Slavia – Kolín 6:3 (kon.) | Prostějov – Zlín 5:1 (kon.) | Vsetín – Jihlava 2:5 (kon.)
Přerov – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Sokolov – Poruba 2011 6:7 (0:2 po s.n.) | Litoměřice – Šumperk 3:0 (kon.)
Třebíč – Pardubice B 3:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
Berani Zlín
Sobota 04.02.2023, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítězná série Zlína je u konce! Berani padli na ledě Jestřábů z Prostějova, kteří rozstříleli loni ještě extraligový tým vysoko 5:1.

    Důležitý krok ke třem bodům udělali domácí hokejisté už v první třetině, v níž vstřelili dvě branky. Po bezbrankové druhé části se hosté na počátku té třetí dostali na dostřel trefou Zdeňka Sedláka, avšak Jestřábi se touto skutečností nenechali rozhodit a zásahy Davida Ostřížka, Jana Slaniny a Romana Vlacha definitivně rozhodli o úspěchu.

    Svěřenci kouče Tottera i přes vítězství zůstávají na čtvrté místě, přiblížili se však na kontakt třetí Porubě. Zlínští Berani jsou sedmí s šestibodovým odstupem na Přerov. (19:18:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Druhý dvouminutový trest pro Jakuba Husu v krátkém časovém sledu, před vlastní bránou tentokráte konkurenta viditelně krosčekoval.
     
    59:08
    Obránce Jakub Husa je zpátky ve hře. Ihned se zapojil do hry, oblouček za obranu namířil mimo dosah adresáta Pavla Kubiše.
     
    58:48
    Ani Tomáš Valenta už nikterak nespěchá dopředu. Před forčekujícím Sedláčkem odjel za vlastní bránu, kde nějakou chvíli pobyl.
     
    58:12
    Skutečnost, že Michal Gago podržel v útočné třetině nějaké vteřiny z oslabení, domácím určitě žíly netrhá. Jejich vítězství bude výrazné i bez gólu v přesilovce.
     
    57:47
    Křižný pas z pravé strany měl oči, přeci jen byl ale o něco prudší, než by si Jan Bartko představoval, takže zpracování nezvládl.
     
    57:04
    Petr Hašek následně v přečíslení nahrával Vilému Burianovi, který Hufa nepropálil. Přihrávající hráč byl však faulován, Jakub Husa mu sekl přes hokejku a za tento přečin míří pykat na trestnou lavici.
     
    56:53
    Vysokou rychlost nabral pravou stranou Denis Kindl. Pod tlakem Petra Haška nahrával naslepo před bránu, kde měl situaci pod kontrolou Robin Staněk.
     
    56:17
    Tomáš Valenta už mohl střílet, ještě však volil křižný pas na Tomáše Jansu, jehož nahození nebylo z nejpřesnějších.
     
    55:57
    Centimetry dělily prostějovské hokejisty od šestého gólu. Dorážka z mezikruží přeletěla dezorientovaného Hufa, za nějž na brankové čáře zaskočil jeden z obránců.
     
    55:25
    Jestřábi pošetřili u mantinelu cenné vteřiny. Ve finále touš vydoloval z pod hokejek Vilém Burian a vyhodil středem.
     
    54:36
    Nechybělo moc ke gólu v oslabení. Rozehrávku rozložených Beranů zastavil Matouš Venkrbec a zleva postupoval sám na gólmana, forhendem přestřelil.
     
    54:17
    Hokejisté v bílých dresech jsou v laufu. Hra ve čtyřech jim nedělá žádné problémy, během pár chvil dvakrát úspěšně vyhodili.
     
    53:36
    Vyloučení do domácích řad. Muži v pruhovaném vyloučili Tomáše Janduse, domácí forvard si nepohlídal nářadí a hokejkou podrazil zlínského hokejistu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 511 diváků.
    53:16 Roman VLACH - 5:1
     
    53:16
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ševci jsou na ručník. Jakub Illéš u levého mantinelu dokázal na dlouhou hokejku přihrát do mezikruží ROMANU VLACHOVI, jehož střela nebyla nikterak dobře umístěná, ovšem přes levou ruku Hufa zamířila do sítě. Asistence: Jakub Illéš a Filip Jansa.
     
