USA – Kanada 2:6 (kon.) | USA – Švédsko 8:7 (po pr.)
konec
USA
2:6 (2:1, 0:3, 0:2)
Kanada
Čtvrtek 05.01.2023, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:45 Joshua ROY - 2:6
     
    56:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! JOSHUA ROY ve středním pásmu obral o puk Hughese a pak už jednoduše trefil prázdnou bránu. Bez asistence.
     
    56:14
    Že by ještě šance pro USA? Zach Dean dostává dvě minuty za vysokou hůl.
    54:57 Wright mohl definitivně rozhodnout
     
    54:57
    Velká škoda pro Kanadu, že Wrightovi trošku utekl kotouč z hole. Už totiž byl sám před Augustinem, na kterého nakonec střílel z poměrně ostrého úhlu. Americký brankář svůj tým ještě udržel alespoň teoreticky ve hře.
    49:45 Brandt CLARKE - 2:5
     
    49:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dělají obrovský krok k postupu! Obránce BRANDT CLARKE si mezi kruhy zpracoval odražený puk a nekompromisně ho napálil za rozhozeného gólmana Augustina. Asistence: Adam Fantilli, Owen Beck.
    45:44 Zellweger se obtočil kolem své osy a zakončil
     
    45:44
    Olen Zellweger obdržel přihrávku za kruhy, luxusně se otočil kolem své osy a bekhendem nechal vyniknout amerického brankáře Augustina!
     
    43:51
    Vyloučení v týmu USA:
    Tyler Boucher – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Kanada:
    Nolan Allan – 2 min., hrubost.
    43:26 Milic napravil své zaváhání za bránou
     
    43:26
    Thomas Milic je naprosto neskutečný! Nejprve lapačkou vyškrábl ránu Cuttera Gauthiera z kruhu už do skoro prázdné brány. Pak udělal obrovskou chybu mimo svoji klec, ale stihl rychle skočit zpátky a vleže zabránit ve skórování Cooleymu. Neuvěřitelné momenty.
    43:07 Milice zachránila branková konstrukce
     
    43:07
    Teď už měl ale Milic pořádné štěstí, zvonila za ním totiž tyčka, kterou krásnou střelou z levého křídla orazítkoval smolař posledních minut Rutger McGroarty. Po neuznané brance byl znovu nesmírně blízko.
     
    41:51
    Dvě minuty za vyhození puku mimo mantinely? Na tomhle turnaji až nezvykle častý prohřešek. Dalším, komu se to "povedlo," je kanadský Ethan Del Mastro.
    40:38 Ani tato branka nebyla Američanům uznána
     
    40:38
    Ani tenhle gól neplatí! Rutger McGroarty šel za volným pukem v kanadském brankovišti a přes Milice ho protlačil až těsně za brankovou čáru. Situace je ovšem znovu posouzena jako nedovolené bránění gólmanovi.
     
    40:38
    Rutger McGroarty procedil kotouč ve skrumáži těsně za čáru. Kanadští trenéři si berou další challenge, budou znovu úspěšní?
    38:33 Roy to zkoušel do horního růžku
     
    38:33
    A pozor, obrovskou šanci měly ve čtyřech i javorové listy! Zach Dean posunul kotouč do jízdy Joshuovi Royovi, který mířil sám na americkou branku. Zkoušel střelu do horního růžku, cíl těsně netrefil.
     
    37:19
    A přesilovku zkusí využít také Spojené státy. Rozhodčí viděli zákrok Ethana Del Mastra, který si přidržel protihráče.
    36:27 Connors pláchl Kanaďanům
     
    36:27
    Jack Peart baseballově odehrál puk od americké brány a Kenny Connors dokonce pláchl Kanaďanům na druhé straně! Milicovi chtěl puk zasunout mezi betony, kanadský gólman ale znovu rozsvítil červenou.
    35:47 Othmann se pokusil tečovat nahození Bedarda
     
    35:47
    Brennan Othmann si sjel před bránu k teči chytré Bedardovy přihrávky. Na puk k obrovskému štěstí Spojených států těsně nedosáhl.
     
