Nice – Lille 1:0 (kon.) | Auxerre – Montpellier 0:2 (kon.) | Brest – Angers 4:0 (kon.)
Clermont Foot – Nantes 0:0 (kon.) | Štrasburk – Toulouse 1:2 (kon.) | Ajaccio – Lyon 0:2 (kon.)
PSG – Remeš 1:1 (kon.)
konec
OGC Nice
1:0 (1:0)
Lille OSC
Neděle 29.01.2023, 13:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Djaló (LIL) srazil k zemi Barkleyho, následně ještě svému soupeři vyčinil, na hrací ploše vznikla menší potyčka, a tak hostující stoper nakonec vyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Tvrdě si nyní počínal Angel Gomes (LIL), zastavil ve slibně se rozvíjející akci Barkleyho a po právu uviděl žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Edon Žegrova.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Youssouf Ndayishimiye,
    ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Ross Barkley,
    ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Júsuf Atál.
     
    72
    Také Thuram (NIC) si vysloužil za bezohledné počínání žlutou kartu. Sudí Wattellier se s ním nemazal poté, co zkrátka přehnal své chování v souboji o míč.
    71. další možnost Lille a pro Davida po akci Ismailyho
     
    71
    Další hrozba před bránou Nice! Ismaily, který má evidentně stále sil na rozdávání, našel svou přihrávkou zleva v šestnáctce svého spoluhráče, a byl to snad znovu David, jenže zakončení směřovalo pouze nad břevno.
     
    68
    Búdawí (NIC) je druhým hříšníkem Nice, který si vysloužil žlutou kartu. Nevybíravě si totiž počínal proti Martinovi.
     
    67
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Badredine Bouanani, přichází Billal Brahimi,
    ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Pablo Rosario.
    66. špatné zakončení Davida
     
    66
    Povedená akce LOSC! Cabella uvolnil na levé straně Ismailyho, ten svou přihrávkou do vápna našel volného Davida, jenže tomu zakončení vůbec nesedlo. Míč mu sjel z kopačky, a tak jeho slabá střela se nemohla ujmout.
     
    62
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Leny Yoro, přichází Jonas Martin.
    59. odmítnutí navýšení náskoku ze strany Ramseyho
     
    59
    Tutovka pro Nice! Parádně pracující Thuram, který prošel kolem několika protihráčů, uvolnil svou zleva svou přihrávkou na hranici šestnáctky Ramseyho, a nebýt včasného výběru gólmana Chevaliera, který mu zmenšil střelecký úhel, asi by se konalo navýšení náskoku OGC. Domácí záložník nakonec zamířil do soupeřovy nohy.
    49. ofsajd Baya
     
    49
    A zazvonilo nyní břevno Schmeichelovy brány po dalším rohovém kopu! Nicméně i kdyby Bayo zamířil do sítě, jeho trefa by stejně neplatila pro ofsajd. Dogy každopádně vstoupily do druhé půle hodně zostra.
    48. hlavička Diakitého
     
    48
    Lille se mohlo dočkat svého přesného zásahu krátce po obrátce! Po rohovém kopu Cabelly hlavičkoval Diakité a Schmeichel měl velké potíže míč zkrotit. A by to David, kdo mohl dorážet do prázdné brány, ale míč kousek vedle něho pouze prosvištěl.
    34. Gaëtan LABORDE - 1:0
     
    34
    Nice právě vstřelilo branku! Lille sice působilo stále nebezpečněji, jenže z ničeho nic se ujali vedení domácí. K dispozici měly Dogy standardku, obrana OGC si s ní však poradila, Laborde přitom míč odkopl do prázdna daleko od své brány. Cabella pak pod tíhou napadajícího Bouananiho míč ztratil, ten následně přihrál GAËTANOVI LABORDEMU, který se okamžitě zapojil do akce. A uklízel pak snadno do prázdné brány. Asistence: Badredine Bouanani.
    31. velká možnost Weaha
     
    31
    Další obrovský závar před bránou Nice! Weah se díky svému důrazu dostal do samostatného sóla, OGC přitom zase zachraňoval Schmeichel. A velké štěstí pro domácí, že vyražená střela nakonec skončila na tyčce! Weah se snažil ještě dorážet, zavčasu ale k němu přispěchal stoper Dante.
    28. tutovka Cabelly
     
    28
    Velká tutovka pro Lille! Todibo ve středu pole vyrobil obrovskou hrubici, najednou se tak dostal do výpadu Cabella, který se zjevil zcela sám před brankářem Schmeichelem. Ten nakonec zasáhl, míč vyrazil pouze do strany, kam si sbíhal David. Todibo ale naštěstí pro Nice situaci zachránil, vrátil se a míč odkopl do bezpečí.
    25. loženka Cabelly
     
    25
    Hra se v posledních minutách přece trochu zklidnila. I nadále však oba celky podnikají vše proto, aby se ujaly vedení. A například Cabella se nyní ocitl ve velké šanci. Z pravé strany mu do volného prostoru přihrával David, jenže následné zakončení skončilo trestuhodně vedle brány.
     
    16
    utkání s sebou přineslo první žlutou kartu. Obdržel ji velezkušený stoper a pilíř defenzivních řad Dante (NIC), a to poté, co loktem do tváře udeřil Cabellu.
     
    11
    Oba celky nepolevují v útočném snažení, teď se do dobré příležitosti zase dostalo Nice! A to prostřednictvím Diopa, který zakončoval svou pravačkou. Nicméně kýžený a chtěný prostor třech tyčí netrefil.
    10. střela Baya
     
    10
    Tak pozor! Málem se urodila i změna skóre na opačné straně! Z brejku se totiž Lille dostalo do slibné šance, konkrétně tedy Bayo, jehož pokus musel zlikvidovat svým pohotovým zákrokem brankář Schmeichel.
    9. střela Thurama
     
    9
    První větší možnost tohoto utkání je po ospalém úvodu přece jenom na světě. Bouanani pobídl své spoluhráče, nakonec se míč dostal k Thuramovi, který se do něj opřel z jedničky. Hostující gólman Chevalier s vypětím všech sil uměl zasáhnout, každopádně jen za cenu rohového kopu.

    Patrik Sandev

    Branky: 34. Laborde (Bouanani)

    Karty:   16. Dante (NIC), 68. Búdawí (NIC), 72. Thuram (NIC) – 85. Ang. Gomes (LIL), 90+4. Djaló (LIL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:11.
    OGC Nice: Schmeichel – Lotomba (77. Atál), Todibo, Dante, Bard – Ramsey (67. Rosario), Búdawí (77. Ndayishimiye), Thuram – Bouanani (67. Brahimi), Laborde, Diop (77. Barkley).
    Náhradníci: Boulhendi – Beka Beka, An. Mendy, Viti.

    Trenér: Digard

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Fonte, Djaló, Ismaily – Cabella, Yoro (62. Martin), Ang. Gomes, Weah – Bayo, David (78. Žegrova).
    Náhradníci: Costil, Jakubech – Ferrah, Alexsandro, Virginius, Makhabe.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Rozhodčí: Wattellier – Jeanne, Finjean
    bahis siteleri