Chelsea – Bournemouth 2:0 (kon.) | Manchester Utd. – Nottingham 3:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Úterý 27.12.2022, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu mezi Chelsea FC a AFC Bournemouth.
     
    AFC Bournemouth

    Hostující Bournemouth po postupu zpět mezi anglickou elitu prožívá solidní sezónu. Po patnácti odehraných kolech má celek z jihu Anglie na kontě šestnáct bodů a patří mu čtrnáctá pozice ligové tabulky. Na sestupové vody má k dobru ale jen tři body. Před světovým šampionátem Bournemouth porazil 1:0 Crystal Palace. Během mistrovství odehrál pět přípravných duelů. Třikrát odešel jako poražený. V závěru ale přehrál Valencii i Blackburn.
     
    Chelsea FC

    Domácí Chelsea je na tom lépe, ale přesto nemůže být s dosavadním průběhem sezóny spokojená. Londýnský celek totiž odehrál čtrnáct zápasů, ve kterých získal dvacet jedna bodů a zatím mu patří až devátá pozice Premier League. Chelsea si ale rozhodně brousí zuby na lepší umístění. Před světovým šampionátem ale padla s Arsenalem, Manchesterem City i Newcastlem. Během mistrovství Chelsea odehrála přípravné utkání s Aston Villou a padla výsledkem 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Koulibaly, T. Silva, Cucurella – Jorginho (C), Zakaria, Mount – Sterling, Havertz, Pulisic.
    Náhradníci: Bettinelli – Aubameyang, Azpilicueta, Gallagher, Hutchinson, Hall, Chukwuemeka, T. Chalobah, Humphreys.

    AFC Bournemouth: Travers – A. Smith, Senesi, Kelly (C), Zemura – Stacey, L. Cook, Lerma, Billing – Solanke, Moore.
    Náhradníci: Plain – Anthony, Dembélé, Christie, Marcondes, Lowe, Pearson, Stephens, Rothwell.

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Scholes.
     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Chelsea bude hrát v modrém, zatímco Bournemouth oblékne červenočernou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Chelsea obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Hráči v modrém budou chtít po přestávce napravit listopadové porážky.
     
    2
    Do rozehrávky Chelsea se hned v úvodu utkání musel zapojit brankář Kepa Arrizabalaga. Po jeho rozehrávce sprintoval vpřed James, ale přihrávkou na hranici šestnáctky spoluhráče nenašel.
     
    3
    Hostující celek zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Philip Bulling, jehož ránu domácí brankář Kepa Arrizabalaga udržel v rukavicích.
     
    4
    Chelsea po ryhlém přechodu do útoku zahrávala úvodní rohový kop dnešního duelu. Centr od rohového praporku přiletěl na hranici velkého vápna, ale Reece James přízemním pokusem trefil obránce.
     
    5
    Rozhodčí měl přímo před očima nedovolený zákrok jednoho z hostujících fotbalistů. Chelsea tak dostane k dispozici další standardní situaci v blízkosti šestnáctky. Faulován byl kapitán Jorginho.
     
    6
    Hosté se po delší době vydali vpřed, jenže oblouček za obranu Chelsea byl příliš dlouhý a skončil až u Arrizabalagy.
     
    7
    Zdravotní problémy má v úvodu utkání domácí stoper Thiago Silva, který kulhá na levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    8
    Jorginho vymyslel kolmici za obranu hostujícího celku, jenže jeho pobídku vystihl skvěle postavený obránce Senesi.
     
    9
    Raheem Sterling si pohybem řekl o přihrávku za obranu, jenže míč se po mokrém trávníku svezl do rukavic připraveného brankáře Traverse.
     
    10
    První velká šance domácího celku! Marc Cucurella načechral míč ke vzdálenější tyči, jenže Kai Havertz hlavou usměrnil balón nad břevno!
     
    11
    Smith vhazoval na levé straně hrací plochy. Fotbalisté Bournemouthu nyní drží míč na kopačkách a alespoň na chvíli si mohou oddechnout.
     
