USA – Kanada 2:6 (kon.) | USA – Švédsko 8:7 (po pr.)
po prodl.
USA
8:7 (1:0, 4:5, 2:2 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 05.01.2023, 20:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Mistrovství světa do 20 let • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Chaz LUCIUS - 8:7
     
    62:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto! Lane Hutson se z pravého křídla prohnal až do švédského brankoviště. Z ostrého úhlu ještě na Lindboma nevyzrál, jenže u puku byl jako první CHAZ LUCIUS, který bekhendem rozvlnil síť a v prodloužení završil hattrick! Asistence: Lane Hutson, Red Savage.
    59:39 Filip BYSTEDT - 7:7
     
    59:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor risk bez gólmana vyšel! Ludvig Jansson nabral rychlost, prohnal se po pravé straně a servíroval puk před bránu. Isak Rosén ještě Mbereka nepokořil, FILIP BYSTEDT ale dorazil kotouč za čáru! Asistence: Isak Rosén, Ludvig Jansson.
    58:23 Cutter GAUTHIER - 7:6
     
    58:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Velká americká euforie! Po tečované střele z pravé strany už Lindbom jen ležel v brankovišti, i tak ale dokázal první dorážku Rutgera McGroartyho zastavit. Důrazný CUTTER GAUTHIER ovšem na druhý pokus přece jenom protlačil kotouč za čáru. Regulérnost situace následně potvrdilo i video. Asistence: Rutger McGroarty, Gavin Brindley.
    48:17 Luke HUGHES - 6:6
     
    48:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Dnes padají opravdu zajímavé góly. LUKE HUGHES ovšem za tuhle akci zaslouží obrovský kredit! V útočném pásmu se v souboji s protihráčem dostal na zem, z pravého kruhu to tedy zkusil alespoň vkleče a dokonale zaskočil Lindboma, který tohle evidentně vůbec nečekal! Asistence: Rutger McGroarty.
    44:00 Noah ÖSTLUND - 5:6
     
    44:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    NOAH ÖSTLUND vyjel s pukem zpoza americké brány, na pravém kruhu se otočil a nachytal nově příchozího Mbereka přesnou střelou do bližšího horního rohu! Tre Kronor fantasticky otáčejí skóre a poprvé v utkání vedou. Asistence: Elias Pettersson, William Strömgren.
    39:19 Liam ÖHGREN - 5:5
     
    39:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové dokonce hned vyrovnávají! Teď to ale byla obrovská chyba Treye Augustina. Americký brankář vyjel daleko ze své klece, aby odpálil puk. Trefil ovšem jen napadajícího LIAMA ÖHGRENA, který pak z úhlu snadno našel prázdnou bránu. Bez asistence.
    38:52 Milton OSCARSON - 5:4
     
    38:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre Kronor se nevzdávají a v přesilovce se znovu dostávají na kontakt! MILTON OSCARSSON dostal od Carlssona výbornou přihrávku před bránu. První střela Augustinovi propadla za betony a Oscarsson pak kotouč dorazil do sítě. Asistence: Leo Carlsson, Ludvig Jansson.
    33:37 Chaz LUCIUS - 5:3
     
    33:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Vzápětí už se ale Američané radují popáté. CHAZ LUCIUS to vzal na sebe, ve středním pásmu nabral rychlost a projel až do pravého kruhu, odkud polovysokým švihem ke vzdálenější tyči propálil švédského brankáře! Asistence: Ryan Ufko.
    30:42 Cutter GAUTHIER - 4:3
     
    30:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    CUTTER GAUTHIER v přesilovce zaujal místo na pravém kruhu. Poté, co ho přesnou přihrávkou oslovil Logan Cooley, bombou z první propálil přesouvajícího se gólmana. Spojené státy tedy využívají početní převahu a vracejí se do vedení! Asistence: Logan Cooley, Rutger McGroarty.
    28:52 Leo CARLSSON - 3:3
     
