St. Pölten – Slavia 1:1 (kon.)
konec
SKN St. Pölten
1:1 (1:1)
SK Slavia Praha
Čtvrtek 08.12.2022, 21:00 • NV Arena, Sankt Pölten • Liga mistryň • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:9. (23:01:42)
     
    Fotbalisté pražské Slavie uhrály na půdě St. Pöltenu bod za remízu 1:1 a je jasné, že do osmifinálové fáze Ligy mistrů se nepodívají.

    Navzdory herní převaze soupeřek skórovaly sešívané jako první, ve 27. minutě se z protiútoku trefila Kristýna Růžičková. Domácí stihly odpovědět ještě před odchodem do kabin, kroucený centr Mateji Zverové do brány se proměnil v gól. Druhý poločas byl rovněž v režii St. Pöltenu, v největší příležitosti napálila Slovenka Mária Mikolajová střelou z přímého kopu levou tyčku.

    Svěřenkyně trenéra Pitáka získaly první bod, s nímž zůstávají na poslední příčce tabulky a při odstupu šesti bodů na druhý AS Řím a třetí St. Pölten je jasné, že se v osmifinále nepředstaví, to rakouský celek ještě alespoň malé naděje živí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    St. Pölten měl poslední možnost strhnout vedení na svou stranu z rohového kopu, nejvýše se však do vzduchu vyšponovala bránící Simona Necidová.
     
    90+3
    Přes Michaelu Khýrovou se Valentina Mädlová procpala k centru, leč vůbec jí nevyšel, hrací předmět nasměrovala přímo do rukavic Lukášové.
     
    90+2
    U pravé lajny si vytvořila prostor k centru Bernadett Zágorová, ale nakonec volila přízemní pas kousek za šestnáctku, kde Mária Mikolajová kličkou nevyzrála na Simonu Necidovou.
     
    90+1
    V závěru střetnutí působí svěžejším dojmem domácí fotbalistky. Zpoza velkého vápna střílela Claudia Wengerová, Diana Bartovičová se prezentovala úspěšným blokem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Valentina Mädlová vyzvala k souboji jedna na jednu Michaelu Khýrovou. Obránkyně soupeřku odmítla pravou rukou a pro Slavii vybojovala odkop od brány. Skvělá defenzivní činnost.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Kristýna Růžičková, přichází Albína Goretkiová.
     
    87
    Pod tlakem tří protihráče Valentina Mädlová propasírovala balón k Mateje Zverové, ale ta se odmítla zapojit do akce, protože moc dobře věděla, že stojí v ofsajdu.
     
    86
    S nelehkým zpracováním ve středu hřiště si Marjolen Nekesaová poradila, načež rozvinula akci pasem doprava na Franny Černou, jež nevyzrála na Kleinovou.
     
    85
    Protiútok St. Pöltenu netrval příliš dlouho. Rita Schumacherová sice nabrala solidní rychlost po levé lajně, ovšem Denisa Veselá ji skvěle zakřižovala a obrala.
     
    84
    Netrvalo dlouho a u míče byly znovu hráčky v černých dresech, pro nepovedený centr Mädlové si vyběhla Olivie Lukáčová.
     
    83
    První žlutou kartu střetnutí obdržela domácí Mária Mikolajová. Čistě Terezu Kožárovou nezastavila, tak ji zezadu strčila do zad, útočnice skončila na zemi.
     
    82
    Fotbalistky v červeno-bílých dresech se nedokáží vymanit z pod tlaku. Denisa Veselá alespoň nastřelila Zverovou a získala autové vhazování.
    81. Mikolajová trefila ránou z přímého kopu levou tyč
     
    81
    Slovenská fotbalistka Mária Mikolajová místo očekávaného centru střílela a Olivii Lukášovou dokonale zaskočila, brankářku zachránila od inkasovaného gólu levá tyč.
     
    80
    Diana Bartovičová si při zpracování viditelně pomohla levou rukou, darovala tak St. Pöltenu zajímavý přímý kop z pravé strany.

    Milan Huppert

    Branky: 41. Zverová – 27. Růžičková

    Karty:   83. Mikolajová (SPN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:9.
    SKN St. Pölten: Schlüterová – Tabottaová (C), Balogová, Kleinová, Fuchsová (63. Lemešová) – Wengerová, Mikolajová, Brunnthalerová (77. Zágorová) – Mädlová, Enzingerová (63. Schumacherová), Zverová.
    Náhradníci: Abiralová, Palmenová – Johanningová, Meyerová, Maková, Hillebrandová, Falkensteinerová.

    Trenér: Liese Brancaová-Ribeirová

    SK Slavia Praha: Lukášová – Veselá, Necidová, Bartovičová (C), Khýrová – Krejčiříková (52. Tenkrátová), Keeneová – Divišová (77. Černá), Nekesaová, Růžičková (88. Goretkiová) – Kožárová.
    Náhradníci: Fuchsová – Abrahamssonová, Vithová.

    Trenér: Karel Piták

    Rozhodčí: Shukrulaová – Bakkerová, Snoerenová (NED)
    bahis siteleri