    52:49
    Levou stranou Petr Mrázek vybojoval útočné pásmo. S hlavou nahoře skvěle přenesl hru na Tadeáše Talafu, i s jeho pokusem si brankář poradil.
     
    52:20
    Na modré čáře si poradil s těžkým zpracováním Daniel Gazda. Posléze vypálil a Jaroslav Pavelka měl velké štěstí, že ho puk trefil do masky.
     
    51:48
    Berani určitě cítí, že jejich série vítězství se chýlí ke konci. Nicméně ještě bojují, s nahozením Köhlera od levého mantinelu si Pavelka věděl rady.
     
    51:24
    A Jestřábi jsou při chuti. Zpoza levého kruhu vyprodukoval tvrdou ránu Jakub Illéš, kotouč prosvištěl těsně nad břevnem.
    50:12 Jan SLANINA - 4:1
     
    50:12
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    V domácím kotli je ještě veseleji! JAN SLANINA nahozením na bránu neuspěl, ale odražený puk získal zpět, prodral se až do levého kruhu a na gólmana vyzrál pokusem na přední tyčku. Asistence: Matouš Venkrbec.
    49:51 David OSTŘÍŽEK - 3:1
     
    49:51
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Zlínský tlak utlumen parádním gólem DAVIDA OSTŘÍŽKA! Dvaatřicetiletý rodák z Frýdku-Místku si vzal puk ve středním pásmu, dojel s ním do útočného, v pravém kruhu se kličkou vyhnul obránci a zápěstím napálil puk neomylně nad levé Hufovo rameno. Bez asistence.
     
    49:12
    Jako další na teč nahazoval Vojtěch Riedl. Bedřich Köhler směr letu kotouče nezměnil, takže Pavelka v klidu zakročil lapačkou.
     
    48:45
    Říhova družina pokračuje v aktivním pojetí hry. Pavel Kubiš zprava nahrával před bránu, bránící Staněk puk srazil pod gólmana Pavelku.
     
    48:11
    Domácí kapitán Matouš Venkrbec si věřil jeden na jednoho, jenže puk si sám zamotal mezi brusle, Pavel Sedláček pak soupeři touš definitivně sebral.
     
    47:39
    Od modré čáry nahazoval Tadeáš Talafa. S tečí přispěchal Michal Gago, kus černé gumy sklepl o kousek vedle levé tyče.
     
    47:13
    Jiří Suhrada sice vybojoval útočné pásmo, aby vzápětí nechal puk za sebou. Petr Hašek pod tlakem vyhazoval na zakázané uvolnění.
     
    46:52
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Martin Lang. Měl však proti sobě dva konkurenty, přes které se natlačit nedokázal.
     
    46:06
    Oddechový čas pro tým LHK Jestřábi Prostějov.
     
    45:57
    Berani tlačí, vyrovnání bylo zase blízko! Rozjetý Daniel Gazda se krásnou kličkou zbavil vyjetého Pavelky, z úhlu ovšem nezvládl touš nasměrovat do odkryté brány.
     
    45:22
    Zmatky v předbrankovém prostoru Prostějova! Kotouč se odrazil k útočníkovi Gagovi, který nahrával za sebe Köhlerovi, ten však nepropálil dvojici obránců s gólmanem Pavelkou.
    44:39 Zdeněk SEDLÁK - 2:1
     
    44:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Máme zaděláno na drama! Vojtěch Riedl střílel z levé strany pouze do bránícího hráče. Odražený kotouč si našel ZDĚNEK SEDLÁK a bekhendem je zvedl nad pravý beton ležícího Pavelky. Asistence: Vojtěch Riedl a Petr Kratochvíl.
     
