-Andre Fleury měl plné ruce i nohy práce, nicméně nakonec si poradil a přerušuje hru.
     
    24:30
    Kirill Kaprizov se snažil prosmýknout do šance, nicméně chyboval a z ničeho nic Flames šli 3 na 1! Nazem Kadri přihrál skrz pásmo na Christophera Taneva, jenž okamžitě pálí, Feuryho sice překonal, nicméně kotouč proletěl brankovištěm mimo. Každopádně, tohle byla skvělá šance!
     
    25:07
    První střela na branku v podání Minnesoty za druhou třetinu, ujal se jí Marcus Foligno, nicméně Daniel Vladař se vytáhl výstavním semaforem o který se postarala lapačka českého brankáře.
     
    27:11
    Mats Zuccarello dostal od Sama Steela skvělý pas do mezikruží a z první pálí, Daniel Vladař zůstal ledově klidný, zaklekl a zapisuje náramný zákrok. Aréna aplauduje.
     
    27:38
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Dillon Dubé – 2 min., podrážení.
     
    27:45
    Flames vyhráli buly a MacKenzie Weegar hned vyhazuje přes všechny čáry.
     
    28:10
    A další skvělá práce Weegara, tentokrát na druhé straně. Puk opět letí až k brance Marca-Andre Fleuryho.
     
    28:49
    Blake Coleman teď dvakrát vypíchl puk a jednou chtěl dokonce jít dopředu. Nakonec se domácímu útočníkovi nepodařilo ujet do úniku, nicméně ušetřil mimořádně cenné vteřinky.
     
    29:39
    Kapitán Jared Spurgeon to vzal na sebe a pálí z dálky, kotouč je však sražen.
     
    30:00
    Tahle přesilovka neměla ale vůbec nic, Calgary už je kompletní.
     
    30:26
    Trevor Lewis vjel do skrumáže v mezikruží, nabral puk na backhand a hned jej nahrnul směr Vladař, jenž byl ale připraven a zasahuje. Hra je přerušena.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Mikael Backlund – 2 min., podrážení.
     
    31:05
    Flames po první skrumáži v brankovišti získali puk a vyhazují do středního pásma, Andrew Mangiapane se kus černé gumy dokonce snaží dohnat a zaútočit.
     
    31:24
    Dvojšance Kirilla Kaprizova! Nejprve se ruský ostrostřelec vytočil v mezikruží a pálí, poté si ještě sám šel do brankoviště pro dorážku! Daniel Vladař vše zvládl, teď mám tam ještě bobtná menší konflikt, nicméně vše je rychle vyřešeno.
     
    32:18
    Joel Eriksson Ek šel do brankoviště, nicméně byl dobře bráněn a zbytek má pod palcem Vladař, tohle byl zákrok z kategorie lehčích. Hra pokračuje za brankou.
     
    32:27
    Calgary se i nadále brání skvěle, vyhazuje puky a dobře napadá. Nyní se dokonce po útočné snaze domácích píská ofsajd.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    33:51
    Michael Stone se do puku opřel na modré, jelikož byl příliš natlačen na mantinel tak nezamířil přesně a kotouč by letěl mimo. Marc-Andre Fleury však nechtěl nic riskovat a pohybem ruky kus černé gumy pohlídal.
     
    Střely na branku ve 2. třetině 6 – 7

    Střely na branku celkem: 14 – 15
     
    35:36
    Connor Dewar nahazuje na bránu až ze středního pásma, nicméně vzhledem k tomu, že Zuccarello ještě celou situaci dojížděl, tak Dan Vladař nechtěl ve svém pracovišti žádné nepřístojnosti a tak raději přeruší hru.
     
    36:37
    Michael Stone hledal Nazema Kadriho, jenž byl ale pod tlakem a zkušený útočník tak vrací zpět do vlastního pásma.
     
    36:47
    Jordan Greenway dobře napadá a donutí Vladaře přerušit hru. Vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    36:47
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Nazem Kadri – 2 min., vysoká hůl.
     
    37:40
    Kirill Kaprizov na Zuccarella, hosté jsou v pásmu a a kombinují! Přichází střela od modré, pálí Calen Addison. Daniel Vladař připraven.
     