    12
    Stopeři Chelsea kombinují na vlastní polovině a snaží se otevřít mezírku v defenzivě soupeře. Bournemouth ale defenzivní val dobře přesouvá.
     
    13
    Jorginho poslal přihrávku na polovinu hřiště, kde si se zpracováním zrovna nepotykal Kai Havertz. Zadáci hostujícího celku tak získali míč pro sebe.
     
    13
    Christian Pulisic se dostal do pokutového území, kde upadl po kontaktu s obráncem. V pádu ještě americký hráč dokázal zakončit a těsně minul zadní tyč!
     
    14
    Jefferson Lerma byl pozdě v souboji se Sterlingem, kterého u postranní čáry poslal k zemi spíše zápasnickým chvatem. Rozehrávat bude Chelsea.
     
    15
    Raheem Sterling se na pravé straně uvolnil k odcentrování a poslal prudkou pobídku na malé vápno. Jeden z obránců jeho pobídku stačil přizvednout mimo nebezpečí.
     
    16
    Marc Cucurella se rozběhl po levém křídle, ale Jorginho jeho náběh nevyslyšel. Chelsea pro změnu kombinuje s míčem v zadních řadách.
     
    16
    Chelsea právě vstřelila branku! Domácí celek se po aktivním vstupu do utkání ujímá vedení! Raheem Sterling dostal přihrávku do běhu a z hranice velkého vápna procedil přízemní centr na malé vápno, kde se ve skluzu prosadil KAI HAVERTZ!
    16. Kai HAVERTZ - 1:0
     
    18
    Na Stamford Bridge po úvodní brance Chelsea panuje vynikající atmosféra. Domácí příznivci po dlouhé přestávce od fotbalu tlačí své oblíbence za vítězstvím.
     
    19
    Bournemouth se snad poprvé v utkání dostal před branku Chelsea. Dominic Solanke odcentroval z levé strany, ale nenašel spoluhráče.
     
    20
    Právě Solanke se při další akci pokusil o individuální průnik do pokutového území, ale obránce Marc Cucurella stačil míč odehrát na roh.
     
    21
    Exekuce rohového kopu se ujal Philip Billing. Fotbalista Bournemouthu vymyslel centr na přední tyč, kde bez větších problémů zasáhl Jorginho.
     
    22
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet domácí Denis Zakaria, který potřebuje ošetření. Zatím to s ním nevypadá vůbec dobře.
     
    23
    Zraněný Zakaria už je zpátky na nohou a podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    24
    Chelsea právě vstřelila branku! Chelsea přidává druhou branku a potvrzuje povedený nástup do utkání! Po rychlé akci si hráči Chelsea dávali přednost v pokutovém území. Na zpětnou přihrávku si nakonec naběhl MASON MOUNT a placírkou uklidil míč do dolního rohu!
    24. Mason MOUNT - 2:0
     
    26
    Bournemouth po druhé obdržené brance výrazně zvýšil napadání na polovině Chelsea. Domácí obránci ale bez problémů udrželi míč na kopačkách.
     
    27
    Lloyd Kelly zastavil rodící se akci Chelsea nedovoleným zákrokem. Hostující hráč může být rád, že mu Simon Hooper neukázal žlutou kartu.
     
    28
    Mason Mount napadal rozehrávku Bournemouthu až na malém vápně. Brankář Mark Travers před ním stačil rozehrát skutečně na poslední chvíli.
     
    29
    Na opačné straně se Adam Smith skvěle zbavil obránce a vymodlil si přímý kop. Před branku Chelsea už míří vysocí hlavičkáři Bournemouthu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme jednoznačnou dominanci domácí Chelsea.
     
    31
    Také Christian Pulisic si nyní stěžuje na nějaký zdravotní problém. Americký hráč ale ukázal gestem k lavičce, že bude schopen pokračovat.
     