    44:14
    Těsně bráněný Martinem Pěnčíkem si Tomáš Pospíšil u modré útočné čáry se zpracováním neporadil, hraje soupeř.
     
    43:47
    Z prakticky nulového úhlu střílel Martin Lang. Domácí gólman se zaskočit nenechal, čisté konto udržel pravým betonem.
     
    43:22
    Od pravého mantinelu vypálil zlínský obránce Daniel Gazda. Jaroslav Pavelka měl otevřený výhled, s poklidem zakročil lapačkou.
     
    42:45
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Bedřich Köhler startoval Petra Mrázka, který se však vydal ke střídačce.
     
    42:20
    O založení rychlého brejku se snažil Daniel Gazda, avšak Pavel Sedláček jeho pas jenom protečoval, za vlastní bránou hraje Robin Staněk.
     
    41:40
    Na druhé straně se o slovo přihlásil Vilém Burian. Dobruslil až do levého kruhu, odkud mířil zápěstím na přední tyč, Daniel Huf zakročil vyrážečkou.
     
    41:11
    Dostat Zlín na kontakt mohl Michal Gago! Velkou rychlostí nabruslil až před Jaroslava Pavelku, jenže bekhendem trefil jeho pravý beton.
     
    40:42
    Mezi kruhy sjížděl Petr Kratochvíl. Jenže podklouzl, takže na dobře myšlenou nahrávku Denise Kindla nedosáhl.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Uběhla poslední vteřina z prostějovské přesilovky, pokračuje se pět na pět.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39.
     
    Prostřední dějství změnu ve skóre nepřineslo, Jestřábi zůstávají napřed o dva góly. Nutno pochválit především defenzivní práci domácího celku, které lze jen těžko něco vytknout, Zlín se nedostává prakticky k ničemu. Přesto Berani nadále mohou pomýšlet na bodový zisk, času je stále dostatek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    David Ostřížek si rozmyslel střelu, ještě nahrával na modrou čáru Martinu Pěnčíkovi. Ostrá rána příklepem prosvištěla vedle levé tyčky.
     
    39:13
    Moc nechybělo! Ránu od modré čáry Daniel Huf jenom vyrážel před sebe, Roman Vlach dorážel v krkolomné pozici o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    38:35
    Pasivně stojících zlínských hokejistů chtěl využít Petr Valenta. A také využil. Snadno kolem nich projel, jenže ve finále zbytečně nahrával, navíc mimo dosah spoluhráče.
     
    38:01
    Závěr druhé třetiny stráví Jestřábi v přesilovce, samozřejmě pokud ji nevyužijí. V útočném pásmu fauloval Petr Mrázek, vyloučen je za napadení.
     
    37:44
    Sám proti dvěma neměl Tomáš Pospíšil moc šancí na úspěch. Petra Haška se přeci jen zbavil, avšak Jan Slanina už byl nad jeho síly.
     
    37:10
    Prostějov v plném počtu. Daniel Malák naskočil do hry zrovna v momentě přerušení hry, takže mohl v klidu odjet na střídačku.
     
    36:37
    Při dalším případě se Berani připravili o útočnou třetinu sami, když Daniel Gazda zpracoval Kindlův pas až za modrou čárou.
     
    36:02
    Prostějov v oslabení předvádí skvělý výkon po celý zápas a nyní to jenom potvrzuje. Další vyhození obstaral Robin Staněk.
     
    35:38
    Z levého kruhu střílel Zdeněk Sedlák. Jaroslav Pavelka kotouč jenom vyrážel, do bezpečí ho posléze odpálil Jan Bartko.
     
    35:09
    Vyvrcholením zlínského tlaku je další faul z domácích řad. Daniel Malák nezachytil pohyb konkurenta, jehož vzápětí podrazil.
     
