Philadelphia – Arizona 6:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 1:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:5 (kon.)
Toronto – Seattle 1:5 (kon.) | New Jersey – St. Louis 3:5 (kon.) | Columbus – Washington 2:6 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:2 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Los Angeles – Boston 2:5 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Boston Bruins
Pátek 06.01.2023, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:33 David PASTRŇÁK - 2:5
     
    57:33
    Boston právě vstřelil branku!
    Tak to byl opožděný vánoční dárek pro DAVIDA PASTRŇÁKA. Fiala u něj promáchl a zapomněl puk na červené čáře. Český útočník poděkoval a v souboji s prázdnou brankou zapsal 27. gól v sezoně. Bez asistence.
     
    57:02
    Todd McLellan usoudil, že je nejvyšší čas na odvolání Copleyho. Kings jsou v šesti proti pěti.
    51:10 Trent FREDERIC - 2:4
     
    51:10
    Boston právě vstřelil branku!
    Stačilo jedno střídání třetího útoku a Boston vede o dva góly! Nick Foligno prokázal za brankou skvělý přehled. Udržel kotouč proti dvěma hráčům a ve správný moment ho posunul před branku. Toho si Pheonix Copley vůbec nevšiml a příliš pozdě reagoval na bekhend TRENTA FREDERICA. Asistence: Nick Foligno, Charlie Coyle.
    50:36 Trent FREDERIC - 2:3
     
    50:36
    Boston právě vstřelil branku!
    Kings budou v závěrečné desetiminutovce dotahovat! Matt Roy vyrazil Marchandovu narážečku před pravý kruh. Carlovo nahození narazilo do hokejky TRENTA FREDERICA a tečovaný puk zapadl nad Copleyho pravou ruku. Asistence: Brandon Carlo.
     
    46:11
    Anderson-Dolan přebruslil Krejčího s Cliftonem a pronikl až do nájezdu, v němž trefil Swaymana do betonu.
     
    36:48
    Dramatický moment pro Swaymana! Neudržel Arvidssonovu prudkou střelu z pravého křídla. Puk přes něj přepadl a zastavil se u druhé tyčky přesně na brankové čáře!
     
    32:31
    Frederic si to rozdal v pěstím souboji s Lemieuxem. Oba si vyměnili spoustu přesných ran pěstí, nakonec ale zůstali v objetí a to už je čároví rozhodčí od sebe roztrhli.
    31:08 Sean DURZI - 2:2
     
    31:08
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Vedení Bostonu dlouho nevydrželo! Zacha svým centrem minul hůl Krejčího a nechtěně rozjel protiútok Kaliforňanů. Kopitar v něm vyhledal spolupráci s Royem. Ten na modré otočil doleva a SEAN DURZI skóroval ukázkovým golfákem nad Swaymanovo levé rameno. Asistence: Matt Roy, Anže Kopitar.
    28:47 Brad MARCHAND - 1:2
     
    28:47
    Boston právě vstřelil branku!
    Pouhých šest sekund stačilo Bruins k ukončení přesilové hry! Adrian Kempe srazil McAvoyvu přihrávku na Pastrňáka k BRADU MARCHANDOVI. Ten si bleskurychle připravil střelu z ostrého úhlu a nedal Copleymu čas na pokrytí bližší tyče. Asistence: Charlie McAvoy.
     
    28:41
    Po neproměněné šanci čeká Los Angeles šichta ve vlastním oslabení. Dvě minuty za držení zinkasoval Blake Lizotte.
     
    28:18
    Lindholm prohrál osobní souboj ve středním pásmu a nemohl se vracet s rychlým protiútokem. Vilardi posunul puk na Fialu a ten forhendem nedokázal přehodit Swaymana!
    26:26 David PASTRŇÁK - 1:1
     
    26:26
    Boston právě vstřelil branku!
    DAVID PASTRŇÁK dokončil nejlepší střídání svého týmu vyrovnávajícím gólem! Brad Marchand ho zleva našel volného na ose hřiště. Havířovský rodák měl spoustu času na přípravu střely zápěstím a ta propadla za Copleyho vyrážečku. Asistence: Brad Marchand, Charlie McAvoy.
     
    21:09
    Tak tohle byl starý dobrý Brad Marchand. Na střídačce rozmlátil hokejku o mantinel a vykoledoval si menší trest za nesportovní chování.
    16:04 Phillip DANAULT - 1:0
     
    16:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings v sedmnácté minutě skórují jako první! Iafallo bleskurychle obkroužil branku a kolem nohy McAvoye přihrál na druhou tyč PHILIPU DANAULTOVI. Swayman neměl šanci se přesunout do odkrytého prostoru po jeho pravé ruce. Asistence: Alex IAfallo, Mikey Anderson.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 17. Danault (Iafallo, M. Anderson), 32. Durzi (M. Roy, Kopitar) – 27. Pastrňák (Marchand, McAvoy), 29. Marchand (McAvoy), 51. Frederic (Carlo), 52. Frederic (N. Foligno, Coyle), 58. Pastrňák


    Los Angeles Kings: Copley (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Vilardi, Lizotte, Fiala – Anderson-Dolan, Kupari, Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – Pastrňák (A), Bergeron (C), Marchand (A) – Zacha, Krejčí, Hall – Frederic, Coyle, N. Foligno – Cr. Smith, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    Rozhodčí: L´Ecuyer, South – Gawryletz, Johnson

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri