West Ham – Brentford 0:2 (kon.) | Liverpool – Leicester 2:1 (kon.)
konec
West Ham United
0:2 (0:2)
Brentford FC
Pátek 30.12.2022, 20:45 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:5. (22:52:09)
     
    Trápení West Hamu pokračuje. Kladiváři na domácí půdě prohráli 0:2 s Brentfordem a je klidně možné, že po dalších zápasech kola klesnou do zóny sestupu.

    Oba góly padly v prvním poločase. Skóre střetnutí otevřel v 18. minutě Ivan Toney, na nějž navázal pár minut před odchodem do kabin Josh Dasilva. Domácí byli častěji na míči a konkurenta výrazně přestříleli, jenže produktivita byla mizerná, ostatně stejně jako po většinu sezóny. Nicméně i hosty potkala velká komplikace, protože v závěru se při dopadu na zem zranil Ivan Toney a dle bolestivých grimas a skutečnosti, že forvard musel být odvezen na nosítkách, to vypadá na delší absenci.

    Svěřenci kouče Franka se díky vítězství posunuli v tabulce na deváté místo před Fulham. West Ham zůstává sedmnáctý o jediný bod před Wolves.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Saídu Benrahmovi vůbec nevyšlo přenesení. Kousek za vápnem nicméně získal balón Jarrod Bowen, předal jej Michailu Antoniovi a Jamajčan vypálil do početního bloku před sebou.
     
    90+6
    Po nedorozumění dvou domácích fotbalistů vystartoval do brejku Íránec Sámán Ghoddos, jeden na jednoho proti Riceovi však neuspěl.
     
    90+5
    K Tomáši Součkovi dostoupil Christian Nörgaard. Český záložník se konkurenta viditelně zalekl, proto volil nahrávku směrem dozadu na Angela Ogbonnu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Ivan Toney, přichází Pontus Jansson.
     
    90+4
    Utkání může pokračovat, očekávejme tedy ještě ty nastavené čtyři minuty, během nichž byl Ivan Toney ošetřován. Na míči je West Ham.
     
    90+3
    Na trávník přijel vůz s nosítky, který Ivana Toneyho odveze do útrob stadiónu. Anglický forvard je vyprovázen ze stadiónu hlasitým potleskem.
     
    90+2
    Ztráta nejlepšího střelce bude pro Brentford samozřejmě velkou komplikací. Dle záběrů je více než jasné, že bolest nebude přetrvávat jen pár minut.
     
    90+1
    S Ivanem Toneym to nevypadá vůbec dobře. Hostující útočník schovává obličej v dlaních, zranění vypadá býti vážnějšího charakteru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Při vzdušném souboji si ublížil Ivan Toney, když špatně došlápl na pravou nohu. Na trávník spěchají zdravotníci.
     
    88
    Domácí kombinují na útočné polovině a jsou jasně lepším týmem už několik minut. Jenže si nedokáží vytvořit tutovku, kterou by se alespoň dostali na dostřel.
     
    87
    Opět směřoval centr do pokutového území na Michaila Antonia, avšak Yoane Wissa se vyšponoval o trošku výše a zažehnal bezprostřední nebezpečí.
     
    86
    Saíd Benrahma z první sklepával míč na střed pro Declana Rice, jenž centroval do vnitra pokutového území, kde Antonia ustrážil Mathias Jörgensen.
     
    85
    Už to vypadalo, že se do zápasu poprvé zapojí Tomáš Souček. Za nahrávkou Craiga Dawsona ale vystartoval pozdě, na hosty čeká autové vhazování.
     
    84
    Ne, tohle se nepovedlo. Jarrod Bowen měl v plánu centrovat na Michaila Antonia, jenže balón netrefil vůbec dobře, adresáta přeletěl.
     
    83
    Znovu Kladiváři vybojovali standardku v podobě rohového kopu. Tentokráte David Raya práci neměl, útočným faulem se provinil Michail Antonio.

    Milan Huppert

    Branky: 18. Toney, 43. Dasilva (Toney)

    Karty:   70. Coufal (WHU)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:5.
    West Ham United: Fabiański – Dawson, Ogbonna, Cresswell – Coufal, Rice (C), Paquetá (82. Souček), Emerson (64. Antonio) – Bowen, Benrahma – Scamacca.
    Náhradníci: Aréola – Akird, Downes, Fornals, Be. Johnson, Kehrer, Lanzini.

    Trenér: David Moyes

    Brentford FC: Raya – Jörgensen, Pinnock, Mee – Roerslev, Jensen (59. Janelt), Nörgaard (C), Dasilva (67. Ghoddos), Henry – Toney (90+5. Jansson), Mbeumo (58. Wissa).
    Náhradníci: Cox – Canós, Damsgaard, Lewis-Potter, Trevitt.

    Trenér: Thomas Frank

    Rozhodčí: England – Mainwaring, Meredith
    bahis siteleri