    34:47
    Dominik Hejcman natlačil tělo před Daniela Maláka a po mantinelu nahrál na modrou Tadeáši Talafovi, ránu od modré Jaroslav Pavelka kryl pravým ramenem.
     
    34:18
    Jestřábi jsou při chuti. Od modré čáry završil jejich tlak tvrdou střelou Aleš Poledna, Daniel Huf s problémy podržel touš ve výstroji.
     
    33:48
    Před bránu číhal úplně úplný David Ostřížek. Velká škoda pro domácího útočníka, že proti prudkému pasu Buriana přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    33:26
    Robin Staněk je obránce, ale proti Zlínu je hodně vidět i směrem dopředu! Natlačil se až před Hufa, ovšem byl mu příliš blízko, bekhendem nezvládl puk poslat podél jeho levého betonu.
     
    32:41
    David Ostřížek ještě mohl přihrávat, ovšem volil zakončení z levého kruhu. Zkušený forvard rozvlnil pouze boční síťku.
     
    32:15
    O zklidnění hry se postaral Tadeáš Talafa. Vzápětí ji zase zrychlil dlouhým pasem na Pavla Sedláčka, toho odstavil Tomáš Valenta.
     
    31:40
    Ne, přesilovky dnes Zlínu nevycházejí. Týmový trest Prostějova je u konce, Filip Jansa naskočil zpátky do hry.
     
    31:08
    Petr Kratochvíl nabral rychlost a přihrál Denisi Kindlovi, který zpětnou nahrávku nepropasíroval skrze brusle Viléma Buriana.
     
    30:37
    Poměrně dlouho byli Jestřábi pod tlakem, ale zvládli se ubránit! Vyhození po levém mantinelu ocenili diváci hlasitým jásotem.
     
    30:17
    Rychlou kombinační akci Beranů zakončoval z mezikruží Petr Mrázek. Forhendem mířil příliš vysoko, Pavelka zasahovat nemusel.
     
    29:38
    Prostějov míří do čtyř, protože domácích hokejistů bylo v jednu chvíli na ledové ploše šest. Týmový trest odpyká Filip Jansa.
     
    29:21
    Do levého kruhu sjel Martin Pěnčík. Dostal nabito, nenechal se dvakrát pobízet a pálil z první, úspěšným blokem se prezentoval Mikuláš Zbořil.
     
    28:46
    Útok pravou stranou domácím nevyšel. Tomáš Jandus nechával kotouč za sebe na Jakuba Illéše, který vystřelil vedle bližší tyčky.
     
    28:15
    Ještě ze středního pásma nahazoval Zdeněk Sedlák. Jaroslav Pavelka zasahovat nemusel, protože puk zamířil vysoko nad horní tyč.
     
    27:48
    Obrovskou tutovku pohrdl Jan Slanina! Před bránou čekal do poslední chvíle, aby nakonec zvolil forhendovou střelu k levé tyči, trefil však pouze konec Hufovy lapačky.
     
    27:19
    Tomáš Valenta nezastavil oblouček Denise Kindla, ale mrzet jej to vůbec nemuselo, protože mu záda kryl spoluhráč Jan Bartko.
     
    26:53
    Při další příležitosti se David Ostřížek kotouče dočkal. Vyzkoušel obtočení soupeřovy svatyně, puk skončil na brankovém oblouku.
     
    26:20
    Na střelu to nebylo, proto Vilém Burian zkoušel z levého kruhu křižnou přihrávku na Davida Ostřížka, zastavil ji pozorný Daniel Gazda.
     
    25:50
    Ani teď to nevyšlo! Denis Kindl v přečíslení vybídl ke skórování Petra Kratochvíla, proti jehož ráně z první se Jaroslav Pavelka skvěle přemístil a zakročil levým betonem.
     
    25:19
    Středem získal útočné pásmo Denis Kindl. Pokusil se o nahrávku doprava na Petra Kratochvíla, zastavil ji zakleknuvší Tomáš Valenta.
     