    32
    Thiago Silva dlouho otálel s rozehrávkou na vlastní polovině. Zkušený brazilský stoper si ale poradil s napadajícím Solankem a rozehrál na pravou stranu.
     
    33
    Reece James podpořil ofenzivu Chelsea náběhem po pravé straně a dostal se až k odcentrování. Na jeho vysoký centr ale nikdo ze spoluhráčů nedosáhl.
     
    34
    Raheem Sterling zůstává ležet na zemi po souboji se Zemurou. Hůře je na tom ale fotbalista hostujícího Bournemouthu.
     
    35
    Jorginho trefil rozběhnutého soupeře šlapákem a daroval Bournemouthu rozehrávku. Sudí zatím žlutou kartu nevytáhl.
     
    36
    Jack Stacey se uvolnil na pravé straně a odcentroval. Na jeho pobídku si dal pozor Marc Cucurella, který míč srazil do zámezí. Bournemouth bude vhazovat.
     
    37
    Kepa Arrizabalaga vyrazil daleko za hranice velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Chelsea v posledních minutách nepouští soupeře do šestnáctky.
     
    38
    Denis Zakaria se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem a včasným skluzem odehrál míč na rohový kop. V této statistice zatím hosté vedou 3:1.
     
    39
    Po dalším rohovém kopu hostujícího celku se nedovoleným zákrokem provinil Adam Smith, který trefil soupeře loktem.
     
    40
    V Londýně se hraje za hustého deště, ve kterém zůstává na trávníku sedět Christian Pulisic.
     
    41
    Kai Havertz trefil v souboji na polovině hostů Senesiho přímo před očima hlavního arbitra. Hosté budou rozehrávat přímý kop.
     
    42
    Koulibaly zariskoval přihávkou na Zakariu, který v souboji ztratil míč. Thiago Silva ale následně ukázal, že defenziva je stále jeho doménou.
     
    43
    Další zranění. Po střetu s Mountem zůstává na hřišti ležet Adam Smith, který se drží za pravou holeň. Ani tady se ale nebude muset střídat.
     
    44
    Jorginho zariskoval zpětnou přihrávkou do pokutového území a Thiago Silva musel před dobíhajícím Solankem odkopnout míč na tribunu.
     
    45
    Už to vypadalo, že Christian Pulisic přidá ještě před přestávkou třetí branku Chelsea, ale sudí mu ještě před zakončením odpískal útočný faul.
     
    45+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    45+2
    Domácí zadáci v nastavení drží míč na kopačkách a nikam se neženou. Ani fotbalisté Bournemouthu nyní neatakují rozehrávku Chelsea nikterak vysoko.
     
    45+3
    Reece James se po rychlém přenesení zjevil v pokutovém území, ustál jeden souboj a následně i zakončil. Jeho ránu ale Mark Travers vyrazil.
     
    45+4
    Chelsea v závěru nastavení zahrávala ještě jeden rohový kop. Centrovaný míč se však snesl jen do míst, kde číhal pozorný obránce.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe domácí Chelsea. O úvodní branku se po čtvrthodině hry postaral Kai Havertz. O deset minut později se navíc zpoza vápna trefil Mount. V závěru poločasu měla Chelsea další šance, ale Pulisice připravil o gól útočný faul a Jamese vychytal gólman Travers. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Jack Stacey, přichází Jaidon Anthony.
     
    47
    Mason Mount se středem hřiště vydal na individuální průnik, ale důrazný soupeř jej tělem poslal k zemi. Podle rozhodčího se jednalo o nedovolený zákrok.
     
    48
    Chelsea operovala na levé straně hrací plochy, jenže kombinace domácího celku se zatím odehrává daleko od pokutového území soupeře.
     
    49
    Poprvé po změně stran se vpřed vydal také hostující Bournemouth. Hosté ale kombinací na pravé straně odevzdali míč obraně Chelsea.
     
    50
    Raheem Sterling doběhl dlouhou přihrávku na pravou stranu a ještě stačil odcentrovat. Jeho pobídka ale přiletěla do míst, kde byli zadáci v červeném.
     
