Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 2:3 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:2 (kon.)
Nitra – HC Slovan 3:6 (kon.) | Zvolen – Poprad 2:3 (po pr.) | Prešov – Košice 1:5 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 30.12.2022, 14:00 • TITAN Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:23
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Micke Saari šikovnou prihrávkou vysunul do samostatného úniku MARTINSA KASUMSA, pred ktorým stála len prázdna bránka. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Micke Saari, Hannu Kuru.
     
    50:33
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    LUKÁŠ HANDLOVSKÝ teraz využil zaváhanie posledného brániaceho hráča, ktorého preskočil puk. Priblížil sa bližšie k bránke a následnou strelou umiestnil puk k ľavej žrdi. Stav stretnutia je 4:2! Asistencia: Sameli Ventelä.
     
    49:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Matúš Holenda si položil gólmana a následne sa obtočil okolo bránky, aby mohol puk prihrať spoza nej presne na hokejku PATRIKA BAČIKA. Ten strelou z prvej trafil úplne odkrytú bránku. Stav stretnutia je 3:2! Asistencia: Matúš Holenda, Jakub Sukeľ.
     
    30:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Krásna kombinácia domácich bola úspešná. MICKE SAARI si nakorčuľoval medzi kruhy, kde mu Martins Karsums poslal presnú prihrávku, Prvý menovaný sa doňho oprel z prvej a poslal nechytateľný projektil presne do ľavej šibenice. Stav stretnutia je 3:1! Asistencia: Martins Karsums.
     
    24:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Andreas Štrauch si prevzal puk v strednom pásme, ktorý priviezol puk do útočnej tretiny a z medzikružia vyslal svižnú strelu. Tá skončila až za bránkovou čiarou, a tak je Liptovský Mikuláš vo vedení 2:1.
     
    11:42
    Banská Bystrica dala gól!
    Do rozhodenej defenzívy vletel rozbehnutý Jakub Sukeľ, ktorý naviazal na seba hneď trojicu brániacich hráčov. Nasledovala prihrávka na opačnú stranu, kde sa nachádzal úplne voľný RASTISLAV GAŠPAR, pred ktorým stála prakticky len prázdna bránka, ktorú trafil a vyrovnal tak nepriaznivý stav na 1:1! Asistencia: Jakub Sukeľ, Ivan Ďatelinka.
     
    06:28
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Liptáci sa po chybe brániaceho hráča dostali do prečíslenia traja proti jednému. Pri puku bol Sebastián Šmída, ktorý to zobral na seba a zakončil. Gólman vyrazil puk len pred seba, kde sa nachádzal nikým nekrytý HANNU KURU. Pred ním stála už len odkrytá bránka, ktorú strelou z prvej nemal problém trafiť. Stav stretnutia je 1:0! Asistencia: Sebastián Šmída, Peter Novajovský.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 7. Kuru (Šmída, Novajovský), 25. Štrauch, 31. Saari (Karsums), 51. Handlovský (Ventelä), 60. Karsums (Saari, Kuru) – 12. Gašpar (Sukeľ, Ďatelinka), 50. Bačik (Holenda, Sukeľ)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Durný) – Mezovský, Ventelä, Bakala, Diakov, Novajovský, Hudec, Kalousek, Pavúk – Kriška, Walega, Handlovský – Karsums, Saari, Kuru – Michalík, Vähätalo, Uhrík – Šmída, Vankúš, Štrauch
    Trenér: Ernest Bokroš

    HC´ 05 Banská Bystrica: Sedláček (Belányi) – Björkung, Bačik, Pavlin, Kojo, Holenda, Ďatelinka, Luža, Bača – Watling, Tamáši, Šoltés – Troock, Kontos, Jendek – Gašpar, Bíreš, Sukeľ – Výhonský, Gabor, Urbánek
    Trenér: Douglas Shedden

    Rozhodčí: Crman, Goga – Synek, Orolin
    thejrc.org