    24:52
    Od modré čáry vyzkoušel střelecké štěstí Daniel Malák. Střela ze zápěstí skončila v připravené Hufově lapačce.
     
    24:30
    Početní převaha Zlína je minulostí. Matouš Venkrbec strávil na trestné lavici klidné dvě minuty, Pavelka nemusel zasahovat ani jednou.
     
    23:47
    Už to vypadalo, že by David Ostřížek mohl postupovat do úniku, ale úmysl si rozmyslel, místo toho pošetřil cenné vteřiny v rohu.
     
    23:15
    Početní převaha zatím hostům vůbec nevychází. Hokejisté v bílých dresech se osvobodili třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    22:26
    Šance pro Berany vsítit kontaktní gól. Menší dvouminutový trest za podrážení inkasoval domácí kapitán Matouš Venkrbec.
     
    22:12
    Tomáš Valenta posunul kus černé gumy do levého kruhu na Viléma Buriana, který vyslal tvrdou ránu, Daniel Huf zakročil vyrážečkou.
     
    21:50
    Oblouček Petra Haška do útočné třetiny schoval Vojtěch Riedl do rukavice. Stáhl si ho na hokejku a rozehrál na Bedřicha Köhlera.
     
    21:14
    Icing i na straně Prostějova. Tomáš Jiránek přecenil rychlostní schopnosti Tomáše Jáchyma, který za kotoučem natahoval hokejku marně.
     
    20:41
    Jiří Suhrada si rozmyslel zakončení, místo toho nahazoval po mantinelu. Kus černé gumy posléze sebral bránící Daniel Malák.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jako první útočili domácí hokejisté, Danil Gazda vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    První třetina zápasu mezi Prostějovem a Zlínem přinesla dva góly, o oba se postaralo domácí mužstvo. Skóre střetnutí otevřel ve 3. minutě Tomáš Jandus, na nějž o pět minut později navázal Tomáš Valenta. Pokud chtějí zlínští Berani pomýšlet na deváté vítězství v řadě, potřebují výrazně přidat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:40
    Daniel Gazda vstoupil a kus černé gumy ještě podržel v útočné třetině. Akce skončila u Petra Kratochvíla, jehož ránu zprava na přední tyč kryl Pavelka.
     
    19:21
    Tadeáš Talafa využil skutečnosti, že se před ním otevřel prostor. Od modré sjel k pravému kruhu, při snaze o zakončení mu však puk sjel z čepele hole.
     
    18:38
    Pavel Kubiš si byl vědom, že domácí brankář nemá moc dobrý výhled. Chtěl jej překvapit nahozením z úhlu, jenže cílové zařízení minul.
     
    18:11
    Potlesk si vysloužil domácí gólman Jaroslav Pavelka. Dobře viděl na ránu Jiřího Suhrady od modré čáry, pravým ramenem puk vytěsnil do ochranné sítě.
     
    17:45
    Pochvalu zaslouží Jiří Suhrada. Počkal si, co Vilém Burian vymyslí a v momentě, kdy se chtěl natlačit před bránu, tak ho tělem odstavil.
     
    17:12
    Slibně vypadající akce Jestřábů zazdil Roman Vlach, který při brzdě ponechal puk za zády, následně nahrál jenom protihráči Gazdovi.
     
    16:50
    Talafou tečovaná střela od modré způsobila menší rozruch před zlínskou brankou, ukončil ho Daniel Huf včasným odpalem vyrážečkou.
     
    16:19
    Na druhu trefu v utkání měl políčeno Tomáš Valenta. Zpoza kruhů mířil do levého horního růžku, kde úřadovala Hufova lapačka.
     
    15:55
    Ihned po přejetí útočné modré čáry Tomáš Jiránek napřáhl k ráně golfákem. Kotouč vyletěl vysoko nad zlínskou svatyni.
     
    15:13
    Pořádně si dal načas s rozehrávkou Vojtěch Riedl. Počkal na vystřídání spoluhráčů, po pravém mantinelu rozjel Denise Kindla.
     
