Philadelphia – Arizona 6:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 1:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:5 (kon.)
Toronto – Seattle 1:5 (kon.) | New Jersey – St. Louis 3:5 (kon.) | Columbus – Washington 2:6 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:2 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Los Angeles – Boston 2:5 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:6 (1:0, 1:4, 0:2)
Washington Capitals
Pátek 06.01.2023, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:05 Alexandr OVEČKIN - 2:6
     
    53:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps využívají i svou druhou přesilovou hru! V rohu kluziště následně hosté získali puk a Strome poté dokázal vyslat křižnou přihrávku do kanceláře ALEXANDRA OVEČKINA, jehož pohotová střela končí za zády Merzlikinse. Asistence: Dylan Strome, Jevgenij Kuzněcov.
     
    52:11
    Washington bude hrát druhou přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za držení dostává Vladislav Gavrikov (CBJ).
    46:41 T. J. Oshie - 2:5
     
    46:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps využívají přesilovou hru! Hosté dokázali udržet puk ve svém útočném pásmu, ikdyž zde došlo k zcela jasnému podražení domácího Roslovica, který chtěl dostat touš z obranného pásma, a tak se k puku poté dostal Kuzněcov, který nahrál na pravou stranu Stromovi, jehož střelu ještě Merzlikins vyrazil, ale jen k T.J. OSHIEMU, jenž už ho dopravil do domácí klece. Asistence: Dylan Strome, Jevgenij Kuzněcov.
     
    46:00
    Washington si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za podrážení vyloučen Berni (CBJ).
    44:43 Velmi těsný ofsajd domácích, který nakonec znamenal neuznanou branku Blue Jackets.
     
    44:43
    A je tomu skutečně tak. Třetí branka domácích nakonec kvůli milimetrovému ofsajdu neplatí!
     
    44:43
    Washington si však bere svou coach challenge, jelikož se hosté domnívají, že zde došlo k ofsajdu.
    44:43 Neuznaná branka Bayreuthera.
     
    44:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets snižují na rozdíl jediné branky! Domácí zavezli puk do svého útočného pásma, kde ho Bemström přenechal Gaudreauovi, jenž poté nahrál GAVINU BAYEREUTHEROVI a domácí obránce se svou střelou prostřelil Kuempera po druhé v utkání.
    38:57 Garnet HATHAWAY - 2:4
     
    38:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak nyní už však hosté odskakují na rozdíl dvou branek. Caps opět zatlačili na domácího brankáře, který sice dokázal zastavit dvě střelecké zakončení hostů, jenže Mantha rychle zpoza klece vrátil touš zpět před bránu na GARNETA HATHAWAYE, a ten už ho poslal do horních pater domácí klece. Asistence: Anthony Mantha, Alexej Protas.
     
    38:27
    Eller mohl hned přidat další branku Washingtonu, avšak jeho střelu z mezikruží Merzlikins vyrazil.
    37:20 Martin FEHÉRVÁRY - 2:3
     
    37:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující hokejisté opět uzavřeli domácí celek v jeho obranném pásmu a hosté se zde nakonec radují z hodně šťastné branky. Strome zastoupil Fehérváryho na jeho místě a Alexejev mu nakonec nahrál kotouč, kde jeho střelu zblokoval Nyquist svou holí, ale puk se poté odrazil směrem k bráně Blue Jackets a skákajícího MARTINA FEHÉRVÁRYHO kotouč lízl po jeho helmě a díky tomu poté doslova přeloboval zmateného Merzlikinse, který vůbec nevěděl, kde puk je. Asistence: Dylan, Strome, Alexander Alexejev.
    32:59 Gavin BAYREUTHER - 2:2
     
    32:59
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí vybojovali puk za bránou Washingtonu a Johnson jej nakonec poslal na modrou čáru Boqvistovi, jenž přihrál svému kolegovi GAVINU BAYERUTHEROVI, který se na levě straně do touše pořádně opřel a ten nakonec přeskočil beton Kuempera. Asistence: Adam Boqvist, Emil Bemström.
    31:15 Nicolas AUBE-KUBEL - 1:2
     
    31:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Nyní už však aktivita hostů přináší jejich druhou branku. NICHOLAS AUBE-KUBEL napravuje své zaváhání u vstřelené branky Columbusu nejlepším možným způsobem. Hostující útočník si ve středním pásmu sebral kotouč a poté se po levé straně dokázal dostat až k Merzlikinsovi, kde si kolem Peeka přehodil touš z bekhendu na forhend a poslal puk mezi betony domácího brankáře. Domácí hráči tohle příliš nezvládli, když se moc nedomluvili, kdo bude Aube-Kubela bránit. Bez Asistence.
     
    26:49
    Jevgenij Kuzněcov (WSH) tedy už putuje na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    22:21
    Po úspěšném zákroku Kuempera dojel Mathieu Olivier (CBJ) Martina Fehérváryho (WSH) a oba hráči následně dostávají dvě minuty za hrubost. Hrát se tedy bude ve čtyřech na obou stranách.
    21:51 T. J. Oshie - 1:1
     
    21:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Milano poslal kotouč na modrou čáru, kde si jej obránci Capitals vyměnili a následné nahození Jensena zastavil jeden z obránců Columbusu a kotouč se poté odrazil mezi kruhy, kde zrovna přijížděl T.J. OSHIE, jenž poslal touš do horních patech domácí klece. Asistence: Nick Jensen, Dmitrij Orlov.
    20:15 Velká šance domácích, kterou si málem do vlastní sítě srazil Trevor van Riemsdyk.
     
    20:15
    Columbus se hned na začátku druhé třetiny mohl dostat do dvoubrankového vedení, když po pěkné stahovačce chtěl Laine nahrát před prázdnou Roslovicovi, avšak tento pas ztečoval bránící Trevor van Riemsdyk přímo do břevna hostující klece.
    05:19 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    05:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácím hokejistům sice nevyšla první útočná snaha, když střela Johnstona byla sražena za bránu Washingtonu, jenže Aube-Kubel poté v rohu kluziště hodně lacině ztratil puk, a ten se dostal na hůl JOHNYHO GAUDREAUA, jenž se následně trefil přesně pod břevno hostující klece. Asistence: Emil Bemström.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 6. J. Gaudreau (Bemström), 33. Bayreuther (A. Boqvist, Bemström) – 22. Oshie (Jensen, Orlov), 32. Aube-Kubel, 38. Fehérváry (D. Strome, Alexejev), 39. Hathaway (Mantha, Protas), 47. Oshie (D. Strome, Kuzněcov), 54. Ovečkin (D. Strome, Kuzněcov)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Gavrikov, Peeke, Berni, Gudbranson, Bayreuther, A. Boqvist – J. Gaudreau, K. Johnson, Bemström – Nyquist, Roslovic, Laine – Meyer, Kuraly, Olivier – L. Foudy, Sillinger, Marčenko.
    Trenér: Brad Larsen

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – E. Gustafsson, T. van Riemsdyk, Orlov, Jensen, Fehérváry, Alexejev – Ovečkin, Kuzněcov, Sheary – Milano, Oshie, D. Strome – M. Johansson, Eller, Aube-Kubel – Mantha, Protas, Hathaway.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Hanson, Blandina – Cormier, Kovachik

    Diváci: 17 924
    bahis siteleri