    51
    Kalidou Koulibaly diriguje rozehrávku Chelsea na vlastní polovině. Stoper domácího celku hledal Sterlinga, ale ten se nerozběhl.
     
    52
    Jaidon Anthony dostal přihrávku na levou stranu, ale pod tlakem napadajícího Jamese si při zpracování pomohl rukou.
     
    53
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Reece James, přichází César Azpilicueta.
     
    54
    Kai Havertz dostal přihrávku na polovinu soupeře, rozběhl Sterlinga, který zpětnou přihrávkou našel Zakariu, jehož rána skončila nad břevnem.
     
    55
    Kieffer Moore uspěl v souboji na polovině soupeře, jenže hrudí sklepl míč jen do míst, kde kralovala obrana Chelsea.
     
    56
    Denis Zakaria si tentokrát navedl míč na hranici velkého vápna a dostal se do zakončení. Jeho ránu přizvedl obránce Kelly na rohový kop.
     
    57
    César Azpilicueta odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka prolétla šestnáctkou bez jakékoliv teče.
     
    58
    Christian Pulisic se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, ale obránce jeho ránu dokázal zablokoval. Pro odražený míč si tak došel brankář.
     
    59
    Kepa Arrizabalaga si musel dát pozor na hodně nepříjemnou malou domů a před soupeřem stačil míč odkopnout na poslední chvíli.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Chelsea si stále bez větších problémů drží dvoubrankové vedení. Po změně stran stále čekáme na první šanci.
     
    61
    Kai Havertz doběhl přihrávku na pravou stranu, navedl si míč do pokutového území, ale přízemní střelou levačkou těsně minul branku!
    61. Kai Havertz v další šanci
     
    62
    Marc Cucurella si z jednoho ze soubojů odnesl roztrhlou kopačku.
     
    63
    Cucurella už si vzal novou obuv a zapojil se zpátky do hry. Chelsea zatím kombinuje na vlastní polovině.
     
    64
    Raheem Sterling dostal kousek volného prostoru na pravé straně, potáhl míč vpřed, jenže přízemním centrem spoluhráče nenašel.
     
    65
    Raheem Sterling pro změnu předvedl individiuální akci, jenže až do zakončení se nedostal. Míč mu špičkou kopačky vypíchl Lloyd Kelly.
     
    66
    Aktivní Sterling pro změnu zahrával rohový kop domácí Chelsea. Jeho nadýchaný centr ale obrana Bournemouthu bez větších problémů odvrátila.
     
    66
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Philip Billing, přichází Ryan Christie.
     
    67
    Aktivní Christie se ihned po nástupu na trávník zapojil do akce Bournemouthu. Jeho přihrávka za obranu ale nebyla přesná.
     
    68
    Kepa Arrizabalaga si pohlídal nepovedený centr soupeře z pravé strany a jednoduše schoval míč do rukavic. Domácí brankář dnes podává jistý výkon.
     
    70
    Do konce zápasu zbývá posledních dvacet minut a po změně stran sledujeme skvělý taktický výkon Chelsea, která se nikam nežene.
     
    71
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, niméně balón bez problémů odvrátil Raheem Sterling.
     
    72
    César Azpilicueta zůstává ležet ve vlastním pokutovém území a potřebuje ošetření.
     
    73
    Španělský fotbalista už je zpátky na nohou a dnešní duel podle všeho dohraje až do závěrečného hvizdu.
     
    74
    Mason Mount zahrával rohový kop domácího celku. Střelec druhé branky zvolil rozehrávku do kombinace. Obrana Bournemouthu se poté stačila srovnat.
     
    75
    Kalidou Koulibaly si naskočil na parádní centr z pravé strany a krásnou hlavičkou poslal míč těsně vedle vzdálenější tyčky!
     