    38:21
    Flames jdou ve vlastním oslabení dokonce dopředu, hromadu práce odvedl Trevor Lewis, jenž celou situaci pohybem vytvořil a navíc ještě přihrál na Rasmuse Anderssona, který nezakončil jen díky včasnému, ač nendovoleného zásahu Joela Erikssona Ek.
     
    38:21
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Joel Eriksson Ek – 2 min., držení.
     
    38:55
    Nazem Kadri se dobře prosmýkl a hned z pravé strany pálí zápěstím, Marc-Andre Fleury připraven.
     
    39:01
    Dillon Dubé dostal puk od Kadriho a také zapisuje střelu, i tentokrát si brankář soupeře poradil.
     
    39:29
    Noah Hanifin si srovnal puk na holi, u pravého kruhu se poskládal do střely a velice ostře pálí! Minnesotě teď teče do bot, Flames branku soupeře ostřelují!
     
    39:47
    Wild šli ve vlastním oslabení 2 na 1, nicméně Mason Shaw pokazil přihrávku a rázwm je po šanci...
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla naprostým opakem třetiny první.

    Skvělý start tentokrát zažili domácí Flames, ti dokonce zvládli o gól víc, na rozdíl od svého soupeře využili přesilovky a zaslouženě vedou. Naopak tresty pro změnu také sbírali domácí, nicméně Wild si při početních výhodách ale vůbec nepomohli, Calgary bránilo fantasticky. Naopak co se střel na branku týče, tam se nezměnilo nic, ty zůstanou nadále vyrovnané (17 – 17).

    Za zmínku stojí i jistý výkon Daniela Vladaře, jenž v této pasáži neinkasoval a několikrát předvedl jistý zákrok, kterým podržel svůj tým. Zahanbit se samozřejmě nenechal ani Marc-Andre Fleury, nicméně protentokrát se nechal mladším kolegou zastínit.

    Čeká nás mimořádně zajímavá třetí třetina, zatím tedy domácí Flames vedou nad Minnesotou 3:2.
     
    Pár statistik:

    Střely na branku ve 2. třetině: 9 – 9
    Střely celkem: 17 – 17
    Vyloučení: 2 – 5
    Využití přesilovek: 2/5 – 0/3
    Vhazování: 62% – 38%
    Bloky: 9 – 10
    Hity: 11 – 12
     
    Kdo má po 40 minutách nejvyšší icetime?

    Rasmus Andersson (CGY): 15 minut 51 vteřin

    Jared Spurgeon (MIN): 14 minut 23 vteřin
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:05
    Andrew Mangiapane zavážel puk po mantinelu do pásma, nicméně Dubé mu překročil modrou čáru moc brzo a píská se tak ofsajd.
     
    41:18
    Tentokrát je z toho ofsajd na druhé straně, hra je opět přerušena a Wild mají po šanci.
     
    41:47
    Začátek třetí třetiny se nese ve znamení technických prohřešků, tentokrát se Minnesota provinila zakázaným uvolněním.
     
    42:05
    A ještě jeden icing, MacKenzie Weegar si v klidu dojede na čárky a nechá sudí přerušit hru. Vracíme se před Fleuryho.
     
    42:20
    2 na 1! Matthew Boldy to vzal z pravé strany na sebe, zamířil a zápěstím pálí, nicméně kotouč letí těsně nad místo kam hostující forvard mířil – tedy prostor pod vzdálenější tyčí.
     
    42:26
    Tentokrát se zakázané uvolnění píská Calgary, které řeší zmatek po Boldyho šanci.
     
    43:12
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Mason Shaw – 2 min., podrážení.
     
    43:27
    První přesilovková šance, na bráně se snažil silou prosadit Tyler Toffoli! Hosté nakonec vyškrábnou kotouč a vyhodí jej směr Vladař.
     
    44:34
    Wild se brání výborně a dokonce útočí, na bližší tyč to zkoušel Jordan Greenway! Daniel Vladař utěsnil všechny mezírky a zasahuje.
     
    45:17
    MacKenzie Weegar a jeho rána současně s návratem Shawa na led, kotouč letí mimo.
     
    45:33
    Na ledě je 4. formace Flames, v rohu operuje důrazný útočník Milan Lucic .
     
    46:00
    Užuž to vypadalo, že domácí jdou do přečíslení, dobrou práci holí však odvedl Calen Addison, jenž kotouč vypíchl do rohu.
     
