Sampdoria – Udinese 0:1 (kon.) | Monza – Sassuolo 1:1 (kon.) | Spezia – AS Řím 0:2 (kon.)
Juventus – Atalanta BC 3:3 (kon.)
konec
Juventus FC
3:3 (2:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 22.01.2023, 20:45 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:6. (22:48:02)
     
    Střetnutí mezi Juventusem a Atalantou nenudilo. Allianz Stadium vidělo gólové hody, po výsledku 3:3 si oba celky rozdělily po bodu.

    První gól vstřelili hosté, avšak domácí ještě před odchodem do šaten převrátili misky vah na svou stranu. Obrátit skóre ve vlastní prospěch ovšem dokázala i Atalanta, a to zásluhou tref Joakima Maehleho a Ademoly Lookmana vměstnaných do sedmi minut. Stará dáma nicméně utkání nezabalila a na konečných 3:3 vyrovnal v 65. minutě Danilo po chytře sehraném přímém kopu těsně za šestnáctkou.

    Svěřenci kouče Allegriho se díky remíze posunuli na deváté místo, bodový odečet patnácti bodů je citelně znát. Atalanta si polepšila na pátou příčku před římské Lazio.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zřejmě poslední příležitost staré dámy skončila u Federica Chiesy a jeho nepovedeného centru, míč skončil u bránícího Tolóie.
     
    90+3
    Dalším, kdo vyslal centr do vápna Atalanty, byl Manuel Locatelli. Ani v tomto případě Moise Kean nehlavičkoval, protože míč letěl příliš vysoko.
     
    90+2
    Závěr střetnutí patří Juventusu, který chce více strhnout vítězství na svou stranu. Rodící se slibnou šanci Hateboer zhatil faulem na Chiesu.
     
    90+1
    Přestože měl Weston McKennie poměrně dost času, tak mu centr na Moise Keana vůbec nevyšel, italský útočník neměl šanci na míč doskočit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Také Juventus má ve svých řadách kolumbijského fotbalistu, a sice Juana Cuadrada, jemuž střela pravačkou nevyšla, kulatý nesmysl usměrnil nad břevno.
     
    88
    Na sebe vzal zodpovědnost Luis Muriel. Osobního strážce ze hry vyřadil, jenže cestu mu zakřižoval Danilo a něj už si Kolumbijec nepřišel.
     
    87
    Prvním dotekem centroval Federico Chiesa do vnitra velkého vápna. Proti hracímu předmětu vystartoval Juan Musso a pevně ho sevřel do náruče.
     
    86
    Z hranice velkého vápna vystřelil Manuel Locatelli příliš slabě. Juan Musso zapsal na své konto zákrok z kategorie jednoduchých.
     
    85
    Do šestnáctky zatáhl balón a Weston McKennie a nahrál doleva Adrienu Rabiotovi, jehož centr skončil na hlavě konkurenta Hateboera.
     
    84
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Joakim Maehle, přichází Matteo Ruggeri.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Éderson, přichází Berat Djimsiti.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
    ze hřiště odchází Rasmus Höjlund, přichází Luis Muriel.
     
    82
    Na polovinu se vytáhl Gleison Bremer a poradil si na jedničku, v hlavičkovém souboji nedal Rasmusi Höjlundovi žádnou šanci.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Nicolò Fagioli, přichází Juan Cuadrado.
     
    80
    Na levé křídlo dostal přihrávku Federico Chiesa. Věřil si jeden na jednoho proti Hansi Hateboerovi, vybojoval alespoň autové vhazování.

    Milan Huppert

    Branky: 25. Di María (pen.), 34. Milik (Fagioli), 65. Danilo (Di María) – 5. Lookman (Boga), 46. Maehle (Lookman), 53. Lookman (Boga)

    Karty:   49. Éderson (ABC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:6.
    Juventus FC: Szczęsny – Danilo (C), Bremer, Sandro – McKennie, Fagioli (81. Cuadrado), Locatelli, Rabiot, Kostić (61. F. Chiesa) – Di María (74. Miretti) – Milik (74. Kean).
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – Gatti, Iling, Paredes, Rugani, Soulé.

    Trenér: Massimiliano Allegri

    Atalanta Bergamo: Musso – Tolói (C), Palomino (15. Demiral), Scalvini – Hateboer, de Roon, Éderson (83. Djimsiti), Maehle (84. Ruggeri) – Lookman, Boga (66. Pašalić) – Höjlund (83. Muriel).
    Náhradníci: Rossi, Sportiello – Okoli, Soppy, Vorlický, Zortea.

    Trenér: Gian Piero Gasperini

    Rozhodčí: Marinelli – Imperiale, Valeriani
    bahis siteleri