    76
    Ryan Christie vymyslel centr do pokutového území, jenže trefil jen prvního obránce v modrém dresu Chelsea.
     
    77
    Kieffer Moore přenesl hru na pravou stranu, nicméně obrana Chelsea se stačila srovnat a nedovolila nikomu v červenočerném dresu odcentrovat.
     
    78
    Domácí se hnali do otevřené obrany Bournemouthu, jenže Sterling zpětnou přihrávkou nenašel Pulisice.
     
    79
    Jaidon Anthony dostal přihrávku na levou stranu, jenže vinou nepovedeného zpracování už neměl dostatek času k odcentrování.
     
    80
    Až nyní se hosté po dlouhé době dočkali zakončení. Ránu z ostrého úhlu ale gólman Kepa Arrizabalaga nepustil za svá záda.
    80. Christieho pokus z ostrého úhlu
     
    82
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Pierre-Emerick Aubameyang,
    ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Conor Gallagher.
     
    83
    Silva diriguje rozehrávku Chelsea na vlastní polovině. Domácí celek pokračuje v trpělivé hře a nikam se už netlačí.
     
    84
    Střídající Pierre-Emerick Aubameyang spěchal za přihrávkou mezi obránce, nicméně stopeři Bournemouthu měli ke skákavému míči blíže.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Bournemouth:
    ze hřiště odchází Kieffer Moore, přichází Siriki Dembélé.
     
    86
    Střídající Dembélé táhl akci Bournemouthu středem hřiště, přenesl míč na pravou stranu, nicméně následný centr zablokoval Thiago Silva.
     
    87
    Bournemouth nyní zvýšil aktivitu a Christie přízemním centrem získal pro hosty alespoň rohový kop.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Trevoh Chalobah.
     
    89
    Hosté se snažili o přenesení hry na pravou stranu, jenže dlouhá pobídka se po trávníku svezla až do zámezí.
     
    90
    Adam Smith dostal přihrávku na pravou stranu, ale ihned u něj hlídkoval domácí obránce. Hosté zkrátka nemají prostor pro kombinaci.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Dominic Solanke upadl po souboji s Gallagherem, ale podle rozhodčího nešlo o nedovolený zákrok. Chelsea mezitím vyvezla míč vpřed.
     
    90+3
    Marcos Senesi potáhl míč na polovinu Chelsea, ale přihrávkou mezi obránce nenašel nikoho v černočerveném dresu Bournemouthu.
     
    90+4
    Bournemouth měl v nastavení dobrou možnost v podobě přímého kopu. Jeho rozehrávky se ujal Jaidon Anthony, ale Kepa Arrizabalaga ránu směřující pod břevno vyboxoval.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chelsea zvládla domácí duel po dlouhé přestávce a poráží Bournemouth 2:0. O úvodní branku se po čtvrthodině hry postaral Kai Havertz. O deset minut později se navíc zpoza vápna trefil Mount. V závěru poločasu měla Chelsea další šance, ale Pulisice připravil o gól útočný faul a Jamese vychytal gólman Travers. Po změně stran měl další velkou šanci Havertz, ale druhou branku nepřidal. Největší šanci hostů si vytvořil Christie, ale z úhlu míč do sítě neprocedil.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:10. (20:27:33)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. Havertz (Sterling), 24. Mount (Havertz)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:10.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James (53. Azpilicueta), Koulibaly, T. Silva, Cucurella – Jorginho (C), Zakaria (82. Gallagher), Mount – Sterling (88. T. Chalobah), Havertz, Pulisic (82. Aubameyang).
    Náhradníci: Bettinelli – Hutchinson, Hall, Chukwuemeka, Humphreys.

    AFC Bournemouth: Travers – A. Smith, Senesi, Kelly (C), Zemura – Stacey (46. Anthony), L. Cook, Lerma, Billing (66. Christie) – Solanke, Moore (85. Dembélé).
    Náhradníci: Plain – Marcondes, Lowe, Pearson, Stephens, Rothwell.

    Rozhodčí: Hooper – Holmes, Scholes
    bahis siteleri