    46:59
    Kotouč se zasekl v rohu poblíž Vladařovy branky, nejdůrazněji jej zde drží obránce Michael Stone.
     
    47:04
    Nejsem si úplně jistý jak se tohle Marcusi Folignovi povedlo, nicméně hostující útočník ač nebyl v žádném souboji v podstatě shodil branku zezadu na Vladaře. Nejedná se o žádný zákeřný zákrok, spíše nezaviněný až komický kontakt.
     
    47:41
    Andrew Mangiapane nabral rychlost na levé straně a projel se až do veliké šance, Marc-Andre Fleury vyráží kotouč mimo hrací plochu...
     
    48:12
    Střely na branku: 25 – 19
     
    48:49
    Jonathan Huberdeau dostal puk do středního pásma, nicméně byl tam sám a tak raději počká na Hanifina, kterému může předat kotouč. Jenomže i Noah Hanifin šel do plných a proti obrannému valu hostí si na modré vylámal zuby...
     
    50:12
    Skrumáž ve Vladařově pracovišti! Nejnebezpečněji pálil poodstoupený Ryan Reaves, byly tam i dorážky, nicméně český gólman situaci ustál, rychle dokázal přerušit hru a podržel svůj tým.
     
    50:34
    Minnesota se snaží klidně založit novou, ideálně perfektní kombinaci, v čemž se jim v pozici rozražeče snaží zabránit Tyler Toffoli.
     
    50:41
    Wild dělají při rozehrávce chybu a Flames šli do přečíslení 2 na 1! Nazem Kadri chtěl nahrát skrz pásmo na Toffoliho, jenž už se napřahoval ke střele, nicméně výtečně do defenzivy zapracoval Alex Goligoski, jenž přihrávku dokázal vypíchnout.
     
    51:36
    Bum! Jacob Middleton si najel za modrou, okamžitě se napřáhl až ke stropu haly a nepříjemnou ranou někam pod masku hodně ostře prověřil Dana Vladaře, jenž vypadá, že ho puk pořádně štípl, nicméně udrží jej ve výstroji.
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    MacKenzie Weegar – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:39
    Nepříjemná střela z dálky o kterou se postaral Kaprizov, pro dorážku si ještě šel Mats Zuccarello. Daniel Vladař připraven.
     
    53:31
    Boldy na modrou Zuccarellovi, ten pas však nebyl ideální a hostující forvard tak nemohl hned střílet. Po chvíli alespoň přichází nahození, s tím si ale Vladař poradí.
     
    54:09
    Minnesota se v posledních desítkách vteřin usadil v pásmu, nicméně teď už Elias Lindholm svůj tým osvobodí a vyváží puk.
     
    54:26
    Mats Zuccarello zavezl do pásma a je z toho další nahození ze střední vzdálenosti s tím si ale Daniel Vladař v klidu poradí a přikryje puk na levé tyči. Přesilovka je za chvíli u konce.
     
    55:31
    Mikael Backlund ukradl kotouč soupeři a snažil se z rychlosti obstřelit beka. Nepovedlo se, kotouč letí mimo.
     
    55:45
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Trošku zvláštní střela a Wild se konečně dočkali vyrovnání! JON MERRILL si vyjel od mantinelu, dostal prostor na modré čáře, naznačil ránu, ještě si puk potáhl a až teď vypálil. Kus černé gumy zvláštně zaplachtil a zapadl za hodně naštvaného Vladaře, jenž už nechtěl pustit ani jediný puk. Možná tam byla teč, to ale není úplně důležité. Začínáme od znovu – 3:3. Zmiňme ještě, že pro Merrila jde o první gól v novém ročníku NHL. Asistence: Mason Shaw a Connor Dewar.
    55:45 Jon MERRILL - 3:3
     
    55:58
    Calgary právě vstřelilo branku!
    To je odpověď! Blake Coleman našel najetého obránce RASMUSE ANDERSSONA, který si převzal kotouč v mezikruží, pokračoval dopředu, potáhl si puk na druhou tyč a ladným zakončením backhandem obstřeluje Fleuryho beton- 4:3. Tohle je pro Wild těžká rána, domácí Flames bleskově strhávají vedení zpět na svou stranu. Pochvalu zaslouží i Adam Růžička za práci u mantinelu, branka je velkou měrou jeho zásluha! Asistence: Blake Coleman a Adam Ružička.
    55:58 Rasmus ANDERSSON - 4:3
     
    56:49
    Branka Wild je prázdná, hosté sázejí všechno na jednu kartu a hrají 6 na 5!
     
