Obří slalom žen, 1. kolo, Kranjska Gora Vítěz: V. Grenierová (CAN) (kon.) | Obří slalom mužů, 1. kolo, Adelboden Vítěz: M. Odermatt (SUI) (kon.)
Obří slalom žen, 2. kolo, Kranjska Gora Vítěz: V. Grenierová (CAN) (kon.) | Obří slalom mužů, 2. kolo, Adelboden Vítěz: M. Odermatt (SUI) (kon.)
konec
Obří slalom žen, 2. kolo, Kranjska Gora

Vítěz: V. Grenierová (CAN)

Sobota 07.01.2023, 12:30Sjezdové lyžování
     
    Pořadí SP

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1015 b
    2. Petra Vlhová (SVK) 646 b
    3. Wendy Holdenerová (SUI) 511 b
    4. Sofia Goggiaová (ITA) 470 b
    5. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 416 b
    6. Marta Bassinová (ITA) 415 b
    7. Corinne Suterová (SUI) 337 b
    8. Sara Hectorová (SWE) 332 b
    9. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 326 b
    10. Anna Swenn-Larssonová (SWE) 320 b
    ...
    39. Martina Dubovská (CZE) 94 b (13:55:59)
     
    Konečné výsledky

    1. Valérie Grenierová 1:55,01
    2. Marta Bassinová +0,37
    3. Petra Vlhová +0,40
    4. Federica Brignoneová +0,53
    5. Lara Gutová-Behramiová +0,56
    6. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,33
    6. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,33
    8. Ana Buciková (SLO) +1,38
    9. Sara Hectorová +1,50
    10. Mina Fürst Holtmannová +1,65
    11. Thea Louise Stjernesundová +1,83
    12. Franziska Gritschová +2,06
    13. Maryna Gąsienicová-Danielová +2,12
    14. Ricarda Haaserová +2,18
    15. Wendy Holdenerová +2,47
    16. Ragnhild Mowinckelová +2,55
    17. Maria Therese Tvibergová +2,56
    18. Stephanie Brunnerová +2,57
    19. Paula Moltzanová (USA) +2,76
    19. Alice Robinsonová (NZL) +2,76
    21. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,81
    22. Clara Direzová +2,90
    23. Elisa Platinová +3,12
    24. Camille Rastová +3,16
    25. Andrea Ellenbergerová +3,43
    26. Nina Astnerová +3,47
    27. Tessa Worleyová +3,57
    28. Asja Zenereová +4,04
    29. Ramona Siebenhoferová +4,39
    ...
    Michelle Gisinová DNF
     
    Obří slalom žen v Kranjske Goře má senzační vítězku. Nejrychlejší čas v součtu obou kol zaznamenala Valérie Grenierová. Kanadská lyžařka vypálila největším favoritkám rybník už nejlépe zvládnutým prvním kolem. Dílčím úspěchem se vůbec nenechala rozhodit a skvělý výkon předvedla i při druhé jízdě, druhé Martě Bassinové nadělila 37 setin. Třetí místo pro sebe urvala Petra Vlhová, tato Slovenka oproti prvnímu kolu poskočila o tři pozice.

    Nejvíce si polepšila Thea Louise Stjernesundová, která pod sebe postupně odsunula dvanáct soupeřek a ve výsledku brala 11. místo. Za zmínku stojí i zisk cenných bodů pro 24. Elisu Platinovou a 26. Ninu Astnerovou, tedy závodnic, jež startovaly s vysokým startovním číslem 44, respektive 52.
     
    Konec závodu.
    Grenierová vybojovala první vítězství mezi elitou
     
    1
    Valérie Grenierová ukázala, že senzační vítězství v prvním kole nebylo náhodné! Po druhém mezičase sice Kanaďanka těsně spadla do červených čísel, avšak držela skvělé tempo a po dalším měřeném úseku už rázem měla k dobru téměř půl vteřinu. V závěrečných metrech oproti Bassinové něco málo ztratila, každopádně první vítězství mezi elitou uhájila s komfortním náskokem 37 setin.
     
    2
    Setinkový souboj pokračuje. Druhá žena prvního kola Lara Gutová-Behramiová na bedně figurovat nebude. Švýcarka bojovala statečně, po dojezdu zamířila o tři setiny za Brignoneovou. Stupně vítězek má kromě Bassinové jisté i Petra Vlhová.
     
