Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 2:3 (kon.) | Česko – Švýcarsko cz 9:1 (kon.)
USA – Německo 11:1 (kon.)
konec
Česko
9:1 (3:1, 4:0, 2:0)
Švýcarsko
Pondělí 02.01.2023, 19:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Češi hladce prošli přes čtvrtfinále
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (22:03:55)
     
    Směrem do semifinále se zatím jako nejpravděpodobnější soupeř rýsuje Švédsko. S tím se Češi střetnou v případě, že USA i Kanada ve večerních duelech potvrdí role velkých favoritů.
     
    Neuvěřitelný zápas je u konce! Česká dvacítka ve čtvrtfinále mistrovství světa deklasovala Švýcarsko 9:1, ačkoliv hned v první minutě inkasovala. V dalším průběhu už to však byla česká ofenzivní exploze, která se zastavila těsně pod magickou hranicí deseti gólů. Češi se mohli opřít zejména o luxusní úspěšnost střelby. Z 28 pokusů se devětkrát prosadili.

    Střely na branku – 28:18.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Gabriel Szturc vybojoval puk za bránou a našel k brankovišti mířícího Chmelaře, který jeho dobrou pobídku usměrnil mimo tři tyče.
     
    59:26
    Na puk si ještě sáhl také brankář Suchánek, po jehož zákroku následuje buly.
     
    58:57
    Jakub Brabenec od zadního mantinelu našel mezi kruhy úplně volného Jiřího Kulicha, který z ideální pozice minul!
     
    58:25
    Louis Robin sám zavezl puk do útočného pásma a srovnal si ho k zajímavé střele, kterou nasměroval nad břevno české brány.
     
    57:08
    Ještě větší šanci měl stále v početní nevýhodě Jakub Kos, který už se objevil za zády protihráčů. Ti ho ale při střele dokázali malinko rozhodit a kotouč mířil mimo bránu.
     
    56:43
    Češi v oslabení zatoužili po desáté brance. Gabriel Szturc vzal rychlý brejk na sebe, zleva si stáhl puk na střed a zakončoval. Dario Sidler dobrým blokem zabránil pohromě.
     
    55:54
    Attilio Biasca vystřelil z levého kruhu, Suchánek puk vyrazil betonem. Pak mu pomohli spoluhráči, kteří kotouč vyhodili pryč z pásma.
     
    55:44
    Češi si ještě zkusí oslabení. Matyáš Šapovaliv dostává trest za faul kolenem.
     
    55:26
    Jiří Kulich pálil netradičně od modré čáry. O teč se ještě snažil na brankovišti zaparkovaný Matyáš Šapovaliv, dalšího úderu teď však byli Švýcaři ušetřeni.
     
    Střely na branku – 26:15.
     
    54:44
    Petr Hauser podél pravého mantinelu získal útočné pásmo a ze strany prověřil Beglieriho pozornost. Švýcarský brankář svým zákrokem přerušuje po dlouhé době hru a dává prostor komerční přestávce.
     
    53:54
    Petr Hauser si najížděl mezi švýcarské obránce a kdyby se k němu dostala dlouhá rozehrávka, mohl by jet sám na bránu. Bránící hráč nicméně zakročil.
     
    53:10
    Obléhání švýcarské brány zakončil prudkou ranou z úhlu Jiří Ticháček. Puk po teči protihráče prolétl vysoko nad horní tyčkou soupeřovy klece.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Kulich (Svozil, Suchánek), 8. Marcel, 10. Hauser (Marcel, Kos), 21. Jiříček (Kulich), 26. Kulich (Šalé), 34. Szturc (Svozil, Brabenec), 39. Šalé (Kulich), 44. Marcel (Čech, Ticháček), 45. Szturc (Ticháček, Jiříček) – 1. Robin


    Česko: Suchánek (Král) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech – Kulich (A), Šapovaliv, Šalé – Szturc, Brabenec, Chmelař – Kos, Menšík, Ryšavý – Měchura, Marcel, Hauser – Sapoušek.
    Trenér: Radim Rulík

    Švýcarsko: Pasche (22. Beglieri) – Streule, Bichsel (A), Zanetti, Sidler (A), Meile, Dionicio, Deussen, Despont – Biasca (C), Canonica, Robin – Jabola-Prada, Alge, Taibel – Ramel, Müller, Reichle – Perrenoud, Truog, Muggli.
    Trenér: Marco Bayer

    Rozhodčí: Campbell, Menniti (oba CAN) – Laguzov (GER), Persson (SWE).

    Diváci: 8 746
    ocianews.com