    57:11
    Mats Zuccarello měl z pravé strany na holi vyrovnání, netrefil však ideálně a jeden z domácích se pak snažil trefit prázdnou branku. Nepodařilo se píská se icing.
     
    57:22
    Andrew Mangiapane taky chtěl trefit odkrytou klec, píská se další zakázané uvolnění.
     
    58:06
    Flames drží soupeře u mantinelů, nicméně Minnesota drží puk a zdá se že za chviličku rozvine kombinaci.
     
    58:19
    Mats Zuccarello centroval před branku, nicméně netrefil žádnou hůl a Alex Goligoski se pro puk musí vrátit.
     
    58:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Flames dokázali vyvézt kotouč z pásma , Lindholm postrčil puk na TYLERA TOFFOLIHO, ten na středu dostal dost času, zamířil a parádně trefil. Reakce Daniela Vladaře, jenž zvedá ruce k nebi ukazuje úlevu, která po infarktovém závěru přeci jen přinese výhru v základní hrací době – 5:3. Asistence: Elias Lindholm a Jonathan Huberdeau
    58:53 Tyler TOFFOLI - 5:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec!

    Po první třetině by si na Flames asi vsadil málokdo, nicméně tým okolo trenéra Darryla Suttera se semknul, do druhé třetiny vletěl jako uragán, nasypal tři góly a od té doby vedl. Minnesota sice v průběhu třetí třetiny začala pořádně tlačit, nicméně i když vyrovnala tak dnes fenomenální obránce Rasmus Andersson (1+2) hned strhl vedení zpět na stranu svého týmu. To bylo klíčoví, Wild už nedokázali odpovědět, i když to ještě zkoušeli v šesti a jsou dalšími v pořadí kdo si na ve výborné formě hrajícím Calgary vylámou zuby.

    Za zmínku stojí výkon Daniela Vladaře, který dnes po slabším (ač ne úplně zaviněném) startu držel svůj tým. Branka na 3:3 jej hodně mrzela, nicméně jeho parťáci mu připravili dárek a rychle zajistili vedení nové. Dobrý výkon podal i tradičně důrazný Adam Růžička, jenž posbíral i dvě asistence, jedna z nahrávek přitom byla na ten veledůležitý Anderssonův gól.

    Suma sumárum: Flames vs Wild 4:3.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 27 – 28 | Přesilové hry: 2/6 – 0/4 |Trestné minuty: 8 – 12
     
    Tři hvězdy utkání:

    Rasmus Andersson (CGY) 1+2

    Blake Coleman (CGY): 1+1

    Mason Shaw (MIN) 1+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Adam Růžička (CGY) 0+2, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě: 13:59.

    Daniel Vladař (CGY): 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89.3%, odchytal 59:46
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Daniel Vladař (CGY): 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 84.6%, odchytal 57:57

    Marc-Andre Fleury (MIN): 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87.5%, odchytal 59:25
     
    To je ode mne tedy pro dnešek vše. Já Vám děkuji za pozornost a zase se budu brzy těšit u dalších duelů kanadskoamerické NHL.

    Na shledanou. (05:22:02)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 21. Kadri (E. Lindholm, R. Andersson), 22. Coleman (Ružička, Backlund), 24. Toffoli (R. Andersson), 56. R. Andersson (Coleman, Ružička), 59. Toffoli (E. Lindholm, Huberdeau) – 2. Kaprizov (Dumba), 3. Shaw (Dewar, Merrill), 56. Merrill (Shaw, Dewar)


    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Zadorov, Mi. Stone – Huberdeau, E. Lindholm (A), Toffoli – Dubé, Kadri, Mangiapane – Ružička, Backlund (A), Coleman – Lucic, Rooney, Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Spurgeon (C), Dumba (A), Goligoski, Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Zuccarello – Greenway, Eriksson Ek, M. Foligno (A) – Petan, F. Gaudreau, Boldy – Reaves, Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason
    bahis siteleri