Sparta – Örebro HK 4:3 (kon.) | Ambri-Piotta – Davos 5:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:3 (0:1, 4:2, 0:0)
Örebro HK
Pátek 30.12.2022, 15:10 • Valliant Arena, Davos (SUI) • Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Sparta je pod velkým tlakem, který přerušuje zákrok Kořenáře proti střele od modré čáry! Gólman Sparty dává zapomenout na nešťastnou první polovinu.
     
    58:37
    Fantastický zákrok Kořenáře zachraňuje Spartu! Örebro skvěle zakombinovalo z první, načež Ekström číhal na zadní tyčce, ale přesouvající se brankář Sparty zasáhl levým betonem.
     
    58:22
    Abols skvěle prošel středem hřiště až mezi kruhy, odkud prudkou střelu prověřil Kořenáře!
     
    57:37
    Utkání už je spíše boj, ale přichází komplikace pro Spartu. Ondřej Mikliš (SPA) si u mantinelu přidržel soupeře až moc a dostává menší trest.
     
    54:23
    Už je v útočné třetině, kde jeden z jeho hráčů pálil z otočky, ale Kořenář svou přední tyčku uhájil!
     
    53:35
    Obránce Örebra namazal mezi kruhy zcela volnému Tomáškovi, jehož střelu zastavila skvělý Enrothův zákrok lapačkou!
     
    51:55
    Na levém kruhu vlétl mezi dva obránce Tomášek, jehož povedená střela končí na Enrothově levém betonu.
     
    51:41
    Nilsson jen nahodil puk od modré čáry, načež jeden z spoluhráčů sklepl puk na led a skákavý puk nadělal Kořenářovi starosti!
     
    49:53
    Do kabin odchází Radek Mužík, který odkulhal po střetu se svým spoluhráčem. Velká škoda, v dnešním utkání hrál velmi slušně.
     
    47:38
    Rychlý brejk Sparty středem hřiště vedl Tomášek, jenž na pravém kruhu našel zcela volného Erika Thorella, ale ten trefil jen Enrothovu vyrážečku!
     
    42:41
    Kristian Näkyvä (ORE) v souboji nešťastně zasáhl holí Vitoucha, za což dostává menší trest – další přesilovka pro Spartu.
    39:20 TOMÁŠEK - 4:3
     
    39:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tvrdá rána pro švédský celek! Sparta ujela do přečíslení dvou na jednoho, při němž Erik Thorell z pravé strany jen předložil puk DAVIDU TOMÁŠKOVI a jeho střela zaplula do Enrothovy branky. Asistence: Erik Thorell.
     
    37:59
    Pozor na to! Örebro mohlo euforii Sparty zkrotit velmi rychle, ale nepříjemnou střelu od modré Kořenář pokryl a vzápětí měl při soupeřově teči trošku štěstí.
    37:38 BUCHTELE - 3:3
     
    37:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Třígólové manko je pryč, Sparta je zpátky! Rychlý brejk českého týmu vedl po pravé straně Mikliš, jehož střelu z kruhu Enroth neudržel a důrazný JAN BUCHTELE bekhendovou dorážkou vyrovnal. Asistence: Ondřej Mikliš.
     
    35:40
    Bohužel to bude mít těžší, jelikož Jakub Konečný (SPA) chtěl v pásmu vystřelit kotouč, jenže hůl se mu svezla po Ekströmově hokejce a trefila obličej.
    34:40 FORMAN - 2:3
     
    34:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    V přesilovce Sparta neudeřila, ale krátce po jejím konci vyšla Jandusova střela od modré, která byla sražena k Přibylovi, jehož chytrá přihrávka našla MIROSLAVA FORMANA, jenž poslal k levé tyčce odkryté branky! Asistence: Daniel Přibyl, Martin Jandus.
     
    34:15
    Za obranou Švédů se zjevil nehlídaný Horák, jenž zkoušel svůj samostatný únik zakončit střelou mezi betony, ale na Enrotha si nepřišel.
     
    33:23
    Sparta se zlobí, protože po prudké střele z levého kruhu neměl Enroth puk zcela pod kontrolou a Erik Thorell ho zpod betonu dorazil do sítě. Rozhodčí už však pískl, proto gól neplatí.
     
    33:11
    V levém kruhu dostal nabito pro změnu Řepík, jehož prudká rána olízla brankovou konstrukci a míří mimo!
     
    32:56
    Obrovská šance! Akci na jeden dotek završila Řepíkova přihrávka na pravý kruh, odkud Tomášek netrefil odkrytou branku!
     
    32:32
    Vzápětí je hra přerušena, jelikož Gustav Backström (ORE) přidržel Formana, čímž posílá Spartu do krátké přesilovky!
     