    14:40
    Ihned po buly vypálil z vrcholku pravého kruhu Roman Vlach. Daniel Huf reagoval v poslední chvíli, v pokleku zakročil pravou rukou.
     
    14:02
    Nahození od pravého mantinelu obstaral Vilém Burian. Daniel Huf neudržel puk, ale s výpomocí spoluhráčů ho posléze přikryl lapačkou.
     
    13:28
    S koncem přesilové hry se pěkně prokličkoval do útočného pásma Jiří Suhrada. Z pravého kruhu vypálil po ledě přes obránce, puk prosvištěl těsně vedle pravé tyče.
     
    13:10
    K dalšímu útočnému výpadu se vydal Matouš Venkrbec. Trojice protihráčů ho ale viditelně zaskočila, puk nechal za sebou.
     
    12:43
    Domácí v oslabení vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. David Ostřížek vymyslel křižný pas na Robina Staňka, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    12:12
    Petr Mrázek nahodil puk do útočné třetiny, ale nejrychleji u něj byl Robin Staněk, následovalo vyhození po pravém mantinelu.
     
    11:28
    Přesilovku si zahrají i zlínští Berani. Na lavici hanby usedl zadák Aleš Poledna, který zastavil unikajícího protihráče pouze za cenu držení.
     
    11:01
    Jaroslav Pavelka chtěl rozehrávat, ale puk mu přeskočil přes vyrážečku. Měl velké štěstí, že měl za zády spoluhráče Maláka.
     
    10:30
    Trest Vojtěcha Riedla je u konce. Hostující obránce strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty, Prostějov si nevytvořil žádnou větší šanci.
     
    10:22
    Z ostrého úhlu vyzkoušel štěstí Petr Hašek. Daniel Huf ucpal prostor na bližší tyči, Prostějov zůstává ve vedení o dvě branky.
     
    09:51
    S problémy, ale přece Jakub Illéš udržel útočné pásmo. Následovalo předání na modrou Martinu Pěnčíkovi, jenž napálil prvního bránícího soka.
     
    09:22
    Střílenou nahrávkou se prezentoval Tomáš Jiránek. Dobrou práci odvedl Mikuláš Zbořil, zadák kotouč srazil do rohu kluziště.
     
    08:28
    První přesilovou hru si vyzkouší domácí hokejisté. Na trestnou lavici zamířil hostující zadák Vojtěch Riedl, provinil se hákováním.
     
    08:21
    Za bránou soupeře sebral puk Jakub Illéš. Sjel s ním do levého kruhu, kde jej přenechal Matouši Venkrbcovi, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
    07:30 Tomáš VALENTA - 2:0
     
    07:30
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Tottera odskakují do dvoubrankového náskoku! TOMÁŠ VALENTA potrestal chybnou rozehrávku soupeřova obránce a rychlým zakončením překvapil Hufa, jenž se nestihl včas srovnat. Asistence: Matouš Venkrbec.
     
    07:05
    Jak vidno, Daniel Huf se velmi rychle oklepal z inkasovaného gólu a už je opět plně soustředěný. Ránu od modré schoval pod pravým betonem.
     
    06:42
    Michal Gago protečoval kotouč do útočného pásma, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Robin Staněk posléze udržel na zádech Kubiše.
     
    06:17
    A znovu v akci Daniel Huf. V tomto případě si počkal na zakončení od pravého mantinelu a kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    05:52
    K nahození od modré čáry sáhl Aleš Poledna. Hostující gólman Daniel Huf byl v pozoru, kus černé gumy s přehledem schoval do výstroje.
     
    05:25
    Situaci dvou proti dvěma řešil Martin Pěnčík individuálně. Věřil si na Daniela Gazdu, jehož neobelstil.
     
    04:55
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jaroslav Pavelka. Zkontroloval postavení spoluhráčů a vybral si Jana Bartka.
     
