NHL
New Jersey – Boston 3:4 (kon.) | Ottawa – Detroit 0:0 (odl.) | Carolina – Philadelphia 6:5 (kon.)
Buffalo – Tampa 0:0 (odl.) | Washington – Winnipeg 4:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 5:1 (kon.)
Dallas – Montreal 4:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (po pr.) | Chicago – Columbus 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:1 (1:0 po s.n.) | Vegas – St. Louis 5:4 (2:1 po s.n.)
Anaheim – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
2:5 (2:0, 0:2, 0:3)
Vancouver Canucks
Sobota 24.12.2022, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:20 Bo HORVAT - 2:5
     
    59:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Drtivý tlak Edmontonu drama nepřinesl, naopak je definitivně rozhodnuto! Myersem vyhozený kotouč dobruslil u střídaček Pettersson, který jej poslal na středový kruh, kam z druhé vlny dojížděl BO HORVAT. Ten už jenom v poklidu dovezl do prázdné branky a kompletuje svůj čtyřbodový večer – 2:5! Asistence: Elias Pettersson, Tyler Myers.
     
    57:19
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Oilers bude zřejmě dráždit moment těsně před útočnou akcí, která vedla ke zlomovému gólu! Podle nich totiž hosté střídali nesprávným způsobem, jenže hra pokračovala. Bo Horvat vybojoval výborným forčekingem na levém křídle u mantinelu kotouč a předložil jej nad kruhy pro ILJU MICHEJEVA, který opřel tvrdý svůj pokus o tyč. Skinner počtvrté překonán a Vancouver míří za výhrou – 2:4! Asistence: Bo Horvat.
    52:26 Bo HORVAT - 2:3
     
    52:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks otáčí zápas a jdou poprvé do vedení! Všechno to začalo už u Garlanda, který skvěle vydoloval puk zpod dvou hráčů za brankou a poslal jej na modrou pro Myerse, který střílel bez přípravy od modré. Přestože netrefil vůbec branku, Vancouveru pomohl příhodný odraz od zadního mantinelu. Puk se totiž odrazil přímo k BO HORVATOVI, kterému stačilo zamést do prázdné – 2:3! Asistence: Tyler Myers, Conor Garland.
    38:33 J. T. Miller - 2:2
     
    38:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Svou přesilovku v duelu Vancouver využívá a je srovnáno! Výborný důraz na brankovišti ukázal po přistrčení od Petterssona J.T MILLER, který využil toho, že Skinner v lapačce držel fragment zlomené hokejky. Napoprvé ještě domácí gólman zasáhl, napodruhé Miller dostal puk za Skinnerův beton – 2:2! Asistence: Elias Pettersson, Bo Horvat.
    20:41 J. T. Miller - 2:1
     
    20:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks snižují a byl to vskutku kuriózní gól! Domácí nebyli schopni dostat puk ven z pásma a Garland nahrál nad kruhy pro J. T MILLERA, který okamžitě střílel. Skinner sice puk vytěsnil ramenem, jenže kotouč nabral takovou rotaci, že vystoupal do vzduchu a zapadl za dezorientovaného Skinnera – 2:1! Asistence: Conor Garland, Oliver Ekman-Larsson.
    19:56 Connor MCDAVID - 2:0
     
    19:56
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Poslední sekundy první třetiny Vancouver nezvládl a do kabiny jde za stavu -2! Všechno začalo u Kulaka, který skvěle dohrál u mantinelu Ekmana-Larssona, jenž pod tlakem prakticky odevzdal puk. Draisaitl jej převzal a elegantně našel Hymana, který situaci neřešil střelecky, nýbrž si puk na pravém kruhu stáhl a vracel jej pod sebe před branku, kde obrana Canucks úplně zapomněla na CONNORA MCDAVIDA. Lídr kanadského bodování to pak neměl těžké, stačilo mu trefit prázdnou branku – 2:0! Asistence: Zach Hyman, Leon Draisaitl.
    09:42 Derek RYAN - 1:0
     
    09:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na tohle ale byl už Delia krátký a Oilers jdou do zaslouženého vedení! Ilja Michejev sice dobruslil dlouhou nahrávku, za brankou toho ale moc neuhrál, a puku se tak poměrně snadno zmocnil Foegele, který narýsoval přesnou přihrávku pro DEREKA RYANA do úniku. A ten si poradil znamenitě. Naznačením Deliu roztáhl a forhendovým zakončením zasunul za jeho beton – 1:0! Asistence: Warren Foegele.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Ryan (Foegele), 20. McDavid (Hyman, Draisaitl) – 21. J. Miller (Garland, Ekman-Larsson), 39. J. Miller (E. Pettersson, Horvat), 53. Horvat (T. Myers, Garland), 58. Michejev (Horvat), 60. Horvat (E. Pettersson, T. Myers)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Nurse (A), Ceci, Kulak, Barrie, Niemeläinen, Bouchard – Hyman, McDavid (C), Puljujärvi – Foegele, Draisaitl (A), Yamamoto – Janmark, Nugent-Hopkins, Kostin – Holloway, R. McLeod, Ryan.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: Delia (S. Martin) – Q. Hughes, Bear, Ekman-Larsson (A), T. Myers, Stillman, L. Schenn – Michejev, Horvat (C), Boeser – Garland, J. Miller (A), Lazar – Kuzmenko, E. Pettersson, Pederson – Joshua, Aman, Studnicka.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Sandlak, Schlenker – Apperson, Gawryletz (vš. CAN)

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri