Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 2:3 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:2 (kon.)
Nitra – HC Slovan 3:6 (kon.) | Zvolen – Poprad 2:3 (po pr.) | Prešov – Košice 1:5 (kon.)
konec
HK Nitra
3:6 (0:1, 0:3, 3:2)
HC SLOVAN Bratislava
sk Pátek 30.12.2022, 18:00 • Tipsport Aréna Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:01
    Nitra dala gól!
    V Nitre sú to aktuálne gólové hody. Luke Green odviedol skvelú robotu pri individuálnom prieniku, následne vypálil z väčšej vzdialenosti na bránku, po viacerých tečoch sa dostal k puku PHIL KNIES a zblízka prekonáva Hlavaja – 3:6.
    Asistencie: František Gajdoš, Luke Green
     
    55:35
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovanisti zastavujú domáci rozlet. LIAM PECARARO si šikovne vymenil puk s Brantom Harrisom, z ľavej strany sa dostal až pred bránku a elegentnou sťahovačkou opäť posiela Slovan do 4-gólového vedenia – 2:6.
    Asistencie: Brant Harris
     
    50:36
    Nitra dala gól!
    Bude z toho ešte zdramatizovanie zápasu? JAKE ELMER prenikal z pravej strany, následne si šikovnou sťahovačkou vylepšil streleckú pozíciu a zoči-voči Hlavajovi nezaváhal – 2:5.
    Asistencia: Phil Knies
     
    49:48
    Nitra dala gól!
    Domáci sa konečne dočkali a odkliali kúzlo hosťujúceho brankára Hlavaja. Martinovi Vitálošovi síce strela z väčšej vzdialenosti príliš nevyšla, no pred bránkou sa k puku dostal JOZEF BALÁŽ, ktorý zachoval pokoj a s prehľadom vykúpal Samuela Hlavaja – 1:5.
    Asistencie: Martin Vitáloš, Luke Green
     
    45:51
    Slovan Bratislava dal gól!
    Pre domácich je to už hrozivý debakel. Slovanisti založili rýchlu brejkovú akciu, Tomáš Török napriahol z pravého kruhu, Kašík zareagovať nedokázal – 0:5.
    Asistencie: Matt MackKenzie, Andrej Golian
     
    39:20
    Slovan Bratislava dal gól!
    Marcel Haščák prenikol po pravej strane, puk dokázal prepasírovať pred bránku na DANIILA FOMINYKHA, ktorý zblízka nezaváhal a prepálením Kašíka zaznamenáva svoj druhý gól v stretnutí – 0:4.
    Asistencie: Marcel Haščák, Samuel Fereta
     
    31:25
    Slovan Bratislava dal gól!
    S Nitrou to vyzerá zle-nedobre. DANIIL FOMINYKH si na pravej strane zobral puk od Matta MacKenzieho a následne nekompromisne vypálil pod bližšiu hornú žŕdku – 0:3.
    Asistencia: Matt MacKenzie.
     
    23:00
    Slovan Bratislava dal gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a vedú už o dva góly. Harris nabil MacKenziemu, ktorého strelu vyrazil gólman Kašík len pred LIAMA PECARARA, a ten do odkrytej bránky pohodlne zvyšuje skóre – 0:2.
    Asistencie: Matt MacKenzie, Brant Harris.
     
    0:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Na domácu strelu reagujú hostia expresným vedúcim gólom. Samuel Fereta strieľal z ľavej strany na bránku, Kašík vyrazil puk pred seba, dobrú prácu následne v predbránkovom priestore odviedol MARCEL HAŠČÁK, ktorý zblízka bekhendom posiela svoj tím do vedenia – 0:1.
    Asistencie: Samuel Fereta, Carl Ackered

    Samuel Brecko

    Branky a nahrávky: 50. Baláž (Vitáloš, Green), 51. Elmer (Knies), 57. Knies (Gajdoš, Green) – 1. Haščák (Fereta, Ackered), 23. Pecararo (MacKenzie, Harris), 32. Fominykh (MacKenzie), 40. Fominykh (Haščák, Fereta), 46. Török (MacKenzie, Golian.), 56. Pecararo (Harris)


    HK Nitra: Kašík (Beržinec) – Švarný (C), Bodák, Gajdoš, Green, Pupák, Donaghey, Vitáloš, Fatul – Baláž, Buncis, Krivošík – Knies, Gill, Elmer – Tvrdoň, Hrnka, Guman – Drábek, Čederle, Lacka
    Trenér: Antonín Stavjaňa

    HC SLOVAN Bratislava: Hlavaj (Coreau) – MacKenzie, Golian, Ackered, Fereta, Gachulinec, Sersen (C), Beňo – Pecararo, Harris, Takáč – Fominykh, Zigo, Haščák – Lukošík, Kytnár, Matoušek – Török, Preisinger, Petriska
    Trenér: Ján Pardavý

    Rozhodčí: Snášel, Rojík – Janiga, Junek

    Diváci: 2877
    thejrc.org