    3
    Po druhém mezičase ztrácela Federica Brignoneová už čtyři desetiny a zdálo se, že je bez šance zabojovat o první místo. Avšak ve druhé polovině získala skvělou rychlost a vrátila se na kontakt, aby nakonec prohrála s Bassinovou o šestnáct setin, nestačila ani na Vlhovou.
    Bassinová v těsném souboji pokořila Vlhovou
     
    4
    Petra Vlhová dnes nezvítězí! Marta Bassinová se prezentovala rovněž velmi povedeným výkonem. Nebyla rychlejší jak Slovenka, avšak měla dostatečný náskok z prvního kola, vedení přebírá o pouhé tři setinky.
     
    5
    Mikaela Shiffrinová další vítězství do sbírky nepřidá! Nejela vyloženě zle, ale Petra Vlhová jela prostě úplně jinou ligu. Američanka vyrovnala čas průběžně druhé Frasseové Sombetové.
    Vlhová předvedla parádní jízdu a zaútočila na stupně vítězek
     
    6
    Kdo naopak na bednu pomýšlet může, to je Petra Vlhová! Těžko něco vytknout parádní jízdě slovenské sportovkyně roku, neboť na stále se zhoršující trati uštědřila Frasseovou Sombetové 93 setin.
     
    7
    S velkou pravděpodobností se na stupně vítězů nepostaví Sara Hectorová. Nejela úplně zle, ale zkrátka ne úplně nejrychleji, po dojezdu do cíle se zařadila za Frasseovou Sombetovou a Bucikovou.
     
    8
    To bylo těsné! Coralie Frasseová Sombetová si po celou jízdu držela zelené hodnoty. V závěrečné pasáži oproti Bucikové zpomalila, ale náskok byl dostatečný, Slovinku pokořila o pouhých pět setinek.
     
    Průběžné pořadí

    1. Ana Buciková 1:56,39
    2. Mina Fürst Holtmannová +0,27
    3. Thea Louise Stjernesundová +0,45
    4. Franziska Gritschová +0,68
    5. Maryna Gąsienicová-Danielová +0,74
    6. Ricarda Haaserová +0,80
    7. Wendy Holdenerová +1,09
    8. Ragnhild Mowinckelová +1,17
    9. Maria Therese Tvibergová +1,18
    10. Stephanie Brunnerová +1,19
    Domácí naděje Buciková zajela doposud nejrychlejší čas
     
    9
    Domácí fanoušci jsou ve varu! Největší slovinská naděje Ana Buciková se totiž blýskla velmi pěknou bezchybnou jízdou a Holtmannovou poráží solidním rozdílem 27 setin.
     
    10
    Maryna Gąsienicová-Danielová nevyužila skutečnosti, že trať pro druhé kolo stal její trenér. Po tři mezičasy držela výbornou rychlost byla v zelených číslech, jenže pak se nevyvarovala chybu, která ji stála rychlost, se ztrátou 47 vteřin si pohoršila na čtvrtou příčku.
     
    11
    Nejhorší jízdu druhého kola zajela zkušená Francouzka Tessa Worleyová. Sázka na absolutní riziko se vůbec nevyplatila, s mankem blížící se dvěma vteřinám pod sebou nechala pouze dvě soupeřky.
     
    12
    První vypadnuvší závodnicí je Michelle Gisinová. Neodkázala ustát pád po vnitřní lyži, Švýcarka naštěstí vyvázla bez zranění.
    Holtmannová na čele vystřídala Stjernesundovou
     
    13
    Změna v čele! Posunula se do něj norská reprezentantka Mina Fürst Holtmannová, ta pokořila krajanku Stjernesundovou rozdílem 18 setin. V cíli je v rozpacích, protože časomíry jednotlivých sektorů nadále nefunguje a jako kdyby ani sama nevěřila, že je první.
     
    14
    Časomíra se zasekla, takže vůbec není jasné, v jakém času dorazila do cíle Paula Moltzanová. Vzhledem k úsměvům Američanky to ovšem nejspíše nebude úplně zlé. Jistá je skutečnost, že ve vedení zůstává Thea Louise Stjernesundová.