    04:22
    Příležitost i na druhé straně. Mezi kruhy si sjel nikým neatakovaný Jan Slanina, ze zápěstí vypálil o kousek vedle pravé tyčky.
     
    03:30
    K vyrovnání moc nechybělo! Po zmatcích se kotouč odrazil na levou stranu k volnému zlínskému hráči, ten ale koncovku vůbec nezvládl.
    02:57 Tomáš JANDUS - 1:0
     
    02:57
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Vedení na svou stranu získávají Jestřábi z Prostějova! Jáchym před bránou našel nikým neatakovaného TOMÁŠE JANDUSE, jenž zachoval chladnou hlavu, gólmana položil bekhendovým blafákem, aby následně pověsil puk pod břevno. Asistence: Tomáš Jáchym.
     
    02:19
    Přečíslení dvou proti jednomu úspěchem neskončilo! Po pravé straně nabral rychlost Roman Vlach, křižný pas zasáhl brusli konkurenta.
     
    01:45
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Michal Gago. Vypálil přes posledního obránce, přes jeho hokejku zamířil touš nad břevno.
     
    01:21
    Do útočného pásma obdržel nahrávku Jakub Illéš. Věřil si na kličku, jenže neměl rychlost, takže se s úspěchem nesetkala.
     
    00:34
    Středem nabral velkou rychlost Petr Kratochvíl. Nechal však kotouč za zády a stahoval si ho zpět pozdě. Píská se ofsajd.
     
    00:10
    Utkání mezi Prostějovem a Zlínem odstartovalo! Úvodní buly ovládl domácí útočník, dopředu tak míří Jestřábi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Bartko, Poledna, Malák, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Jandus, T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Maruna, Venkrbec (C), Slanina – Illéš, Vlach, Jansa.
    Trenér: Aleš Totter

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – M. Lang, Gago, Mrázek – Köhler (A), P. Sedláček, Kubiš (C) – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Vašíček, Komínek.
     
    PSG Berani Zlín

    Dlouho to vypadalo, že Zlín po pádu z nejvyšší české soutěže bude mít vůbec problémy dostat se do předkola nižší ligy, ovšem v pravý čas zabral a aktuálně se zdá, že by klidně mohl zabojovat o elitní šestku, na kterou ze sedmé příčky vhlíží se šestibodovým odstupem. Svěřenci kouče Říhy bodovali za tři body sedmkrát za sebou, v doposud posledním střetnutí na domácím stadiónu rozstříleli 5:0 Sokolov. Týmové produktivitě vévodí devětadvacetibodový Antonín Honejsek.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábi usilují o přímý postup do čtvrtfinále play-off. Postupnými krůčky se vyškrábali na čtvrtou příčku tabulky a čelo mají na dohled, vedoucí Třebíč posbírala jen o osm bodů více. Prostějovští hokejisté bodovali už pětkrát v řadě. Čtyřikrát za tři body, v pátém případě doma po divoké přestřelce podlehli pardubické rezervě 4:5 po nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Jáchym s 33 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný sobotní podvečer. Vítám vás při sledování 45. Chance ligy, u zápasu mezi Prostějovem a Zlínem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Jandus (T. Jáchym), 8. Valenta (Venkrbec), 50. Ostřížek, 51. Slanina (Venkrbec), 54. Vlach (Illéš, Jansa) – 45. Z. Sedlák (Riedl, Kratochvíl)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Bartko, Poledna, Malák, Pěnčík, Staněk, Hamšík – Jandus, T. Jáchym (A), Jiránek (A) – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Maruna, Venkrbec (C), Slanina – Illéš, Vlach, Jansa.
    Trenér: Aleš Totter

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Riedl, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – M. Lang, Gago, Mrázek – Köhler (A), P. Sedláček, Kubiš (C) – Heš, Hejcman, Pospíšil.
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Jechoutek, Ondráček – Vašíček, Komínek

    Diváci: 2 511
    thejrc.org