    31:05
    Mdlou arénu nakopla strkanice mezi Ondřejem Miklišem (SPA) a Linusem Öbergem (ORE) bezprostředně po vhazování – dvě minuty pro oba.
     
    31:05
    Vzápětí přiletěla další prudká střela z levého kruhu, kterou si Kořenář dobře pohlídal a ukryl ji do náruče.
     
    30:59
    Signalizovaný ofsajd ji připravil o šanci, načež se po brejku objevil na levé straně nehlídaný Eklind a prudkou střelou nad beton orazítkoval pravou tyčku!
    30:02 DVOŘÁČEK - 1:3
     
    30:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to tady, to může být potřebný impulz! Čtvrtý útok Sparty vybojoval pásmo, načež se kotouč šťastně svezl mezi kruhy k DAVIDU DVOŘÁČKOVI, který z otočky propálil Enrotha. Asistence: Jakub Konečný, Michal Moravčík.
    29:31 RISSANEN - 0:3
     
    29:31
    Örebro právě vstřelilo branku!
    Druhá střela, druhý gól. Nenápadný útok Örebra završil nenápadným nahozením RASMUS RISSANEN, jehož pokus od modré Josef Kořenář přes skrumáž těl vůbec neviděl. Asistence: Quinton Howden.
     
    25:54
    Nejlepší pasáž Sparty v zápase! Na pravé straně zkoušel z pravého kruhu Safin, ale trefil jen levou spojnici – škoda.
     
    24:42
    Örebro vyhodilo kotouč ideálním způsobem, aniž by šlo o icing, přesto se musí bránit. Horákovu prudkou ránu z mezikruží Enroth kryje!
    22:23 NÄKYVÄ - 0:2
     
    22:23
    Örebro právě vstřelilo branku!
    Bohužel, severský celek odskakuje na rozdíl dvou gólů. Howden objel branku a z rohu pobídl KRISTIANA NÄKYVU, jehož schovaná plavající střela našla prostor mezi lapačkou a helmou sparťanského brankáře. Asistence: Quinton Howden, Gustav Karlsson.
     
    14:40
    Už to mohlo být 2:0! Na zadní tyčce zůstal nehlídaný Abols, ale Kořenář se skvěle přesunul a jeho střelu do odkryté klece vychytal.
     
    13:41
    Komplikace pro Spartu, jelikož Miroslav Forman (SPA) u mantinelu přidržel Mužíka a dostává menší trest.
     
    13:25
    Švédský celek ale vybojoval puk, vydal se do útoku, při kterém se dostal do nebezpečné střely z levé strany Mužík – Kořenář kryje.
     
    11:44
    Vzápětí Sobotka skvěle vybojoval puk Formanovi, jenž si najel za branku a zpětnou zadovkou podél přední tyčky vybídl Řepíka. Kapitán Sparty měl ale zakončení kvůli přesile bránících hráčů těžké – Enroth zasahuje!
     
    06:56
    Eklind sám krásně obešel obránce Böhma, načež se natlačil až před Kořenáře, ale kotouč nad jeho beton nezvedl.
     
    05:45
    Moc pěkná akce Örebra! Vyhrané vhazování, kotouč nahoru a prudká střela od modré, kterou i přes tlak v brankovišti Kořenář udržel.
    03:28 BROMÉ - 0:1
     
    03:28
    Örebro právě vstřelilo branku!
    To je škoda. Nedůrazná rozehrávka Sparty přinesla ztrátu, po které se Örebro dostalo k brance, před kterou Abols v pádu poslal zadovku na MATHIASE BROMÉHO, jenž poslal puk do odkryté branky. Asistence: Rodrigo Abols, William Wikman.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 31. Dvořáček (Konečný, Moravčík), 35. Forman (Přibyl, Jandus), 38. Buchtele (Mikliš), 40. Tomášek (E. Thorell) – 4. Bromé (Abols, Wikman), 23. Näkyvä (Howden, Karlsson), 30. Rissanen (Howden)


    HC Sparta Praha: Kořenář (Kovář) – Krutil, Kempný, Jandus (A), Mikliš, Tomek, Moravčík, Böhm – Řepík (C), Sobotka (A), Forman – Tomášek, Horák, E. Thorell – Safin, D. Vitouch, Buchtele – Dvořáček, G. Thorell, Konečný – Přibyl.
    Trenér: M. Hořava

    Örebro HK: Enroth (Arntzen) – Holm, Berglund, Rissanen, Näkyvä, Hardegård, Backström, Forsmark – Wikman, Abols, Bromé – Eklind, Mastomäki, Ekström – Karlsson, Nilsson, Öberg – Marenis, Howden, Mužík.
    Trenér: N. Eriksson

    Rozhodčí: Lemelin (USA), Wiegand (SUI) – Cattaneo (SUI), Obwegeser (SUI)
    bahis siteleri