    Američanka skočila do výsledkové listiny až po dojetí dalších třech konkurentek, zajela na setinu stejný čas jako Novozélanďanka Alice Robinsonová.
     
    15
    Po krátké přestávce se zdolávat sjezdovku vydala Ragnhild Mowinckelová. Z důvodu pohoršení si na pátou pozici v cílovém prostoru nespokojeně kroutila hlavou, přesto následně sympaticky zamávala divákům nejen kolem bannerů, ale i do kamery těm u televizních obrazovek.
     
    Průběžné pořadí

    1. Thea Louise Stjernesundová 1:56,84
    2. Franziska Gritschová +0,23
    3. Ricarda Haaserová +0,35
    4. Wendy Holdenerová +0,64
    5. Maria Therese Tvibergová +0,73
    6. Stephanie Brunnerová +0,74
    7. Alice Robinsonová +0,93
    8. Katharina Liensbergerová +0,98
    9. Clara Direzová +1,07
    10. Elisa Platinová +1,29
     
    16
    A už je jisté, že Holdenerová ve dvacítce bude, protože pomalejší jízdu zajela Rakušanka Katharina Liensbergerová. Se ztrátou 98 setin na čelo si pohoršuje na osmou příčku.
     
    17
    Wendy Holdenerová je hlavně slalomářka, ovšem velmi dobře umí i obří slalom, což dnes opět ukázala, byť si po dojezdu druhé jízdy pohoršila na čtvrtou pozici, ve druhé desítce ale nejspíše zůstane.
     
    18
    Další Rakušanka Franziska Gritschová zajela oproti krajance o poznání lepší jízdu. Do posledních metrů dokonce atakovala Stjernesundovou, aby nakonec s odstupem 23 setin zamířila na druhé místo.
     
    19
    Ani Stephanie Brunnerová neatakovala Stjernesundovou. Mířila na třetí místo, jenže v závěru neudržela úplně dobrou rychlost, takže je o setinku čtvrtá za Tvibergovou.
     
    20
    Zcela jistě nebude spokojená Camille Rastová. Nenašla ideální tempo a těžiště držela hodně vzadu. Manko Švýcarky postupně přesáhlo hranici jedné vteřiny, což znamená propadl na sedmou pozici.
     
    21
    O posun do druhé desítky si říká Ricarda Haaserová. Prezentovala se poklidnou jízdou bez větší chybičky. Stjernesundovou nepokořila, ale zatím s nejmenším odstupem hodnoty 35 setin.
     
    22
    Další Norka Maria Therese Tvibergová předvedla taktéž velmi pěknou jízdu. Na krajanku Stjernesundovou nestačila, nicméně s odstupem 73 setin míří na druhou příčku, a pokud si pohorší, tak opravdu jen minimálně.
    Stjernesundová útočí na výrazný posun směrem vzhůru
     
    23
    Na výborný výsledek má nakročeno Thea Louise Stjernesundová! První kolo jí nevyšlo ideálně, ovšem nyní deklasovala do této doby vedoucí Robinsonovou rozdílem 93 setin. Kdo ví, třeba jsme byli svědky útoku i na TOP 10.
     
    24
    S výkonem v Kranjske Goře bude určitě spokojená Elisa Platinová. Sice nestačila tempu Robinsonové s Direzovou, ovšem je třetí a nejhůře tak zapíše 26. místo.
     
    25
    Na vylepšení pozice má nakročeno rovněž Alice Robinsonová. Talentovaná Novozélanďanka zůstala v zelených číslech po celou dobu své jízdy, Direzovou zdolala rozdílem čtrnácti setin.
     
    26
    Zhruba v polovině si Andrea Ellenbergerová neodpustila chybu, která ji stála šanci bojovat o průběžné vedení. Se ztrátou 53 setin se zařadila na druhou příčku těsně před Astnerovou.
    Direzová převzala průběžné vedení
     
    27
    Nejrychlejší čas přebírá Clara Direzová! Hlavně v závěrečných brankách skvěle časovala oblouky, Astnerové nadělila 57 setin a může pomýšlet na výraznější posun pořadím.
     
    28
    Jistotu, že si nepohorší, má Asja Zenereová. Italská lyžařka zvládla první polovinu trati výborně, ale v té druhé ztratila kontakt s Astnerovou, ovšem Siebenhoferovou porazila výrazně.
     