    34:35
    Teď už se ale vylučuje. Samuel Lipkin inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění a kanadský tým jde do přesilové hry.
    32:20 Joshua ROY - 2:4
     
    32:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtvrtý úder Kanady! JOSHUA ROY si na brankovišti našel volný puk a bekhendem ho doklepl za bezmocného Augustina. Tohle je pro Američany po neuznaném gólu velká rána... Asistence: Logan Stankoven, Connor Bedard.
    30:43 Augustine podržel svůj tým
     
    30:43
    Shane Wright podnikl výpad do otevřené americké obrany a prohodil puk na Dylana Guenthera, který už byl sám před Augustinem! Gólman Spojených států svůj tým úžasně podržel, když Guentherovu střelu vyrazil.
    27:22 Američanům nebyla branka uznána
     
    27:22
    Gól neplatí! Luke Hughes to udělal fantasticky, když dostal přihrávku za kruhy a dokázal si vylepšit pozici. Bekhendem pak poslal kotouč do brankoviště, kde si ho v těsném kontaktu s gólmanem Milicem našel Jackson Blake, rychle se otočil a zametl puk za čáru. Rozhodčí situaci vyhodnotili jako nedovolený zákrok na brankáře, Kanada tedy stále vede 3:2.
     
    27:22
    Američané už se radovali z vyrovnání, do akce ale ještě jde video...
    26:34 Milic vytáhl parádní zákrok lapačkou
     
    26:34
    Souboje Thomas Milic – Jimmy Snuggerud jsou zatím ozdobou tohohle duelu. Americký útočník teď dostal parádní přihrávku ze strany a z osy hřiště pálil do poloprázdné klece, jenže Milic se neskutečně přesunul a zabránil už jistému gólu!

    Hráči Spojených států zatím mají asi více vyložených šancí, jenže Milic teď působí místy až neprůstřelným dojmem.
    25:46 Adam FANTILLI - 2:3
     
    25:46
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy dokonávají obrat a ve Scotiabank Centre je aktuálně nepopsatelná atmosféra. Zach Dean se krásně protáhl po pravém křídle a počkal si na vhodný okamžik k žabičce před bránu, kterou za záda Augustina uklidil ADAM FANTILLI! Asistence: Zach Dean, Olen Zellweger.
    24:49 Kanaďané nevyužili přečíslení tři na jednoho
     
    24:49
    Kanada ujela do přečíslení, Dylan Guenther oslovil Brandta Clarkeho, jenže ten před poloprázdnou bránou ještě přihrával zpátky! Američané už si s tím poté poradili.
    24:00 Lucius neproměnil svůj samostatný ůnik
     
    24:00
    Teď si ovšem Američané připravili obrovskou příležitost. Chaz Lucius to sám před brankářem zkusil do bekhendu a Milic jeho zakončení zpomalil. Kotouč se pak povaloval v brankovišti, odkud do Kanaďané odehráli!
     
    22:42
    Dylan Guenther si nepohlídal hokejku a je vyloučen za sekání, šance pro USA!
    22:36 Milic zlikvidoval ránu Snuggeruda
     
    22:36
    Šance střídá šanci. A byl to znovu Jimmy Snuggerud, kdo měl blízko ke gólu. Thomas Milic jeho střelu z mezikruží výborně zkrotil.
    22:09 Augustinovi pomohla tyč
     
    22:09
    Brandt Clarke naznačil ránu a nádherně přihrál do pravého kruhu Adamu Fantillimu, který napálil tyč za už překonaným Augustinem! Sledujeme opravdu neuvěřitelný zápas.
    20:47 Logan STANKOVEN - 2:2
     
    20:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Brandt Clarke vyjel z pravé strany přímočaře k brance, čímž způsobil velký zmatek. Jeho střela se pak odrážela v brankovišti, až ji do sítě doklepl připravený LOGAN STANKOVEN. Asistence: Joshua Roy, Brandt Clarke.
    20:19 Snuggerud pálil po zadovce Cooleyho
     
    20:19
    Velká šance USA hned na úvod! Logan Cooley výbornou zadovkou našel Jimmyho Snuggeruda, který pálil z ideálního místa mezi kruhy. Thomas Milic ani pořádně nevěděl, kde má puk. Co je však hlavní, za svá záda ho projít nenechal.
    11:49 Connor BEDARD - 2:1
     
    11:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle javorové listy potřebovaly. Kanaďané uspěli na buly v útočné třetině a obránce Ethan Del Mastro skvěle projel podél levého mantinelu. Následně poslal kotouč před bránu, kde připravený CONNOR BEDARD zvedl puk nad Augustineho beton. Asistence: Ethan Del Mastro, Joshua Roy.
    10:30 Kenny CONNORS - 2:0
     
    10:30
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    KENNY CONNORS ukázkově dohrál americkou akci a poté, co Milic vykopl ránu Stramela, pohotově dorazil kotouč do sítě! Asistence: Charlie Stramel, Gavin Brindley.
    09:51 Kanadský kontr zakončil Guenther
     
    09:51
    Za Kanadu kontroval Dylan Guenther, který prolétl po levém křídle a střílel na Augustina, který puk zvládl vyrazit.
    08:31 Hughes orazítkoval tyč
     
    08:31
    Luke Hughes střelou z pravé strany vylekal Milice. Ten vyrazil puk jen před sebe a nakonec se k němu dostal znovu právě Hughes, který tentokrát zleva dorážel. Brána už byla skoro prázdná, Milic si do ní lehl. Těžko říct, jestli to byla jeho hokejka nebo tyč – Hughesova tutovka se každopádně odrazila mimo!
    06:49 Wright střílel z mezikruží
     
    06:49
    Brennan Othmann už měl na pravém kruhu velkou šanci. Ještě se rozhodl přihrát na osu hřiště kapitánovi Shanu Wrightovi, jehož skvěle vychytal přesouvající se gólman Augustine!
     
    05:42
    Z tohohle už se ale Spojené státy nevyvléknou! Dylan Duke skutečně vyhodil puk na tribunu a inkasuje za to dvouminutový trest.
    03:38 Connors dorážel z bezprostřední blízkosti
     
    03:38
    Thomas Milic vyrazil střelu Brindleyho z levé strany jen před sebe a bekhendem se po kotouči natáhl Kenny Connors, proti němuž se Milič musel rychle přemístit.
    01:19 Logan COOLEY - 1:0
     
    01:19
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané dokonale zmrazili halifaxské tribuny! Po zblokované střele od modré čáry kanadští hráči nevěděli, kde mají puk. Mezi kruhy do něj tedy plácl LOGAN COOLEY, který ranou po ledě překonal Milice. Asistence: Ryan Ufko, Jimmy Snuggerud.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Cooley (Ufko, Snuggerud), 11. Connors (Stramel, Brindley) – 12. Bedard (Del Mastro, Roy), 21. Stankoven (Roy, Clarke), 26. Fantilli (Dean, Zellweger), 33. Roy (Stankoven, Bedard), 50. Clarke (Fantilli, Beck), 57. Roy


    USA: Augustine (Mbereko) – Behrens (A), Hughes (C), Hutson, Mittelstadt, Peart, Ufko, Chesley – Gauthier, Cooley, Snuggerud – McGroarty, Lucius, Blake – Duke, Savage (A), Boucher – Connors, Stramel, Brindley – Lipkin.
    Trenér: Rand Pecknold

    Kanada: Milic (Gaudreau) – Del Mastro (A), Zellweger, Allan, Clarke, Hinds, Korchinski, Matier – Othmann, Wright (C), Guenther (A) – Roy, Stankoven, Bedard – Dean, Gaucher, Ostapchuk – Schaefer, Bankier, Fantilli – Beck.
    Trenér: Dennis Williams

    Rozhodčí: Salonen (FIN), Tscherrig (SUI) – Hautamäki (FIN), Laguzov (GER)

    Diváci: 10 636
    bahis siteleri