    28:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Jackson Blake si vybral pořádnou smůlu, když mu při rozehrávce sjel puk z hole. Švédsko tedy rázem bylo v pásmu v přečíslení. Filip Bystedt získal puk a Fabian Wagner pak z osy hřiště nabil do pravého kruhu LEU CARLSSONOVI, který z první propálil marně se přesouvajícího Augustina. Asistence: Fabian Wagner, Filip Bystedt.
    26:35 Oskar PETTERSSON - 3:2
     
    26:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Zápas nabral pořádné otáčky! OSKAR PETTERSON se protáhl podél levého mantinelu a namířil si to rovnou před americkou bránu. Gólmana Augustina překonal střelou, která se otřela o vzdálenější tyč a zapadla do sítě. Asistence: Axel Sandin-Pellikka.
    25:04 Chaz LUCIUS - 3:1
     
    25:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš! Po neproměněném úniku Švédů byla podobná situace rázem k vidění i na druhé straně. CHAZ LUCIUS si ale počínal lépe, když kotouč zavěsil přesně pod horní tyč. Bez asistence.
    23:33 Filip BYSTEDT - 2:1
     
    23:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po tvrdém střetu ve středním pásmu se za modrou čáru vřítil Jonathan Lekkerimäki, a udělal to parádně. Navázal na sebe bránícího hráče a zadovkou pak uvolnil FILIPA BYSTEDTA, který z levého kruhu překonal Augustina laserem pod lapačku! Asistence: Jonathan Lekkerimäki, Adam Engström.
    21:51 Ryan UFKO - 2:0
     
    21:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané to stihli ještě v přesilovce a zvyšují na 2:0! Jimmy Snuggerud přihrál zleva na modrou čáru RYANU UFKOVI, který nenápadným nahozením zaskočil gólmana Lindboma. Ten zřejmě skoro nic neviděl. Asistence: Jimmy Snuggerud, Jackson Blake.
    02:51 Logan COOLEY - 1:0
     
    02:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Stejně jako včera, i v zápase o bronz se USA ujímají rychlého vedení. Fantasticky to udělal Jimmy Snuggerud, když za bránou napadal rozehrávajícího Sjöholma a získal puk. Zadovkou pak našel ve slotu LOGANA COOLEYHO, který propálil bezmocného Lindboma. Asistence: Jimmy Snuggerud.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 3. Cooley (Snuggerud), 22. Ufko (Snuggerud, Blake), 26. Lucius, 31. Gauthier (Cooley, McGroarty), 34. Lucius (Ufko), 49. Hughes (McGroarty), 59. Gauthier (McGroarty, Brindley), 63. Lucius (Hutson, Savage) – 24. Bystedt (Lekkerimäki, Engström), 27. O. Pettersson (Sandin-Pellikka), 29. Carlsson (Wagner, Bystedt), 39. Oscarson (Carlsson, Jansson), 40. Öhgren, 44. Östlund (E. Pettersson, Strömgren), 60. Bystedt (Rosén, Jansson)


    USA: Augustine (41. Mbereko) – Behrens (A), Hughes (C), Hutson, Mittelstadt, Peart, Ufko, Chesley – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Lipkin, Lucius, Blake – Duke, Savage (A), McGroarty – Connors, Stramel, Brindley – Laba.
    Švédsko: Lindbom (Brännman) – Engström, Sjöholm (A), Norén, Sandin-Pellikka, E. Pettersson, Jansson, Odelius – Rosén, Stjernborg (C), Lekkerimäki – Carlsson, Bystedt, Wagner – Öhgren (A), Östlund, Strömgren – Robertsson, Oscarson, O. Pettersson – Lysell.

    Rozhodčí: Campbell, Hamilton (oba CAN) – Hautamaki (FIN), Persson (SWE).

    Diváci: 9 031
    bahis siteleri