    29
    Ramona Siebenhoferová se s krajankou nemohla měřit ani náhodou. Do červených čísel spadla po prvním měřeném úseku, postupně manko vyrostlo až k téměř jedné vteřině.
     
    30
    Jako poslední postoupila do druhého kola Nina Astnerová s vysokým startovním číslem 52. Rakouská reprezentantka dojela do cíle a bude bodovat, výsledný čas má hodnotu 1:58,48.
     
    Závod začal.
     
    Pořadí po 1. kole

    1. Valérie Grenierová (CAN) 57,05
    2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,04
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,16
    4. Marta Bassinová (ITA) +0,24
    5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,31
    6. Petra Vlhová (SVK) +0,36
    7. Sara Hectorová (SWE) +0,54
    8. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +0,73
    9. Ana Buciková (SLO) +0,76
    10. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,93
    11. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    12. Michelle Gisinová (SUI) +1,08
    13. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,15
    14. Paula Moltzanová (USA) +1,18
    15. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,24
    16. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,54
    17. Wendy Holdenerová (SUI) +1,56
    18. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,61
    18. Franziska Gritschová (AUT) +1,61
    20. Camille Rastová (SUI) +1,62
    21. Ricarda Haaserová (AUT) +1,70
    22. Maria Therese Tvibergová (NOR) +1,71
    23. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,76
    24. Elisa Platinová (ITA) +1,94
    25. Alice Robinsonová (NZL) +2,12
    26. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,16
    27. Clara Direzová (FRA) +2,22
    28. Asja Zenereová (ITA) +2,27
    29. Ramona Siebenhoferová (AUT) +2,34
    30. Nina Astnerová (AUT) +2,41
     
    Pořadí disciplíny

    1. Marta Bassinová (ITA) 300 b
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) 260 b
    3. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 252 b
    4. Petra Vlhová (SVK) 226 b
    5. Federica Brignoneová (ITA) 174 b
    6. Sara Hectorová (SWE) 172 b
    7. Tessa Worleyová (FRA) 157 b
    8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 131 b
    9. Paula Moltzanová (USA) 100 b
    10. Katharina Liensbergerová (AUT) 81 b
     
    Pořadí SP

    1. Mikaela Shiffrinová 975 b
    2. Petra Vlhová 586 b
    3. Wendy Holdenerová 495 b
    4. Sofia Goggiaová 470 b
    5. Lara Gutová-Behramiová 371 b
    6. Corinne Suterová 337 b
    7. Marta Bassinová 335 b
    8. Anna Swenn-Larssonová 320 b
    9. Ragnhild Mowinckelová 311 b
    10. Elena Curtoniová 306 b
    ...
    36. Martina Dubovská 94 b
     
    Všem fanynkám a fanouškům zimních sportů přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 2. kola obřího slalomu žen ze slovinské Kranjske Gory.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Milan Huppert

    Pořadí SP
    • 1. 2268,689 b
    • 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1015 b
    • 2. Petra Vlhová (SVK) 646 b
    • 2. 2268,795 b
    • 3. 2269,446 b
    • 3. Wendy Holdenerová (SUI) 511 b
    • 4. 2269,667 b
    • 4. Sofia Goggiaová (ITA) 470 b
    • 5. 2269,89 b
    • 5. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 416 b
    • 6. Marta Bassinová (ITA) 415 b
    • 6. 2270,099 b
    • 7. 2270,14 b
    • 7. Corinne Suterová (SUI) 337 b
    • 8. Sara Hectorová (SWE) 332 b
    • 8. 2270,325 b
    • 9. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 326 b
    • 9. 2270,537 b
    • 10. 2270,738 b
    • 10. Anna Swenn-Larssonová (SWE) 320 b
    • 11. 2271,352 b
    • 12. 2272,437 b
    • 13. 2280,501 b
    • 14. 2280,585 b
    • 15. 2299,2 b
    • 16. 2301,233 b
    • 17. 2308,715 b
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 0 b DNF
    • 39. Martina Dubovská (CZE) 94 b

    Konečné výsledky
    • 1. Valérie Grenierová 1:55,01
    • 2. Marta Bassinová +0,37
    • 3. Petra Vlhová +0,40
    • 4. Federica Brignoneová +0,53
    • 5. Lara Gutová-Behramiová +0,56
    • 6. Mikaela Shiffrinová (USA) +1,33
    • 6. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +1,33
    • 8. Ana Buciková (SLO) +1,38
    • 9. Sara Hectorová +1,50
    • 10. Mina Fürst Holtmannová +1,65
    • 11. Thea Louise Stjernesundová +1,83
    • 12. Franziska Gritschová +2,06
    • 13. Maryna Gąsienicová-Danielová +2,12
    • 14. Ricarda Haaserová +2,18
    • 15. Wendy Holdenerová +2,47
    • 16. Ragnhild Mowinckelová +2,55
    • 17. Maria Therese Tvibergová +2,56
    • 18. Stephanie Brunnerová +2,57
    • 19. Paula Moltzanová (USA) +2,76
    • 19. Alice Robinsonová (NZL) +2,76
    • 21. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,81
    • 22. Clara Direzová +2,90
    • 23. Elisa Platinová +3,12
    • 24. Camille Rastová +3,16
    • 25. Andrea Ellenbergerová +3,43
    • 26. Nina Astnerová +3,47
    • 27. Tessa Worleyová +3,57
    • 28. Asja Zenereová +4,04
    • 29. Ramona Siebenhoferová +4,39
    • Michelle Gisinová DNF

    Pořadí po 1. kole
    • 1. Valérie Grenierová (CAN) 57,05
    • 2. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +0,04
    • 3. Federica Brignoneová (ITA) +0,16
    • 4. Marta Bassinová (ITA) +0,24
    • 5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,31
    • 6. Petra Vlhová (SVK) +0,36
    • 7. Sara Hectorová (SWE) +0,54
    • 8. Coralie Frasseová Sombetová (FRA) +0,73
    • 9. Ana Buciková (SLO) +0,76
    • 10. Maryna Gąsienicová-Danielová (POL) +0,93
    • 11. Tessa Worleyová (FRA) +1,00
    • 12. Michelle Gisinová (SUI) +1,08
    • 13. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1,15
    • 14. Paula Moltzanová (USA) +1,18
    • 15. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1,24
    • 16. Katharina Liensbergerová (AUT) +1,54
    • 17. Wendy Holdenerová (SUI) +1,56
    • 18. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,61
    • 18. Franziska Gritschová (AUT) +1,61
    • 20. Camille Rastová (SUI) +1,62
    • 21. Ricarda Haaserová (AUT) +1,70
    • 22. Maria Therese Tvibergová (NOR) +1,71
    • 23. Thea Louise Stjernesundová (NOR) +1,76
    • 24. Elisa Platinová (ITA) +1,94
    • 25. Alice Robinsonová (NZL) +2,12
    • 26. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2,16
    • 27. Clara Direzová (FRA) +2,22
    • 28. Asja Zenereová (ITA) +2,27
    • 29. Ramona Siebenhoferová (AUT) +2,34
    • 30. Nina Astnerová (AUT) +2,41

    Pořadí disciplíny
    • 1. Marta Bassinová (ITA) 300 b
    • 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 260 b
    • 3. Lara Gutová-Behramiová (SUI) 252 b
    • 4. Petra Vlhová (SVK) 226 b
    • 5. Federica Brignoneová (ITA) 174 b
    • 6. Sara Hectorová (SWE) 172 b
    • 7. Tessa Worleyová (FRA) 157 b
    • 8. Ragnhild Mowinckelová (NOR) 131 b
    • 9. Paula Moltzanová (USA) 100 b
    • 10. Katharina Liensbergerová (AUT) 81 b

    Pořadí SP
    • 1. Mikaela Shiffrinová 975 b
    • 2. Petra Vlhová 586 b
    • 3. Wendy Holdenerová 495 b
    • 4. Sofia Goggiaová 470 b
    • 5. Lara Gutová-Behramiová 371 b
    • 6. Corinne Suterová 337 b
    • 7. Marta Bassinová 335 b
    • 8. Anna Swenn-Larssonová 320 b
    • 9. Ragnhild Mowinckelová 311 b
    • 10. Elena Curtoniová 306 b
    • 36. Martina Dubovská 94 b